15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
SZUsszan #9700 Bocs, szerkesztettem.
Szerk.:
Egyébként Mussolinit is kiszabadították ideiglenesen a már nem túl baráti olaszok közül.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.12.05. 10:52:42 -
#9699 Igen úgy, hogy német csapatok voltak az ország területén, ezért azok részben szabadon mozoghattak. Spanyo. területén 0 német katona volt tudtommal. -
SZUsszan #9698 Nem kellett volna elfoglalni. Kommandós akcióval szeretteit bezsákolni? Horthyval is működött.
Egyébként meg az egész Jugó-Görög háborút hegyeken át vívták, az Ardennek sem volt lapos, kétszer is átugrottak rajta.
A Spanyolok milyen erőkkel tudtak volna védekezni a Kondor légiót nélkülözve?
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.12.05. 10:51:40 -
#9697 Hogyan foglalta volna el Hitler spanyolhont? Azért a Pireneusok elég magasak és partaszállás elég meredek lett volna. 1940-ben idő nem volt rá, 1941-ben meg már ehhez nem volt kapacitás a keleti-front miatt... -
SZUsszan #9696 Ezért kellett volna a spanyol mitugrásznak a torkához nyomni egy nyílt fenyegetést, hogy könnyen jöttél-könnyen mehetsz, ha nem támogatod a hadműveletet. -
DantesHUN #9695 Akarta, hogy a spanyolok szálljanak be a háborúba és akkor jöhet Gibraltár, de Franco nem volt ostoba, hogy beszálljon a háborúba. -
#9694 Mert nem tudta. Közelben nem volt komoly német támaszpont, ahonnan ejés támadás mehetett volna és sokkal könnyebben védhető volt, mint Málta vagy Kréta. -
SZUsszan #9693 Egy kérdés merült fel bennem.
Hitler miért nem foglalta el Gibraltárt? Sokkal többet ért volna, mint Málta, ami sokkal többet ért volna mint Kréta... -
Freeda Krueger #9692 Gondolom felülről érte találat,
ez tán ugyanott készült,a város ugyanaz
-
Lacusch69 #9691 Megnéztem egy rakás kilőtt t34-est, de olyat nem találtam, aminek így szétszakadt a tornya.
Jó nagyot szólhatott... -
Freeda Krueger #9690 Ez például Magyarországon zsákmányolt példány
-
Freeda Krueger #9689 A német kereszt is lehet fekete fehér fekete kombinációjú,a
-
millerius #9688 Valami nem stimmel, a német jelzés az fehér keretben fekete kereszt (a jobboldali roncson ilyen van), a másik maradványon (ami tényleg nagyon T-34 torony-maradványnak néz ki) sötét/fekete keretben fehér kereszt, és a fehérben is középen valami közepes árnyalatú (szürke, világos-zöld, piros, világoskék, okker ??) vékony kereszt van, tehát ez háromszínű kereszt! -
#9687 New Mexico's 14 inch shells on starboard deck while being replenished prior to the invasion of Guam, July 1944.
-
Freeda Krueger #9686 igen,de a többi orosz eszközön is német jel van -
Lacusch69 #9685 Lázas beteg vagyok, úgyhogy lehet, hogy hülyeséget kérdezek...
A bal alsó sarokban egy T34 tornyának egy darabja van német felségjelzéssel? -
Freeda Krueger #9684 Tájkép csata után
-
#9683 Nem gyakori, hiszen a fő tűzérség sokkal látványosabb, így a fotósok is inkább arra koncentrálnak. De azért a másodlagos tüzérségről is lehet képeket találni, csak több időt kell rászánni, hogy megtaláld (másfél perc volt most, keresőszavak: secondary battery fire): link
Kép:
-
#9682 A kisebb lövegekkel való tüzelésről soha nem láttam még képet. -
#9681 U.S.S West Virginia giving direct fire support with its 16" guns during the landings on Okinawa
-
Freeda Krueger #9680 law gyakorló "gránát" néhány oldal szerint,vagy gépágyú
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.12.01. 16:10:16 -
Lacusch69 #9679 Az egyértelmű, csak azt nem tudom, mi okozhatta a sok kicsi sérülést. -
Freeda Krueger #9678 Azt mondanám gyakorlótéri darab
-
Freeda Krueger #9677
jelzés festése -
Lacusch69 #9676 Na bakker, nem teszi be a képet...
Mi volt ez? Srapnel?
Akkor így!
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2014.11.28. 19:25:46 -
Freeda Krueger #9675
Sherman páncél teszt
-
#9674 A főbb harkocsi változatokat felismerem, de az alváltozatokat képről már csak német oldalon és ott sem mindent. Hálza a Panzer General szériának. Néhány M4 változat típusjelzése még megy, de képről egyáltalán nem ismerném fel őket. -
Freeda Krueger #9673
zsákmányolt M2 roncsai,japán löveget vontatott amikor megsemmisült -
Freeda Krueger #9672
Egy nagyon fontos eszkőz -
SZUsszan #9671 Ok, az eddigi munkásságod alapján feltételeztem, hogy ezekhez a vasakhoz is értesz. De semmi baj. =)
Amúgy én első pillantásra arra gondoltam, hogy a képen Otto Skorzeny beszivárgó alakulata van az Ardenneki akció előtt.
Aztán második gondolat az volt, hogy oké, de se hó, se Ardennek, se M10-esnek maszkírozott Párduc. =D
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.11.18. 13:56:55 -
#9670 Én ennyire nem vagyok jártas, egy pillantásra felőlem sdkfz akárhány is lehetett volna. -
SZUsszan #9669 A sisakokkal együtt már az. =) -
Freeda Krueger #9668 Az azért nem annyira meglepő....
-
SZUsszan #9667 Molni, meg minden "puha" járművet is. =D
Vagy neked nem furcsa egy Párduc hadoszlopban pár M3-as félhernyó meg jeep? -
#9666 Ja, hogy a rohambiliket is figyelni kellett volna. :) -
Freeda Krueger #9665
Francia párducok,1947 ben.
A Párducok sem mind egyfajták...az első G,a második A lehet -
#9664 Mit kellene látni? Nem először csinálod, hogy beraksz egy képet, de fogalmam sincs, hogy mi rajta a lényeg. :) -
Freeda Krueger #9663
kis érdekesség... -
#9662 Kamikaze explodes after ramming into the USS New Mexico (BB-40), April 1945
-
Rue East #9661 Meg TBD-k.
Ilyen nagy hangárja csak a Lexingtonnak és a Saratoganak volt és tudtommal ott is csak akkor használták ezt a módszert, ha gépeket (jellemzően a tengerészgyalogság gépeit) szállítottak valahova. A póttartályokat például a mai napig a hangár mennyezetén szokták tárolni.