Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
respect to the man in the ice cream van
Amúgy fingom sincs, szerintem egál szagú😊))
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
különben minek?
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Nincs köze a benzinárakhoz, ez náluk a kultúra része. Nameg Eu-ban náluk az egyik legerõsebb a GDP, keresnek õk annyi pénzt hogy ne legyen gond a tankolás 😊
Anno réges-régen mikor gázolajoztunk legális határokon belül, volt olyan, hogy a román olajjal feltöltött kocsik szebben indultak a -15ben mint az itthoniak.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egyrészt ABS csak 78 végétõl, de inkább 79-tõl volt RENDELHETÕ, ergó szinte egyik SLC-ben sincs (fõleg csak a W116-osokba jutott (S-osztály)).
89-ig, csak az SL-t gyártották. Az SLC-t 81-ig gyártották. Mondjuk itt lehet, hogy csak hülyén fogalmazott.
"A Mercedes-Benz R107 1971-ben debütált, és 1989-ig maradt a kínálatban. A modellcsaládba tartozó SL-eket hardtop és kabriolet kivitelben készítették"
Összevissza irogata... R107 az a roadster. Kurvára nem volt SL-bõl hardtop... Ez is biztos a hülye Csikós faszsága... SL-bõl egy kasztniváltozat volt: roadster. Ennyi. Mindegyik nyitott tetõs volt, és tartozott hozzájuk egy levehetõ keménytetõ, valamint egy becsukható ponyvatetõ is. Az SL!!C!!-bõl meg CSAK hardtop változat volt, ezért is coupé, nem pedig roadster/cabrio.
"A 2.8-as, soros, hathengeres benzinmotort 1974-ben vették fel a kínálatba, az elsõ olajválság hatására."
Ahh... 1973. év elejétõl már rég volt. Az én autóm is 73-as év elejei volt, és M110 volt benne. Továbbá semmi köze nem volt az olajválsághoz, hiszen eleve egy kihegyezett motor volt, és elsõsorban a W114-esekbe szánták, illetve az EU-piacos S/SL/SLC-kbe. De az M110 fogyasztásban (teljesítményben is) alig marad el a 350-es V8 alatt. (kb 1,5 liter lehet a különbség). Manuális váltóval meg szétkapja akármelyik korabeli V8-at (iszonyat pörgõs motor).
"...a maguk idején ezek voltak a Mercedes-Benz legdrágább modelljei."
Tudtommal a W116 450SEL is drágább volt nála, a 6.9-esrõl nem is beszélve, aminek az árából kb 1.5 450SLC is kijött volna.
"igyekeztek továbbra is kupés dizájnban tartani, és hogy ne legyen nagy a hátsó ablak, kitalálták ezt a teljesen értelmetlen rácsos elemet, amit beraktak két üveg közé."
Kurvára nem azért van az az - amúgy az autó egyik legszebb eleme - a rács ott, hogy direkt kisebb legyen az ablak a kupé forma miatt... Hanem azért, mert a hátsókeréktõl különben nem lehetne leengedni az ablakot... Inkább legyen egy egybenyitható B-oszlop mentes oldalnyílás, mint egy semmire nem jó, de nagyobb üveglap hátul, amit ki se lehet nyitni.
"Arról nem is beszélve, hogy teljesen hiányoznak az olyan nem kézenfekvõ extrák, mint a könnyûfém felnik, a légrugós szintszabályozás, a bõrkárpitozás, az ülésfûtés, a fényszórómosó- és törlõ berendezés, a mûszerfal faburkolata, vagy az irdatlan méretû kézibeszélõvel ellátott korabeli rádiótelefon, amivel a német posta hálózatára lehetett rákapcsolódni."
A hidropneumatikus rugózás csak a W116 6.9-esében volt elérhetõ. Ülésfûtés meg szerintem csak W116-osban volt elérhetõ, abban is ritka mint a fehér holló, fõleg a hátsóülés fûtése.
Így elsõre ennyi hibát rögtön ki lehet szúrni.
Hát, a grafikont elnézve nem is csoda 😄D
Mondjuk a román üzemanyagban ki tudja mi van.
Streeter majd megmondja.

.: mobilize.hu :.
Mondjuk ismerek olyat is, aki Bécsbe jár ki napi szinten. És megéri neki.
Pesten, ha csak a Shell kutakat nézem, a top15 utolsó tagja 295 forint, legolcsóbb 287..
Nézzünk át Vas v GYMS megyébe:
Csornai a legolcsóbb 294-el, a többi háromszáz már. Sopronban én még 300 alatt sose tankoltam talán az elmúlt idõszakban.
Vasban minden kút 296 és 300 között van. És itt nincs az adatbázisban a sárvári MOL és SHELL kút, amelyek szintén pár éve nincsenek 300 alatt, elvbõl. Veszprémi és Sárvári Shell közt általában jó 20 forint megvan literenként, köztük meg van 100 km... Ilyen kurvajól élnek az emberek nyugaton? Nem érzékelem.
"másrészt relatíve jól is fizet"
Semmennyire sem relatív. Munkatársam jár ki takarítani házakhoz, helyszíntõl függõen 8-10e az órabére. A legalja tróger melóért.
Imádom a feelinget, mikor a pirosnál indulásnál kicsit leesik a fordulat, és izgulok, imádkozok, hogy ne a benzin fogyjon ki még 😄
de ezzel nem is fog sose semmit elérni ez az ország, hisz látjuk csak innen két ember már ott is fog tankolni, amikor tud, itthon meg csak drágulni fog ezzel együtt minden más. Egyre többen mennek oda melózni, akár már újságot hordani, mert egyrészt van meló a családnak, másrészt relatíve jól is fizet. Osztrák kocsik magyar tulajjal? Cégek, amik inkább osztrákokhoz építkeznek, mint ide? Tök jó. És mit kapunk mi tõlük? Szemetet, kamionokat, amik ide jönnek bliccelni, ingyen átszelni Európát, szétverve az útjainkat.
:3
respect to the man in the ice cream van
Hozzá kell tenni, hogy ebben a köcsög városban már most 300 forint felett van a benzin, tehát ha ugrik rá még 15-20 forint, akkor itt lesz 320. Az meg már 50 forint difi. És mivel élelmiszerért is kijárok (nevetséges dolgok vol. 2), ezért útba fog esni a benzinkút is 😛
Nekem 200ft plusz ez az emelés 100km-re, engem annyira nem vág hanyatt a dolog. (nyilván fuvarozókat, taxisokat leszámítva, de kollégám is biztosan örülni fog a napi 300km-es utazásokhoz..)
Super 95: EUR 1.058
SuperPlus 98: EUR 1.161
Diesel: EUR 0.961
zuletzt erhoben: 22. Dezember 2009
Lehet számolni..