Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
dehogy...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
remélem érzed a különbséget...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
nyugodj bele az 530-nak nem vetéjtársa az 523i ez még viccnek is gyenge
Az meg a másik, hogy az árak közt még nagyobb különbség lenne, ha nem kedvezne a regisztrációs adó a dízeleknek:
Benzinesnek (3 liter) 2.230.000 HUF a regadója
Dízelnek (szintén 3 liter) 1.466.000 HUF a regadója.
Tehát, ha nem lenne ez az EU alapokmányának gyökeresen ellentmondó szar regadó, akkor a kétautó közt nem 700ezer lenne a különbség, hanem 1.5 millió.
Igazából én is azon az oldalon vagyok, aki soha nem vennének dízelt. Nem is igazán ismerem õket, de a "külsõ hatások" miatt nem kéne. Volt a családban egy 80-as 1.9 TDI Audi, jó kis autó volt, nem is volt vele gond. Egy ideig. Aztán meg már nem is érte meg javíttatni, el lett adva.
][ ВАЗ ][
ha már messzirõl látod hogy piros van, motorfék. sok ember nyomja amíg csak lehet, aztán belefékez. ez két okból is szar, feleslegesen fogyasztod a benzint, és koptatod a fékbetétet is. ha közben zöld lesz, ráérsz majd akkor gyorsítani. ha tudod hogy piros lesz, nem éred el a zöldet, akkor megint csak gázelvétel (ha sietsz, akkor viszont revmatch kickback 2be aztan hadd szoljon😊). 0ról gyorsításnál 1-2n minél hamarabb túl kell lenni, nem azt jelenti hogy padló, de egy határozott fél-padló, 3-3500nél elvált. nagy forgalomban pedig teljesen felesleges az elõzgetés, sávváltogatás, még akkor sem érdemes ha sietned kell, mert semmit nem lehet vele nyerni. autópályán megint csak egy jó tanács, hogy inkább induljunk el 5-10 perccel elõbb, és menjünk konstans 100-110el. elõny ha van a kocsiban pillanatnyi fogyasztásmérõ, ugyanis lehet, hogy a magasabb fordulaton kevesebbet eszik, és egy hosszú pályázásnál litereket jelenthet. pl anyám 1.6d sx4-e 5ben óra szerinti 120nál több mint fél literrel többet mutatott pillanatnyi fogyasztásmérõben, mint 126-128 környékén. én a carinával 100-110 körül szoktam menni, mert ha 130al mennék, kb 10 perccel elõbb érnék fel pestre kecskemétrõl, mint 100-al. viszont az autóm sokkal többet zabálna. persze, unalmas, és ratyi dolog 100-al tötymörögni, én is néha beájulok, viszont olyankor arra gondolok hogy a megspórolt benyából még el tudok mászkálni egy csomót a városban és nem kell tankolni annyit. eddig a rekordom kb 5,7 literes fogyi volt a kocsimmal 😊 igaz abban sok autópálya volt, ilyen lassú tempóban. csak senki ne mondja, hogy nem lehet reprodukálni azt az elsõ ránézésre borzasztó kicsi számot, ami az autók gyári fogyasztásában van megadva. még alul is lehet szárnyalni. nagybátyám prius fogyasztásversenyt nyert 3.1es fogyasztással 😊 kevesebb mint a gyári adat
respect to the man in the ice cream van
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
ja utólag kiderült a dízel taxi volt 3-szor annyi km-el
a mazda már 10 évvel ezelõtt egyárban adta
egyébként pont fordítva minnél nagyobb az autó annál nagyobb a fogyasztáskülönbség-egyszerû matematika
bmw benzinesrõl is vannak ugyanilyen rémtörténetek pl. a totalcaron egy 6-os kupéról
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
626 2.0 dízel 5.5-7
ez saját mérés
Vegyes fogyasztással számoltam, gyár által megadott adatokkal, kerekítés nélkül. Viszont, ha csak várost nézzük, akkor az is igaz, hogy azért kevesebb km-t megy egy átlag ember, ha csak városban mozog, mintha menne vidékre is. Szóval ugyanott vagyunk.
Szervizköltségnél meg nyilván nem olajcserére gondoltam, hanem a nagynyomású turbó, és blokk miatt gyakrabban elõforduló hibákra. Unokatesóm BMWjének is csak olyan hibái voltak, amik kizárólag a dízelségnek köszönhetõ: Megrepedt hengerfej a nagy nyomástól, elfáradt turbó tengely (rendszeresen hagyta hûlni, és hidegen se padlózta le), olajfolyás, stb. 1 milliójába került csak a garancián kívüli szerviz.
respect to the man in the ice cream van
Amúgy meg nem a köbcm számít, hanem a nyomaték.
meg azt is hogy drágábban eladod
én mondjuk ezerszer szívesebben vezetek egy modern 2 literes common rail-t mint egy gyík 1.6-os benzinest
a fogyasztáskülönbség városban jóval nagyobb,mint amivel számoltál
a szervízköltség 'sokkal drágább' elég tág fogalom 15000-nél korábban egyikben sem kell olajat cserélni,de én a benzinessel sem mennék többet egy olajjal
-akkor hol a különbség?
"autókkalfoglalkozós" koromból tudom, mennyire jól néz ki egy-egy ilyen katalógusadat, és hogy mennyire nincs köze a valósághoz.
Van olyan ember, aki elhiszi egy 1.6os szívó benzines motor 7.7 literes fogyasztását egy másfél tonnás autóban?????
benzinessel is menne; nehezebben, de annyit enne mint az állat.
a többi nem is nagyon izgat.
Opel Insignia 2.0 CDI 110 le 6,9 millió. 12,1 alatt van 100-on, 190 km/h a vége. Vegyesben 6 liter / 100 km
Tehát mondhatjuk közel azonos menettulajdonságú autónak a két kocsit nagyjából.
Van köztük 1 millió forint.
Mondjuk 100.000 km-es életciklust vegyünk:
Benzines: 7.700 liter benzin => 2.541.000 HUF (330 forint/l)
Dízel: 6.000 liter gázolaj => 1.818.000 HUF (303 forint/l)
Különbség: 723.000 HUF
200.000 km-es ciklusnál:
Benzines 5.082.000 HUF
Dízel 3.636.000 HUF
Különbség: 1.446.000 HUF
Tehát kb 150.000 km megtétele után már megéri, VISZONT a jelenben rendelkezésre álló pénz MINDIG többet ér, mint a jövõben rendelkezésre álló ugyanekkora összeg. Közgazdaság alaptétele kb.
Egy tök átlagos ember mennyit megy évente a kocsival? 20-30ezer km-t? Tehát durván 5-6 év alatt térül meg a dízel vásárlása, ha nem vesszük figyelembe, hogy addig a kocsiban "áll" gyakorlatilag a +1 millió forintod.
A szervize meg sokkal drágább, mint egy benzinesnek. Ez tény. Meg azért kényesebb is sokkal egy turbós dízel, mint egy szívó benzin, de még egy turbós benzinesnél is kényesebb sokkal.
1.9 DTI , 1.7 DTI Opel
Ezeket használtam tatrósan,mindnek hasonló bajai voltak:
hidegen hangos,kerregõ motor szinte fáj hallgatni,közben ingadozik az alapjárat,izzító lámpa (autópályán)menet közben kigyullad és elfogy az erõ,turbo nem tölt.
Amíg garis addig nincs is baj de utána több 100 ezres számlákat gyorsan összehozzák a szervizek.Ha márkaszervizben szerelt akkor a legdrágább de legalább értenek hozzá ha pedig maszek szereli akkor olcsóbb de sûrûbben lehet visszavinni mert nem ért annyira hozzá.
Új autókról beszélek max 4-5 évig vannak használva kb 200 ezer kmig.
Amíg a benzines autókra a környezetemben ( 1.4 , 2.0 Honda 1.6 Audi 1.6 Citroen ) nem kell költeni extra kiadásokra a kopó alkatrészek és a szokásos olaj,levegõ szûrõkön kívül.
Mivel van lehetõség mindenki azt választ magának amit akar de én csak kisteherbe,2 tonnás egyterûbe választanák olajost
sokkal jobban élvezem ha pörög egy motor még ha a fogyasztás rovására is megy
ha számít a gazdaságosság akkor a dízel jobb,ha nem akkor a benzines
-ennyi
EDDIG KIZÁRÓLAG személyautókról szólt a vita, most hirtelen kitalálod, hogy "ja nem is, én a munkagépekre gondoltam"
Írtam én valaha is, hogy munkagépnek nem jobb a dízel?
ember mindenhol dízelek dolgoznak szakadj már el a személyautóktól,amerikában is minden belsõégésû motor dízel kivéve a személyautókat motorokat
nem ebbõl kéne kiindulni?
SEHOL máshol nincs annyi dízel, mint Európában. Az európai petrokémia erõsen dízel felé húz. Arra van kiépítve infrastruktúra, az az olcsó. Az emberek meg sosem osztanak szoroznak, csak megnézik, hogy melyik fogyaszt kevesebbet, ennyi. Azt már leszarják, hogy egy szerviz vagy a vételi ár mennyivel magasabb. Providentet is felveszik.
ilyen bõdületes nagy igazságokat csak igen okos emberek nyomnak,akik 100 év motorfejlesztésein lazán átlépnek 2 mondattal
156 1.9 JTD - csak a szokásos olasz betegségek
Toledi 1.9 TDi - húzva - semmi probléma
318d - 150ezer km után sem volt semmi baja
jelenleg Accord 2.2 i-DTEC, még cska 11-2ezer km, de mondanom sem kell, hogy semmi baj...
JAPANESETECHNOLOGY 2007.11.10 óta az SG-n
pl. mi ment szét a motorján és mennyi kilóméternél?
Illetve az eladásnál arányaiban pont annyival többet ér egy dízel, mint újkorában 😊)) Pl fater vectráját néztem hahun, és a benzinesek 3-400 ezer forinttal kevesebbért mentek. Persze egy adagolós szopás nyilván felbaszós, de ebbe nem futott bele. Szopni meg benzinessel is lehet simán.
Mondjuk én sem vennék dízelt, de én pusztán azért, mert nem szeretem a viselkedését, a hangját - ráadásul sokkal jobban vigyázni kell rá, mint egy benzinesre.. (turbo melegítése, hûtése, stb.)
fogyasztásban jó,szervizköltségben már kevésbé
haszonjármûnek ami nyereséget hoz jó de személyautóba magamnak nem kellene soha olajos
fõ a magabiztosság fiuk!<#eljen>#eljen>