Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekünk volt elõzõ gen Mondeon-k. Iszonyat nagy hely van benne (kategóriájában az egyik legnagyobb- ha nem a legnagyobb), 200-es dízel motorja nagyon nyomatékos volt, húzott rendesen, futómûve is kiválló volt, kanyarokat zabálta.
Aztán 5 évesen elõjött rajta a dízel típushibája: porlasztócsúcs besz@rt, darabját 100e Ft-ért cserélik... Kicseréltettünk, aztán eladtuk, mert ismerõs szervízes szerint ezután csak rosszabodott volna az állapota.
Állítólag ez csak a 2002-3ig gyártott dízel hibája volt, az újaknál már nincs ott, csak gondoltam jó ha leírom. Ezt leszámítva imádtuk, nagyon jó kocsivolt.
Az újat még nem próbáltam, de a tesztek és imserõsök benyomási alapján szintén nagyon jó lehet.
+ én is megkérdezném amit a többiek: biztos szükséged van ekkora autóra? Ha nem használják ki 4-en folyamatosan, akkor feleslegesen nagy szerintem is. Focus (vagy a kategóriájából bármi más) ésszerûbb befektetés lenne.
Aztán 5 évesen elõjött rajta a dízel típushibája: porlasztócsúcs besz@rt, darabját 100e Ft-ért cserélik... Kicseréltettünk, aztán eladtuk, mert ismerõs szervízes szerint ezután csak rosszabodott volna az állapota.
Állítólag ez csak a 2002-3ig gyártott dízel hibája volt, az újaknál már nincs ott, csak gondoltam jó ha leírom. Ezt leszámítva imádtuk, nagyon jó kocsivolt.
Az újat még nem próbáltam, de a tesztek és imserõsök benyomási alapján szintén nagyon jó lehet.
+ én is megkérdezném amit a többiek: biztos szükséged van ekkora autóra? Ha nem használják ki 4-en folyamatosan, akkor feleslegesen nagy szerintem is. Focus (vagy a kategóriájából bármi más) ésszerûbb befektetés lenne.
Ha valakit esetleg érdekel, a képeket lapozgatva annak is mond majd valamit, aki nem tud németül. Egyfajta minõségi/megbízhatósági rangsor:
Autobild Qualitaetsreport 2008
Autobild Qualitaetsreport 2008
Elolvastad a #72857 hozzászólásomat? "Gyári végsebessége 245 km/h (6000-es fordulaton), de ha tovább húzatják akár 260 felé is elkúszik a mutató." Azért mert 6000-tõl azt mutatja a grafikon, hogy esik a nyomaték meg a lóerõleadása is a motornak, attól még 6000 fordulat fölött is gyorsít az autó, a töltõnyomás szabályzásig megvan, hidd el, megfutja a 200-at 4 ben(most jó, lehet hogy csak 195-200 ig valahol az igazság). Egyszer találkozón próbáltunk egy gyári turbót 4-en voltunk benne, azzal is közel megfutotta.
Lehet hogy te hülyéskedtél, de én nem 😊 Tök egyértelmû a grafikonból, hogy maximum 5-ben vagy 6-ban futhatja meg a 200-at, mert egyszerûen nem forog annyit, hogy 4-ben is meglegyen.
az a szívem csücske nekem is, de nincs 9-10 millióm (sem lehetõségem ekkora hitel törlesztésére) egy C220-ra
[/cserf][/fülünyúl]
"C20LET - 2,0i 16V Turbo: - A C20XE alapjait felhasználó turbó motorral szerelt Calibrák aszéria legerõsebb darabjai. Megjelenésekor számos nagy nevû, hasonló paraméterekkel bíró (2.0 literes, turbós) konkurensnek, sõt még némely "nagyobb autónak" is, komoly meglepetést okozott a 6.8 másodperces 100-as gyorsulás. Nyomaték maximuma, igen alacsony, 2800-as fordulaton leadja és utána is egyenes a görbe (nyomaték 90%-a 2100 és 5700-as fordulat között rendelkezésre áll). Fogyasztása alig több mint a 170LE-s V6-os változaté, hála a 6 gangos sebességes váltónak. Ehhez sem volt automata váltó, csak a 6+1 fokozatú kézi. Gyári végsebessége 245 km/h (6000-es fordulaton), de ha tovább húzatják akár 260 felé is elkúszik a mutató. Mindközül talán ez a legigényesebb motor, hisz hidegen ezt sem szabad gyilkolni és forró állapotban sem szabad rögtön leállítani. Mégis több százezer kilóméteres gondtalan mûködés is elvárható a megkímélt, szervizelt példányoktól, sajnos ilyen azonban ritka - ezt az autót általában már tényleg nem az "öregurasan" autózok vásárolták... De tulajdonképp nem is ez a baj, mert bírja a hajtást. Azonban ne feledjük, a hosszú-távú hibátlan mûködéshez elengedhetetlen a törõdést (rendszeres olajcsere ...stb.)!
Tartósságát mi sem bizonyítja jobban, hogy gyári (!) motor alkatrészekkel + nagyobb töltõlevegõ-hûtõvel biztonságosan használható ~310LE-s teljesítménnyel (ami több mint +100-110LE a széria 204-hez képest). Feltöltött motor lévén ez a legjobb tuning alany."
Gyári, nem tuningolt autóról van szó.
Tartósságát mi sem bizonyítja jobban, hogy gyári (!) motor alkatrészekkel + nagyobb töltõlevegõ-hûtõvel biztonságosan használható ~310LE-s teljesítménnyel (ami több mint +100-110LE a széria 204-hez képest). Feltöltött motor lévén ez a legjobb tuning alany."
Gyári, nem tuningolt autóról van szó.
A végig az eléggé relatív. A grafikonból is kiderül, hogy kb 5000-ig tölt, a teljesítménycsúcsod is 5500-nál van. Nem csoda, hogy 200-nál lekókad a teljesítmény, mert oda 4-ben már jóval e fölött kéne forognia 😊
Akkor gondolom a turbó olyan, hogy nagyobb fordulaton kifullad, inkább lent tölt.
A nyugvócsapágy színkódjára, mire lennék kiváncsi 😄
Jólvan, természetesen én is hibás vagyok hogy leálltam vitázni. Õ így gondolja, nincs ezzel gond.
Milyen calibrád van neked? 4-ben a 90-100le-s civicem megfutotta a 200-at. 5-ben már nem, mert azon a fordulaton már kevés a jedi a légellenállással szemben 😊
Jólvan, beismerem, 4-ben nem megy többet 200-nál, aztán ha gyorsabban akarok menni váltanom kell. Ez 6-os váltó tipushiba?
Azzal hogy Kata bejelentette, hogy szerinte a japánok nem megbízhatóak, és nem is tartósak 😊
Nem, alapjáraton.
Hogyan ne kézbesítsünk Aston Martin-t! 😊
http://www.testcar.hu/hu/news/090116-hogyan-ne-kezbesitsunk-aston-martin-t.html
http://www.testcar.hu/hu/news/090116-hogyan-ne-kezbesitsunk-aston-martin-t.html
Nekem az accordban rezonál a kormányoszlop. Az most tipushiba, vagy csak olyannal lehet nevezni amitõl megáll az autó? Mert akkor kiestem 😄
Ha jobban megfigyeled, pont az ellenkezõjével indult a téma.
1.7-es ctdi 7gen civicben meg a változó geometriás turbó lapátjai állnak be, kb 150e km után, ha sokat van városban hajtva... mondjuk ez Isuzu motor benne ugye 😊
Megbízható autó kell? Akkor csakis Aleko!<#idiota>#idiota>
Ae86-os corollának is van tipushibája mégpedig h írdatlanul rohad a kasztni! Karácsony elõtt találtam egy 30-40 centis elválást a küszöbgerenda meg a lemez között! Elég durva!
3sgte motoros celicanak meg az intercooler vízpumpája szarakszik! ez is tipushiba!
Ae86-os corollának is van tipushibája mégpedig h írdatlanul rohad a kasztni! Karácsony elõtt találtam egy 30-40 centis elválást a küszöbgerenda meg a lemez között! Elég durva!
3sgte motoros celicanak meg az intercooler vízpumpája szarakszik! ez is tipushiba!
Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!
Pontosan. Ezt mondom én is, csak kicsit furcsa egy ilyen topicban az a hozzáállás hogy "ha nem japán, akkor szar, mer a japán sose szar". Nonszensz.
😄DD egy Nõ bejön feltesz egy ártatlan (laikus) kérdést erre a 'férfiak' meg meghüjjülnek 😄D
Kata: #72789 !! 😉 annyival megtoldanám hogy ebben a kategóriában passatból és mondeoból adnak el ithon (is) a legtöbbet így a legnehezebb eladni is a többi típushoz képest .. ráadásul a mondeok nagyrésze céges volt így szét vannak hajtva és ezáltal a megítélésük is rosszabb-nagyobb az értékvesztésük
mûszakilag meg egy átlagembernek tök mindegy melyiket is veszi .. a lényeg hogy jól érezd magad benne
Kata: #72789 !! 😉 annyival megtoldanám hogy ebben a kategóriában passatból és mondeoból adnak el ithon (is) a legtöbbet így a legnehezebb eladni is a többi típushoz képest .. ráadásul a mondeok nagyrésze céges volt így szét vannak hajtva és ezáltal a megítélésük is rosszabb-nagyobb az értékvesztésük
mûszakilag meg egy átlagembernek tök mindegy melyiket is veszi .. a lényeg hogy jól érezd magad benne
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
minden tipusnak megvan a maga baja.
sajnos a mostani világban amikor mennyiség elékerül a minõségi termelésnek, sajnos nem is várhatunk mást.
imádkozzunk 😊
sajnos a mostani világban amikor mennyiség elékerül a minõségi termelésnek, sajnos nem is várhatunk mást.
imádkozzunk 😊
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
Audiknál az 1.8T motorosoknál turbóhiba az olavezetõcsõ olajsárral való lerakódása miatt. tipushiba...
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
De én ezeket mind elhiszem! Érted! Nem arról van szó hogy én azt mondom hogy az európai autók jobbak mint a japánok, de még csak azt sem hogy azok rosszak, mert tudom hogy jók. De ha valaki azért összeugrik valakivel, mert nem látja azt, hogy japán autókkal is vannak gondok, akkor ott gondok vannak a haja alatt. Eljárkálnék én is akár Hondával, akármivel ami japán, de hogy lehet az hogy én ezt már nem elõször vallom, a másik oldal meg csak egyet kántál egyfolytában, úgy, hogy tudja, nincs igaza, ráadásul még ki is forgatja a másik szavait. De nem probléma ez, mindenki másmilyen, mást szeret.
Mazda Xedos 9esekben gyakori volt az automataváltó meghibásodása. csak csere segített.
szóval japánoknál is van tipushiba attól, hogy nem hallasz róla...
szóval japánoknál is van tipushiba attól, hogy nem hallasz róla...
Azért a C5-höz kell egy kis suicid hajlam 😊 Persze sokan elmondták, hogy mennyire megváltoztak, meg húde megbízhatóak lettek. Ennyi erõvel ott a Laguna (csak bûn ronda), vagy a 159-es Alfa, az legalább szép is. Csak miután a 308-as pözsó is leég, mert az ülésfûtés túlmelegszik, és rokonoknak úgy kellett kiugrani az autóból, valahogy nem hiszek nekik.
Ugyanez igaz a Corolla TS motorjára is (amit a Yamahával másoltattak a B18C-rõl).
ccc
ez csak nekem:
2 hónapos Passátnál parkolás közben féltengely törés
Boránál pár hét eltéréssel mindkét elsõ ablak lezuhant parkolás közben amikor senki sem volt az autónál
fél éves Vivaroban generátor leégett
egymástól függetlenül két egyidõs fiatal Vivaroval esõben út szélén lévõ pocsolyába menésnél leállt.Tréler-szervíz
Ha már Európai autó akkor csakis AUDI !
ez csak nekem:
2 hónapos Passátnál parkolás közben féltengely törés
Boránál pár hét eltéréssel mindkét elsõ ablak lezuhant parkolás közben amikor senki sem volt az autónál
fél éves Vivaroban generátor leégett
egymástól függetlenül két egyidõs fiatal Vivaroval esõben út szélén lévõ pocsolyába menésnél leállt.Tréler-szervíz
Ha már Európai autó akkor csakis AUDI !
Akkor figyelmesebben olvasgass, ugyanis érdekes módon pont az ilyeneket hagyod ki:
COROLLA 1.4 Linea Terra Wagon:
"Hibalista
Vezetõ oldali kilincs kezemben maradt - bontóból, bal hátsó, kis faragással, tökéletesen illeszkedik, 2.500 Ft
Légbefúvó retesz (jobb szélsõ) szétesett - bontóból 500 Ft
Generátor meghalt - komplett felújítás (szénkefe + csapágy) 20.000 Ft
Fõtengely szimmering - pár nap szarakodás vele, plusz szimmering ára
Jobb hátsó lengéscsillapítóból elfolyt az olaj - most vettem észre, felújítás hamarosan..."
IGNIS SPORT 1.5
"Hibalista
A fõtengely csapágy "csak" háromszor tört el!"
LIANA 1,3 GLX
"Szöveges ítélet
Szerettem az elsõ évben,de jött a második! Megutáltam mert a motortérböl nyiszorgó idegesitö hang jött alapjáraton,a szerviz reagálása megy az auto akkor mitakarok,majd ha megált megnézik. A kápitok! Zörögtek kanyarban az ajtok hangosan nyekeregtek,a kerék és a szélzaj 140-nél nagyon hangos,igazi suzukis! Nekem soha többet nem kellene! Inkább már az 1 millioval olcsobb Dacia. Most vettem egy Opel Astra H jobba felszerelve,ugyanannyiért! Nagyon jo a Liana értéktartása,Ha véletlenül valahol Beszámolják (csak ott veszik meg ahol még korábban nem számoltak Lianát be mert az még mindig ott áll.) ott adna érte kis joindulattal 1,7 milliot! Komoly ár.
Hibalista
A motor,kárpitok,"
Van itt is minden.
COROLLA 1.4 Linea Terra Wagon:
"Hibalista
Vezetõ oldali kilincs kezemben maradt - bontóból, bal hátsó, kis faragással, tökéletesen illeszkedik, 2.500 Ft
Légbefúvó retesz (jobb szélsõ) szétesett - bontóból 500 Ft
Generátor meghalt - komplett felújítás (szénkefe + csapágy) 20.000 Ft
Fõtengely szimmering - pár nap szarakodás vele, plusz szimmering ára
Jobb hátsó lengéscsillapítóból elfolyt az olaj - most vettem észre, felújítás hamarosan..."
IGNIS SPORT 1.5
"Hibalista
A fõtengely csapágy "csak" háromszor tört el!"
LIANA 1,3 GLX
"Szöveges ítélet
Szerettem az elsõ évben,de jött a második! Megutáltam mert a motortérböl nyiszorgó idegesitö hang jött alapjáraton,a szerviz reagálása megy az auto akkor mitakarok,majd ha megált megnézik. A kápitok! Zörögtek kanyarban az ajtok hangosan nyekeregtek,a kerék és a szélzaj 140-nél nagyon hangos,igazi suzukis! Nekem soha többet nem kellene! Inkább már az 1 millioval olcsobb Dacia. Most vettem egy Opel Astra H jobba felszerelve,ugyanannyiért! Nagyon jo a Liana értéktartása,Ha véletlenül valahol Beszámolják (csak ott veszik meg ahol még korábban nem számoltak Lianát be mert az még mindig ott áll.) ott adna érte kis joindulattal 1,7 milliot! Komoly ár.
Hibalista
A motor,kárpitok,"
Van itt is minden.
Jó, most ebbe nem megyek bele mert már unom. Én is össze tudok más hozzászólásaiból ollózni olyan mondatokat, amik megfelelõ sorrendekben külömbözõ dolgokat jelentenek. "Nem tolom neki, mert ennek nem kell hogy menjen", ebbõl áruld már el hogy hogy jutottál el a turbólyukig, és akkor meg fogom érteni.
nem nemszoktam. azt sem tudom mi az az autó. istenem 😄😄😄 na mennem kell pedig maradnek meg mert jol szorakozok rajtad 😄
respect to the man in the ice cream van
Mivel a rá szánt pénzbõl egy fapados 116-se jön ki szerinted mit kellett volna ajánlania?
Több értelme volt a hozzászólásának mint a tiédnek.
Azért,hogy beszóljál neki nem érdemes ide benézned!
Több értelme volt a hozzászólásának mint a tiédnek.
Azért,hogy beszóljál neki nem érdemes ide benézned!
nesze bazmeg indulnom kéne de összeállítottam neked egy kis csokrot a saját okosságaidból. enjoy
Abban megegyezhetünk, hogy sehol nem mondtam hogy nincs turbólyuk, nem is értem ezzel miért példálozol
->
"Nem tolom neki, mert ennek nem kell hogy menjen"
Nem hasonlítgattam össze sem az enyémet máséval
->
"nem kell agyig gyilkolni hogy történjen valami"
Természetesen a mai autókhoz képest nem olyan biztonságos, de az iq fighterek ezzel jönnek, pedig ennek az ellentettjét sem állította senki.
->
"nem egy 2-es lemezkoporsóban ülök"
#72779-re visszatérve megint csak értelmezési problémáid akadtak, ugyanis én nem arra utaltam hogy nem vitatkozom mert ovis vagy, hanem arra, hogy amiket irkálsz("nem en kezdtem a rizsraketazast hanem te szidtad a japant, ne csodalkozz ha visszakapod.") ezeket már az oviban kinövik a gyerekek.
->
"Csodálkozok hogy visszaadod, mert errõl már kb. az óvoda középsõ csoportjától leszoktak szokni a gyerekek, rajtad valamiért rajtad maradt"
érzed? érzitek? 😄
Abban megegyezhetünk, hogy sehol nem mondtam hogy nincs turbólyuk, nem is értem ezzel miért példálozol
->
"Nem tolom neki, mert ennek nem kell hogy menjen"
Nem hasonlítgattam össze sem az enyémet máséval
->
"nem kell agyig gyilkolni hogy történjen valami"
Természetesen a mai autókhoz képest nem olyan biztonságos, de az iq fighterek ezzel jönnek, pedig ennek az ellentettjét sem állította senki.
->
"nem egy 2-es lemezkoporsóban ülök"
#72779-re visszatérve megint csak értelmezési problémáid akadtak, ugyanis én nem arra utaltam hogy nem vitatkozom mert ovis vagy, hanem arra, hogy amiket irkálsz("nem en kezdtem a rizsraketazast hanem te szidtad a japant, ne csodalkozz ha visszakapod.") ezeket már az oviban kinövik a gyerekek.
->
"Csodálkozok hogy visszaadod, mert errõl már kb. az óvoda középsõ csoportjától leszoktak szokni a gyerekek, rajtad valamiért rajtad maradt"
érzed? érzitek? 😄
respect to the man in the ice cream van
Te idióta, én nem arra reagáltam. Visszavehetsz lassan mostmár, mert kezdesz unalmas lenni. Szoktál te egyáltalán autós híreket, értékeléseket olvasni?