15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Oddball29 #8900 Igen, annak a héten kezdek neki. -
Freeda Krueger #8899 Inkább a Chieftain
8895:
korrektebb lett volna más nevet adni a what if tanknak,lévén Churchill tank ugye tényleg létezett -
robgros #8898 Bár hasonló téma játszik John Birmingham Axis of time-trilógiájában,ott 2024-ből esnek át 1942-be a főbb szereplők az ENSZ hadiflottájából. Külön élvezeti faktor a mindenki kap mindenből szituáció. -
robgros #8897 És azt is tudod, hol lehet ezt megszerezni?
2004-ből visszakerülni a háború előttre, nem mellesleg meggyőzni az akkoriakat, hogy a jövőből jöttél... -
Lacusch69 #8896 Úgy látom, a Churchillt a T-64 ihlette... -
Oddball29 #8895 Témába vágó könyvajánló, amit elkövettem. The Foresight War by Anthony G. Williams.
-
kissssss #8894 könnyen függővé lehet válni olvasás közben -
Freeda Krueger #8893
vízre szállított B-24 -
#8892 Olli Hajói Matpan írása felkerült pdf-ben ide. A képek nagy részét kihagytam ezúttal, mert irgalmatlan sok volt és nem túl lényeges volt a nagy részük. . -
#8891 http://www.theatlantic.com/infocus/2011/06/world-war-ii-before-the-war/100089/
-
#8890 -
Lacusch69 #8889 Van egy olyan gyanúm, hogy Tóth Ferike múzeumigazgató keverte össze a dolgokat (apámnak is és anyámnak is osztályfőnöke volt gimiben), ő szedett össze róla ezt-azt.
Egyébként érdekes fickó lehetett:
link -
Freeda Krueger #8888 Hát mert a lángszórós katonák nem náluk szolgáltak :)
De nagyon nem is erőltették...
A dátumokkal és helyszínekkel van inkább probléma a cikkben,főleg hogy a "Maginot-vonalra" rá is lehet kattintani. -
Lacusch69 #8887 Valóban elég ellentmondásos sztori, de akkor a franciák miért vádolták háborús bűnnel? -
Freeda Krueger #8886 Némi ellentmondás van az oldalban.
Ha az első világháborúban már használták a lángszórót,akkor hogy lehet hogy először a Maginot vonal ellen használták.
De ez persze nem von le érdemeiből. -
Lacusch69 #8885 A lángszóró helybeli találmány, úgy tudom, nagyfaterom ismerte is.
wiki -
Freeda Krueger #8884
lángszórós tank -
Freeda Krueger #8883 -
Pares #8882 Tegnap este elkezdtem nézni, ma már nekem is csak privát videót ír ki. -
fonak #8881 Csak annyi jelenik meg, hogy "This video is private." -
#8880 -
#8879 Nekem nagyon tetszik ez a gif, hátha nektek is :)
-
Freeda Krueger #8878 Hasonló járműveket láttam már,Ardelt,Rheinmeteall,stb alvázon.
Pak-43 vagy 128 mm es hordozóként -
Freeda Krueger #8877
itt egy hasonlóan érdekes jármű
Pak-38 AMD-178 on,de használták a Panzer 3 rövid 50mm esével is... -
Freeda Krueger #8876 Nem hiszem,ez az alváz azért elég sokat elbírt.
egy jobb kép...
-
Pares #8875 Erről hallottatok már?
Waffenträger auf Panzer IV was designed by the Germans, not Wargaming. The vehicle that is in game was developed between the end of 1943 and the beginning of 1944. On paper, it had roughly the same parameters as various other similiar projects:
- speed at least 17km/h
- 360 degrees gun traverse
- using powerful but available guns with regular gun shields and allowed some side protection
- the possibility to demount the gun and put it on regular towed lafette
- minimal armor, around 8mm
WTP4 was designed in two variants: with 149mm sFH 18 howitzer:
and with 128mm AT gun Kanone 81:
The design was actually scrapped, because in early 1944, the developers started considering putting the guns on even lighter chassis (in this case modified 38t or even 38d) – and Panzer IV didn’t fit it. Another role was possibly played by the fact that by 1944, Panzer IV was already scheduled out of production (by the end of the war, only three unified platforms were scheduled to be manufactured: 38t, Panther and Tiger II). Regardless, WTP4 never made it past the drawing boards. In case you are wondering what the hell is K81: it’s a 128mm variant with different lafette (either from Soviet ML-20 howitzer or French GPF) and different recoil mechanism. The muzzle brake was also different from PaK 44, or it wasn’t used at all.
Sajnos más, hitelesebb forrást nem találtam erről a projektről. -
robgros #8874 Talán hülye kérdés, de nem roggyant össze a nagy málha alatt? -
Freeda Krueger #8873 1945 Berlin,jól tippeltél,akkor már tényleg mindegy volt.
-
#8872 Szegény kicsi Panzer I....Ez mikori kép lehet, mert ha saccolni szeretnék akkor a háború vége fele, a már mindegy mi mire, csak kerüljön fel és lőjetek vele szellemében. -
Freeda Krueger #8871
Panzer 1 75mm löveggel... -
#8870 http://www.specialx.net/specialxdotnet/morgue_swastika.html -
Freeda Krueger #8869 a légierejük is hasonló volt ,főleg a háború végén...
mindenből egy kevés,de színvonalasan válogatva... -
#8868 Azt a vegyesköretet...: Brit, Német, Francia tankok side by side...nice. -
Freeda Krueger #8867 Igen,ezért is írtam a nyugodt körülményeket,háború utánra gondolva.
link
Ez pedig egy kis svájci haderő,a Második világháborúból,ha már szóba került odaát. -
#8866 -
#8865 -
#8864 A civil rakétaprogram nem létező dolog volt az 1950-es évekig, amikor meg politikai célokat szolgált. Goddard volt a folyékony hajtóanyag első pápája, de egész egyszerűen sehonnan sem sikerült pénzt kerítenie a kísérleteihez. Aztán a II.Vh alatt alkalmazta a haditengerészet, de kifejezetten katonai célú eszközök kifejlesztésére.
Von Braun kapcsán folyton elhangzik az, hogy milyen civil, békés álmokat kergetett eredetileg, ám az, hogy ezek mennyire voltak reálisak (Von Braun gigászi szárnyas űrrakétákat álmodozott), és mennyire propaganda termékek, utólagosan nehéz megítélni.
Az összes első generációs "civil" hordozórakéta (R-7, Redstone, Thor, Atlas, Titan) katonai ballisztikus rakétaprogram hozadéka. -
Freeda Krueger #8863 Ha reálisan nézzük (ez a legnehezebb nézőpont) akkor jóval több mint a semmi.
Nyugodt körülmények közt persze jobbat lehetett volna fejleszteni,de az meg űrrakéta lett volna,békés célra. -
#8862 Nem, egy kalap szar volt katonailag. Méregdrága volt és tömeges bevetésével is egy város méretű célt sem tudtak rendesen eltalálni. Cserébe méregdrága volt. Az arra elszórt erőforrásokból kb. 20 ezer (!) vadászgépet lehetett volna gyártani. Ez asszem eléggé számított volna. Ellenben a V-2 a hátországi romeltakarítóknak és temetkezési vállalkozóknak adott munkát, de katonailag semmiféle hatásuk nem volt a háborúra azt leszámítva, hogy a fegyver miatt megbombáztak ezt-azt, tehát elvont csapásmérő erőt. Ez a fegyver árához képest nulla érdem.
Soha nem lehetett volna elég belőle, mert maga a fegyver alkalmatlan volt arra, amire szánták. Ha csak eléri a bombázók átlagos pontossággát, akkor is egy kalap szar lett volna. Néhány száz kg robbanóanyag volt bene. Nézd meg, hogy a jenkik egy átlagos bombatámadás alatt mennyit szórta le a 100+ gépes kötelékekkel néhány perc alatt koncentráltan és mennyiszer kellett végrhatjani. 1 Mt nagyságredben szórták őket és még az is kevés volt úgy, hogy a CEP 1 km alatt volt már 44-ben. Akkor szeritned az a fegyver, aminek vagy 20-25%-a műszaki hiba miatt soha nem ért célna és 5-10 km vagy nagyobb CEP-pel bírt, annak miféle harcértéke volt?
Semmi... -
#8861 Azért ezt se mondtam volna. A V-2 az egy csúcs-szuper rakéta volt. Csak sose volt elég belőle és elég későn készült el.