II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Több millió embert nem nézhetett meg fejgyógyász. Ne feledd, az I.vh. alatt még az idegkimerültség fogalmát sem ismerték és szimulánsnak bélyegezték az ilyeneket és néha is végezték õket.

Ehhez képest 20 évvel késõbb már az is siker volt, ha képesek voltak a leggázosabb eseteket kiszûrni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Peter1
Valószínû, hogy ez az eset miatt nyilvánították nem beszámíthatóvá. Az viszont érdekes, hogy többszörösen büntetett elõéletû ember katona lehetett. Mondjuk akkoriban lehet, hogy nem nagyon válogattak és mindenkit besoroztak akik fizikailag alkalmasak voltak.

Ide mit lehet írni?

Ulvar
Nagyon frankó leírás, végig olvastam találtam is benne több érdekességet de egyet kiemelek:

"Ez az egyszerû tény nagyban befolyásolta az elkövetõk megbüntetését, vagy annak elmaradását. Jelen írásomban egyetlen esetet mutattam be, melynek során az elkövetõt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték hadifoglyok meggyilkolásáért. Ezen kívül egyetlen másik eset ismert, melynek során, egy többszörösen büntetett elõéletû, mentálisan sérült, súlyosan antiszociális amerikai katona több német hadifoglyot megölt, vagy megsebesített az Egyesült Államokban felállított egyik átmeneti fogolytáborban a háború után. A katonát a hadbíróság nem beszámíthatóvá nyilvánította, és bizonytalan idõre pszichiátriai kezelésre és elzárásra ítélte."

Azt nem írja hogy mikor vált ilyenné, de ha a bevonulása elõtt is ilyen volt akkor hogy a francba került a hadseregbe? Valószínûbb hogy a háború után tette azt amit tett... ugye?

Arról sincs semmiféle írás hogy a Csendes óceánon hogyan bántak a Japánokkal, pedig ott ennél durvább volt a helyzet.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Ki mit tud a Csendes óceáni hadszíntéren azon fejezetében amikor az amerikaiak elkezdték a békaugrás hadmûveletet, milyen sikereket értek el a Japánok. Ismerjük az Amerikai verziót, de hogy valójában mit is értek el a Japánok ez idõ tájt ez érdekelne.

Molnibalage
Gyors átfutás után korrektnek tûnik. Nem tagadja azt, hogy voltak egyéni túlkapások, de ezek szerevezettnek vagy felsõ parancsara történõnek elég nehezene nevezhetõek. A halálolázi arány meg mindent elmond a végén.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Her Laca
Idõs emberek akik megjárták a poklot nem bõbeszédûek.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

V43 1105
Senki sem volt szent.. De hát a háború sajnos ilyen, vannak emberek és állatok ott is..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ulvar
jó neki hogy játszhatott velük, nekem mind két nagyfaterom harcolt. egyiket 16 évesen sorozták be, majd képezték ki, és vitték Kassára ahonnan Németországba szállították, ahol további kiképzést kapott. Majd Drezdába szállították, pont a bombázás elõtt. Megúszta, de pakolhatta a hullákat, majd amerikai fogolytábor és szökés, végül csak haza ért...

A másik nem beszélt senkinek, vagy nagyon keveset arról hogy mit csinált. Annyit tudok hogy telefonvezetékeket kellett helyre állítania...igen ám csak közben a szövetségesek folyamatosa lõtték õket repülõvel...csak a szerencsének köszönheti életét, szerencsétlen mindig egy bokor alatt bújkált amikor jöttek a repülõk. Egy életre megmaradt benne, de õ is megúszta, bár nem tudom hogyan, csak azt tudom hogy mit csinált.

Akirõl korábban meséltem nagyfateromat próbáltam már kérdezgetni, de azonnal elterelte a témát más irányba, vagy a szokásos témát mondta el, ami nem lett részletezve. Annyit sikerült kiszedni még, hogy az amerikaiaktól nem hiába menekült el...nem voltak ám õk se szentek és akkor finom voltam.

Háborúsdit játszottak ha már nem vehettek részt az igaziban.
V43 1105
Recycle..! 😊

Nekem anno nagy father mesélte hogy az itt kilõtt T-34-esekben játszottak... volt amit elhagytak mert lánctalp leszakadt stb stb...

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

V43 1105
Álcafestést készít ! 😊

JürgenKlinsmann
Itt mit csinál a manus? A felsõ képre gondolok. Átlagos karbantartás vagy álcamintát fest fel? Mert nekem ez a "kütyü" értelmezhetõ olajpumpaként, meg festékszóróként is.

Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit

V43 1105

Willenbrock
Úgy tûnik a führerbõl profi boxoló válhatott volna,táncol mint Kokó 😊

Ulvar

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ulvar
<#eljen> (A képek valóságától független jó képek).

NP! =)

Félreértelmezhetõ fényképek:

Happy German Soldiers

És egy slusszpoén! 😉

Pluskast
Értem mit mondtál és nem is azért írtam, hogy kötözködjek😊 Ez csak a fényképrõl leszûrt észrevételem volt😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nem lehet hogy békeidõben készült a kép?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Értsd jól amit írtam! 😉

Pár hógolyózó katona fotója miatt fölösleges azt mondani, hogy pont õk nem voltak gonoszok, és azt is, hogy mivel ilyen egyenruhát viseltek és azon az oldalon harcoltak ezért eredendõen szégyenletes gyilkosok mind.

Kapis? =) Ez csak egy kép, egy pillanatfelvétel.

Kereshetnék én is rokonszenves fotót, vagy filmet is a kutyájával játszó és anekdotázó führerrõl, ettõl még nem lesz idézõjeles tömeggyilkos.

Effe88
bohózat

Ulvar
Pluskast
Ha megnézed azok a vagonok nem "személyszállításra" alkalmasok. Nem marha vagonok. Amúgy meg a hógolyózó "nácik" mindegyike wermacht katona. A zsidók transzportálását meg az ss végezte.

RatBaG
annak a filmek az a lényege, kár felhúzni magad rajta.

Per Aspera Ad Inferi.

Nem akartam ideologizálni, csak épp ezért ebbõl a képbõl merész kijelenteni, hogy "hát igen "gonosz nácik"".

Egyébként nem tudom hányan néztétek végig a Becstelen brigantikat, de hogy engem milyen szinten felk*rt az a film...

Ügye ott minden német a legsötétebb náci, akit ki kell nyírni...

Molnibalage
Szerintem meg egy pillanatképen nem érdemes ideologizálni...

Ezt ebbõl a képbõl ki lehet hozni "" jelekkel és a nélkül is. Mert pl.: épp lehetnének zsidók is a vagonokban. Ettõl függõen a jelenet lehet pozitív és negatív is!

De igazad van, nem volt minden tengelyhatalom mellett harcoló náci, vagy gonosz.

Effe88
hát igen a "gonosz nácik"

Ez igazából akkor poénos, ha a hógolyókba jut némi bazaltzúzalék is...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Igen,bár én a teljes nevet nem tudtam.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Alfred Lengyel Jr.--T/5.

Érdekes mert a Malmedy nél lelõtt amerikai katonák emlékfalán is van egy magyarosan hangzó név.

Mivel olyan 1 millió körülire teszik a kivándorolt magyarok számát a század elején, és feltételezem, hogy az arányuknak megfelelõ számban vettek részt a harcokban is, és feltételezek egy 200 milliós lakosságot az USA részérõl, akkor olyan 0,5%-a lehet a teljes veszteségnek a magyarok aránya.
Molnibalage
A teljes II. Vh-s veszteséglistát átnézve lehetne extrapolálni. Vagy kisebb mintha is megteszi, de akkor a hibahatár lényegesen nõ.

Számszerû adatot nem tudok, de egy érdekesség:
Ama bizonyos USS.Wahoo tengeralattjáró elsüllyedésekor két magyar származású tengerész is meghalt: J. S. Erdey és A. J. Magyar.
(Forrás: http://olli.freeweb.hu/)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

mostanság láttam egy dokut az Ardenneki offenzíváról, több veterán is megszólalt az amerikai oldalról, az egyikük Frank Dudash (Dudás Ferenc?!) volt, mostanság többször is elgondolkoztam (és ez is kapóra jött) azon, hogy vajon mennyi "amerikai-magyar" szolgálhatott a világháborúban az amerikai hadseregben? vajon van errõl valami adat?

Pluskast
Én 1848/49-es szabadságharcot kaptam abból is az erdélyi hadjáratot. Pont elötte olvastam el Bem a magyar szabadságharcban címû könyvet😛

Ulvar
<#eljen><#eljen><#eljen>

Szépen kiszínezték.

RatBaG
Ulvar
Én a Kádár korszak napjairól kellett hogy beszéljek...már mindent elmondtam, tanár meg mondta hogy csak folytassam, már a Wartburg, Trabant T72 minden volt a vége felé...😊.

Nekem angol polgári forradalom volt a tételem. Mondjuk gyakorlatilag mindegy volt, mit húzok, mind ment volna. 😊 Viszont bejött az magyarból, hogy amit aznap reggel egy tételt átolvasol, abból érettségizel.
Molnibalage
Nem, de benne volt. II.Vh 1939-tõl 1942-ig volt asszem a tétel. Vicces volt mikor oda jutottam duma közben és úgy beszúrtam, hogy "jé, ami éppen 60 éve volt."

Külön tétel volt a Barbarossa?

Molnibalage
Barbarossa? 10 éve érettségiztem. Kapaszkodj meg, pont abból a tételbõl. 😊

Ó igen,a kapituláció.
Csodás nap volt 😊
Ermlékszem még mintha csak tegnap lett volna 😊

70 éve volt...