15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#8940 Na ez az, amivel egyetértek. -
fonak #8939 Nekem inkább az a vicces, hogy ő ettől már a nagy "brave American", amiért megcsinálta ugyanazt, amit a német is, ráadásul sérült géppel. :) -
Rue East #8938 Franz Stigler -
#8937 Nem neki volt ez a B17-es története? -
Lacusch69 #8936 A szövik "Lucky 13"-nak hívták ("fehér 13" volt a taktikai száma).
Arról híres, hogy számos alkalommal megkegyelmezett a sérült ellenséges gépnek (pontosabban a pilótának) -
#8935 Ez hogyan illeszkedik a gondolatmenetbe..? -
#8934 He was the leading scorer against the four-engined bombers, although Eder himself was shot down 17 times, baling out 9 times. He was wounded 14 times. -
#8933 Igaz. -
#8932 Nem ismerem. Ki volt? -
#8931 Az Me-109K is nagy magasságra volt belőve. -
Lacusch69 #8930 Kicsit hamar nyomtam "mehet"-et...
Szerintem nem volt annyival jobb belsőégésű motoros, légcsavaros gép (egyik oldalon sem!) ami sokkal jobb lett volna a Bf-109 aktuális változatánál.
Ergo a csere csak sugárhajtású gépre logikus (a rakétahajtású vadász zsákutcának bizonyult, ugye...). -
Lacusch69 #8929 Azt kérdezted, hogy a légcsavaros Meszákat mivel váltottam volna le.
A légcsavaros váltótípus nem volt feltétel a kérdés alapján. -
robgros #8928 A Ta-183 inkább a jövő zenéje volt még akkor, ráadásul lökhajtásos. -
Rue East #8927 A Ta-152H igen, de például a sorozatban nem gyártott C verzió az nem. -
Lacusch69 #8926 Végül is nem lehet mindenki Georg-Peter Eder... -
Lacusch69 #8925 Ta-183 + megfelelő kiképzés. -
#8924 Ta-152 nagy magasságban volt igazán hatásos.. már nem tudod lecserélni rá a ME-109-t ... -
robgros #8923 Mivel váltottátok volna fel a légierőben a légcsavaros Messerschmitt típust?
Szívem szerint a Dornier-335 és esetleg a Ta-152 típust tettem volna a helyébe. -
#8922 Mert...? Háború volt öcsi... Mert szerinted menekülő gépekre soha nem lőttek a tengely pilótái mi...? -
Pares #8921 "As the German pilot desperately sought to out-maneuver Overstreet, he flew beneath the Eiffel Tower - but the brave American flew directly beneath it and continued to fire."
Az ilyen cikkektől kap el a hányinger... -
Oddball29 #8920 Ezt a jelenetet még Michael Bay is megirigyelte volna. -
#8919 http://englishrussia.com/2013/11/30/another-forest-full-of-abandoned-equipment/
Hidegháború -
#8918 Áh értem. -
Freeda Krueger #8917 Talán arról van szó hogy amerikai védelem alá esett,akik ekkor még nem álltak hadban,csak 41 decemberétől,amikortól ismét kékben játszik Izland.
Juli 7 től,vagyis semleges lett egy időre. -
#8916 1941. július 6.-án miért nincs már a szövetségesek oldalára írva Izland? Azt értem hogy Dánia elfoglalása miatt elméletileg német kézre, majd azonnal szövetséges megszállás alá kerül, de hogy a francba lett semleges? -
#8915 Kedvenc képem, és mindig olyan nehezen találom meg, most könyvjelzőbe kerül -
Freeda Krueger #8914
KV lötéri teszt után -
Freeda Krueger #8913 itten meg lehet találni ezeket az államokat,mellékhadszintereket
link -
Freeda Krueger #8912 Az szerintem Dzsibuti,olasz megszállás alatt.1942 ben elfoglalták,valószínüleg a jelentéktelensége miatt nem sürgették.
Az a gond hogy az ilyen "elfeldett" háborúk nagyon nem látványosak,és ezért kevés róluk a szakirodalom -
#8911 1941 május, Afrika szarvánál. -
Freeda Krueger #8910 Hol ?Nem néztem végig csak a kérdéseket olvastam el . -
#8909 A kis piros terület ott mégis megmaradt. Az is Vichy terület lett volna? Ha igen, akkor vajon azt miért nem foglalták el?
Mindig érdekeltek az ilyen elfeledett hadszínterek történései. -
Freeda Krueger #8908 Afrika keleti csücske az Szomália és Etiópia lehet,mert ott folytak harcok,Szomáliát Kenyából foglalták el a Brit csapatok. -
Freeda Krueger #8907 Madagszkárt a britek foglalták el a Vichy től,és átadták a szabad franciáknak.
itten pedig iránról
link -
Számtalan általan nem ismert esemény van az animáción.
Afrika keleti csücskénél milyen harcok voltak?
Irán megszállása hogyan zajlott? Fegyveres úton vagy dimplomáciailag? Kié is volt ponotsan a terület? (Hogyan vonultak ki és mikor?)
A Fülöp-szigetek visszafoglalása Leyte után is ilyen csigalassan ment?
Finnország északi részét is elfoglalták a vörösök 44-ben, de a finnek viusszaszorították és csak utána volt fegyverszünet?
Madagaszkáron is volt fegyveres harc? -
#8905 -
Freeda Krueger #8904
nem világháborús,de érdekes,hányféle görgő van egy járművön. -
robgros #8903 Honnan tudnám ezt az alterverzumot összeszedni? -
Freeda Krueger #8902 Így már értem -
Oddball29 #8901 Ebben az alternatív univerzumban a britek nem építenek külön gyalogsági és cruiser tankokat, ezért hívhatják ezeket a fiktív tankokat Churchillnek. A németek is kihagyják az eredeti Panzer IV-et.