15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Lacusch69 #9660 SBD-k -
#9659 nem is tudtam, hogy így tárolták a gépeket
-
Slinky Cyle #9658 mi a tanulság?
Ne háborúzz. -
#9657 1939, United Kingdom, Edinburgh, Church of Saint-Philippe, the police guard the coffins of German pilots shot down a Ju-88 during a raid.
RAF airmen buried with full military honors by occupying German soldiers, Channel Islands, 1943
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2014.11.05. 22:15:18 -
Slinky Cyle #9656 A nagymamámat is megerőszakolták a ruszkik.. mesélt történetet, hogy mik voltak annak idején.. hát durva dolgokat tudott mondani, akkor még gyerek volt.
Jöttek a ruszkik, gyakorlatilag szabad rablás és szabad gyilkolás volt.
Volt hogy összetereltek néhány fiút, és az elővigyázatosság kedvéért, nehogy hősködjenek inkább szitává, halomba lőtték őket.
Nem túl sokat, nem túl sokszor, nehogy botrány legyen belőle.
A nőket ősszefogdosták és vitték őket baszni.. csoportszex.. pár fiatal szép magyar lány, meg a ruszki század, büdösen, mosdatlanul, és mindegyiken nyűzsgött a tetű, meg minden féle betegségük is volt.
Néhány még az aktus alatt meghalt, de sok lány az erőszak utáni halt meg miután elengedték őket, sok öngyilkos lett, sokan a sebesülésbe, betegségbe halt meg amit kapott... és ők voltak a felszabadító hadsereg, a hős szövetséges "megváltó" krisztus.. öröm és boldogság :)) -
Renegade #9655 Na, csak úgy kíváncsiságból megnéztem az AOD-ban mi történik a 45-ös Szövi vs Ruszki csatában, másfél év alatt úgy elpicsázta az USA légiereje az egész bagázst, hogy csak pislogtam, a rohadt nagy szárazföldi haderő 400+ hadosztálya elolvadt, vadászokat nem tudta pótolni, szvsz azért tartott ennyi ideig mert volt egy tél, jó hogy ez csak egy játék, de elég meggyőző volt. -
Renegade #9654 az Amerikában tömeggyártot ME-262 és upgradelt V1 rész azért egy picit meredek :) -
Renegade #9653 van akit megmozgatott :)
mi lett volna ha -
fonak #9652 http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Unthinkable -
robgros #9651 Szóval a végső konklúzió egy újabb háborúban, csak ezúttal a volt 'barátok' között? -
#9650 Ez így megint nem definiálható, mert milyen célok mellett? Meddig lehet hátrálni és területet feladni időért, Stb.
Az USA ipari termelése nagyobb volt, mint az összes többi résztvevő együtt. A SZU-t a győzelem bizony minden púder ellenére megviselte. Innentől fogva egy tovább elhúzódó és atomfegyverrel is bíro ellenfél ellen lehet töprengeni, mert még további 2 vagy 3 bomba elkészült volna ősz végére... -
robgros #9649 Pedig tudtommal egyszer Churchill megkérdezte a katonai szakértőket, hogy mekkora esélyük lenne a szovjetek ellen? Azok pedig azt válaszolták erre, ha még a megmaradt német haderőt is összeszednék és bevetnék ellenük az összes ott lévő angolszász erővel egyetemben, még akkor is kétesélyes lenne az újabb háború kimenetele. -
#9648 Egy ideig igen. Csak mi táplálta volna azt az erőt? A háború végén a németek úgy fogalmaztak, hogy a szövi bombázók pontosabban jöttek, mint a német vonatkok. Pillanatok alatt ízekre szedték volna logisztikát, ami nem lett volna nehéz úgy, hogy maga a háború már megtette a magáét ezen a téren... -
Renegade #9647 egyébként a HOI szériában kipróbálhatod, van olyan kampány ami 45-ben kezdődik, mondjuk az új háború kb. 5. napán kap atomot Moszkva. :) -
robgros #9646 Akkor inkább a hagyományos szárazföldi fegyvernem volt az a tényező, ami támadás esetén igen durva meglepetést okozhatott a nyugati erőknek. -
#9645 Eleve ott keződik, hogy éjszakai harca alkalmatlanok voltak, ehhez képes statégiai bombázi voltak meg éjszakai vadászai a másiknak, no meg stratégiai légierő. Nagy magasságra alkalmas vadászuk tudtommal nem volt a szovjeteknek, mert érhető okokból a saját doktrinának megfelelő gépeket tervezek, ahol közepes és kis magasságú légiharcok domináltak.
Az átlag nyugati pilóta messze több repórával bír, mint bármelyik orosz pilóta, sokkal jobb kiképzést kapott óraszámban nézve. A géppark első osztályú, minden van a kis magaságú Tempesttől a nagy magasságban is jó P-51D/H-ig. strat bombázók, kísérő vadászok, kivátló kétmotoros gyorsbombázók, amit akarsz. A nyugati jetvadászok is sokkal kiforrottabbak voltak a '40-es években.
A vörös légierő hatlamas volt, de fejlettnek azért nem annyira nevezném főleg egyes területeken... -
Renegade #9644 jobban belegondolva érdekes: májusban a teljes orosz hadsereg nyugaton, gondolnak egyet, a harmadát átdobják keletre, itt az első dilemma: támadjunk nyugaton azonnal, kontinensről takarítsuk ki a szöviket (az A bombáról még nem tudtak), vagy csak azután, hogy keleten is felfejlődtek-e a csapatok, nehogy az legyen, hogy japó kapitulál, majd a Kínában állomásozó csapatok Mandzsúrián át megindulnak a Szovjetek felé. Na, de mit szóltak volna ehhez a kínaiak (akkor még Mao egy zsebkendőnyi területen álmodozott a szocializmusról)? -
robgros #9643 Hmm, és a vörösöknek lehetett olyasmi a gépparkjukban (esetleg taktikai szinten), ami valamennyire előnyükké válhatott az erősebb angolszász légierővel szemben? -
#9642 A jenki és angol légierő egyértelműen erősebb volt.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.05. 16:18:45 -
robgros #9641 Ennek még utána kell néznem a what if-ben, csak utána tudok bővebben írni erről. -
robgros #9640 Utóbbi tételezésed kétesélyes: vagy igen, vagy nem. Abban hadtörténészek egyetértenek, hogy 45-ben katonai erőfölényt élveztek a szovjetek a szövetségesekkel szemben, legalábbis Európában. De ha harcra kerül sor a volt fegyvertársak között, akkor atombombával szórták volna a szovjet szárazföldi egységeket és ezzel kialakul egyfajta nukleáris vákuum a földrészünkön. Azt speciel még én sem tudnám megmondani, ha a Vörös Légierő és RAF, USAAF páros összecsap, melyikőjüknek lehet nagyobb esélye döntés kicsikarására. -
Renegade #9639 szerintem sehogy, az országuk romokban, hatalmas civil és katonai áldozatok, + az atombomba az amcsiknál
talán annyi mozgásterük lett volna, ha az amik nem vetik be a bombát, akkor a Japán szigetekből ki tudtak volna még hasítani maguknak. esetleg megszegik az angoloknak tett ígéretüket és Görögország is a keleti blokk része lehetett volna.
más kérdés, hogy a szövetségesek sem tudták volna szerintem kitakarítani a Szovjeteket Európából. -
fonak #9638 Ha nem állnak meg az Elbánál... -
robgros #9637 Az az ebben csak nem kellett volna. -
robgros #9636 Ne feledjük, több gazember is volt ebben az évszázad eme epizódjában. -
robgros #9635 Mondjuk ennyi erővel filózhatnánk azon is, vajon a szovjetek hogy jöhettek volna ki még nagyobb nyereséggel Európa és a szövetségesek rovására. -
Renegade #9634 van 4-5 hozzászólás, ami indokolatlanul méltatja a III. birodalmat, a többi az, a mi lett volna ha (nyerhettek volna, ha máshogy döntenek?), USA akkor most jó vagy rossz (ill ez is az is)?, szalonnáci-e az aki jobban duzzog a ruszkikra, szövikre, mint a tengelyhatalomra -
#9633 Igen, kb. az. -
Freeda Krueger #9632 Érdemes elolvasni az utóbbi ~70 hozzászólást,vagy megint a "jobb lett volna ha németek nyerik a 2.világháborút" a téma? -
robgros #9631 Ugyan, hova gondolsz? Összvissz 6 könyv jelent meg lefordítva abból a cirka 3200 történetből, ami eddig megjelent. E-könyvben meg van, ha kéred, privátban elküldöm. -
Madi92 #9630 És ez ungarishe? Van E-book formában? Kerestem, de nem lelem. :S -
robgros #9629 Amit tudok még ajánlani neked, az a John Birmingham-féle Axis of time trilógia-bár később megjelent egy 4.rész is ebből-, ennek lényege, hogy a közeli jövőből egy ENSZ hadiflotta kerül át 1942-be és gyökeresen megváltoztatja a háborút és a 20. századot. -
robgros #9628 Az igazat megvallva nem sok alternatív történelmi világról szóló könyvet fordítottak le magyar nyelvre. Talán azért, mert mi nem vagyunk annyira fogékonyak ez iránt. -
robgros #9627 De hála az égnek annyit fejlődött a szókincsem, hogy most már kisilabizálom a lényeget. -
robgros #9626 Mit akarsz? Én majdnem így fordítgattam le az összes nem érthető részt Robert Conroy Red inferno 1945 könyvéből.
Így festett a dolog : Google Translate + angol-magyar szótár. -
Madi92 #9625 Hát az aztán élvezetes lenne!
Amúgy tudok angolul, de azért ennyire nem. Az élményt meg nem rontom el ilyennel. Majd egyszer talán. -
robgros #9624 Amit tehetsz, hogy az oldalakat bemásolod a fordítóba és abból hellyel-közzel megtudod, mi a cselekmény. -
Madi92 #9623 Kár, hogy nincs magyarul. Szívesen elolvasnám.. -
Renegade #9622 Én nem akarom démonizálni az USA-t, csak próbálok rámutatni arra, hogy ők sem játszanak éppen ferül.
Már miért ne lehetne kritikus véleményt megfogalmazni a Franciákkal szembe? Ez terelés, most USA-ról, beszélünk, de beszélhetünk a franciákról is (az is hálás téma), csak az már egy másik topik.
Egész biztos vagyok benne, hogy többet tudsz az USA elmúlt 60 évnyi külpolitikájáról, mint én, szóval én is kérdezhetek: Ha tudod miket tettek, miért felejted el?
De rendben, du majd elmélyedek azon incidensekben, amelyekben az USA nem éppen kiscserkész volt (Peru, Chile, Brazília), és akkor jobban tudunk véleményt ütköztetni.
Viszont nem lehet, hogy automatikusan egy USA-démonizálónak tartasz, mondjuk engem, azért mert annyian vádoltak téged erre felé USAfansággal, annyi konteóról próbáltak meggyőzni, hogy aki sötétebb képet fest az USA-ról mint te, az automatikusan egy negatívabb skatulyába kerül mint kellene?
-
ManoNegra #9621 Amiket itt írtam, csupán a wikin elérhető közkeletű információk. Még csak azt sem mondtam, hogy önmerénylet, a hivatalos jelentés szerinti elkövetőket hoztam fel a kérdésemben. Az is tény, hogy először nem ismerte el az Al-Kaida. Melyik az a terrorista, amelyik tiltakozik egy sikeres merénylet után, és vár három évet, hogy elismerje?
Én is bocs az off-ért!