II. világháború
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
repülõgépek
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Hogy a legfejlettebb volt-e...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Gyakorlatilag a gázturbinás gép is egy propellert forgat meg, ami a levegõt átmozgatva bírja mozgásra a gépet. Ebbõl a szempontból mindegyik motor ugyanúgy egy tengelyen megpörget egy propellert.
Csak míg egy V motornál minden dugattyú - hengersoronként - fixen azonos irányú erõt generál, egy csillagmotornál minden henger eltérõ irányú mozgásra kényszeríti a dugattyút. A V motornál (és sorosnál is természetesen) a hengersorok kiegyenlítik a szög metszéssíkjába esõ erõhatásokat, és csak a törzsre fixen, a repülési irányra merõleges, vízszintes erõt engedik hatni, addig a csillagmotor által generált erõhatás 360 fokban hat, minden pillanatban eltérõ irányban. Azaz a V motor által generált erõhatás nem fordítja a gépet, hanem oldalra próbálja mozdítani.
Jogos.
Nem véletlenül rakták a kettõ v. négy motoros gépekre úgy a motorokat, hogy ellentétes irányban forogtak.
Csakhogy a V motorokkal, sõt gázturbinás erõforrássokkal szerelt több motoros gépeknél is így van...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
-BMW 801
-Napier Sabre sorozat
-Nakajima Homare 21
-P&W Double Wasp
Én úgy gondolom, hogy azok a gépek kaptak soros motort, amelyiknél nem számoltak a bevetései során nagyszámú sérüléssel (Mustang) vagy eleve kisebb élettartamot jósoltak nekik (pl. Jak széria), de fontos volt a kisebb légellenállás.
Az erõsebb szerkezetû gépeket (Fw-190, P-47, Tempest, Hayate stb...) pedig csillagmotorral tervezték.
Persze voltak bõven kivételek...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Bár mondjuk ez csak együlésesnek jó érv.
Tény hogy a csillagos gépek szebbek.<#wink>#wink>
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Mondjuk a lenti oldalról a P.1091 érdekesebbnek találom, itt van is róla két jó kis CGI kép.
The Bf 109 X was powered by a BMW 801 A-0 radial engine. The only aircraft built was used for testing and for competition with the Focke-Wulf Fw 190. First flight was made on September 2, 1940, and it made some flights until the end of 1941. The wing span was reduced to 9.33 m (30 ft 7 in).
Another Bf 109 was fitted with a radial engine, the Bf 109 V21, which was powered by a Pratt & Whitney Twin Wasp SC-G rated at 880 kW (1200 HP). It had a standard Bf 109 E fuselage. Flown at August 17, 1939.
The BMW 801 was a 14 cylinder twin-radial engine with supercharger and fuel injection and a Komandogeraet (command-device) which controlled the throttle, the supercharger and the ignition with only one lever.
Technical Data:
Type : 14 cylinder radial
Bore : 156 mm (6.15 in)
Stroke : 156 mm (6.15 in)
Volume : 41.8 l (2550 cu in)
Weight : 1210 kg (2670 lb)
Power (801 A) : 1175 kW (1600 HP) at 2700 rpm
Continuous: 940 kW (1280 HP)
The Pratt & Whitney Twin Wasp was a 14 cylinder twin-radial engine.
Technical Data:
Type: 14 cylinder twin-radial
Bore: 139.7 mm (5.50 in)
Stroke: 139.7 mm (5.50 in)
Volume: 30.0 l (1830 cu in)
Power: 880 kW (1200 HP)
Csak azt tudom róla amit a dobozán feltüntettek,1940 ben épült,és repülés közben szerény elõadást mutatott,és ezért leállították.
Az FW-190 ekkor már repült és valószínüleg annak javára "eldobták".
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyik legszebb gép,egykockás képregény.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://img254.imageshack.us/f/bf109v21002swfoto2wh.jpg/
1944.12.16-1945.01.25 ig.
Mind az angol, mind az amerikai történészek különbözõ terminusokban értékelik a csatát vagy csatákat.
Az elsõ dátumban sincs igazi egyetértés. Vannak eltérõ vélemények és persze a befejezésrõl is.
Sokan Patton elõretörését tartják az utolsó momentumnak és ezzel zárják statisztikailag a csatát, pedig akkor még..
A másik fontos dolog, hogy a német elõretörés rengeteg olyan szövetséges egységet ért váratlanul, akik a rendeltetési helyükre igyekeztek. Ilyenek a logisztikusok, mérnökök, tartalékok. Ezeket csak a vezénylési helyen vették volna fel lajstromban.
Nem beszélve a rengeteg elveszett iratról.
A 2. magyar hadsereg megsemmisülése a Don-kanyarban
A KGB égettette el Hitler holttestét
Miért nem segített Amerika 1956-ban?
A Hitler-dosszié
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Ember veszteségek az Ardenneki csatában:
USA: 81000
Németek: 100000
Volt olyan forrás ami a német veszteséget 80000-100000 körüli veszteségre becsülte az amerikait pedig 75000 fõre de a wikipédia veszteség adatai pl majdnem egálra jönnek ki.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Bulge
A hivatalos amerikai jelentés szerint az amcsi hadsereg 80987 embert veszített a harcban a becslések szerint ez a szám 70000-104000 körül van.A német felsõbb vezetés 84834 német katonáról szól a becslések ezt 60000-100000 közé teszik.
Na most akkor ebbõl kéne kitalálni hogy melyik adat áll közelebb a valósághoz <#nyes>#nyes><#idiota>#idiota>
Ellenséges behatás,saját,stb.
de iszonyú összetett téma,ahány helyen nézed annyi adat.
Akit érdekel a dolog az látogasson el erre az oldalra <#wink>#wink>
http://208.84.116.223/forums/index.php?showtopic=30346
oldalba támadni a szovjet közepes és nehéz tankokat pedig nem is volt olyan elvetélt ötlet hiszen az orosz tankok zöme 1941-ben még nem rendelkezett rádióval, a kommunikáció a harckocsik között zászló jelzésekkel történt ami elég bizonytalan módszer pláne egy csatában.A páncélosok közötti hatékony kommunikáció "kilõve".A ruszki hk-k periszkóppal sem voltak felszerelve a kilátás pedig alapjában véve sem volt kielégítõ vagyis a vizuális azonosítás nehézkes volt.Az orosz tankok tornyának ergonómiája szintén rossz és a személyzet kiképzése is alacsony volt vagyis Ivánék kezdetben rosszul tudtak reagálni a harctéri változásokra mivel a személyzet tagjai közötti eggyütmûködés is gyenge volt.
OFF
tudod errõl beszélek, hogy én nem engedek meg magamnak ilyen hangnemet, pedig legalább 10 évvel idõsebb vagyok mint Te, pedig én is tudnák tanácsokat osztogatni, de nem fogok lesüllyedni a szintedre. De végül is mindegy, többek között az ilyennek miatt szoktam csak kb fél évente írni ebbe a fórumba, úgy látszik folytatom majd ezt a szokásomat. Gratulálok nyertél, légy boldog!
TG
karosszéktábornok.blog.hu
A lánctalp szétlövése valóban rendszeres volt, legalábbis a célzás rá, mert a mozgásképtelenné vált tank már könnyebb célponttá vált, igaz, a torony még akkor is forgott, tehát vissza tudott lõni. Feljegyeztek - emlékezetem szerint - olyan KV-2-est, aminek ellõtték a lánctalpát, majd rálõttek 200-szor a németek kiskaliberû lövegekkel, de nem sikerült kilõniük.
Teljesen félreértettél. Annyit emeltem ki irónikusan, hogy te
"Akkor, most a "gyakrantól" eljutottunk a "a nem volt minden napos gyakorlatig"? Nyugi csak kötekedek. " ezt írtad, pedig te is eljutottál a totális tagadástól az esetleg, de nem mindennapos rutin-ig.
Ennyi.
Egyébként én is több helyen olvastam, hallottam, láttam, hogy a németek kényszerbõl kénytelenk voltak a korai szakaszban a PzIII-IV-esekkel közelrõl a T34/KV tankok lövegét tönkrelõni, illetve a lánctalpait. Hogy egyáltalán harcképtelenné tegyék õket valahogy.
A reggeli kávédból meg vedd vissza legközelebb amit +ban hozzákevertél, mert haluzol... =)
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Nem értem a problémádat? Mibõl gondolod, hogy megváltoztattam az álláspontomat? Nem tetszik, hogy NoBear és én normálisan beszélgetünk és nem hülyézzük egymást? Hiányzik a gyíkháború, ami itt eléggé megszokott? Tudom, hogy szokatlan, de ha esetleg valaki számomra megfelelõen igazolja az álláspontját akkor is körömszakadtáig ragaszkodnom kell az eredetihez, és természetesen a beszélgetõpartneremnek is az övéhez? Vagy csak egyszerûen szokatlan, hogy a névtelenségünket nem használjuk ki és arctalanul is úgy viselkedünk, mintha ezt szemtõl szembe tennénk? Szokatlan, hogy hagyunk egymásnak kiutat és nem döngöljük agyagba egymást, és nem kényszerítjük egymást olyan helyzetbe, hogyha már saját magunk sem értünk egyet a korábbi véleményünkkel akkor is ragaszkodnunk kelljen hozzá, mert ha esetleg visszakozunk akkor kitudja mi történik velünk?
Egyébként nem véletlenül fogalmazok úgy ahogy, pl én nem írtam azt, hogy "teljesen hülyeség" azt írtam "tûnik" (az egy hangsúlyos szó ott) remélem érzed a különbséget. NoBear érezte.
Tudod NoBear és én ismerjük egymást más fórumról, ahol az ittenitõl eltérõen, még a legkeményebb vitákban is szokás megadni a másiknak a kötelezõ tiszteletet, tehát itt is megtesszük egymásnak (és szerintem másnak is). Tudod az a probléma ezen a fórumon is, hogy nem hagytok kiutat az elegáns távozáshoz, és ezért durvul el a legtöbb vita a legpitibb dologból.
Természetesen írhattam volna azt is, hogy na ugye, akkor nem is volt gyakorlat, pár eset nem a világ, mire NoBear visszaírhatta, volna hogy csak a szavakon lovagolok, de akkor is úgy van. Ezt szeretted volna inkább?
TG
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
http://www.youtube.com/watch?v=o2JY5xfBx8A&feature=related
Úgy látom azért bátran használták a Pershingeket beépített területeken is.Ez viszont elméletileg a németeknek is jelentett némi elõnyt hiszen a nyersanyaghiány miatt a páncéltörõ lövedékek és a páncélzat minõsége is rosszabb lett.Tehát nagyobb távolságban vívott harcokban szvsz kisebb esélyel vehették fel a harcot a tigris I és párduc tankok az M26-al szemben.
TG