Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az egy tizenhuszon éves autótól hol sok?
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
200-as meg csak karbival volt. 230 volt a legkisebb injektorral.
Ismerõs 300TD Turbo-ja dinamikusabb vezetés (no, nem padlógáz-satufék) mellett elkéri a 12-13 litert, pedig elég szép állapotban van az autó, és nincs több benne mint 300k.
Mindegy.
Jó a dízel is. Ha járkálós autó kéne, lehet én is azt néznék, mert egy 240D simán jó a városi közlekedés tempójára, és nem is eszik sokat. Ugyanakkor minden vezetési élvezetet agyon is ütnék vele. Azt a luxust meg nem engedhetem meg magamnak, hogy két autót tartsak. Így inkább egy nagyobb benzines mellett döntöttem. Valahogy jobban is illik hozzám, mert kicsinálnám az idegrendszerem, ha mindennap kocsival kéne a belvárosba bemászni. 😊
Unokatesómnak volt Pezsó 405 Break 1.9D-je. Baromi keveset evett, kb 7 litert. Bár nem is ment olyan húúdejól 😊
ha nem lenne alul nyomatékosabb hogyan létezne ez?
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
a 11 litert meg felejtsd el mert hülyeség,Csikós 520 000-et futott kombija eszik 10-et-az /elõbb visszakerestem/
2.4 d kombival is mentem nyomatékos volt,tök jól vitte a kasznit,sõt Csikós pl. arra hajtott de csak 3.0-át talált
egyébként leírta párszor hogy venne õ,de a benzinesek befecskendezésével rengeteg nyûg van ennyiidõsen,és horror a fogyasztásuk
2. 300D-re nem mondtam soha, hogy nyomatékszegény (bár annak is csak 169 Nm-e van, igaz 2400-on) lásd 1.-es pont.
3. Nem ez a nickem...
4. Szintén soha nem mondtam, hogy a dízel nem lehet jó választás valakinek, mert egy 200D/240D jóval kevesebbet eszik, mint egy benzines. Én csak azzal vitáztam, hogy te azt állítottad, hogy a 200/240D nyomatékos, és hogy az kell a nehéz Merciknek.
Szóval légyszíves ne ködösíts, fõleg ne utólag.
fõleg hogy gyakorlati tapasztalata max annyi hogy vezetett valamit
egy autóból leszûrni hogy akkor az összes olyan rendszerû szar,meg a legnagyobb általánosítás
én sokat futóztam 1.9 d pözsóval remekül húzott 1 tonnát
ugyanazt a 2 literes benzines mazda hullára pörgetve,meg mikor dombon el kell indulni akkor üveghang+kuplunggyilkolás
a w123 3.0D ami gyenge nyomatékszegény I.Cream szerint,volt a 90-es években az elsõ számú autómentõs málhásló,meg a nagyobb szívódízel japán terepjárók
a lókupec romák még mindíg azokkal vonszolják a lovaikat
megnézném ugyanazt egy 2 literes benzinessel,meg azt is hogy meddig bírná a kiképzést
az elfogyasztott üzemanyagról nem beszélve
Amúgy meg, ITT A KÁDETTT!
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu
I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu
nem is tudod, most mekkora igazságot mondtál valójában... 😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egész pontosan egyetlen egy 350 Blue-efficiency dízelje van, ami összesen 2, azaz két modellben érhetõ el: ML350D és a GL350D
BMW-nél szintén: Egy darab 3.5-ös dízel van. Két modellben: 335D és X5 3.5D. Kész, ennyi. Se több se kevesebb.
turbódízelem is volt,van is az meg hamar be fog szarni mert common rail és nagyon fel van húzva
sztem itt a vitának vége is lehetne...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
1000-es fordulaton 195 Nm
2000-en 220 Nm
3000-en 230 Nm
4000-en 235 Nm
4500-on 240 Nm
és innentõl csökken 6500-as fordulatnál (leszabályzás) 190 Nm
Sajnos a 200-asét nem találtam meg, de az is nagyon hasonlóan lapos lehet.
Semmivel sincs határozottabb véleményem, mint neked. és kb 50x leírtam már, hogy bõven eleget vezettem dízelt, köztük a két kérdéses motorral szereltet is (200/240D). Nem kell ahhoz venned egy dízelt, hogy ismerd a karakterisztikáját.
Ha egy 300-asból városban kihozol 10 liter alatti fogyasztást, akkor kezet csókolok neked. Hagyjuk már ezeket a kamukat, hogy az "én autóm csak 4 litert eszik, pihe lábakkal 2-t"
én most eladtam a Cordobát, mert már nagyon kellett egy nagy cuccolós autó.
Volvo V40-et sikerült leionformálhatót találnom. 1.9TDi. csak 90ló, lesz@rom nekem nem kell több.
azt tudom, hogy ebben a geci hidegben, szinte csak helyben rohangálva megöntöttem 25liter gázolajjal, és még mindig abból furikázok, pedig már 420km felett vagyok...
és ebben az üzemmódban volt gépalkatrész szállítás, fahordás futóval/6-8mázsa!/, disznóketrecezés,140-es tempó,2órás kocsiban alvás alapjáratról fûtve, minden.
nekem ennyit jelent a dízel elõnye, nem hinném hogy ezt egy bármilyen benzines autótól megkapnám...
pont hogy a benzines fogyasztása megy fel városban,és a dízelé alig
miért?
mert a dízelben nincsen pillangószelep ami részterhelésnél rontja a hatásfokot
de hagyjuk nem akarok oktatni senkit
az usában a hummerok újabban dízelek,a duratec dízel szépen bekerül a legtöbb suv-ba
az amerikába importált német prémiumkocsik részarányában is egyre több a dízel
mivel sosem veszel dízelt sosem tudod meg milyen az-de a leghatározottabb véleményed mégis neked van
jellemzõ
te jössz katalógusadatokkal, ami tudjuk emnnyire áll közel a valósághoz, én tudnék nekes SAJÁT TAPASZTALATOKAT mondani, szóval nem a haverommal, szomszéddal történt, nem olvastam, hanem tapasztaltam, de nem foglak vele untatni...
De megint félreértesz. Nem azt mondom, hogy szar a dízel, hanem azt, hogy koránt sincs akkora elõnye a benzinessel szemben, mint azt sokan gondolják. A szívók meg már nem nagyon elégségesek teljesítményben.
300D meg max autópályán fogyaszt 8-at. Városba bemész, rögtön felmegy. (Hivatalos adat szerint 12 litert fogyaszt városban a szívó 300-as)
Többi dízelrõl fingom sincs. Nem volt szerencsém Mazdához.
Nyomaték görbe meg általában ugye eléggé lapos szokott lenni, így egy benzines, ami mondjuk 3000-en lead pl 150 Nm-t, az 2000-en is eléggé hasonló nyomatékot ad le.
1.3-as CR dízelek lassan mindenkinek lesz?
mi van itt mindenki meghülyült?
meg mentem 3.0 d-vel ami 8-at evett
a dízel nyomatékosabb volt a benzines meg jobban ment
a 626-os dízelem 5.5-öt evett,volt ugyanolyan benzines is ami 8-10-et
a dízelek terjedése meg gondolom azért van mert hülyék a mérnökök,és az emberek
Azzal az egetverõ baromsággal kezdted, hogy a Mercinek egy jó kis nyomatékos dízel kell, mert az tudja igazán mozgatni a nehéz kasztnit.
240/200D 2400-on adja le a szaros kis 113/134 Nm-erét. Míg a 200-as karbis 3000-en a 170!! Nm-erét. Ha egy normális nyomatékgörbét nézünk, akkor kb 2400-on simán hozhatja a 134 Nm-t.
Halkan súgom meg, hogy a Mercedes azért gyártott dízel motorokat már a kezdetektõl, mert a 2. VH-ban a német hadigépezet a többi országéval ellentétben szinte kizárólag benzinbõl mûködött gázolaj helyett, még a harckocsik is. Ezért a benzin ára baromi drága volt, és kvóta is volt rá. Valamint a benzinmotor kapacítás szinte 100%ban a hadiipart szolgálta ki, Dízel viszont a lakosság rendelkezésére állt. Ilyen egyszerû. Valamint Európában hagyományosan olcsóbb volt végig a gázolaj, fõleg a háború után, ezért jóval olcsóbb volt 1 km dízellel, mint benzinnel. Fõleg az injektorok megjelenése elõtt.
Jelenleg is a dízeleket csak Európában nyomatják. Sokkal nagyobb a gyártási költsége és a karbantartási költsége egy mai modern dízelnek, mint egy hasonló benzinesnek.
Megint bizonyítottad, hogy fingod sincs a Mercikrõl, és számodra a Mercedes = W123 240D se több se kevesebb. Ajánlom neked, hogy próbálj ki egy 280-ast pl, de ne gázost...
mikor van itt egy csávó aki tudja hogy szar az egész
a mercinél meg fõleg hülyék,mivel 80 éve sorozatban gyártják
a sok sületlenségre amiket itt leírtál már inkább nem is reagálok
Apám 2.5 D Tansittal 6 literekkel ment el rakottan, kollégája turbódízel Transitja evett 8-10 litert.Igaz elõbbi "csak" 130-at ment, a másik meg 160-at akár (állítólag), de az meg kit érdekel.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
:) Semmi okosság :P
És mint mondtam, nem vagyok dízel párti😊.
Amerikában, ahol fõleg csak a nagy benzines merciknek volt piaca, kellett olyan motort rakni a palettába, ami kellõen nagy, ugyanakkor nem fogyaszt annyit, mint a köbcentiben vele azonos benzines párja. 😊
S-osztálynál is csak emiatt volt 300SD. Európában nem is lehetett kapni dízel W116-os S osztályt.
A dízel csak 5 liter alatt fogyaszthat
A dízel 5 csillió Nm forgatónyomatékot produkál
A dízel sose romlik el, stb...
A mezõkövesdi bontó még eldugottabb helyen van, mondjuk...
Legalábbis ez a része tutira:
"nyomatékos dízel... az hogyne. Feleccsed el a nyomaték és a szívódízel párosítását. Legalábbis 5ezer köbcenti alatt"
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n