15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Freeda Krueger
    Valamilyen reklámfilm forgatása,1991 ben készült.
    CAF nevü szervezet Texasban.
  • Molnibalage
    Arról van infó, hogy a kép készítésének mi volt a célja, vagy a mikor és hol?
  • Molnibalage
    Ej...!
  • Freeda Krueger

egy kis alacsonyrepülés
  • Lacusch69
    Meghalt a legtovább harcoló japán katona
    LINK
  • Pluskast
    Persze nyilván. Csak azt nem értem, hogy legalább a narrátornak nem jutott eszébe, hogy hé én az általános iskola 6. osztályában úgy tanultam, hogy az egy amerikai növény fajta, szóval gyerekek ez így nem kóser! Vagy magának a fordítónak is eszébe juthatott volna. Komolyan ezek általános iskolában tanult dolgok amikhez még csak nem is kell különösebb ismeretanyag.
  • Freeda Krueger
    Ilyen fordítási anomália a tartály elhárító/törő ágyú is.
  • fonak
    Szerintem ez már előkerült egyszer, a fordító hülyesége lehetett (eredetiben nyilván "corn"-t emlegettek, manapság a kukoricát hívja így a jenki, de eredetileg ill. angoloknál ma is gabona/búza (a kukorica meg náluk "maize"), a dokfilm meg nyilván angol volt).
    Szóval ezeknél a discovery-s stb. dokfilmeknél a színvonaltalan (nyilván a lehető legolcsóbban megoldott) fordítás/szinkron is rontja a minőséget.
  • Freeda Krueger
    Gondolom elég sok típussal meg lehet csinálni.
  • Molnibalage
    Igen.
  • Freeda Krueger
    Leszedték a sérült görgőket és újravégtelenítették az addig is fent levő lánctalpat.
    Ha erre gondolsz.
    Vontatni is lehetett,de önerőből is képes volt tovább haladni.

• Molnibalage
    Mit értünk opció alatt? A lenti képen azt látjuk, hogy lánctalp sérülés esetén lehetett rövidebbet is feltenni és azért valahogy csak elkaristolt a cucc?
  • Freeda Krueger
  • Freeda Krueger
    Panzer 4 en és 3 on biztosan meg lehetett csinálni meg a variánsaikon,mert olyanokat már láttam így.
  • Renegade
    wow, ez mindig opció volt? nem is láttam még ilyet :)
  • Freeda Krueger
    Azért egy leszakadt láncos tankot még mindig könnyebb mozagtni mint egy motorbesűltet.

lásd itt...
    ugyan nem világháborús,de látható az elv
  • Renegade
    jaja, én is hasonlóan látom

Meg hát egy visszavonuló tankhadosztály pk számára kb édes mindegy lehetett, hogy leszakadt a lánctalp/elakadt/besült a motor, bármi is a magyarázat, az bizony -1 tank.

• Molnibalage
    Az újabb kutatások szerint tényleg kevés páncélost szedtek szét direkben a repcsik. A lényeg viszont azt volt, hogy nappal csak nagyon nagy kockázattal mozoghatott bármi az utakon. Lehet, hogy nem nem semmisült meg a hk., de ha mondjuk leszakadt a többiektől lánctalpvesztés miatt, vagy a hozzá tartozó hadtápod szedték szét, akkor a hk. harcértéke ugyanúgy 0 közelébe zuhant.
  • Renegade
    Ha már Barbarossa. Srác egy kicsit megszállottan kutatja a témát. Csak csínyán vele, mert vannak benne provokatívnak tűnő dolgok (kiváncsi lennék, hogy Angol/Ausztrál létére hányan nácizták le): t-34 szétcincálás: nem azt írja, hogy egy kalap szar volt, de....
    vagy az amcsi/angol légierő parádés szopása a Német tank csoportok ellen D-day után, ez is fájhat azoknak, akik szerint leradírozták a páncélosokat a szövi repülők. :)
  • Molnibalage
    Nem véletlenül szoktam le arról, hogy akár dokufilm csatornákat nézzek. Döbbenetes a kontraszt, csak repülős témában is a 15-25 éves filmekkel összevetve a maiakat.

Az elmúlt 10 évből egy kezemen meg tudom számolni az olyan repülős témájú dokufilmre, amire azt mondom, hogy ritka és értékes felvételeket mutat be és a műszaki és általános tartalma is új és értékes...
  • Pluskast
    Nagyon rég nem foglalkozik (sajnos) ezzel már senki sem. Ezeken a csatornákon akkora kapitális baromságokat nyögnek be, hogy bűn megnézni. Nem csak 2.vh-s témakörben. A múltkor Caesar galliai hadjáratáról volt szó és azon belül is Alesia ostromáról. Azt mondja a narrátor, hogy az erődrendszer védőinek egy idő után elfogyott a kukoricájuk! Kukorica! A Krisztus előtti első században?!? Botrányosan szarok ezek a műsorok.
  • Prof William
    Fordítási bakik a Natgeón.

"A Barbarossa hadművelet első 3 hónapjában az oroszok 20 000 fős veszteséget szenvedtek."

"Az amerikai elemzők szerint a japánfőszigetek elleni invázió akár tízerer amerikai életébe is kerülhet."

Nem azért de ilyen tíz-húszezres veszteségek akkoriban kb egy nap alatt szoktak bejönni...

Azt nem rétem hogy senki sem nézi ezt át? Vagy a józan paraszti ész nem szól közbe hogy "hé srácok ez biztos hogy nem így van"?
  • Freeda Krueger
    A kétfedelü gép Sopwith Camel
  • Gundark 1 1
    Eléggé elnagyolt kép, de talán Nieuport 28asnak mondanám, Rickenbacker miatt. Spad biztos nem az robosztusabb és több a merevítője :)
  • Lacusch69
    Ezek (is) harcoltak amerikai színekben a Távol-keleten? (A kétfedelű viszont nekem UFO, a szó szoros értelmében...)
  • Freeda Krueger
    Fury lehetett az,itt jön be az erőltetés...
    Miért nem festette olyanra :(
  • Freeda Krueger
    Láttam már P-40 est hordozórol felszállni,de azért az már túl erőltetett szálnak tűnik.Azok is légierős gépek voltak.
  • Molnibalage
    Volt USMC F-86...? Ez nem is tudtam.
  • Freeda Krueger
    A többit lehet Navyhoz kötni,vagy a tengerészgyalogsághoz,kicsit erőltetve ugyan.(F-86 ról Fury ra asszociálva)
    De a p-40?Az lóg ki legjobban a sorból.
  • Molnibalage
    Csak azon csóválod a fejed...? A gépek nem egy cégtől vannak, nem csak hordozósak. Tehát nem értem, hogy a virtuális csoportképnek mi az alapja.
  • Freeda Krueger

ezen a képen vajon miért szerepel a P-40?
  • Freeda Krueger
    egy kis "manual"
  • Freeda Krueger
    Gázturbinás,csak a "lemilen" szóba került és a blogokban nem lehet látványra építeni.Ezért ide szúrom a képeket.
  • Lacusch69
    Merlin motoros lenne?
  • Freeda Krueger
  • pedobear
  • Pares
    Nem fogtad fel, mi, öcsi, de azért beszólogatsz!? Ugyan arra gondoltam, mint amit fonak írt, szerinted minek idéztem ezt a részt. Na mindegy, lényegtelen...
  • Freeda Krueger
    Hát igen,kicsi az esély. :)
    manapság könnyebb...
    Csak ugye mondott itt is olyat valaki már festményre ,hogy "ez nem fénykép. Tehát a képzelet műve. Valóságtól picit távol áll.."

Szó szerinti idézet :(
  • [NST]Cifu
    A fejed felett vadászgépek zúznak, a közelben géppuskaropogás, te meg igyekszel elkapni egy pillanatot, ami a másodperc tört részéig tart, mindezt hagyományos, ezüstsós alapú fényképezőgéppel. Háttt... igen, ez az, amire kb. nincs esély. :D
  • Freeda Krueger
    Kár hogy akkoriban még nem volt annyira elterjedt a fényképezés. Biztos jól mutatna egy képsoron.