II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Ulvar
Remélem ez a film tényleg sikert arat.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Jó kis link.

Érdemes rajta szétnézegetni.

Egyébként nem is tudtam, hogy a Prinz Eugen és a Leipzing összeütközött...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Igen,arra gondoltam. 😊

Használhatta volna e egyik a másikét?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Max a lövedéket magát. A cartride case (mi is ez magyarul- kivetõtöltet hüvely?)nem fért volna a lövegkamrába.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Egy "what if" kérdés

A Sturer Emil ki tudta volna lõni a K44 lõszerét?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Nem lep meg. Épp emiatt, nem akarok szigorú lenni, de megérdemelné hogy ráfázzon a simlis plagizálásra. Én ezt nagyon nem szeretem.

Willenbrock
Az U-Boot sztori c. könyvben is majdnem egy egész fejezet a Tengerek Szürke Frakasai-ból van,lábjegyzet és idézõjel nélkül,kissé meg is lepõdtem.

sok,háború utáni,Fülöp-szigeteken egy tároló
lehangoló

Ulvar
azt a teliberakott...háttértörténet? Ez háború utána vagy alatti felvétel? Kb. hány darab?

igen

Ulvar
P47 D-k?

<#shakehead>

párduc körbejárás

érdemes megnézni...

Igen, valószínûbb, hogy csak simát, elvégre nagy állatbarátok voltak. 😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Szerintem simát bár nem kerülne sokba valami antibakteriális cuccot hozzákeverni, de hát tudjuk milyen sóherek voltak nácik. Így olcsóbb volt biztos.

Viszont az antibakteriális szappan, sok esetben a bõr természetes védõrétegét is károsítja, és a bõrön élõ "barátságos" bacikat is kiírtja, szóval lehet hogy azért fõztek csak simát. 😊
Antibakteriálisat vagy simát?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Azt én is olvastam. Kellemes kis mû.

Ha már szuperhõsök...

Superman anno miért nem segített be a háborúba? Úgy tudom a képregény akkor már futott. Ahelyett hogy egyetlen szem városba veri el mindig a rosszfiúkat elverhette volna Hitlert is. 😊

A Watchmenben -azt hiszem ki is térnek ennek a fonákságára.

"Szóval jól el voltunk. Parádéztunk a gönceinkben ,szuperhõsök voltunk, üldöztük a bûnt és a rosszat, miközben a világ másik felén emberi lényekbõl fõztek szappant és milliók váltak a háború áldozataivá."
Kihagytam egy megjegyzést, a szövetségeseket egyetlen isten, Loki segíti.
Inkább Ted Nomura képregény-sorozatát ajánlanám Luftwaffe 1946 és World War II 1946 címmel.
Ha jó, akkor írok arról is egy cikket.

Szuperhõsök a háborúban?
Hasonló témát dolgoz fel David Brin Life eaters c. képregénye, amelyben a náci vezetés az északi isteneket idézi meg, akik melléjük állnak.

Ráadásul alapból diverzánsakción voltak, ahol csak magukra voltak utalva. Nem ilyen átlagos hadi keretek között. Szóval így "nem olyan meglepõ" a dolog.
Amúgy 30 évig harcolt a háború után.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Csak Onoda Hiroo egy szigeten volt, ahova nem nagyon jutottak el a hírek. Ami meg mégis, azt dezinformációnak hittek.

A történetben az SS meg Európában harcolt a nagyvezír halála után.

Ulvar
Fanatikusok voltak valószínûleg, vagy nem hitték el a halálhírét stb...hány évik is harcolt a Fülöp szigeten a Japán katona?

Nem egészen értettem az SS mit akart a führer halála után még arcoskodni a vár körül. De én is olvastam a sztorit.

Rádadásul nem is egy hajó volt ott térkép nélkül nem? =) Micsoda halászok?

Molnibalage
Az utolsó estrõl nem túl régi Regimentben volt szó, hát köpni nyelni nem tudtam. A PQ-17-es fõ vonalat ismertem, de az apróságok is érdekesek. Térkép nélküli hajó? Az igen... És ez volt valaha a világ vezetõ tengeri hatalma...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ulvar
Az egy mod a HOI2höz. Mint a Pogessor mod (kedvencem)

Arsenal of Demokracy-ról még nem hallottam, ha az is történelembuheráló a HoI-hoz hasonlóan, érdekel.
arsenal of democracy 😊

ruszkikat muszáj 41-ben lerohanni, mert akkor még rosszak a doktrináik, ha nem sikerül kiütni õket 43-ra akkor nagy a baj, mondjuk sajnos egy év alatt ki lehet õket nyírni, a komplett nyugati hadseregüket (150+hadosztály) be lehet katlanozni, nézz körül HOI2 topikban, ott képek is lesznek 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Megy a fejlesztés gõzerõvel, nem sok választ el az atombombától és a csúcs-számítógéptõl, hogy a francia, angol és amerikai pajtásokról ne is beszéljek.
AOD=?

Most épp a 2. részt nyüstölöm, baráti országokkal bástyázom körbe magam. Múltkor kikezdtem Mussoliniékkel, nem kellett volna, mert idõközben Ivánék elkezdtek hepajkodni a baltiakkal és lengyelekkel, úgyhogy két tûz közé kerültem. Most nem lesz ilyen, a lehetõ legszorosabb köteléket hozom létre, ehhez már betársultak a magyarok, akik szép kis birodalmat szedtek össze maguknak, bekebelezték a jugókat, Felvidéket, meg Erdélyt a románoktól. Így már nemcsak otthon, hanem magyarban is állomásoznak egységek. Kíváncsi leszek az eredményre, mert a szovjet agressziónál a britonok már bombázták Szergejt.
AOD, bár EU-t, ruszkikat bedarálni sétagalopp, amcsiknál partraszállni viszont rémálom 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

A gyors támadásnak lett volna értelme. Lerövidíteni a frontot egy gyors és heves támadással.

Nem azzal a céllal, hogy elpazaroljuk az egész keleti front tartalékot hátha megszerezzük a kezdeményezést egy hatalmas gyõzelemmel.

Csak egy helyi taktikai siker reményében indítottam volna meg a támadást.

Szerintem simán beállni védelemre nem lett volna értelme. Akkor inkább visszavonulni 1-2 kmt és szépen kiegyenesíteni a védelmet.

Esetleg egy csapdát létre lehetett volna hozni. Látszólag bevédeni a kurszki kiszögellést és hátrébb csapdát állítani a várható szovjet támadás harapófogóinak bekerítésére.

De amit valójában tettek, az katasztrófa volt.
-A villán támadást elodázni a csoda párducok miatt, amik még nem is voltak jószerével csapatpróbákon sem.
-Az oroszok szeme láttára felhalmozni a támadóerõket és ott várakozni ennyi idõt.
-Aztán úgy is megindítani a támadást, hogy az oroszok jól látható módon iszonyatosan beerõsítették a területet. (Egyébként még talán az is jobb lett volna, ha ekkor lefújják a támadást és a védelembe beölt anyag odavész feleslegesen.)
-És végül a gyõzelem küszöbén lefújni a támadást, nehogy véletlen az a sok elfecsérelt ember és haditechnika értelmet nyerjen egy sikeres bekerítéssel és felszámolással.

Molnibalage
Ha kell, akkor kölcsön tudok adni kettõt is, fõvárosi vagy.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

2. kérdés: Kurszknál mit csináltatok volna Hitler helyében? Rövid idõn belül támadtok vagy inkább védekezõ állást vesztek fel?
Találtam errõl ezt-azt, de kíváncsi lennék a ti ötleteitekre.
Kurt Rieder alias Géczi Zoltán, a nevén kívül semmit nem tudok róla.

1. kérdésem: Melyik a Hearts Of Iron széria legjobban sikerült része?
Azt hiszem egy kis világháborús kalandorkodáshoz támadt kedvem. <#eplus2>
Ulvar
Köszönöm mindenkinek a tippeket! Esetleg a Koreai háborúval kapcsolatban tudtok ajánlani könyveket? Vagy a Vietnámival.

Ha specifikusan magyar történelem érdekel, akkor C. A. Macartney-t ajánlom, az Október tizenötödikét bár annak is borsos az ára, hozzá kiegészítésnek meg ezt.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Hát a jobb minõségibb könyvek drágák. Sajnos.

Ulvar
Keegan könyvek újonnan vásárolva kicsit húzósak nekem még, most így nézegettem.

Nem. Nyavalya tudja hogy hívják, elõ nem keresem most a Rider-es könyveket, de két különbözõ személy.

A Kurt Rieder név mögött nem Nemere István bújik meg?
Ja persze. Konkrétan Földi Pál szó szerint plagizált oldalakat a Napóleonról szóló könyvében, egy francia történész Napóleon életrajzából. Tuti, mind a két könyv meg van, és szó szerinti az egyezés, és nem hiszem hogy a francia illetõ másolt volna Földirõl. Vagyis nálam ez nem elfogadható, hanem inkább egy csaló.

Szerintem Földi Páltól elfogadható minden könyv, amiben nem magyarok, németek, oroszok vannak.

Éppenséggel az amerikai polgárháborús könyve is elfogadható volt.

De miért magyar szerzõ? John Keegan kiváló brit történész, írt mindkét világháborúról, és egyéb háborús könyvei is vannak. De ha magyar író Ungváry: Budapest ostroma. Nagyon érdekes könyv. Számvéber is jó, de õ egy adott témát veséz ki, és igen szakmai, ahogy az alattam szóló is mondta, kissé száraz.

Akiktõl óvakodni kell: Földi Pál és Kurt Rieder. Pali bácsi , botrányos és plagizál és ellfogult és ferdít, míg Kurt Rieder, csak egyszerûen...hát, nem is tudom, szerintem a wikipédiáról ollózza össze a könyveit. Ami nem aj végülis, mert legalább olcsó. Bár a külföldi szerzõk se jobbak, tele a boltok a színes de ócska könyvekkel. Vásárlás elõtt neten utána kell járni az adott szerzõnek, szakember-e, vagy csak egy ponyvaszerzõ.

Itt baromira sok könyvet ajánlanak. Ha könyvet keresel, nézd meg a téma bibliográfiáját.

Molnibalage
Juj... Földi Páltól kb. egy normális mû van, ez. A többi amit láttam tüzelõnek jó, másnak nem. Számvéber jó, de nagyon száraz az én ízlésemnek.