II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A keleti fronton a német személyzet többször is ehez a módszerhez fordult
(kb 50-30m-re megközelítették az ellenséges hk-t és ellõtték a lövegcsövet).A KV és T-34-es tankok ellen ez nem bizonyult lõszerpocsékolásnak ugyanis a rövidcsövû Panzer III és IV-es harckocsik az imént említett orosz tankok páncéltestére lõve nem sok sikert tudtak elérni.Sokkal jobb ötletnek tûnt hogyha inkább a lánctalpakat és a lövegcsövet lövik szét.Ez utóbbi elég veszélyes volt magára a támadóra is mivel elég közel kellett kerülni ahoz hogy a lövegcsövet el tudják lõni.

http://www.youtube.com/watch?v=o0v1zTsuXDI

Az elsõ lövés a coax géppuskánál csapódott be,a második vitte a löveget,a harmadaik érte a tornyot,ha jól olvastam a leírást.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Szerintem egyszerûen mázlijuk volt. Ennyi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha figyelmesebben megnézed a képeket, nem a csõszájfékre céloztak hanem a toronyra szembõl, egyszerûen az egyik gránát elkapta és letépte a felét, és valószínûleg ez volt az amelyik utána végigvájta a tetõpáncélt. Nem gondolom, hogy akár ma, akár akkor olyan jók lennének/lettek volna az optikai eszközök és a lövegek, hogy kb. 15x30cm tárgyra célozgassanak (szembõl 15x15cm). Nem tudom, hogy ezt hol olvastad (megvallom én még nem hallottam róla), de számomra elég nagy hülyeségnek tûnik, hogy erre idõt és lõszert pazaroltak volna, ennyi erõvel célozhattak volna a célzótávcsõre, ahol gyengébb a páncél, vagy lõhettek volna elõször repeszgránátot pont ugyan ilyen okból, hogy rombolják az optikákat.

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Ulvar
faaaantasztikus!

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Hmm egész jó állapotban van ahoz képest hogy fejjel lefelé volt egy sárkupacban több évtizeden keresztül 😉

Tank a föld alól
ez is érdekes,érdemes végignézni

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

A tankok nagyobb része amivel a németek találkoztak nem is volt csõszájfékes,persze attól még jó módszer ha ilyennel találkoznak,de nagy szerencse is kell hozzá.
De bevallom õszintén én ritkán látok így kilõtt tankot

Persze lehet véletlen is de a németek ezt a taktikát gyakran allkalmazták a keleti fronton ezért nem merült fel bennem az álltalad említett lehetõség 😊

Lehetett véletlen is.Mint egy FPS ben,vagy szimulátorban 😊

Azért egy lövegcsövet/csõszájféket még 90m-rõl sem könnyû átlõni mert a felülete elég csekély.De ismerve a tigris célzó optikáját no meg a pontos löveget ez a találat még bõven bele fér akár 90m-rõl is...

90 méterrõl állitólag.3 találatot ért el a Tigris,de a Pershing javítható maradt.

Elég közelrõl löhetett ha el tudta trafálni a csõszájféket...

Az elsõ kilõtt Pershing Európában,T26e3 változat,FireBall néven.
Érdekesség,semmi több.

Meg elõtte egy évvel, pont 1940. június 22-én írták alá a compiègnei erdõben a franciák és a németek a fegyverszüneti egyezményt amely lezárta a franciaországi hadjáratot.

TG

Szintén Júniusban volt egy másik nagy hadmûvelet évfordulója is,pár évvel késöbb.

off
Most nagyképû leszek, de igazából baromira nem érdekelt, mit kapok történelembõl, mindent tudtam. 😊 Aztán belenyúltam az angol polgári forradalomba, elmondtam, ötös. A történelemtanárral voltak súrlódásaink, mert mindketten szerettük az Nagy háború és a 2. világháború történelmét. Csak egy negyedik éveleji,szerintem jogtalan négyesért berágtam, és úgy döntöttem, hogy kötözködni fogok az óráin. Na, ez meg is történt. Ennek ellenére máig tisztelem és becsülöm, mint tanárt, még ha ezt nem is hitte volna, a legkorrektebb tanáraink egyike volt. Történt minden 1993-ban, és a tanárunk Baltás Dániel volt.
Naja, én csakazért imádkoztam, hogy ne húzzam ki a frankokat és a török hódoltságot Magyarországon. A többi jöhetett, de ezekre nem fordítottam idõt. (értsd, kb. 1x olvastam el a tételt)

Kihúztam A-tételnek a törököket, B-nek meg egy szabadon választott történelmi költõ-politikus-hadvezér életrajzát.

A tételnek felfirkáltam valami két sort, a B-nek semmit. Kiálltam és kezdtem a Bvel. Rommelt választottam és kb. elmondtam az elsõ világháborút, a két háború közti részt, a II. VH-t, a merényletet. Majd leállítottak! =) (egy héttel elõtte olvastam ki az életrajzát, és pár héttel azelõtt a hegyivadászos könyvét Rommelnek)

Kb. Azt mondta csillogó szemmel a vizsgabiztos, hogy életében nem hallott még ilyen jól kidolgozott B tételt. Biztos az At is ilyen jól tudom, ezért csak pár tõmondatban mondjak valamit. Nos, egy 10 perces burleszkbe illõ jelenet után kaptam egy 5öst. De kb. a térképet néztem és leolvastam amit láttam.

Piros kard, török gyõzelem, dátum, piros csík, II. Szulejmán felirattal megy fel, aztán kék kard, dátum, magyar gyõzelem, kék csík... =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Molnibalage
Együtt röhögtem a tanárral - akivel "osztottuk egymást 3 évig 😊 - hogy ebbõl mi lesz. Azok, akiknek kiemelt volt a töri, azok nem szerepeltek olyan szépen, mint én. Az érdeklõdési kör már akkor is az volt, ami most...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

mázlista 😊
Errõl lehet annyit beszélni hogy a tanár mondja azt hogy köszönöm elég.

Molnibalage
9 éve érettségiztem. Pont ezt húztam töribõl és nekem is akkor esett le, hogy jé, pont 60 éve volt. 😊

Tényleg a Német támadás évfordulója,a Szovjetunió ellen.

Esélytelen, a pontos szovjet veszteségeket elõbb fogod megtalálni, mint az amerikai páncélos veszteségeket.

Mellesleg június 22. van.

TG

Azt szeretem ezekben hogy egy kockás képregények,vagy még annyik sem,de mégis a dobozokban van hozzájuk egy jó kis festés.

Az én általam betett képen levõ két jármû is ilyen,de biztosan ismeritek õket.

Panther és Tiger tervezett továbbfejlesztések

link

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

De itt egy érdekes kép.

Hát ilyenkor nem irigylem a szakirodalmak szerzõit.
mikor ilyen kérdéseket próbálnak megválaszolni,bizony mindenki nagy fába vágja a fejszéjét.
Pedig egyre több adat van és mégis kevés.

Hát igen....multkor a brit és amerikai páncélos veszteségeket próbáltam kideríteni de még becsült adatokat sem találtam úgyhogy kénytelen voltam az adatok alapján megbecsülni hogy kb mennyi lehetett az össz. veszteség.

Molnibalage
Németeknél 70 és 100 ezer közötti veszteséget is olvastam. A feljegyzések hiányában miatt ez van...

A wikipédia szerint a német vadászpilóták kb 70000 légigyõzelmet arattak.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_aces_from_Germany

Az amerikai légierõ 18418 repülõgépe veszett oda az Európai légiháborúban, harci cselekményeknek köszönhetõen.A Királyi légierõ 22010 gépet vesztett.Az orosz légierõ kb 80000 gépe került veszteséglistára.Számomra viszont nem elég nyilvánvalóak az adatok.Az amerikai veszteségeken kívül nincsenek pontosan feltüntetve a veszteségek okai.A németek vesztesége kb 70000 repülõgép de hogy ebbõl mennyi veszett oda balesetekben illetve mennyi semmisült meg a földön az nincs feltüntetve.

Her Laca
Megjegyezném,hogy a német fölény nem a gépeknek ,hanem a pilóta képzésüknek volt köszönhetõ. Erre jó példa a Finn légierõ. Elavult vasakkal félelmetes erõt képviseltek.
Abban a pillanatban ahogy nem volt kellõ idejük a megfelelõ képzésre már a németek is jószerivel célokat küldtek a frontokra.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Harcolt a nyugati fronton is.
Valahol olvastam olyat hogy minden 109 7 szövetséges gépet lõtt le.
Persze képletesen szólva.
Azt kéne tudni hány repülõgép veszett oda a második világháborúban összesen,hogy ezt realizálni tudjuk.

Kösz, de ez valahogy nem esett le, annyira triviális lenne pedig.
[NST]Cifu
Meg a felszerelésük, különösen az elsõ idõkben (nagy számban volt rendszerben I-15, I-153, I-16...).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Köszönöm Lacusch!

Bár ha jól rémlik a JG52 a keleti fronton harcolt.Szóval nem is csoda ha több mint 10000 gépet lõttek le.Félreértés ne essék nem tartom rossz pilótáknak az oroszokat.Gondolom a traningjük volt átlagon aluli...

[NST]Cifu
Javítottam a Linkeket, harcu ne az oldal címét másold be ( http://noob.hu/view/394735eb ), hanem a kép címét ( http://noob.hu/2010/06/22/gepek.jpg ).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nem látszik a táblázat, de én erre jutottam:
-az 1s alatt kilõtt lövedékek össztömege

Me262 (4xMK108): 19200gramm
Bf109G6 (2xMG131+ MG151/20) : 4740g
Bf109G6 (2xMG131+MK108) : 7080g
Fw190 (2xMG131+4xMG151/20): 12120g
Fw190 (2xMG131+2xMG151/20+2xMK108): 16800g

Mustang (6xM2) : 8730g
P47 (8xM2) : 11648g

Persze itt még lehetne osztani az észt a szárnyak csavarodásából adódó szórással, egyetlen MK108 találat hány M2 találattal ér fel, stb...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Egy csodaszép elméleti számítás, amit legalább 3-4 olyan adatból számoltak, mint a fegyver tömegét elosztjuk a hatékonyságával, amibõl a hatékonyság is már számított. Egyszóval maradok a másodpercenkénti kilõtt lövedék tömegénél, mint objektíven mérhetõ értéknél. Összedobtam ezt a táblázatot azokból az adatokból, amit írtál.

Annyit tudok, hogy csak a JG52 több, mint 10.000-et...

Nem tudjátok véletlenül hogy nagyjából hány légigyõzelmet szereztek Bf 109-essel a II világháborúban? <#circling>

ezért szerették a pilóták a B-17-eseket, mert ekkora sérülésekkel is képesek voltak még a levegõbe maradni míg a gyorsabb, modernebb b-24-esek könnyebben lepottyantak.

Az, hogy melyik gépbe mekkora ûrméretû géppuskákat raktak meghatározta, hogy mire szerettek volna lõni, mint ahogy lejjebb már írta Harcu

Mk-108 találata vadászgépen

Debrecen felett flak találat.
A fegyverzetek különbségére találták ki az 1 mp alatt kilõtt lövedék mennyiségét, ez nagyjából azonos. Az eltérõ kaliberek meg nem véletlenek, vadászok ellen felesleges a 30 mm-es gépágyú, nem igényel több találatot. A németek mondták azt, hogy egy négymotoroshoz kellett 2-3 30 mm-es, vagy 10-15 20 mm-es találat, hogy hajlandó legyen pályát módosítani, és átképezze magát "zuhanóbombázóvá". Egy vadászt a 12.7 mm-esek is simán cafatokká szedtek, ha találtak. Az amcsik a vadászaikat ellenséges vadászok ellen vetették be, míg a németek célpontjai a bombázók voltak.
Ha jól tudom, a német gépek eltérõ kaliberû fegyverei eltérõ távolságra voltak belõve, tehát nem azonos ponton metszették a gép hossztengelyét.
Ez a háború közepén volt,1943 ban.

Nem biztos hogy véletlenül 😊
A háború vége felé már a németek is csináltak néhány "kamikaze" akciót...

http://www.youtube.com/watch?v=JmDYdfb02tc

Itt pár kép landolás után...
B-17

Molnibalage
Eszméletlen...

Igen,hazament Tunéziába. "All American" a gép neve.