Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GhostR1der
aztmondod szar a dízel mert sokat eszik (200,240d) erre felhozol példának egy 300turbodieselt ami 13 litert eszik ha megy is vele az ember...
az egy tizenhuszon éves autótól hol sok?

JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n

I.C.ram
Azért egy K-jet sehol nincs pl egy D-jettõl, vagy egy KE-tõl.

200-as meg csak karbival volt. 230 volt a legkisebb injektorral.

Ismerõs 300TD Turbo-ja dinamikusabb vezetés (no, nem padlógáz-satufék) mellett elkéri a 12-13 litert, pedig elég szép állapotban van az autó, és nincs több benne mint 300k.

Mindegy.

Jó a dízel is. Ha járkálós autó kéne, lehet én is azt néznék, mert egy 240D simán jó a városi közlekedés tempójára, és nem is eszik sokat. Ugyanakkor minden vezetési élvezetet agyon is ütnék vele. Azt a luxust meg nem engedhetem meg magamnak, hogy két autót tartsak. Így inkább egy nagyobb benzines mellett döntöttem. Valahogy jobban is illik hozzám, mert kicsinálnám az idegrendszerem, ha mindennap kocsival kéne a belvárosba bemászni. 😊

Unokatesómnak volt Pezsó 405 Break 1.9D-je. Baromi keveset evett, kb 7 litert. Bár nem is ment olyan húúdejól 😊
pszihopata
az összes dízelmotoros autó végáttétele hoszabb mint ugyanazé a kocsié benzinmotorral szerelve

ha nem lenne alul nyomatékosabb hogyan létezne ez?

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
na bumm akkor neked kell a 3.0 d😄

a 11 litert meg felejtsd el mert hülyeség,Csikós 520 000-et futott kombija eszik 10-et-az /elõbb visszakerestem/

2.4 d kombival is mentem nyomatékos volt,tök jól vitte a kasznit,sõt Csikós pl. arra hajtott de csak 3.0-át talált

egyébként leírta párszor hogy venne õ,de a benzinesek befecskendezésével rengeteg nyûg van ennyiidõsen,és horror a fogyasztásuk

I.C.ram
1. Nem akármilyen dízelrõl volt szó, hanem a 200D és a 240D-rõl.
2. 300D-re nem mondtam soha, hogy nyomatékszegény (bár annak is csak 169 Nm-e van, igaz 2400-on) lásd 1.-es pont.
3. Nem ez a nickem...
4. Szintén soha nem mondtam, hogy a dízel nem lehet jó választás valakinek, mert egy 200D/240D jóval kevesebbet eszik, mint egy benzines. Én csak azzal vitáztam, hogy te azt állítottad, hogy a 200/240D nyomatékos, és hogy az kell a nehéz Merciknek.

Szóval légyszíves ne ködösíts, fõleg ne utólag.
pszihopata
semmi baj nincsen azzal hogy neki a benzines jön be,de attól még másnak lehet hogy van jobb választás nem kell mindjárt szarozni
fõleg hogy gyakorlati tapasztalata max annyi hogy vezetett valamit

egy autóból leszûrni hogy akkor az összes olyan rendszerû szar,meg a legnagyobb általánosítás

pszihopata
naja mentem már egy szar dízel kadettal😄

én sokat futóztam 1.9 d pözsóval remekül húzott 1 tonnát
ugyanazt a 2 literes benzines mazda hullára pörgetve,meg mikor dombon el kell indulni akkor üveghang+kuplunggyilkolás

a w123 3.0D ami gyenge nyomatékszegény I.Cream szerint,volt a 90-es években az elsõ számú autómentõs málhásló,meg a nagyobb szívódízel japán terepjárók
a lókupec romák még mindíg azokkal vonszolják a lovaikat

megnézném ugyanazt egy 2 literes benzinessel,meg azt is hogy meddig bírná a kiképzést
az elfogyasztott üzemanyagról nem beszélve

Csabesz6
Béna vótáXD

Amúgy meg, ITT A KÁDETTT!

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

R0zs0máK
mondom ezt úgy, hogy kihegyezett, alul nem húzós 1.6-os benzinesem volt 😄DD

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

R0zs0máK
Én csak azt tudom, hogy egyszer kipróbáltam egy 1.7 szívódízel kadettot...gondoltam sebaj, majd nyomatékból...hát egy nagy f*szt, se alul, se középen se sehol nem húzott az a szar XDDD de SEMMIT 😄DDD

I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu

I.C.ram
Na, legalább én is tudtam mondani valami okosat. Már megérte.
fifi
"Nincs is nagyon értelme vitázni ilyen érvekkel szemben..."

nem is tudod, most mekkora igazságot mondtál valójában... 😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

I.C.ram
Részemrõl befejeztem. Nincs is nagyon értelme vitázni ilyen érvekkel szemben...
I.C.ram
Ja... olyan gyorsan terjed, hogy pl a Mercinek jelenleg kevesebb dízelmotorja van a választékban, mint a 80-as, 90-esek években...

Egész pontosan egyetlen egy 350 Blue-efficiency dízelje van, ami összesen 2, azaz két modellben érhetõ el: ML350D és a GL350D

BMW-nél szintén: Egy darab 3.5-ös dízel van. Két modellben: 335D és X5 3.5D. Kész, ennyi. Se több se kevesebb.
pszihopata
lényeg hogy szar a gáz is és a szívódízel is,igaz hogy neked még egyik sem volt,-nekem volt- de te mégis jobban tudod

turbódízelem is volt,van is az meg hamar be fog szarni mert common rail és nagyon fel van húzva

Zizou5
Srácok tudtok mondani olyan bontót, ahol találok is e36 m3hoz alkatrészeket És valami olyan lakatost, aki jó áron dolgozik, illetve aki jó áron kiszinezné nekem ?😊

fifi
oké, nyertél, kurv@fasz@ egy jó kis takarékos karbis benzines, dízelt nem is érdemes mert nyomatékszegény, meg zabál is.

sztem itt a vitának vége is lehetne...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

I.C.ram
Konkrétan itt van elõttem a 280E (M110) nyomatékgörbéje:

1000-es fordulaton 195 Nm
2000-en 220 Nm
3000-en 230 Nm
4000-en 235 Nm
4500-on 240 Nm
és innentõl csökken 6500-as fordulatnál (leszabályzás) 190 Nm

Sajnos a 200-asét nem találtam meg, de az is nagyon hasonlóan lapos lehet.
I.C.ram
hogy jön ez ide? A lényeg, hogy a régi nagy szívók szarul is mennek, és zabálnak is. Nyomatékos szöveged meg nagy butaság volt. Láttál egyáltalán benzines nyomatékgörbét? Baromi lapos. Azon se lennék meglepõdve, ha kiderülne, hogy a 200-asnak még 2400-as fordulaton is nagyobb a nyomatéka, mint a 240D-nek.

Semmivel sincs határozottabb véleményem, mint neked. és kb 50x leírtam már, hogy bõven eleget vezettem dízelt, köztük a két kérdéses motorral szereltet is (200/240D). Nem kell ahhoz venned egy dízelt, hogy ismerd a karakterisztikáját.
fifi
oké...

I.C.ram
Persze a DIN szabvány hazudik. Oké, tegyük fel, hogy ferdítve vannak az adatok (nincsenek), akkor is a két motor fogyasztásbeli különbségét tisztán mutatja.

Ha egy 300-asból városban kihozol 10 liter alatti fogyasztást, akkor kezet csókolok neked. Hagyjuk már ezeket a kamukat, hogy az "én autóm csak 4 litert eszik, pihe lábakkal 2-t"
fifi
"Nem azt mondom, hogy szar a dízel, hanem azt, hogy koránt sincs akkora elõnye a benzinessel szemben, mint azt sokan gondolják."

én most eladtam a Cordobát, mert már nagyon kellett egy nagy cuccolós autó.
Volvo V40-et sikerült leionformálhatót találnom. 1.9TDi. csak 90ló, lesz@rom nekem nem kell több.
azt tudom, hogy ebben a geci hidegben, szinte csak helyben rohangálva megöntöttem 25liter gázolajjal, és még mindig abból furikázok, pedig már 420km felett vagyok...
és ebben az üzemmódban volt gépalkatrész szállítás, fahordás futóval/6-8mázsa!/, disznóketrecezés,140-es tempó,2órás kocsiban alvás alapjáratról fûtve, minden.

nekem ennyit jelent a dízel elõnye, nem hinném hogy ezt egy bármilyen benzines autótól megkapnám...

pszihopata
azt hiszed okosakat írsz?
pont hogy a benzines fogyasztása megy fel városban,és a dízelé alig

miért?

mert a dízelben nincsen pillangószelep ami részterhelésnél rontja a hatásfokot

de hagyjuk nem akarok oktatni senkit

az usában a hummerok újabban dízelek,a duratec dízel szépen bekerül a legtöbb suv-ba

az amerikába importált német prémiumkocsik részarányában is egyre több a dízel

mivel sosem veszel dízelt sosem tudod meg milyen az-de a leghatározottabb véleményed mégis neked van

jellemzõ

fifi
én nem fogok bizonygatni neked semmit az biztos.

te jössz katalógusadatokkal, ami tudjuk emnnyire áll közel a valósághoz, én tudnék nekes SAJÁT TAPASZTALATOKAT mondani, szóval nem a haverommal, szomszéddal történt, nem olvastam, hanem tapasztaltam, de nem foglak vele untatni...

I.C.ram
Nézz meg egy mai dízelt, hogy mekkora nyomás van benne. Ezek a dízelek már nagyon ki vannak hegyezve, és nagyon hajlamosak a meghibásodásra. Ismételni tudom magamat. Sehol nincs elterjedve a dízel Európán kívül.

De megint félreértesz. Nem azt mondom, hogy szar a dízel, hanem azt, hogy koránt sincs akkora elõnye a benzinessel szemben, mint azt sokan gondolják. A szívók meg már nem nagyon elégségesek teljesítményben.

300D meg max autópályán fogyaszt 8-at. Városba bemész, rögtön felmegy. (Hivatalos adat szerint 12 litert fogyaszt városban a szívó 300-as)

Többi dízelrõl fingom sincs. Nem volt szerencsém Mazdához.

Nyomaték görbe meg általában ugye eléggé lapos szokott lenni, így egy benzines, ami mondjuk 3000-en lead pl 150 Nm-t, az 2000-en is eléggé hasonló nyomatékot ad le.
bardocz
Most néztem meg a boxxerdízel nyomatékgörbéjét, hát nem gyenge.
pszihopata
honda-subaru dízel?

1.3-as CR dízelek lassan mindenkinek lesz?

mi van itt mindenki meghülyült?

pszihopata
vezettem 250 benzines 123-ast ami legurított 15 litert a torkán-benzint nem gázt!
meg mentem 3.0 d-vel ami 8-at evett

a dízel nyomatékosabb volt a benzines meg jobban ment

a 626-os dízelem 5.5-öt evett,volt ugyanolyan benzines is ami 8-10-et

a dízelek terjedése meg gondolom azért van mert hülyék a mérnökök,és az emberek

I.C.ram
Sajátom még nem volt, de vezettem ép eleget õket, és kölcsön is kaptam már pár hétre.
I.C.ram
Jajj ne fárassz már.

Azzal az egetverõ baromsággal kezdted, hogy a Mercinek egy jó kis nyomatékos dízel kell, mert az tudja igazán mozgatni a nehéz kasztnit.

240/200D 2400-on adja le a szaros kis 113/134 Nm-erét. Míg a 200-as karbis 3000-en a 170!! Nm-erét. Ha egy normális nyomatékgörbét nézünk, akkor kb 2400-on simán hozhatja a 134 Nm-t.

Halkan súgom meg, hogy a Mercedes azért gyártott dízel motorokat már a kezdetektõl, mert a 2. VH-ban a német hadigépezet a többi országéval ellentétben szinte kizárólag benzinbõl mûködött gázolaj helyett, még a harckocsik is. Ezért a benzin ára baromi drága volt, és kvóta is volt rá. Valamint a benzinmotor kapacítás szinte 100%ban a hadiipart szolgálta ki, Dízel viszont a lakosság rendelkezésére állt. Ilyen egyszerû. Valamint Európában hagyományosan olcsóbb volt végig a gázolaj, fõleg a háború után, ezért jóval olcsóbb volt 1 km dízellel, mint benzinnel. Fõleg az injektorok megjelenése elõtt.

Jelenleg is a dízeleket csak Európában nyomatják. Sokkal nagyobb a gyártási költsége és a karbantartási költsége egy mai modern dízelnek, mint egy hasonló benzinesnek.

Megint bizonyítottad, hogy fingod sincs a Mercikrõl, és számodra a Mercedes = W123 240D se több se kevesebb. Ajánlom neked, hogy próbálj ki egy 280-ast pl, de ne gázost...
pszihopata
egyébként volt már neked dízel autód?

pszihopata
érdekes-jó hülyék a mérnökök,egyátalán minek veszõdnek a dízellel
mikor van itt egy csávó aki tudja hogy szar az egész

a mercinél meg fõleg hülyék,mivel 80 éve sorozatban gyártják

a sok sületlenségre amiket itt leírtál már inkább nem is reagálok

pszihopata
nyugodtan megnézheted a nyomatékadatokat a szívódízel minimum 1000-el alacsonyabban adja le a csúcsnyomatékát mint egy benzines

Csabesz6
Elég sûrûn használok egy 1.6 szívódízel Passatot, sztem semmi gond vele.
Apám 2.5 D Tansittal 6 literekkel ment el rakottan, kollégája turbódízel Transitja evett 8-10 litert.Igaz elõbbi "csak" 130-at ment, a másik meg 160-at akár (állítólag), de az meg kit érdekel.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

bency

:) Semmi okosság :P

Tufa
szívódízelrõl van szó. Próbálj ki egyet...

Csabesz6
Én nem mondtam ilyet, csak az ötezer köbcenti alatti nyomatékszegény dénesekkel nem értek egyet.
És mint mondtam, nem vagyok dízel párti😊.

A szervíznél van a pont...

I.C.ram
Az új 330XD is szerintem sokkal szarabb, mint a benzines párja. Hiába nyomatékosabb, és majdnem ugyanolyan erõs LE-ben, de egyszerûen sokkal elevenebb a benzines. Teljesen más a két motor karakterisztikája. A szerviz szopásról már nem is beszélve.
Barátom E46 320d BMW-je csak fél literrel fogyaszt kevesebbet, mint a benzines C220-asom, amikor nyolcan mentünk Passauba... Megérte fél liter spórolás miatt 1 fokkal rosszabb menetteljesítménnyel és sok-sok fokkal rosszabb autókázás-örömet (hang, életérzés stb.) nyújtó autót venni? Nem.

I.C.ram
Volt pár államban olyan szabályozás, hogy a modellpalettának hoznia kellett egy fogyasztási szintet, és akkor adókedvezményt kap 😊

Amerikában, ahol fõleg csak a nagy benzines merciknek volt piaca, kellett olyan motort rakni a palettába, ami kellõen nagy, ugyanakkor nem fogyaszt annyit, mint a köbcentiben vele azonos benzines párja. 😊

S-osztálynál is csak emiatt volt 300SD. Európában nem is lehetett kapni dízel W116-os S osztályt.
I.C.ram
Merci 23-as szívódízelekrõl volt szó. Nézz utána az adatoknak. Nem tudom, hogy miért van Magyarországon ilyen nagy mítosza a dízeleknek.

A dízel csak 5 liter alatt fogyaszthat
A dízel 5 csillió Nm forgatónyomatékot produkál
A dízel sose romlik el, stb...
Márkatársnak mindent! 😊
A mezõkövesdi bontó még eldugottabb helyen van, mondjuk...

cement
amerikai piacosban dízel? mik vannak😊

respect to the man in the ice cream van

Csabesz6
Én abszolút benzin buzi vagyok, de ez nekem sem stimmel😊

Legalábbis ez a része tutira:
"nyomatékos dízel... az hogyne. Feleccsed el a nyomaték és a szívódízel párosítását. Legalábbis 5ezer köbcenti alatt"

I.C.ram
De egyébként van pár 300D-s ismerõsöm, õk mondják mindig, hogy eszik, mint a disznó, pedig nagyon egyben vannak a gépeik, és nem dinnyét hordanak velük.
I.C.ram
Arányokat akkor is remekül tükrözi. DIN szabvány alapján mérték, szóval újkorukban valószínû ennyi is volt. Viszont a nagy dízelek sokkal hajlamosabbak az idõ elõre haladtával többet enni a fos adagolójuk miatt.
GhostR1der
gyári prospektusnak annyi a valóságtartalma mint sok magyar forgalminak....

JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n

I.C.ram
Szinte lehetetlen találni jót. Németeknél van pár szép, kevés km-es darab, de sajnos kezdenek rájönni, hogy nagy érték lesz nemsokára. 😞
Valóban, kicsit rossz út vezet a bontóig. 😊 Csinálok térképet, mert én is csak harmadszorra találtam oda sógorral...