Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ladics
audi?^^ cagy mini?😄 mx5-ön kívül is van más😄

\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.

I.C.ram
Igen csak azt felejted el, hogy az M110 pörög, mint a veszedelem.

Számomra a gázosítás nagyobb szentségtörés bárminél (najó talán az átdízelesítés durvább). Tele van a magyar piac halálraítélt 26-osokkal 23-asokkal, amiket elgázosítottak, ahelyett, hogy vettek volna inkább egy dízelt. Szívem szorul össze, amikor a viszonylag egybenlévõ 500SEC-nél látom a gáztartályt a csomagtartóban. De láttam olyat is, hogy a hülyéje W116-osba belerakott egy 23-as 200D-jét. Szerintem a 140-et se viszi.

Annak a híve vagyok, hogy vagy maradjon benne az eredeti motor, vagy vegyünk inkább kisebb motoros autót, de átbuherálni, átépíteni...
pszihopata
'Miért lenne strapabíróbb? M117 alig pörög"

a sorhatos 7 helyen van csapágyazva a v8 5 helyen,sõt a hajtókarcsapokon kettesével vannak a hajtókarok

a 'strapabíró v8" a leghülyébb közhely,olyanok mondják akik még sosem láttak belülrõl egyet sem

'Max valami szar átdízelesített/gázosított fost"

én is gázosított fossal járok,úgyhogy engem nem zavarna!
viszont nem is sírok hogy 310 a benzin,beleraktam 300-ezret abba a fos gázos kocsiba
én használom nem a garázsban nézegetem,

persze tudom hogy a gázautó szar,úgyhogy nem kell nekem esni én ilyen hülye vagyok <#vigyor1>

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

SötétBarom
Szólni kéne a Csikósnak, hogy regisztráljon ide, úgy lenne absz. kielégítõ ez a veteránmerci diskurzus 😄D

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Veterán nem jó, mivel szeretném minden nap használni, munkába járni vele, ilyesmi. Olyan nem kell, amit folyamatosan bütykölni kell, hogy pusztuljon szét. Ráadásul az mx5 tetszik is (ezt mondjuk nem értem, mert elég szarul néz ki objektíven) 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Csabesz6
😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

I.C.ram
Vegyél Fiat X1/9-et 😛

SötétBarom
Kell a ráknak 300 lovas RWD autó. Ráadásul nem is cabrio 😄 Nekem életérzés kell, meg fun, nem halálfélelem 😛P

I.C.ram
Ahhoz korábban kellett volna felkelni 😛
Csabesz6
Közben elkezdtem visszaolvasni...

#80666:Én nem okoskodhatok?:p

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

I.C.ram
I.C.ram
Csabesz6
Meg nehéz...

Csabesz6

I.C.ram
Hidd el, hogy csendesebb a W116, mint a Rolls. Hangszigetelés a mániája volt a Mercedesnek mindig is.

Miért lenne strapabíróbb? M117 alig pörög.

3-4 kilóért meg nem nagyon fogsz találni nem lelakott 280S/SE/SEL-t. Max valami szar átdízelesített/gázosított fost.
pszihopata
a teljesítményt hagyjuk,ez a németek hülye komplexusa csak

egy limuzin legyen csendes és nyomatékos versenyautó sosem lesz belõle bármit raknak bele
a tesztpályán lehet villogni vele mennyit mutat a radar?-nevetséges

egyébként a w116 nekem is tetszik,de csakis sorhattal vennék mert az strapabírobb mint a v8

3-4 kilóért max,plussz legalább egyet alkatrésznek

I.C.ram
Lehet, hogy értékesebb, de nem nekem.

amúgy ha megnézed a mobile.de vagy az autoscout.de árait, akkor láthatod, hogy egy 6.9-est nem nagyon kapsz 3 millió alatt, a teteje pedig a csillagos ég.
pszihopata
nem kéne a rolls sem,azért hoztam példának mert szerintem értékesebb

mindkettõ pénztemetõ

I.C.ram
Ja, kép alapján készen van. Hidd el elég sok veteránt néztem meg már közelebbrõl, ami képen jól nézett ki. A legtöbb lakatos hiba meg csak 1-2 évvel késõbb jön elõ, amikor elkezd ragyásodni, hólyagosodni a festék a szar hegesztések miatt.

190 le egy 6.8-as motornak? Az alacsony kompressziót elnézve nyomatékban is tuti alulmarad a 6.9-esnek, ami mellesleg szinte azonos köbcenti, mert az is 67xx körül mozog. M100 ezt a motort körberöhögi. Fogyasztása meg embertelen lehet. Nem csoda, hogy a Rolls sose verte nagydobra a teljesítményt. Nagy besülés lett volna, hogy egy feleakkora motorból is kihozzák ugyanezt a teljesítményt.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy eddig az volt a baj, hogy minek ekkora, kizabál a pénzembõl stb. Erre bedobsz egy 10x akkora pénztemetõt, hogy miért nem inkább ezt.

6.9-es meg minden, csak nem lusta... 7.3 alatt van 100-on. 70-es években ilyen gyorsulásokkal csak a sportautók rendelkeztek. Ráadásul ez autómata (abból is a lassabb fajta).

Nem tudom miért mondogatod állandóan, hogy ez lepukkant. Mi a lepukkant benne? Persze lehet, hogy az, de képek alapján nem tûnik rossznak.
pszihopata
az a kocsi készen van!

miféle szakembert hozzá,ha jó bárki lecseréli a folyadékokat oszt jólvan

'méreteihez képest nevetséges a motorja"

-szerintem fogalmad sincsen mirõl beszélsz!egy 6.7-es motor nevetséges?
te látsz valamit a lóerõadatokon kívül is?
mi a faszomnak egy lusta limóba erõsebb motor?

2 milláért egy lepukkant 6.9-es szerintem az a nevetséges
max 1 milliót ér,de annyiért is lehetetlen lenne eladni mert aki tisztában van a dolgokkal az ilyennek nem áll neki

azt hiszem hogy kár folytatni ezt,vedd meg aztán kész csak nehogy félkészen kelljen majd eladni mikor rájössz hogy túl nagy fába vágtad a fejszédet!

Fatüzelésû autó, ráadásul fából, és bejárta Európát, nem gyenge cucc...
FAtüzelésû Citroen
I.C.ram
Ez az elsõ oldal, ahol youngtimernek látok egy 62-es autót... Ez már azért sznobéria. Nemzetközi veteránszövetségnél már 25 év az oldtimer korhatár tudtommal, aminek Svájc is tagja.

Aki meg egy 62-es autót youngtimernek tart, az egyszerûen nincs tisztában a fogalmakkal. Általában 3 kategória szokott lenni: youngtimer, oldtimer, antik.

De tökmindegy, kár is ezen vitázni, mert nem csak az évjárat tesz különlegessé egy autót. A 6.9-es meg bõven van akkora legenda, hogy beleférjen ebbe a kategóriába.
I.C.ram
Én nem épített autót akarok.... Nem akarok olyan autót venni, amit mások újíttattak fel.

Rolls-nál miért nem hoztad elõ megint a fenntartást? alsó hangon is legalább +5 literrel eszik többet, méreteihez képest nevetséges a motorja, alkatrész hozzá aranyár és fingom sincs, hogy egyáltalán merre kéne indulnom, ha esetleg egy szakembert keresnék hozzá vagy alkatrészt. Meg akar a franc ennyire feltûnõ autóval járkálni. Én nem villogni akarok vele.

Ez elég komolytalan felvetés volt...
pszihopata
jobb helyeken még a 62-es is youngtimer

példa

sok külföldi ki van bukva hogy mi az hogy 30 évtõl veterán valami

pszihopata
2 millió a kocsi,ha te magad küzdesz vele talán beszoríthatod 4 millióba meg 2 év munka

én annyiért vennék inkább egy kész ROLLS-ot

mégiscsak más,és csak bele kell ülni

I.C.ram
Attól függ, milyen ötvözet. De az öntöttvas motor sokkal nehezebb, ezért rosszabbnak számít.
desigo
gondolom masszívabb mint egy könnyûfém motor
desigo
I.C.ram
Az öntöttvas motor miért erény? 😄
I.C.ram
Itt i ezt írja: "A total of 7,380 units were built by 1980, and most of these were exported to the USA."

Technika szinte ugyanaz, mint egy W114-esben (dízelt nem vennék abból sem, szóval egy benzinest alapul véve). Egyedül a felfüggesztés, ami bonyolultabb. Szervó abban is van. Ismerek valakit, akinek van egy 77-es 450SE-je. Németországból vette elég szakadt állapotban. Motorját rendbe kellett rakni, teljes lakatolás, telifény + rakás alkatrész pótlása. Megállt neki 2 méterbõl vételárral együtt, úgy hogy az autó már OT-s.

A motoron és a felfüggesztésen kívül gyakorlatilag ugyanaz, mint a többi SEL, tehát alkatrész van bõven. Ezeket meg nem németektõl kell rendelni, hanem Amerikából! A 280-asomhoz egy komplett, gyári Bosch gyújtáskábel szett (6+1 kábel pipával) vadonatújonnan 55 dolláromba került. Nevetséges árak vannak az USA-ban, és szinte mindent lehet náluk kapni. Kédertõl kezdve motortömítésekig mindent.
desigo
Ezt vedd meg
330Le,hátsó kerék,Speer,öntött vas motor...
minõségi cuccok vannak benne
pszihopata
itt

no mindegy,én azt tudom hogy mit jelent szétszedni egy autót úgy hogy azt ki lehessen lakatolni

fûzzd ki a kábelezést egy ilyenbõl,szervócsövek mûszerfal stb.!

vagy azt gondolod hogy odaviszed a kasznishoz és õ visszaadja összerakva?

vagy pl. hogyan pótolod a törött hiányzó cuccokat,elöregedett tömítéseket kédergumi stb?

a haver hetente rendelte németországból az alkatrészeket,meg utazott börzékre,ott mennyi cucc lesz a 6.9-hez?

desigo
<#eljen>
ha szükségem lenne saját autóra én is azt vennék vagy S2000-et csak az háromszor drágább :/
I.C.ram
Tévedés. Nem tudom, hol olvastad, de összesen 7380 db-ot gyártottak belõle, ez 100%.
I.C.ram
Persze. 6.9-ben alapfelszereltség volt, ahogy az elõdjében is a W109 6.3-ban is.
I.C.ram
Ha valami itthon veterán, akkor nyugaton kb 150%ig veterán, mivel ott jóval hamarabb a roncstelepen végzik. Tele van a két nagy német használtautó portál "historische" forgalmis W116-ossal, tehát hivatalosan is veteránnak számítanak.

Nyilván a 6.9-esre gondoltam, abból csak 7400 körül. Ez nem csak a legnagyobb motor a pelattán... mert az a 450-es, ez több annál. Ez egy különlegesség. Kb mint az aktuális S65-ös AMG Merci. Annak idején 2x annyiba került, mint a 450-es társa. Rolls Royce-okkal volt egy árban. Erõs kijelentés hétköznapinak nevezni.

Már a benne lévõ megoldások is különlegessé teszik. Autómata magasság állítású hidropneumatikus rugózás, M100-as motor, ABS(elsõként a világon), száraz olajozású, az akkori hi-tech biztonságtechnikai megoldások, stb. Ezek teszik különlegessé. Tudom, hogy nem az a tipikus veterán autóval, amiben mindenki szívesen pózol, mert nem kabrió, coupé, nincs 50+ éves, stb, de nekem mégis nagy szerelmem.

Már miért lenne nehezebb lakatolni? Egy W114-es coupénál kapásból nagyságrendekkel egyszerûbb.

Ki a frászkarika hasonlította a Steyr gépészetét az S-osztályhoz?

Klíma, kormányszervó, befecskendezés (1976-tól, elõtte a jóval bonyolultabb D-jet volt, de az sem vészes, nekem is az volt a W114-ben), ezek mind ugyanazok, amik a 280/350/450-esekben is van. Ha itt szívás, akkor ezeknél a modelleknél is. A váltó meg szinte megegyezik a 350-es 450-esek váltójával. Szóval pont kiragadtad azokat a dolgokat, amik az általad ajánlott 280-asban is megvannak.

Sokkal neccesebb a motor és a légrugó. De ez utóbbi sem jelent gondot egy képzett Citroen-es szerelõnek, mert gyakorlatilag ugyanaz, mint ami a Citroenekben volt.
pszihopata
7300 került európába és 1800 amerikába

pszihopata
ezekben volt hydro?

pszihopata
a w116 max magyarországon veterán,és 470 000-et gyártottak belõle

hogy mennyivel különlegesebb ugyanaz a legnagyobb motorral?

szerintem nem sokkal

'Ha nagyjából rendben van mûszakilag, akkor egy W116-ot se kerül többe kilakatolni, fényezni."

-na ezt ugye nem gondolod komolyan?

egy steyr gépészetét hasonlítsuk egy s-osztályhoz? na ne viccelj!

klímakompresszor kormányszervó befecskendezés autómataváltó stb. az mind tökéletes egy 35 éves kocsiban?

I.C.ram
Semmi, de nagy autóba nem való 😊
I.C.ram
Ha nagyjából rendben van mûszakilag, akkor egy W116-ot se kerül többe kilakatolni, fényezni.

Én eleve ritkán járok kocsival, nincs kedvem idegeskedni a dugóban, százezreket költeni parkolásra, stb. Nekem pont arra kell egy autó, amire másnak egy vitorlás a Balcsin. Épp ezért szeretném a lehetõ legjobbat (számomra).

Elhiszem, hogy ritkább a Steyr, de nem az én stílusom, preferenciám.

W116 azért már bõven nem youngtimer. 1973-80-ig gyártották. Hogy túl sok van belõle? Nem hiszem: 7400 db-ot gyártottak belõle, aminek a nagyrészét az amerikai változatok teszik ki. Kb. 2500 európai változat készülhetett.
pszihopata
egy haver 1.5 éve fejezte be a w115 2.0 d-t,2 milla lett a vége,mindenhova azzal jár télen nyáron

ennek szerintem csak így van értelme

a 30 éves 929-est 15 éve hajtom nincsen másik személyautóm mellette

szerintem ennek csak így van értelme

ha már értékes ritka autókról beszélünk,pont ezért nem érdemes egy ilyen kocsiba belefogni mert túl sok van belõle és horror felújítani

én egy steyr baby-re alkudozok 800-nál tart,de az 1937-es!!!

2 millából megállna,boxer 4-es eszik 8-10-et oszt csókolom

hiába v8 meg minden egy joungtimer nulla mellette

R0zs0máK
Mi a baj a sor4-el? 😛

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

I.C.ram
Vevõcsalogató bizbasz? Mire gondolsz?
I.C.ram
Láttam jó pár OT-s autót. A többségükre azt mondanád, hogy ez meg se kaphatna az OT-t, aztán mégis ott virít rajta. Ez az autó meg ránézésre egyáltalán nincs rossz állapotban, még az eredeti, korhû, anno hi-end equalizer is benne van, ami ritka, mint a fehér holló.

Kárpit is egyben van, csak dzsuvás. Ezekben az autókban olyan sok km sem szokott lenni.

Eleve hobbi autót keresek, eszemben sincs ezzel járkálni a belvárosban.

Azért tök más egy V8. A karakterisztikája, a hangja, mindene. Pont ugyanakkora különbség van a V8 és a sor 6 között, mint a sor 4 és a V6 között.

Nem mondtam, hogy meg is veszem. De nincs kizárva. Nem fogom elsietni a dolgot, úgyse viszik el. Jelenleg 3 6.9-est árulnak a magyar piacon, abból 1-et legalább egy éve. Egy másikat meg már kb 2 éve. Kutya nem veszi ezeket itthon. Inkább vesznek egy 107-es SL-t vagy SLC-t ugyanennyiért, mert sokkal karakteresebb.

Szerintem sokkal nagyobb luxus mindennapi használatra venni egy vadonatúj középkat. autót 4-5 millióért. Azt is kell etetni, az adó több rá, a biztosítás több rá, 1-2 év alatt elveszted a vételár felét, és nem valószínû, hogy füligérõ vigyorral fogsz belõle kiszállni minden egyes út után.

Szóval kinek mi.
pszihopata
az a pár vevõcsalogató bizbasz amit pluszban beleraktak hogy indokolják a horror vételárat meg sosem érdekelt

viszont ha valamit pótólni kell akkor szívás,de ez a motorra is érvényes

pszihopata
mire ez a kocsi OT-t kap rámerhetsz 2 millát

ha közlekedni akarsz vele akkor újabb 2-t

egy 'vasgolyó' w115 d mire kész elkerüli a 2 milliót

mennyinél is tartunk nálad?

nem tudom mennyit keresel,de ha ezt hobbira kivágod zsebbõl és még marad pénzed a 25 liter/100 km-re akkor valamit igen jól csinálsz

egyébként nem kell elmagyarazni hogy egy 6.9-es v8 mennyivel jobb egy sorhatnál-SEMMIVEL

erõsebb oszt jóvan

I.C.ram
Nem is volt tervbe véve az amerikai árusítás, csak az amerikai kereskedõk kisírták, hogy exportálják az USA-ba is, aztán a végén jóval többet adtak el az USA-ban.

Ez már rég nem a racionalitásról szól. Ha józan ésszel gondolkodnék, akkor vennék egy 240D állólámpát, oszt jónapot.

Vagyonadó nincs rá, mivel OT rendszámos lenne. Az átírás egyszeri díj.

Azt hittem, hogy neked nem kell magyarázni, hogy mi az élvezet egy különleges veteránban.

Ezért ez mégis csak egy 290 lóerõs 550 Nm-es autó, ráadásul mindenféle turbófeltöltés nélkül. Össze sem lehet hasonlítani egy szotyissal.
pszihopata
krúzolni bõven elég a kisebb motor

a 6.9-est a70'-es évekbeli amerikai viszonyokra építették,és nem a 2010-es magyarokra

fizeted a vagyonadót horror átiratást,közben meg a garázsban áll?

én inkább ketyegek egy öreg dízellel 3 hetet dubrovnyikban 😄

neevous
Régebben én is nézegettem õket mobile24.hu-n és lám-lám az MX-5 is olcsóbb kint, de ha magyar rendszámot akarsz rá majdnem ugyanott vagy. Tiszta szopás ez a regadó, de a kedves képviselõúr is azt mondta a parlamentben, hogy ugyanolyan futásteljesítménnyel a német autók sokkal elhasználtabbak, mint a magyarok, így már érthetõ...