Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az én mazdáimban pl. simán beállok a motor mellé😊
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
egy karburátoros autón 20 féle vákumcsõ mozgató mechanika van egy injektoroson meg széthúzok egy stekkert meg csövet aztán le lehet venni a helyérõl
vagy egy common rail üzemanyagrendszer áll egy pumpából meg egy gyûjtõcsõbõl,egy hagyományos adagoló a centrifugálszabályzóval mindenféle vákumdobozzal betakarja a fél motort
de ugyanez a helyzet egy régi láncos vezérlésnél,ahol a feszítõig egy órát bont az ember és örül ha kivétel nélkül oldani tudja ,míg egy szíjason meg kézzel lefordítom a bordáskerékrõl és vissza is tolom rá
vagy pl. egy lapkás felülvezérelt motorra simán visszatehetõ az 1 hengerfej egy v8 nyomórudas amerikain 2 van és hiába jelõli meg valaki a 16 rudat egyenként akkor is be kell lõni 16 szelepet a végén
Errõl jut eszembe: ma voltam bontóban =)) Lesz fainos újszerû padlókárpitom, gyári könyöklõs középboxom, meg penge projektoros lámpáim (ezek mondjuk újak).
Motorháztetõt még nem vettem, az drága. 😄 Viszont azt találtam ki, hogy valamivel ki kéne dekorálni.. Csak még nem tudom mivel..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
mikor napokig csak a totalcaról vagy a használtautóról jönnek a linkek az baromi unalmas,de ha kipattint egy vitát akkor az onnantól érdekes
el szoktam olvasni mások vitáját is és van hogy tanulok belõle rámegyek egy-két linkre amit beszúrnak stb.
Valoban tobb amcsi tragacsot latni az utakon mint japanokat, mivel 30 eve nem volt divat japan autokat vasarolni.
Ezenkivul meg kell nezni a reportsokat, hogy melyik auto mikor megy tonkre es a tulajok mennyire boldogak az autoikkal.
Nekem volt 120ezer merfoldes dodgeom. szar volt a legkondi, fojt az olaj belole stb... most van egy 120 ezres toyotam es nem gyengen sokkal tobbet nyustolom mint a dodgeot megis jobban birja.
De lehet az is kozrejatszik, hogy egy 20-30 eves amcsi autohoz egyszerubb, olcsobb alkatreszt talalni es javittatni mint egy 10 eves japan-t vagy europait. Es biztos vagyok benne, hogy az amcsi dogok nem birjak sokaig komolyabb szerviz nelkul... nem tovabb mint a japanok.
Mondjuk nem ertem mi a lenyege a vitanak... talan az, hogy most ma ezen a heten kinek legyen igaza es ki az okosabb, de ha autot akarsz venni, ne azert tedd mert joskapityunak ez volt es ment 120 gazillion decimetert vele anelkul hogy lerobbant volna.
Baratnot is aszerint keresel, hogy fekete haju legyen es spanyol mert azok allitolag tovabb elnek es kevesbe betegeskednek mint a szoke feher csajok?!?!
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
volt 3-4 féle alapmotor 2 váltó aztán azt szerelték a yacht-tól a fûnyíróig mindenbe
persze ennek is meg van az elõnye,de ezt mi is ismertük a 80-as években mikor 5-6 féle autónál több nem létezett<#hehe>#hehe>
de ma már amerikában is max a veteránoknál mûködik ez
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
meg a világban még pár amerikamániás a harley mellé
ha ez eltartja a gyárat akkor semmi gond,a harley is elél a legendából
/bár most rohadt sok embert elküldtek mert csõdközelben vannak/
de ez már inkább legendagyártás mint autógyártás,mert gondolom ezt a chargert sem kell összevetni egy sportautóval meg semmivel sem
jó erõs meg dübörög
persze az is kérdés hogy miért hajtja 30 éve az amerikai autók 30-40 %-át japán motor?
ez még nem jelenti azt hogy egy honda supercub ne lenne jobb
\"If in doubt, flat out!\"
régen sokkal értelmesebb téligumik voltak,direkt csúcsos volt az oldaluk
mostanában nem látok olyat
de igazából az sem olyan lényeges max csal picit az órád
gondolom azért mondod hogy szét vannak esve mert a 4g állomány 90%-a a tied...vagy csak látod õket messzirõl?ja igen abból meg lehet állapítani motorikusan
Tökmindegy minden, egy dolog számít: a tulaj mennyire törõdött vele / vigyázott rá. Pont.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
pláne egy vitában nem biztos hogy annak van igaza aki hangosabb
ezek után ha példával jövök és leszólsz akk huzzál a rákba innen el...nem lesz az a postom szubjektív csak mert hondám van, attól még ugyanúgy ott van a sok 4gen civic és a sok 3gen crx, corollárol meg mazdárol már ne is beszéljünk...lehet kicsit magadba kéne nézned, hogy ki itt aki fanboy meg fröcsögve védi a sajátját
ez konstrukció és nem mértefüggõ,egy kétszelepes hemi hengerfej nem bír kiszolgálni egy 6000-et pörgõ rövidlöketû motort
ugyanazon a fordulaton vajfinoman pörög az elõbbi,míg a harley-bõl majd kiugrik a blokk
aztán utána kézbe kellene venni mindkettõ hajtókarát meg dugattyúját aztán kiderülne hogy a harley-é 4 -szer nehezebb meg dupla akkora úton jár
-na ott a különbség,ha valamit megöl a fordulat akkor az a harley lesz
egy gázturbina v. turbó forog akár 100000-et a fordulat nem jelent semmit
minthogy a vezérlésnek gyújtásnak injektorrendszernek is tök érdektelen hogy 4 v. 8 ezeren pörög a motor
az irányt változtató alkatrészek súlya és csak lökethossz kérdése a fordulatszám,és ebben pont hogy a hosszúlöketû hemi motorok vannak hátrányban
másik kommentedre meg csak annyit, hogy az én civicem 13 éves, 201000 km-rel és a motorhoz nem volt nyúlva, köztudott, milyen pörgõs motor van benne
arról nem beszélve, hogy a 4gen hondák zöme 89-90es évjárat, azaz 20 éves, és annyi van belõle mint a rossebb...1gen crx ismét elõfordul szintén pörög mitn állat és szemeztem olyannal is, 84-es évjárat makulátlan állapot...ja hogy ez biztos kivétel...na menny te a fenébe, és legközelebb amerikában jársz vedd le a hegesztõpajzsot mert nem látsz szart se