15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • SZUsszan
    Bocs, szerkesztettem.

Szerk.:

Egyébként Mussolinit is kiszabadították ideiglenesen a már nem túl baráti olaszok közül.
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.12.05. 10:52:42
  • Molnibalage
    Igen úgy, hogy német csapatok voltak az ország területén, ezért azok részben szabadon mozoghattak. Spanyo. területén 0 német katona volt tudtommal.
  • SZUsszan
    Nem kellett volna elfoglalni. Kommandós akcióval szeretteit bezsákolni? Horthyval is működött.

Egyébként meg az egész Jugó-Görög háborút hegyeken át vívták, az Ardennek sem volt lapos, kétszer is átugrottak rajta.

A Spanyolok milyen erőkkel tudtak volna védekezni a Kondor légiót nélkülözve?
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.12.05. 10:51:40
  • Molnibalage
    Hogyan foglalta volna el Hitler spanyolhont? Azért a Pireneusok elég magasak és partaszállás elég meredek lett volna. 1940-ben idő nem volt rá, 1941-ben meg már ehhez nem volt kapacitás a keleti-front miatt...
  • SZUsszan
    Ezért kellett volna a spanyol mitugrásznak a torkához nyomni egy nyílt fenyegetést, hogy könnyen jöttél-könnyen mehetsz, ha nem támogatod a hadműveletet.
  • DantesHUN
    Akarta, hogy a spanyolok szálljanak be a háborúba és akkor jöhet Gibraltár, de Franco nem volt ostoba, hogy beszálljon a háborúba.
  • Molnibalage
    Mert nem tudta. Közelben nem volt komoly német támaszpont, ahonnan ejés támadás mehetett volna és sokkal könnyebben védhető volt, mint Málta vagy Kréta.
  • SZUsszan
    Egy kérdés merült fel bennem.

Hitler miért nem foglalta el Gibraltárt? Sokkal többet ért volna, mint Málta, ami sokkal többet ért volna mint Kréta...
  • Freeda Krueger
    Gondolom felülről érte találat,
    ez tán ugyanott készült,a város ugyanaz
  • Lacusch69
    Megnéztem egy rakás kilőtt t34-est, de olyat nem találtam, aminek így szétszakadt a tornya.
    Jó nagyot szólhatott...
  • Freeda Krueger
    Ez például Magyarországon zsákmányolt példány
  • Freeda Krueger
    A német kereszt is lehet fekete fehér fekete kombinációjú,a
  • millerius
    Valami nem stimmel, a német jelzés az fehér keretben fekete kereszt (a jobboldali roncson ilyen van), a másik maradványon (ami tényleg nagyon T-34 torony-maradványnak néz ki) sötét/fekete keretben fehér kereszt, és a fehérben is középen valami közepes árnyalatú (szürke, világos-zöld, piros, világoskék, okker ??) vékony kereszt van, tehát ez háromszínű kereszt!
  • RatBaG #9687
    New Mexico's 14 inch shells on starboard deck while being replenished prior to the invasion of Guam, July 1944.

• Freeda Krueger
    igen,de a többi orosz eszközön is német jel van
  • Lacusch69
    Lázas beteg vagyok, úgyhogy lehet, hogy hülyeséget kérdezek...
    A bal alsó sarokban egy T34 tornyának egy darabja van német felségjelzéssel?
  • Freeda Krueger
    Tájkép csata után
  • [NST]Cifu
    Nem gyakori, hiszen a fő tűzérség sokkal látványosabb, így a fotósok is inkább arra koncentrálnak. De azért a másodlagos tüzérségről is lehet képeket találni, csak több időt kell rászánni, hogy megtaláld (másfél perc volt most, keresőszavak: secondary battery fire): link

Kép:

• Molnibalage
    A kisebb lövegekkel való tüzelésről soha nem láttam még képet.
  • RatBaG #9681
    U.S.S West Virginia giving direct fire support with its 16" guns during the landings on Okinawa

• Freeda Krueger
    law gyakorló "gránát" néhány oldal szerint,vagy gépágyú
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.12.01. 16:10:16
  • Lacusch69
    Az egyértelmű, csak azt nem tudom, mi okozhatta a sok kicsi sérülést.
  • Freeda Krueger
    Azt mondanám gyakorlótéri darab
  • Freeda Krueger

jelzés festése
  • Lacusch69
    Na bakker, nem teszi be a képet...

Mi volt ez? Srapnel?

Akkor így!
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2014.11.28. 19:25:46
  • Freeda Krueger

Sherman páncél teszt

• Molnibalage
    A főbb harkocsi változatokat felismerem, de az alváltozatokat képről már csak német oldalon és ott sem mindent. Hálza a Panzer General szériának. Néhány M4 változat típusjelzése még megy, de képről egyáltalán nem ismerném fel őket.
  • Freeda Krueger

zsákmányolt M2 roncsai,japán löveget vontatott amikor megsemmisült
  • Freeda Krueger

Egy nagyon fontos eszkőz
  • SZUsszan
    Ok, az eddigi munkásságod alapján feltételeztem, hogy ezekhez a vasakhoz is értesz. De semmi baj. =)

Amúgy én első pillantásra arra gondoltam, hogy a képen Otto Skorzeny beszivárgó alakulata van az Ardenneki akció előtt.
    Aztán második gondolat az volt, hogy oké, de se hó, se Ardennek, se M10-esnek maszkírozott Párduc. =D
    Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.11.18. 13:56:55
  • Molnibalage
    Én ennyire nem vagyok jártas, egy pillantásra felőlem sdkfz akárhány is lehetett volna.
  • SZUsszan
    A sisakokkal együtt már az. =)
  • Freeda Krueger
    Az azért nem annyira meglepő....

• SZUsszan
    Molni, meg minden "puha" járművet is. =D

Vagy neked nem furcsa egy Párduc hadoszlopban pár M3-as félhernyó meg jeep?
  • Molnibalage
    Ja, hogy a rohambiliket is figyelni kellett volna. :)
  • Freeda Krueger

Francia párducok,1947 ben.

A Párducok sem mind egyfajták...az első G,a második A lehet
  • Molnibalage
    Mit kellene látni? Nem először csinálod, hogy beraksz egy képet, de fogalmam sincs, hogy mi rajta a lényeg. :)
  • Freeda Krueger

kis érdekesség...
  • RatBaG #9662
    Kamikaze explodes after ramming into the USS New Mexico (BB-40), April 1945

• Rue East
    Meg TBD-k.

Ilyen nagy hangárja csak a Lexingtonnak és a Saratoganak volt és tudtommal ott is csak akkor használták ezt a módszert, ha gépeket (jellemzően a tengerészgyalogság gépeit) szállítottak valahova. A póttartályokat például a mai napig a hangár mennyezetén szokták tárolni.