101020
.
-
#89087 oké
szóval, ha jó idő lesz, majd melegít oda is? -
#89086 logikus hogy azt nem melegítí mivel csak egy vékony csővel van összekötve a hűtőrendszerrel,így azzal nem is tud cirkulálni
max kitágulva belenyom egy féldecit /azt is csak akkor ha meghaladja a rugóerőt/az meg fel sem tudja melegíteni a minusz x fokos vizet -
#89085 normális-e, ha 1.9dezső motor ebben az időben olyan jó 10km-t menve, pöcsölve, alapjáraton dugóbsn stb... szóval olyan 10km /15perc/ után a tágulásiban hideg a víz?
a hőmérő szerint ideális a hőfok, fütés is van... -
#89084 ez az egész kérdés értelmetlen,ezek olyan kis mennyiségek hogy még foglakozni sem érdemes velük
max érdekesség -
Borg #89083 Motorfék üzemben kikapcsolja az ECU az injektorokat (TPS=0), egészen addig, hogy 1200-as fordulat alá esve pl jön a "moving idle", és belép az alapjárat rásegítés. Viszont pl Hondáknál már 2000 RPM alá esve is van némi befecskendezés. Csak 2000 fölött teljesen szegény a keverék, és ott is csak egy-két másodperccel a gázelvétel után, mivel az ECU hirtelen gázelvételkor még dúsít egyet. (valami oka ennek is van biztos)
Szóval ha 2000 fölött van a fordulatszám, pl lejtőn hosszas gurulásnál, akkor motorfék üzem jó, és nem kajál, de nem érdemes magasabb fokozatba tenni, mert 2000 alá esve szép fokozatosan megindul a befecskendezés újra. Városban meg lámpára rágurulva sosem jön ki a különbség, mert az idő is kevés ahhoz hogy elszegényedjen, meg a fordulatszám is gyorsan 2000 alá megy. Szerintem ott nem érdemes baszakodni a motorfékezéssel. -
#89082 Én kicsit mindig túráztatom, megállás előtt, úgy jobb a hangja, fogasztási szempontból meg nem vagyok jártas, ez martadt a szakikra. -
#89081 ha az auto gurul gazadas nelkul, akkor a forgo tengelyek hajtjak meg a motort. azt pontosan nem tudom, hogy ilyenkor mennyi benzin kerul az egesterbe, de igy a motor fordulatszamat ez tartja fenn. viszont ha szetkapcsolod a tengelyeket, a motornak onmagatol kell fenntartania az alapjaratot, ami szerintem tobb energiat emeszt fel, mint amikor a mozgasi ero tartotta fenn a fordulatot. de nem csak fogyasztasi szempontbol kell hasznalni a motorfeket, hanem igy kimeljuk a fekbeteteket es tarcsakat, valamit nem utolso sorban biztonsagosabb, hisz igy barmikor tudunk gyorsitani. van olyan eset, hogy egy balesetet gazadassal lehet elkerulni. -
#89080 azok sem adagolnak,csak a régi centrifugálszabályzós adagolók -
#89079 A dízelekkel ugyanez a helyzet? -
#89078 csak az újabb karbósoknál amelyiken van elektromos mágnesszelep
szamarán pl. van a mazdáimon nincsen -
#89077 Karbinál is ugyanúgy van, szvsz. -
#89076 :D -
#89075 Amennyiben innyektoros akkor motorfékezve...de ha jól tudom van olyan karbis is ami így működik? Ez utóbbi nem 100% -
#89074 Sziasztok!
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést,de benzines autó mikor fogyaszt kevesebbet,ha menet közben kiteszem üresbe vagy sebességben hagyom és úgy gurulok? -
#89073 Én nem szeretem a toyotát, csupa semmilyen szar autót gyártanak...a régebbi toyotákat szeretem (némelyiket) meg úgy általában a japán autókat :D
a calibra meg egy fos. -
#89072 annyira szereti a toyotát hogy valahol kompenzálni kell az érzelmeket,különben összeomlana az idegrendszere -
Mentol #89071 Neked valami gyerekkori traumád maradt vissza a Calibra-val kapcsolatban? -
#89070 Ebből a hozzászólából sugárzik az értelem....már ne is haragudj -
#89069 -
#89068 ja oké,ha volt cikk akkor hibátlan volt:P -
#89067 Jaja:D -
Szabi1991 #89066 mármint a sárga 599-et ? :D -
#89065 De ahogy azt vitték:D -
#89064 Tunéziában meg az elnök Itáliája hever a nagy szemétkupacban, lehet még ott találnánk. :D -
#89063 Ez olyan, hogy arabok beszélnek:
-Meghalt a feleségem...melyik?:ASDDAS -
#89062 leszarják :D
"te hova lett a kulcsom? nem tom, leszarom majd veszünk másik autót"
azt ez a ferrari így maradt itt :D -
#89061 Konkrétan menekültek onnan, hogy le ne csukják őket, és idejük nem volt foglalkozni ezzel:D -
#89060 Pedig de. Volt nem rég egy cikk erről TC-n, hogy Dubai tele van levedlett több tízmilliós kocsikkal. Gondolom, annyi pénzük van, hogy többe kerül az idejük, amíg eladják :P -
#89059 Bezzeg ha calibra lenne...még rá is hugyoznék XDDDDD -
#89058 ja mert ez az első 4 szelepes volt -Quattrovalvole
ismerni kéne a történetét,nem hinném hogy hibátlanul hagyták ott -
#89057 első motorom egy szakadt szimó volt teljesen oda voltam érte,ma le se szarnék egy olyat
nem hiszem hogy a mostani autóm érdekelne ha rám szakna a bank,először biztos őrizgetném becsületből aztán le se szarnám -
#89056 A linkben olvastam.
"Just 703 Mondial 8s were built in its short lifespan between 1980-1982 before being replaced by the Mondial QV and its F1-inspired 4valves-per-cylinder engine." -
#89055 Ha fáj a szívem egy autó után akkor mindig eszembe jut,hogy csak egy darab vas és akkor megnyugszok -
#89054 ezt honnan veszed?
1980–1993
6,884 produced -
#89053 700 darab készült belőle kb, így szerintem bármilyen értékrend szerint "értékes" autó.. -
#89052 aki ferrarik között nő fel annak egy mondial annyi mint nekünk egy samara,minket sem hat meg ha egy a parkoló sarkában rohad,pedig afrikában még simán kipofoznák
ne higyjük hogy a mostani értékrendünk az egyedüli etalon és az független anyagi helyzetünktől
az autók többségének puszulnia kell,az csak egyéni viselkedési norma hogy inteligens ember eltakarítja maga után a szemetet
-
DIESEL DOG #89051 Kár érte... -
DIESEL DOG #89050 Új VW Jetta... kis ízelítő... :)
-
#89049 a csip fúz ebből is csinálna valami hotrodot :DD -
#89048 oké