Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na ja, pontosan ezt kéne.
Sõt, a legjobb az lenne, hogyha mindenkire egyéni sebességkorlátozások vonatkoznának a vezetési képessége alapján. Persze ez lehetlen, mert óriási erõforrásokat igényelne az elbírálás.
Punker
talán mert szét kénne nézzni és azt 50-nel nem lehet? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
az M0-ás tervezõjét saját kezûleg kötném ki a kamion elé.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Vagy milyen alapon kell 30-ra, meg 40-re lassítani vasúti átkelõben. Erre se tudott még soha senki logikus magyarázatot adni.
Kit--Kat
A közelekedés egy olyan hordeerjü dolog, ami felveszi a versenyt a rablásokkal, mert, ha 1 kamion lekaszál egy 5tagu családot 1 Fabiaban, mert õ az m0áson megteheti, hogy 130al nyomja és esetleg neked a rokonaid, akkor átétékeled a dolgot magadban, mi mennyire fontos.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Én csak azt nem értem, mi a rákért nem lehet bevezetni már a vagyonarányos büntetéseket. A hatóság úgyis tud minden szart az autódról, akkor tudja az eurotax értékét is.
Meddig tartana olyan rendszert bevezetni, ami szorzókat alkalmaz az autó értékétõl függõen? Hogy esetleg a wartburgost ne a fél havi megélhetésére, míg a böszme bmw-st az egyik zsebében lévõ aprópénzre büntetik ugyanazért...
Punker
úgy kell elkezdeni hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, hogy a szabályok logikusak és következetesek, sok apróság, ti pl láttatok már télen eltakarított fizetõs parkolót? milyen alapon kér bárki pénzt 1 nem létezõ szolgáltatásért? 😞

pszihopata
Szerintem csak azokat a szabályokat akarod betartani,amik neked tetszenek!

Így sosem lesz rend,ha válogatsz,és sorrendet akarsz felállítani.

Majd akkor leszel törvénytisztelõ,ha mindenki már az?

-Így nem fog menni!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

De ha nagy dolgok nincsenek rendben, akkor elõször azokkal kéne foglalkozni, nem pedig a kis dolgok miatt balhézni örökké.

Ameddig minden nap arról hallani, hogy valakit megvertek, vagy kiraboltak este a környéken, addig ne pattogjon senki az illegális softwarehasználat, meg a gyorshajtás miatt!
Majd ha a közbiztonságot megteremtik a rendõrök, akkor lehet foglalkozni a közlekedéssel is. De ameddig olyan érzést kelt egy rendõr autó, mint egy sötétített üveges BMW, addig a rendõrség saját magával foglalkozzon inkább, hogy vajon miért keltenek félelmet az emberekben biztonságérzet helyett. Én megmondom: mert beléd kötnek azért is, ha nincs nálad személyi ha kiveszed a szemetet a házad elé, és igazoltatnak, de az nem érdekli õket, ha a szemük láttára állnak körbe valakit 8-an.
pszihopata
Igen,de ezt úgy kell elkezdeni hogy szigor kell!

-Ja,nemtetszik?

Aki sokallja a bírságot,az menjen lassan!

Kit--Kat
Mire gondolsz?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

pszihopata
'Más országokban "

-Hol?

Punker
sajna ebben benne van hogy az emberek azért tesznek a szabályokra mert úgyis káosz van....

Ja, az meg a másik, hogy nem tudok olyan helyrõl(repülõtér, versenypálya, stb), ahol ingyen lehetne menni sebességkorlátozás nélkül...

Más országokban vannak ilyen helyek, oda kimennek, száguldoznak kicsit ott, nem pedig az utakon.
pszihopata
Azért ha körülnézünk azok az országok viszik valamire ahol kemények a szabályok,és muszály õket betartani.
Példákat asszem nem kell sorolnom!

Ahol meg káosz van,ott csak keveseknek jó.

Mit is szeretnénk?

Én rendet mindenhol,a közlekedésben is!

nem mondtam, hogy olyannak kell lenni, de ez se sokkal jobb tulajdonság 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

autoszimulator
Az a gond hogy a sztrítrészing ugyanugy marad a sok kis izgága köcsöggel együtt, csak maximum pár embert kikapkodnak közülük...

.: mobilize.hu :.

Kit--Kat
Azért mert beakarják tartatni a szabályokat? Szerintem eddig volt nevetségesen kicsi a bírság. Akinek kicsit több pénze volt az átlagnál, nem volt vissztartó ereje. Most egyszer büntessenek meg valakit, megjegyzi, hogy 90-nél 90nel kell menni. Lehet nem lesz olyan izgis mint eddig, de legalább kicsit lenyugszanak páran, nem lesz streetracing meg stb. mehet majd pajkos nép a Hungaroringr nyíltnapra. A mi utcánkban is 70-100al megy minden paraszt, kezd elegem lenni, szerintem okkal.

SötétBarom
Meglepõen hasonló a viselkedés egy kutyáéhoz.. Megtanítod valamire, és ha adsz neki enni szó nélkül csinálja..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom
Ott nem lopna tõlem ennyit az állam.
Nem az életszínvonalat nézem, meg hogy éhezés van-e, pusztán rendszer szempontjából..

Ennyit, és ennyire pofátlanul nem lopnak sehol.
Saját vélemény.. -.-

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

broman191
Azért olyan egyformák mert robotok. Hát nem tudtad?😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

autoszimulator
van is változatos és eseményekben, élményekben dús élete a japán hétköznapi melósnak -.- nem robotnak születtünk, ha õk igen, akkor hajrá.

.: mobilize.hu :.

Kit--Kat
Igazad van, mocskos 1 hely a legrosszabb a világon, mennyivel jobban is jobban jártál volna, ha pl. Indiában születsz, ott nincs sebességkorlátozás mert a Jeep koppintások meg a Marutik 14 lóerõs motorjának a földes úton 40Km/h a végsebessége.

broman191
Van benne valami-.-

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

errõl eszembe jutott egy összehasonlítás a japán-magyar kultúráról. Japánnak a gyárban megmondják mit kell csinálnia, 20 évig szó nélkül csinálja, ahogy elõírták neki. A magyar meg mindig okoskodik az elõírásokon 😄.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

de erre az a válasz, menj 50-nel, az a SZABÁLY, nem kényszerít senki... És nincs igazuk? De. Tehát azért mennél tüntetni, hogy hé, 68-cal megyek, büntetnek? 😄D

A jogtalanul kirakott 30 miatt kéne tüntetni, akkor mennék is

shad0w
Ez így igaz, vannak olyan helyek ahol gyorsabban is lehetne menni mint a városon belüli max 50, a már sokszor említett "kintfelejtett" táblák (és az ezekkel együtt járó checkpointok 😊 ) valóban baromi idegesítõek, de amerre én járok többnyire elég elviselhetõek a sebességkorlátozások, ahol pedig mindenki számára abszolút betarthatatlan, logikátlan korlátozás van, ott még nem futottam bele rendõrökbe, szerencsére. 😊

don't give a fuck

broman191
Ezt már mintha hallottam volna xD

broman191
Na igen, és a kõszállítót biztos nem villognák le...<#szomoru1>

Punker
férfi ember 100 kilónál kezdõdik.

pszihopata
Nem messze tõlünk épül az M7,a kõszállítók 40 tonnával 100-al repesztenek mindenhol,lakott területen el se veszik a gázt.

Egy 25000 ezres városban lakom,éjszaka 1 rendõrautó van szolgálatban.
Na ez a röhely!

Persze hogy nincsen rend,mindenki megy mint az idióta!

Nézd, szerintem sem biztonságos a kisebb utcákon 50 helyett 80-al menni, de pl itt Fehérváron(tudom te is itt laksz) csomó olyan út van, ahol 100-al is biztonságos még, mégsem lehet annyival menni, mert lakott terület, annak ellenére, hogy a házak 20 méterre vannak az úttól.

Meg ha már több, mint 1 millió forint 1m3 autópálya, amit amúgy soha nem fogok elhinni, akkor had feltételezzem már, hogy a világ legjobb aszfaltjából van, és 300-al is teljesen biztonságos menni rajta, ha nincs elõttem senki, és nem váltogatok sávot.
shad0w
Nyilván, mint ahogy a sorozatos tüntetésektõl, tévéostromtól is "észhez tértek"...

don't give a fuck

De az is mekkora lol már, hogy 100k, ha átmegyek a piroson.
Mert az pl alap, hogy jobb átmenni sárgán, ha olyan késõn vált sárgára, hogy biztonságosabb átmenni, mint beletaposni a fékbe.

Amúgy politikai hozzáállástól függetlenül(amúgy is úgy tudom minden párt támogatta ezt) lehet megérné szervezni valamit az elé a nagy ház elé, és kicsit befüstölni a parkolójába, hátha észhez térnének páran...
shad0w
Hát ez van. Amúgy helyszíni barátkozással valószínûleg továbbra is jóval olcsóbban meg lehet úszni.
Amúgy én nem tudom teljes mértékben elítélni ezt a rendszert, talán így lesz némi visszatartó ereje a dolognak, bár ki tudja.

don't give a fuck

welcome to life.

Ja, sry, akkor tévedtem, megmaradt az a kis tûréshatár.

De az még mindig lol, hogy a minimális büntetés 30k.
shad0w

don't give a fuck

Milyen táblázat? Azt nem láttam, tudsz adni valami linket?
Azt olvastam, hogy "új bírságolási szabályok lépnek életbe, amelyik nem ismeri a méltányosság elvét".
Ez ha jól értelmezem annyit jelent, hogyha átléptem akár 1kph-val, akkor már megbüntethetnek.
shad0w
Könnyen lehet, h én értelmezem rosszul, de nekem a táblázatból az jött le, h városban ahol a megengedett max sebesség 50km/h lenne 65-75 km/h között büntetnek 30k-ra.

don't give a fuck

Az utóbbi idõben nem sok olyan dolgot láttam, ami nem a pénzrõl szólt volna...
broman191
Azért ez az 50/51 különbség máshogy fest a valóságban...rugalmasság és emberség kérdése. Bár biztos van olyan zsernyák aki ebbe is belekötne~.~

Ha jól sejtem ezekrõl az új bírságokról van szó...

Az a véleményem, hogy felháborítóak az összegek, és hatalmas pofátlanság az egész.

Ha jól értelmeztem, akkor ha városban 51-el megyek, akkor már megbasznak 30 ezerre...

Eleve olyan összegekbe kerül egy autó fenntartása ebben az országban, hogy csak néztem, amikor megtudtam mi mennyi.
Még nincs jogosítványom, de 1-2 hónapon belül szeretném elkezdeni, úgyhogy az utóbbi idõben elég sok mindennek utána néztem, és tényleg olyan árakat láttam, hogy nem akartam elhinni.

Az még OK, hogy az alkatrészek drágák, de ha Amerikában(ahol ráadásul 4x-5x ennyit keresnek átlagosan!) ilyen adókat vezetnének be autókkal kapcsolatban, akkor lázadás törne ki az egész országban. Persze ott soha nem csinálnak ilyet, ott az autó a szent állat, és ez nagyon jól is van szerintem. Környezetszennyezés így meg úgy, mit ér az egészséges környezet, ha nem tudunk közlekedni? Meg még akkor a biztosítás is...

Szeretnék külön autót, mert ami van, az hétköznap reggel 8-tól este 6-ig biztos nincs itthon, de ilyen árak mellett max álmodhatok róla.

Mindenesetre ezektõl a bírságoktól én nem félek, mire meglesz a jogsim, addigra eltörlik az egészet, mert senki nem fogja tudni õket befizetni, annyi kapacitása meg nincs a rendõrségnek, hogy behajtsa majd mindet. Illetve van, csak akkor majd nem lesz ki, aki kiossza a további bírságokat 😊

Lol, kiütöttem valakit, visszavontam, most meg nem engedi újra elküldeni.
cement
hat jo kover masfel ember, inkabb ketto 😄

respect to the man in the ice cream van

pszihopata
Vagy egy teletank!<#wilting>

Punker
az 1,5 ember 😊

pszihopata
Usa nem jobb oké.Engem 100 euróra baszott meg az osztrák rendõr,mert a teherautó 170 kg-al volt több a megengedettnél!

170 kiló!

Punker
70k alatt van a minimálbér.

szerk:

rákerestem jól tippeltem:
"A minimálbér 2008.01.1-tõl 69.000 Ft"

Punker
szerintetek mi a valószínûség alapja annak hogy az ilyen 30-as táblák csak a pénz beszedés miatt vannak kint 1-2 helyen? valaki mondta hogy ellopták a táblát, erre volt a reakció hogy az úgyis fölösleges volt, mire a reakció de jó büntetõ hely, szal a franc se tudja, nem elöször hallom hogy vannak esetek mikor tényleg csak a minél több büntetésre hajtanak, és nem a rend és biztonság az elsõ.