15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Pares
    Szerintem nem erre gondolt, hanem arra, hogy mi lesz a holokauszt biznisszel meg a nácivadászokkal, ha minden öreg kihal? Ugye nem gondoljátok, hogy békésen visszavonulnak, mint akik jól végezték dolgukat és mindenkit elkaptak... Szerintem tutira kitalálnak valamit, hogy továbbra is minden napra jusson egy kis holokauszt.
  • Molnibalage
    Ennyi év távlatából bárkinak konkrét bűnősségét bizonyítani elég nehézkes. Egyébként meg érdekes duma a koholt vád. Ha mindenki ellen csak kohol, akkor ki ölte meg azt a kurvasok embert...?
  • Ulvar
    A baj az hogy általában a bűnük meg sem történt, nincs tudományos alapja, max koholt vádak, és ebből van sok embernek elege, köztük nekem is. Ha valóban bűnös akkor megérdemli hovatartozástól független. Legyen Japán Amerikai Brit Francia tök mindegy, csak ez se történik meg sajnos...de ezt már kitárgyaltuk.
  • Molnibalage
    Sajnos nem mindenki szeritn. Nézd meg az orosz közvéleménykutatások eredményeit.

Persze könnyű úgy nosztalgiázni egy rendszerről, ha nem élt benne valaki. Megnézém, hogy ha valakit ártatlanul gulágra vágnak, akkor mit gondolna arról a szemétládáról. Erre szoktam mondani, hogy csak azért köpnék a sírjára, mert ha lehugyoznám, akkor fellöknének sorban mögöttem állók...
  • TomDantes
    És akkor mi van ha 97 éves? Akkor azzal elévült amit tett? Nem értem. Ha én holnap fogom magam, és agyon lövök egy rakás embert, csak úgy poénból, majd elszökök, és élek még 97 éves koromig, és akkor elfognak, akkor ne ítéljenek el, mert megöregedtem? Mit számít, hogy hány embert öltem meg?

Én azt vallom, bizonyos bűnök soha nem évülhetnek el. Tök mindegy, hány éves az aki elkövette.

Ha Breivik-et a norvég tömeggyilost nem csukják le, és szabadon él még ötven évet, akkor mi lenne? Hm? Ugyan, leölt 77 embert csak úgy viccből, de mára megöregedett, felejetsük el neki, bocsássunk meg, mit számít?

Most nem azért, de gondoljuk már végig.
    Bezzeg, Sztálin, ő a mai napig is egy szemét tömeggyilkos diktátor mindenki szerint. De miért? Ugyan már, nézzük el neki, elvégre meg öregedet, meg is halt, mit számít? Ne bántsuk a szegény öreg, azóta meghalt bácsit. De Sztálin helyére bárkit írhattam volna Pot Pot-ól kezdve, Mao-ig. Akárkit.
  • Lacusch69
    Na b+... az anyai nagyfaterom sitten is volt a háború után, Signum Laudisszal meg ezzel-azzal kitüntetve (egy MUSZ-lágerben volt GH-tiszt).
    A másik nagyapám meg ama bizonyos "hideg napok"-ban vett részt... (két testvére a keleti-fronton halt meg)
  • ManoNegra
    Requiem a doni katonákért, avagy: egy provokatív könyv margójára

• Ulvar
    Majd jövök én is mert nagyapám anno elhurcolt kényszer katona volt Drezdában 14 évesen...a bűne talán az lehet majd hogy a drezdai bombázás után pakolta a német hullákat, majd egy igencsak nem kellemes amerikai fogságba esett, ahonnan nem hiába menekült el...már várom.
  • ReszegKoldus
    Utána jönnek a leszármazottak, egyéb rokonok, stb.
  • Pluskast
    Na ja. Az egyik 93 éves a másik meg 87. még 4-5 év és elfogynak a múmiák. Utána mi lesz? Kihantolják a halottakat a sírból és elrendelik, hogy szórják őket a tengerbe?
  • Lacusch69
    ... hallottál-e... /bakker.../
  • Lacusch69
    Arról halottál-e, hogy valaha perbe fogtak zsidó származású auschwitzi kápót?
  • horthy
    Ugylátszik mindenáron volt nácik kellenek " Ción Bölcseinek " . Napirenden kell tartani a holokausztot ha törik ha szakad ( bűnbánat stb ) . Bár már látom bajban van a Wiesental központ mert kihalnak az utolsok is 70 év elmultával igy mi lesz ha nem jön a zsozso a nácikergetésre !?!

Könnyitett eljárás volt náci tisztekkel !
  • Freeda Krueger

bedobozolt szállitmány
  • Pluskast
    Igen bocsi:) Toldi na! Sorry :)
  • Freeda Krueger
    Toldit akartál írni,a Turánnak más a futóműve
  • Pluskast
    Ez kérlek szépen egy Turán tankelhárító:) Az egyetlen prototípus.
  • Ulvar
    Furcsa...olyasmin mint egy Marder II, csak kisebb és olaszos :D.
  • Pluskast
    Egy kis érdekesség:

• Prof William
    Biztos hogy szénnébombázták volna japán, az inváziót előkészítendő, de ez a németeknél se vált be 100%-ban. Anno Iwo Jimán is olyan jól beásták magukat, hogy a X napos bombázás és tüzérségi előkészítés csak minimális veszteségeket okozott.

Az amerikaiak meg amikor partra szálltak azt hitték, hogy mindenki meghalt ezért nincs ellenállás.
  • Lacusch69
    Fater anno építtetett festőkamrát szárítóval, de az nem ilyen elven működött.
    Ettől függetlenül igazad van.
    (Mentségemre szóljon, hogy 4-kor keltem, és 12 órát fagyoskodtam a vízparton.)
  • Master91
    Esetleg melegítésre használták így azt a kamrát ?
  • Lacusch69
    Nem hiszem, hogy Iván 3-4db 60-as izzónál többet kapott volna festeni a T34-eseket...
  • Freeda Krueger
    Semmi különös csak hogy nem harc közben hanem festési folyamat közben festették le.
    Amúgy szerintem is E8
  • Ulvar
    Easy Eight akar lenni amúgy? Vagy Jumbo? Meg ez a kép mire akar utalni? Valahogy nem esik le...
  • Freeda Krueger

egy kis érdekesség
  • Freeda Krueger
    Köszönöm,akkor tisztább a kép.
  • Rue East
    tudtommal a Lancaster I, leánykori nevén Manchester III, eredetileg új szárnyat, a négy motorhoz tartozó rendszereket és új vezérsíkot kapott csak, a többit, magát a törzset is, örökölte az elődjétől
  • Freeda Krueger
    Igazából találgatták,ezért lett érdekes nekem is.
    Lehet hogy a törzs készült annak?
    Állitólag a törzs hátsó részén levő ablaksorból lehet felismerni,ezt egy könyvben olvastam.
    Végülis az a kérdés fel lehet e így ismerni?
  • Rue East
    az A. V. Roe, a megrendelt (már a Lancaster kifejlesztése miatt csökkentett mennyiségű) 200 db Manchesterből 43 db-ot Lancasterként épített meg, a Metropolitan-Vickersnél megrendelt 100 darabból 57-et pedig szintén Lancasterré varázsolták gyártás közben

miből állapították meg?
  • Freeda Krueger

Egy kis érdekesség....
    Ahol találtam ott azt beszélgették hogy ez a gép eredetileg Manchester volt.Mit gondoltok?
  • robgros
    Jól gondolod.
  • Freeda Krueger
    Diplomácia gondolom párhuzamosan a bombázással és a blokáddal egyidőben. Más kép nem látnám értelmét.
  • robgros
    A szerzőm is említést tesz bombázók alkalmazásáról. 2 lehetőséget lát invázióra: diplomácia és blokád, valamint bombázó stratégia.

Nem is tudom, érdemes-e hosszabban fejtegetnem.
  • Freeda Krueger
    Nem biztos hogy a tapasztalatok fényében nem hosszabb bombázó offenzíva kezdődne.
    Itt már számolni lehetett az Europából áttelepített erőkkel is,pl RAF,15th USAAF,8TH USAAF.
  • robgros
    Ha Okinavát használjuk, mint hivatkozási pontot, mintegy 5700-11400 tengerész halna meg az öngyilkos repülő támadások miatt. Ha a többi veszteség az okinavaiakkal egyenlő mértékű, melyeket nem kamikázéktól kell elszenvedni, további 1500 tengerész halálával kellene számolni, ez a haditengerészet összeveszteségét feltornázná 7200-12900-ra. Így az amerikai összveszteség csak Kyushu 1/3-a megszállása során 140000-527000 közé esne, beleértve 32700-147500 halottat.
  • Freeda Krueger
    a "hearts of iron"
  • robgros

Mi a jó ötlet?
  • robgros

8214-es kommentemhez nem írtam oda pár kiegészítést.

A veszteség ráta nem átfogó, csupán a Kyushu-i partraszállásnál adódó veszteségeket reprezentálja. A legtöbb veszteséget a kamikázék okoznák, plusz az aknák és a parti ütegek. És persze a repülősök, tengerészek veszteségeit se hagyjuk figyelmen kívül.
  • Freeda Krueger
    Nem láttam kimondani,de jó ötlet.
    de bármi változik,az változások lavináját inditja el :)