15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#8099 -
ManoNegra #8098 Arra következtethetünk... -
TomDantes #8097 Esetleg lehet arról szól a válogatás nélkül mindenkit agyonlőni, hogy leültek a magyar katonák, és játszottak egy parti dominót a helyiekkel. -
TomDantes #8096 ,,,,t. A zsákmány mennyiségéből (1 géppuska, 15 puska és 4 automata puska és néhány használhatatlan fegyver valamint 4 (!) elfogott partizán) arra következtethetünk, hogy a támadás során a falu lakóinak zömét válogatás nélkül agyonlőtték"
Nem arról szól? Akkor ez a mondat mégis mit jelent? válogatás nélkül agyonlőttek mindenkit. Na akkor ez a mondat mégis miről szól ha nem arról hogy mindenkit válogatás nélkül, tehát civileket is megöltek?
Érdekel, hogy akkor mégis miről szólhat. -
#8095 Ezen a ponton már a hasamat fogom a röhögéstől. Az sg.hu fő konteo/NWO hívője hivatalos jelentések alapján ítél. Hivatalosan a 9/11 terrorakció volt, arról meg tudjuk, hogy mi a véleményed.
A hónap vicce hozzászólása asszem már megvan. -
TomDantes #8094 De csak a te kedvedért, mazsolázgatok:
,,A brjanszki erdőben a partizánok 1942. tavaszára az összes kinevezett polgármestert agyonlőtték gyakran családjukkal együtt: a megszállók hasonlóan jártak el akkor, ha valaki nem teljesítette követeléseiket, sőt általában a polgármestereket tették meg túsznak arra az esetre, ha a falu határán belül merénylet történik. "
még aznap felgyújtották Luky Hutort és agyonlőttek 139 „partizánsegítőt”.
,,magyar jelentések szerint a Chinelj erdő megtisztításáért folytatott többhetes hadművelet május 30-ig a következő eredményekkel járt: 4375 partizánt és „segítőt” megsemmisítettek. A „partizánok” összvesztesége majdnem kilencszerese volt a támadókénak miközben a zsákmányolt fegyverek alapján legfeljebb 600–700 tényleges partizán eshetett a harcok áldozatául."
,, bekerítő hadművelet azonban kudarcot vallot, mert a Putiwl-i erdőt a partizánok idejekorán kiűrítették. Bogányi vezérőrnagy 1942. július 7-i jelentése szerint a Putivl környéki harcok során 250 partizánt öltek meg a harcok során, és fogságbaesés után további 143 főt akasztottak fel vagy lőttek agyon. Ehhez képest az akció során összesen csak 6 gránátvetőt, 24 löszeresgurtnit, 6000 darab gyalogsági lőszert két takarót, egy teherautót, egy rádió adóvevőt, 420 molotov-koktélt, 17 disznót és egy tehenet zsákmányoltak, amiből következik, hogy a „harcban” elesettek többségének valójában semmilyen fegyvere sem volt"
Nos? Megfelel? Ezt elfogadod hitelesnek? -
ManoNegra #8093 Azt elolvastam, de abban messze nem erről van szó. -
TomDantes #8092 Ezekből idézett például Ungváry...amit én is beidéztem ide úgy egy tucatnyiszor. Ott van, csak vissza kéne olvasni...de ezek szerint te el se olvastad. Vagy nem értetted meg. Nem tudom melyik. -
ManoNegra #8091 Semmi kedvem támogatni ilyen lejárató akciókat, de meg fogom venni ezt a könyvet, kíváncsi vagyok azokra a hivatalos magyar katonai jelentésekre. -
TomDantes #8090 Ja, és a személyeskedésből meg visszavehetnél. Attól hogy káromkodsz, nem lesz jobban igazad ám. -
TomDantes #8089 A magyar katonai jelentések is ezt támasztják alá.
Ebből áruld már el mit nem fogsz fel. Hányszor írjam még ezt le? -
TomDantes #8088 Aha. Nehezedre esik felfogni ,hogy a magyar ismétlem magyar!!!!!!! katonai jelentések is ezt támasztják alá? A magyar katonák jelentései is hamisak?!
Pesze, az orosz forrásokat meghamisították, de ezt ám bizonyítani kéne!
ja, és hogy képzeled a hamisítást? 70 évvel ezelőtt azt hamisították a csúnya oroszok, hogy a magyar katonák kegyetlenkedtek, majd ezeket az iratokat senkinek se mutatták meg 70 évig?! Mi értelme egy olyan hamisításnak amit nem használnak fel? -
#8087 Ez tévedés, és te beszélsz mellé. Az én kérdésemre te se tudtál választ adni, elterelted azzal ami a te gondolat meneted, ezt itt basztad el. Tehát a te okos stílusodban megkérdezem, Te elhiszel mindent amit egy papírról elolvasol? -
TomDantes #8086 De tereltek. Semmivel sem tudjátok megcáfolni a források hitelességét. Kértem vagy hatvanhatszor, nem tudtatok felhozni semmi kézzelfoghatót. Csak azért nem fogadjátok el, mert nem akarjátok. Mert a magyarok nem lehetnek bűnösök. Nem akarjátok ezt beismerni. Hát erről ennyit. -
#8085 Nem terelek. Próbálom elmagyarázni neked hogy a kibaszott papíroknak hiszel, amiket ugyanúgy meghamisíthatott bárki. Ezt nem érted meg. Itt kezdődnek a gondok. Azt hiszed mert valaki leír valamit az úgy van? Tudod hogy tudnád bizonyítani? Ha ott lettél volna felveszed egy kamerával az egészet és vágás nélkül közlöd, addig egy szavadat se hiszem el. -
ManoNegra #8084 Miért terelés? Rá próbálták fogni a németekre a mészárlást hiteles szovjetek vagy nem? -
TomDantes #8083 Hpgy jön ide Katny? Arra felelj amit kérdeztem. Ebben a konkrét esetben, van bármi bizonyítékod ,hogy nem hitelesek? Ne terelj ha megkérhetlek. A kérdésre felej, nem Katyn, meg anyámkínja. -
TomDantes #8082 És az nem zavar, hogy sokadjára mondom el ezt is, a magyar katonai jelentések is alátámasztják azt, amit a orosz források írnak ?! -
#8081 Alátudták támasztani a Katyni mészárlást? IGEN! Meghamisították az adatokat, az ukrán lakosságot megfenyegették, és ugyanazzal a paraszt emberrel aki azelőtt a németeknek elmondta hogy az oroszok tették, az ellenkezőjét állította, és azért mondta azt, mert a németek kényszerítették. Ez tény! Itt elveszti minden hitelességét a szovjet forrás a szememben. Aki egyszer ilyet hazudik az egész világnak az többször is megteszi. -
TomDantes #8080 Utoljára kérdem. Van bármi bizonyítékod ,hogy nem hitelesek? Vagy csak a szád jár? -
Prof William #8079 Nem csak következtetett... Ugyanis arra még háborúban is ügyeltek, hogy kellőképen kozmetikázva adják elő az adatokat.
A katonák (mint, német/magyar/mint orosz oldalon) sosem férfiakat/nőket/gyerekeket, hanem PARTIZÁNOKAT,PARTIZÁNSEGÍTŐKET,PARTIZÁN SZIMPATIZÁNSOKAT, ÁLCÁZOTT PARTIZÁNOKAT végeztek ki.
Ezek pedig nagyon tág fogalmak. Pl, egy feljegyzés szerint x faluban agyonlőttek 90 zsidó partizánsegítőt. Na mivel ebben a faluban ÖSSZESEN élt 90 zsidó, így ez a jelentés tulajdonképpen nők és gyerekek kivégzéséről is szól.
Ott pedig már tényleg bűzlik valami, amikor arról írja a jelentés hogy kemény harcban kb 1000 partizánt semmisítettek meg, de a veszteségek összesen 1 fő, és 15 gépfegyvert zsákmányoltak.
Nem hinném, hogy akár 1 hadsereg is lett volna a II Vh-ban aki ne követett el volna valamelyen szintű háborús bűnt. -
TomDantes #8078 Én elfogadom a szóbanforgó forrásokat hitelesnek, többek között mert a magyar katonák jelentései is ugyanezt támasztják alá, mert a német történészek is elfogadják hitelesnek. -
ManoNegra #8077 "amiket a németek is ! elismernek?"
Ezt úgy hajtogatod, mintha ismernéd azokat a németeket, akik állítólag elismerik ezeket a forrásokat. Ha téged olvasnának, azt is írhatnák az oroszok, hogy a magyarok elismerik ezeknek a hitelességét. Te elismered... -
TomDantes #8076 Nem azt mondtam, hogy bizonyítsd hogy mi történt. Mégegyszer elmondom.
A magyar háborús bűnökről van szó. Amire te azt mondtad a orosz levéltári források nem hitelesek. Legyen. Nem hitelesek. De valamviel támaszd ezt alá! Ezt bizonyítsd miért nem hitelesek!
Én ha állítok valamit, alá is tudom támasztani. Te azt állítod nem hitelesek, tehát? gyerünk, miért nem sorolod már a bizonyítékokat? -
#8075 Neked van bizonyítékod? Harcoltál ott? Ott voltál? Vagy csak egy könyvre rámutatsz meg pár papírra! -
ManoNegra #8074 Nézd, ez egy fórum, itt én nem tudom neked bebizonyítani, hogy mi történt ott, vagy mi nem. Azt tudom, hogy egy vallatás alkalmával bármit ki lehet szedni az emberből, ehhez nagyon értettek. Azt is sejteni lehet, hogy a könyv írójának mik lehetnek a céljai, milyen irányban elfogult. Ha van több millió irat, akkor el tudom képzelni, melyikeket válogatta ki...
Valóban véleménye mindenkinek van, a tied sem ér többet ebben a kérdésben. -
TomDantes #8073 És ez mit bizonyít? Semmit. Megismétlem. Ebben a témában, és nem másban, bármi bizonyíték, ami alapján nem hitelesek a szóban forgó orosz források, amiket a németek is ! elismernek?
Ha neked, vagy bárki másnak van, bármi bizonyítéka, elő vele. Szerintem mindenki kíváncsi rá, de a mellébeszélés, a terelés, a vélemény, az nem bizonyíték.
Halljuk-lássuk. Tessék. -
#8072 Mindjárt írok egy hosszabb szöveget, de neked csak egy dolgot mondok. Katyn. Kikre is fogták a drága szovjetek? -
TomDantes #8071 Ja, és igen, nem kihallgatás, hanem korabeli jelentés...ezt már méltóztatsz elhinni?
nagyon kiváncsi vagyok, hajlandó vagy-e elismerni a magyarok háborús bűneit, vagy megint mellébeszélsz majd. Vagy csak hát némi túlkapás történt...nem voltak szentek. -
TomDantes #8070 Elhiszed...de jó. Azt továbbra se értem mi jogon kérdőjelezed meg a levéltári forrásokat. Mióta lettél te ebben szakértő ,hogy megkérdőjelezd bármi hitelességét mi?
De oké, te nem fogadod el az orosz forrásokat. De meg tudod cáfolni? Az nem éppen indok, hogy szerinted nem hitelesek. Valami kézzel fogható is kéne, nem csak a te véleményed. Mert tudod mit mondanak a véleményről? Olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van... -
ManoNegra #8069 Ha az alábbi magyar katona hivatalos jelentéséből van, nem kihallgatáson vallotta, akkor elhiszem. -
TomDantes #8068 Egyébként jártál már levéltárban egyszer is? Csakhogy mert ilyen szakértőnek hiszed magad, hogy mi a megbízható és mi nem az... -
TomDantes #8067 Ja,..hogy enmnyivel elinzézed. Nem megbízható , mert te azt mondod. Aha. Nem kéne valamivel bizonyítani az állításodat? Amúgy a cikkben van, hogy a németek is elismerik ezeket a forrásokat, de semmi baj. Te nem ismered el, mert te azt mondod.
Nemhogy már véletlenül is kiderüljön hogy a magyarok háborús bűnt követtek el...
De tudod mit? Az a gond nem csak szovjet forrásokról van szó, hanem a magyar katonák jelentéseiről!
Azokat sem fogadod el? Magyar katonák hivatalos jelentései! Azok sem megbízhatók? -
ManoNegra #8066 Ja, ez az, amit a híresen megbízható szovjet levéltárból bányásztak elő, és azért jönnek most elő vele, mert már nem kell az érzékenységünkkel törődni? Na persze... -
TomDantes #8065 Az elsőt már belinkeltem egyszer. Keresd vissza. A második idézet, a második világháború mítoszai c. cikkből. -
TomDantes #8064 Bár ezt nem Ungváry írta, hanem épp az általad linkelt cikk-ben volt(amit elolvastál egyáltalán???)
,, Sirokij tanya valóságos kínzókamra volt, aki oda került, ritkán maradt életben. Hvoscsevatka faluban bordélyházat létesítettek, ahova a magyar katonák és tisztek 14-15 éves lányokat cipeltek be. Így erőszakolták meg a 14 éves Kosztakova Nyinát, a 15 éves Kuzubova Surát és sok más lányt. Egyes napokon 15-20 lányt is elvittek ebbe a táborba. Jakovleva Jelizaveta Jefremovna a lánya védelmére próbált kelni, akit egy magyar meg akart erőszakolni, így aztán ő maga szenvedett el erőszakot.” A magyarok egy szál ruhában kergettek ki embereket a házaikból. Azokat, akik megpróbáltak visszamenni a holmijukért, „kíméletlenül ütötték és kínvallatásnak vetették alá egészen odáig, hogy tűket vertek a körmeik alá"
15-15 éves lányok. Nos? Ezt te minek neveznéd? Mert eddig csak hajtogatod, túlkapás, nem voltak szentek...szóval? -
ManoNegra #8063 És ezt honnan idézed? -
TomDantes #8062 Ő is, mások is. ,,hogy a támadás során a falu lakóinak zömét válogatás nélkül agyonlőtték,,
A valogatás nélkül az szerinted mit jelent?
,, Vérengzéseiket bizonyítják saját jelentéseik, amelyben felgyúj
tott falvakról és kiirtott (sic!) lakosságról számolnak be. "
-
ManoNegra #8061 és a nők meg a gyerekek? Ők milyen fegyveresek voltak? Na?
Ezt Ungváry írta, hogy gyerekeket meg nőket mészároltak le? -
TomDantes #8060 Én meg azt kértem, hogy mutass bizonyítékot. Továbbra is várom
,,Van bármi? Kiadott törvény, rendelet, parancs, tervezet, jegyzőkönyv, tanúvallommás? Bármi? Ha van állj elő vele, ne titkold előttünk. "
Tessék, szabad a pálya. Mutass fel akkor valamit.