15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
Renegade #10422 szvsz egyikünk sem ismeri a kinti törvényeket, lehet kifejezetten tiltva van, hogy magánszemélynek saját, hatástalanított tankja legyen -
Freeda Krueger #10421 miből gondolod?
-
kissssss #10420 hogy én mit hiszek az lényegtelen, ez a tank ilyen állapotban még egy légynek se tudna ártani... szépen ki lett pofozva ez tény és való de hogy ölésre is alkalmas legyen nos attól igen csak távol áll. -
Freeda Krueger #10419 Mert szeretnéd ezt hinni :) -
kissssss #10418 miért van olyan érzésem hogy az öreg még az alsógatyát is lefogja perelni a hülyékről.... -
Freeda Krueger #10417
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Panther Ausf. G late at a Private collection, Northern Germany.
This Panther was built at the Panther factory Maschinenfabrik
Niedersachsen-Hannover,Germany under the direction of the British Army REME.
It was number four of the Panthers and Jagdpanthers built by the British.
It was probably placed on a targetrange and then bought by a scrap merchant
in a War Department sale in the 1950’s and remained
in his scrap yard in Surrey, England,
until it was discovered in October 1977. It was then recovered,
in a badly damaged and incomplete state, and transported to Germany.
It has since been restored to running order.
In 2015 it was forcefully transported and taken away by police, after the owner was accused of owning Nazi-looted art and the Panther was damaged in the process.
dolgozott vele rendesen....
-
SZUsszan #10416 Biztos ismerte a tagokat a katonai kincsvadászok sorozatból. -
#10415 -
Renegade #10414 ha minden igaz, amint híre ment elvettek tőle mindent, lásd cikk, pedig saját maga ásta ki, na de hogy csempészte haza?
cikk
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.07.06. 19:23:16 -
Freeda Krueger #10413 lehet... -
Pares #10412 Lehet, hogy szerencse is, hogy nem múzeumba került... -
Freeda Krueger #10411 70 év alatt ha van szabadidőd és pénzed,kapcsolataid akkor... -
Pares #10410 Így ránézésre eszméletlen jó állapotban van. -
Renegade #10409 A guy in Germany was hidding a Panther tank from WWII in his basement.
-
#10408 Nem gyenge sztori, ha igaz.
Kicsit érzékenyebb téma... -
#10407 http://gfycat.com/AlarmingMeagerEeve -
#10406 Topichoz kapcsolódókat teszem majd fel, estére remélem kész leszek a válogatással, még a két barátom képeit várom hátha akad egy két jobb minőségű azokból. -
#10405 Én meg néznék párat belőlük! -
#10404 Ahoy
Az elmúlt egy hétben Németország számomra fontosabb múzeumait jártam, köztük a Munsteri páncélosmúzeumot, vagy a Sinsheimi Auto &Technik múzeumot stb...Ennek a topicnak kifejezetten ajánlom hogy egyszer jusson el legalább ebbe a kettőbe.
Csak egy példa. Ha gondoljátok szívesen töltök még fel párat (van vagy 2000-3000 kép összesen :D )
-
fonak #10403 Az első Elefant már nyilván a lőtéren lett lefényképezve. -
#10402 Most esik lesz, hogy félreértelmeztem a képet. A lyuk az a kiszerelt löveg helye... -
Freeda Krueger #10401 A "felépítményen" igen,de ő szerintem az alsóra gondolt...Az pedig egyértelműen a géppuska.Gyaníthatóan zsákmányolt példány
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.06.28. 21:45:36 -
Lacusch69 #10400 Szerintem a homlokpáncélon a nagy, kerek lyuk a löveg beépítése helye (magyarul: kiszerelték), hátul meg a málházónyílás van, leszerelt fedéllel. -
Freeda Krueger #10399 Ott volt a géppuska/ISU-152(valószínüleg)
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.06.28. 21:05:57 -
#10398 Az az Elefánt 152 milis találat mi volt? Ennyire körszimmetrikus? 152 mm az tüzérségi lőszer, ami nem pct. Hogyan ment rakta így keresztül...? -
#10397 fw 200
http://i.imgur.com/YKGuR5q.gifv -
SZUsszan #10396 Sok-sok kilőtt panzer -
robgros #10395 Mondjuk Rundstedt-től is megkérdezték a partraszállás után, mi a teendő, ugyanaz volt a válasz: kössetek velük békét, hülyék! -
robgros #10394 Picit visszatérve a válaszodhoz, mi van, ha nagyjából ugyanaz ismétlődik meg egy keményebb válaszadás esetében, csupán az évek tolódnak el valamelyest, ill. a szovjetek kissé nyugatabbra állnak meg? -
#10393 Ha azt nézed, akkor egy értelmes német vezető hamarabb kapitulált volna.
Van új mikrofonom, szóval majd valamikor ismét mehet a War Thunder
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2015.06.27. 11:20:12 -
Freeda Krueger #10392 Az egyik "piszkos tizenkettő" film is erre épült,de nem hiszem hogy több lenne mint fikció...
Nagyon nagy szervezést igényelne gondolom
-
Madi92 #10391 Mennyire reális az, hogy a Hitler elleni német merénylet/eket a szövetségesek is próbálták megakadályozni, hogy nehogy értelmes ember kerüljön a helyére? Vagy ez csak urbanlegend. Bár már nem is tudom hol olvastam ilyet. -
#10390 Kiváló hadvezéééééééééééér....? Egy idióta volt, fogalma nem volt semmiről... -
Freeda Krueger #10389 "Ez is egy vélemény"... :) -
robgros #10388 A nap vicce a gyakorin:
Kérdés: Az milyen ember, aki csodálja Hitlert?
4-es válasz: Tájékozott, és felismeri benne a zseniális politikust és kiváló hadvezért.
-
Oddball29 #10387 Csak Saipanon volt egy teljes lövészhadosztályuk, meg egy megerősített dandár. -
#10386 Ezt a kommentet nem vágom... Mi köze van ahhoz, amit eddig mondtam...? Olyannal vádolsz és kötözködsz, amit soha nem is mondtam...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.23. 23:01:18 -
#10385 Ez egész egyszerűen nem jön ki. A japán helyőrségek teljes létszáma nem volt ennyi. A Fülöp-szigeteken haltak meg ennyien? -
wednes #10384 Szerintem is.
Eleve a legnagyobb csapás a Japán Birodalomra a kereskedelmi flotta pusztulása és utánpótlási vonalak elvágása volt. Állhat ott aztán a szigeten a világ legjobb szárazföldi serege is. Ugye a japán taktika az volt, hogy annyira kitolni a határokat a Csendes-Óceánon, hogy a kiépült védelmi gyűrű feltörésétől menjen el mindenki kedve. Még egy esetleges Midwaynél aratott fényes győzelem sem biztos, hogy elégséges lett volna ehhez.
Utólag sok okosság elhangzik, de annak nem biztos, hogy egyértelműen csak pozitív hozadéka lett volna adott félnél. A tengelyre meg különösen érvényes volt, hogy abból kell főzni, ami van.
Például, ha németek rámennek a nagy hatótávolságú nehézbombázókra, akkor ez meg ez másképpen is alakulhatott volna. Mintha ez olyan egyszerű dolog lenne. Akkor lehet el sem jutnak a szárazföldi előrenyomulást támogató légierőig. No meg ez egy olyan műszaki, infrastruktúra és erőforrás igényes dolog, ami a britek példáján is látszik.
A legtöbb erőforrásukat lekötötte a bombázók, repülők, repülőgép motorok gyártása, fejlesztése. Ebben élen jártak, nem véletlen került a Mustangba is Rolls Royce Merlin motor. De ez el is vitte a lehetőségeik nagy részét. Így az USA pótolta ki nekik konkrétan a szárazföldi dolgokat (sherman tankok, thomson géppityu, egy rahedli más dolog). Önerőből ők sem lettek volna erre képesek. Ahogy önerőből a SZU sem tudott volna mindent kitermelni. Lehet nagyszerűen haladt aztán a harckocsigyártás és egyéb felszerelés, de nagy hasznát vették a 26 ezer jenki teherautónak, isten tudja hány ezer mozdonynak és vagonnak, amit átdobtak Murmanszkba. -
SZUsszan #10383 Egyébként nem hiszem, hogy a totális vereségükhöz olyan nagy köze lett volna a hatékony harckocsi nélküli szárazföldi erejüknek.
Elpicsázták őket vizen, levegőben. Lehetett volna nekik trópusi harcra fejlesztett T34/85ös harckocsijuk ezerszámra. A szigeteken halálra lettek volna ítélve ugyanúgy.