15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
robgros #8139
Ennél még az alternatív esszék is jobban bejönnek. Tudtok olyan tévhiteket mondani, melyek pont a doni magyar hadmozdulatokhoz, vagy esetleg a mi háborús szerepünkhöz kapcsolódnak?
Még rémlik, hogy a pártállamban 200 ezres magyar veszteségről írtak és ez a téves szám még most is jelen van. Csak rá kell nézni a hírportálok kommentjeire meg a gyakori kérdésekre. Na mindjárt utánanézek az egyik Rubicon számban, mert onnan van. -
#8138 Akkor kicsit megnyugodtam, hogy nem cél évi 40 emléknap a magyar katonák által a 2. vh-ban elkövetett rémtettek áldozatainak emlékére. :)
Amúgy sem értem mit tudnánk ma csinálni, ha valóban történtek ilyenek...sajnos vagy nem sajnos, de bizonyos körülmények miatt még bűntudatot se tudnék érezni ilyenekért.
Persze lehet, hogy már csak idő kérdése, hogy előrángassanak a semmiből egy 100-hoz közeli alakot, az majd mindent megold... -
#8137 Nincs cél. Pusztán ténymegállapítás. -
#8136 Nekem nem igazán világos mi a cél ezzel a "magyarok is követtek el háborús bűnöket" dologgal.
Mint írtam, teljesen természetes (máshol, mert itt úgy látszik nem), hogy nem ezeket a dolgokat helyezik előtérbe...
Bár szívesen megnéznék mondjuk egy USA-t, ahogy azt mutogatja orrba-szájba, hogy melyik háborúban milyen "nem hollywoodi film témájú" dolgokat csináltak.
Ebből is látszik, hogy van akiknek semmi nem jó, ha példát veszünk ilyen "fantasztikus" nemzetektől, akkor meg az a baj :D -
#8135 Melyikünk volt a turbó magyar a vitában? -
#8134 Indoklás semmi. Valahogy tele van a tököm, hogy lépten nyomon vagy konteósba, vagy turbómagyarba, de leginkább a kettő kombinációja botlok. Ez legtöbbször még azzal is súlyosbítva van, hogy termésszettudományos analfabéták is a fent felsoroltak. ---> Tipikus trollok. -
#8133 Mert? -
#8132 #7993 -
ManoNegra #8131 Ilyet ki állított? -
#8130 Gratulálok... -
TomDantes #8129 Még annyit , Krausz szerint a 7 millió túlzás, Pelle szerint nem. Szerintem meg nem lehet tudni pontosan, ugyanis nem megállapítható, hogy kikvoltak azok akik az éhínség miatt haltak meg, és kik akik egyébként is meghaltak volna. Vagy a közvetett áldozatok, egy beteg ember, aki egyébként felgyógyulna, de az éhínség miatta legyengült szervezetét elviszi egy betegség.
Vagyis, pontos számot, a holokauszttal ellentétben megállapítani nem lehet,(bár a holokausztnál sincs teljes pontosság, de viszonylag pontosabb) de az biztos hogy sok millióról van szó,
Ám abban nagyon nem értek egyett Pellével, hogy összevetni melyik rezsim ölt meg több embert...akkor vegyük hozzá Mao-t is? Mert állítólag ő ölte meg számszerűleg a legtöbb embert... a számokkal való ilyen bűvészkedést nagyon nem tartom helyesnek.
-
ManoNegra #8128 Így már mindjárt más... -
#8127 Mert turbómagyarok képtelenek elfogadni, hogy a magyar nép is bőven termelt ki magából idiótát, vadállatot, szemétládát, mert szerintük a magyar honvéd feje felett mindekor glória van és mind makulátlan erkölcsű.
Röhej. -
TomDantes #8126 "Sztálin azért rekviráltatta el a gabonát a parasztoktól, mert minél többet akart Nyugatra exportálni, hogy a Szovjetunió devizát szerezzen az iparosításhoz. Ennek alapján állítják egyesek, hogy amíg a holokausztot kizárólag irracionális okok alapján vitték véghez, addig a holodomor, legalábbis részben, "racionális" döntés volt."
És a lényeg... -
ManoNegra #8125 A tragédia neve: holodomor
Baloldali történészek, például a magyar Krausz Tamás szerint Nyugaton csak azért emlegettek hétmillió áldozatot, hogy az meghaladja a holokauszt áldozatainak számát.
Kutatásaim azt bizonyítják, hogy Robert Conquest történész becslése a hétmillió áldozatról helyes. Ami a holokauszttal való összehasonlítást illeti, anélkül, hogy a nácik szörnyű bűneit kisebbíteni akarnám, két körülményre hívom fel a figyelmet. Az egyik: Sztálin a népirtás terén megelőzte Hitlert, hiszen még előtte sikerült elpusztítania ártatlan emberek millióit. Megjegyzendő, hogy Európa, más okok mellett, azért is figyelt olyan kevéssé arra, ami Ukrajnában történt, mert Hitler éppen ekkor, 1933. január végén jutott hatalomra, s ez töltötte be a világsajtót. Másodszorra érdemes azt is megjegyezni, hogy míg Sztálin alig több mint másfél év leforgása alatt hétmillió embert pusztított el, addig a holokauszt előkészítését már 1939-ben elkezdték, de a II. világháború végéig így is "csak" hatmillió embert tudtak elpusztítani. Vagyis Sztálin nemcsak előbb kezdte, de hatékonyabban is folytatta a népirtást, mint Hitler.
Sztálin azért rekviráltatta el a gabonát a parasztoktól, mert minél többet akart Nyugatra exportálni, hogy a Szovjetunió devizát szerezzen az iparosításhoz. Ennek alapján állítják egyesek, hogy amíg a holokausztot kizárólag irracionális okok alapján vitték véghez, addig a holodomor, legalábbis részben, "racionális" döntés volt.
A Szovjetuniónak 1932-33-ban mintegy 240 milliárd aranyrubel bevétele volt az ukrán gabonából. Pedig a beszolgáltatott gabona jó részét el sem szállították, a malmok mellett rothadt el, de nem adták oda az éhezőknek. Az óriási összeg jó részét Sztálin és a kommunista párt használhatatlan presztízsberuházásokra vagy nyugati kommunista pártok támogatására fordította.
Az ideológia teljesen elvakította azokat a helyi pártvezetőket, akik hermetikusan elszigetelték a falvakat, egész vidékeket, amelyeket előzőleg kifosztottak.
Pártiratokból tudjuk, hogy egyes politikusok valóban tervbe vették Ukrajna "etnikai átalakítását", illetve olyan társadalmi szerkezet kialakítását a kollektivizálás révén, amely elősegíti a kommunista társadalom felépítését. Az ideológiánál fontosabb volt az etnikai tisztogatás és a gazdasági kényszer. Ám ez utóbbi csak egy olyan tébolyult, a valóságtól teljesen elszakadt diktátor számára szolgálhatott ürügyül a népirtáshoz, amilyen Sztálin volt. -
ManoNegra #8124 Engem pedig érdekel, és ki is kell mondani. Egyrészt azért, mert sokan azt se ismerik el, hogy a magyarok bármit elkövettek. Másrészt azért mert a történelem az nem olyan, hogy csak azt fogadom el, ami nekem szimpatikus belőle. Mindent ki kell mondani!
Ezzel egyetértek, bár nem egyszerű, ezt láthatod itt velünk kapcsolatban is.
-
Freeda Krueger #8123 Kár ,pedig a téma érdekes is lehetne,csak túl nagy indulatokat kavar úgy tűnik :( -
#8122 Hát én ezért nem írtam már, nem akarok ezen többet vitázni. Le kell zárni tovább kell ezeken a hsz-eken lépni és kész. Szerintem. -
Freeda Krueger #8121 valahogy az az érzésem rossz irányba megy a topik -
ManoNegra #8120 Köszönöm Mester! -
TomDantes #8119 Ja, és ezzel a logikával a történelmünk nagyrészét ki kéne hagyni, a világháborútól eltekintve. Ha azzal nem foglalkoznánk, ami bűn is mi követtük el, fele ilyen vékonyak lehetnének a töri könyvek. -
#8118 Hogy megmutassam, hogy mennyire buta vagy... -
TomDantes #8117 Engem pedig érdekel, és ki is kell mondani. Egyrészt azért, mert sokan azt se ismerik el, hogy a magyarok bármit elkövettek. Másrészt azért mert a történelem az nem olyan, hogy csak azt fogadom el, ami nekem szimpatikus belőle. Mindent ki kell mondani!
Az biztos, hogy egy átlag orosz, amerikai, japán, német akármilyen ember nem rágódik azon ,hogy a saját népük mit követet el, de a történelemmel komolyan foglalkozó személy, egy igazi történész nem teheti meg azt ,hogy ezzel én nem foglalkozom, mert magyar vagyok, és magyar bűnökkel nem vagyok hajlandó foglalkozni. -
#8116 Na erről van szó -
#8115 Mindenki tudja hogy a magyarok elkövettek háborús bűnöket, voltak haláltáborok vezetői is Jugoszláviában (ott biztosra tudom, máshol ÉN nem). De nem érdekel, mert a saját népemről van szó. Az oroszok se ócsárolják magukat azért amit elkövettek, a britek se, az amerikaiak se de még a japánok se, én meg már csak ezért se fogok erről beszélni. -
TomDantes #8114 Ki bünteti és melyik népet? Mert Ungváry például mindig hangoztatja, hogy nincs kollektív bűnösség...
De az is érdekes, hogy ha a Vörös hadseregről van szó, akkor mind nőket erőszakoló vadállat, gyilkos. Velük szemben lehet kolllektív bűnösség? Vagy hogy van ez? -
#8113 Érdekes, akkor miért a népet büntetik kollektíven a mai napig? -
#8112 Egyébként nem egészen értem a problémád, máshol (igen, bezzeg máshol :D) ugyanez van, hogy kihangsúlyozzák azokat a dolgokat, amiket velük szemben követtek el és egyúttal háttérbe szorítják az általuk elkövetett dolgokat.
Még adott esetben akár egész iparág is épülhet az ilyen kihangsúlyozásra -
TomDantes #8111 A jelentés szerint fegyvertelenek haltak meg nagyszámban. Te ebből nem arra következtesz, hogy civileket lőttek le? Nem...ez biztos nem azt jelenti ám...nem... -
TomDantes #8110 És nem is írja senki, soha hogy Kovács János honvéd a felelős, hanem azt hogy a háborús bűnökért a politikai és katonai vezetés a felelős. Tetszik érteni? Nemzettől függetlenül. -
TomDantes #8109 Én is büszke vagyok a magyarságra, de ettől még nem lehet szőnyeg alá söpörni a háborús bűnöket!
De érdekes, bezzeg ha arról van szó, a Vörös Hadsereg mit követett el, akkor nem mondjátok hogy nem kell a bűnösöket keresni. Ez de nagyon érdekes, jaj de fura. -
TomDantes #8108 Magyar katonai jelentések. Te is leellenőrizheted ha akarod. Fogod magad, elmész a levéltárba, a Hadtörténeti levéltárba, egész pontosan, a levéltárak nyilvánsokat, és megnézehted a saját szemeddel. Tessék láss neki. A saját szemednek csak hinni fogsz. -
ManoNegra #8107 Akkor meg minek szólsz be? -
#8106 A te véleményed az én szememben teljesen súlytalan. Szóval, ahogy érzed... -
ManoNegra #8105 Ungváry következtet, te másoltad be. -
#8104 Nem érted a lényeget ugye? Mindenki tudja hogy mindenki követett el bizonyos mértékben háborús bűnöket, vagy "önszorgalomból", vagy PARANCS alapján. Megnézném te melyiket választanád élesben. Téged lőjenek tarkón vagy kinyírsz 150 parasztot. -
ManoNegra #8103 Mondjad, mi a véleményem? -
#8102 Honnan tudod mikor írták azokat a magyar forrásokat? Mivel bizonyítod hogy akkor íródtak? Mivel bizonyítod hogy az a tiszt írta alá aki aláírta? Ha ő írta alá, vajon mi okkal tette? Becsületből, és tisztaságból, vagy mert egy pisztolyt tartottak a fejéhez.
Mivel tudsz BÁRMIT hitelesen igazolni, hisz az én kérdésemre még mindig nem adtad meg a választ.
Amúgy nem értem miért vitázunk ezen ennyit. 70 éve történt és leszarom. Büszke vagyok arra amit véghez vitt a magyarság, és nem keresem a bűnösöket, de te neked muszáj...mindenféleképpen, mert okos akarsz lenni. Okosabb bárkinél. Érdekes hogy még az orosz ember is büszkébb mint egyesek ebbe a honba, pedig ott a saját népüket is irtották. -
TomDantes #8101 Ja, hogy következtethetünk...hogyne...
Értem. Tehát orosz források nem hitelesek, mert te azt mondod.
A magyar jelentések meg csak következtetések.
Zseniális. Tehát semmiképp se akarod elismerni, a magyar katonák háborús bűneit? -
TomDantes #8100 (ezt csak zárójelben jegyzem meg, bár nem II. világháborús téma, abszolút nem tartozik a korhoz, csak az érdekesség képpen, II. Rákóczi György lengyelországi hadjáratáról olvastam egy cikket, miszerint milyen kegyetlenek voltak a magyar(erdélyi) csapatok a helyiekkel...ez van, ilyen a háború...de hát gondolom ennek hitlességét is kéne kérdőjelezni...)