Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Hát talán egy kicsit kedvezõbb lesz. De ez a muzeális cuccot szerintem nem veteránra értik. Szóval egy nagyobb V8 amerikai autónak már ott is van a legnagyobb adósáv.
I.C.ram
Sõt a vámnál ugye, egy 2 millás autóval is megtehetted azt, ha ügyes vagy, hogy 500k értéket tüntetsz fel neki, így a vám is tök olcsó.
Bunyós Pityu
Hogy jönne ki 200 alá a régi vám? Ugyanmár.
Maga az adónem valóban undorító, de sok esetben kedvezõbb lesz a helyzet, mint a jelenlegi. Erre akartam rávilágítani.

hi púh

I.C.ram
Akkor is felháborítónak tartom, hogy akormány azzal akadályozza az unióa való integrálódást, hogy ilyen faszságokat csinál.

Akkor is +pénz ráadásul egy 200k kocsinál, már a vámmal is jóval olcsóbb lenne. Ez a reg adó max. drága millió feletti árkategóriánál jó.
Bunyós Pityu
Miért ne hozhatnál be? 2k vám helyett szerintem barátságos

hi púh

Bunyós Pityu
Muzeális jellegû személygépkocsi

hi púh

I.C.ram
Arra számítottam, hogy majd Németországból behozatunk egy régi amerikai autót, ezt is elfelejthetem...
I.C.ram
Sikerült azt elérniük, hogy megint minden nálunk legyen a legdrágább.... Az ÁFA a benzin az adó a gaz az áram... Minden!
Mighty
Ebbõl nekem az derül ki, hogy egy ilyen szépségre leperkálhatok plusz 2 milla reg. dijat...

Vagy rosszul értelmezem?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Bunyós Pityu
Hol hallottál te ilyet?

hi púh

Bunyós Pityu

hi púh

I.C.ram
Bár, én úgy tudom, hogy magányszemélynek csak 2 milláig van vámmentes mókázás.
I.C.ram
Gondom belépünk EU-ba, aztán vámmentesen hozhatod be õket. 😊
Mighty
És ezek nemsokára 2 kilóból behozhatók.

Ezt kifejtenéd bõvebben? Gondolok valamire, de nem szeretnék hülyeséget mondani.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

I.C.ram
Azért ezek nem olcsók! 2-3 millió.
Taranov
ÁÁÁSZ!

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Jano
Stipistopi a felsö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44444

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Pyx
húha!

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Bunyós Pityu
9900 €
280 PS

9900 €
90 PS!

7900 €

És ezek nemsokára 2 kilóból behozhatók.

hi púh

Taranov
És a Hummered megvan még? 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Bunyós Pityu
Felizgultál, mi?

hi púh

I.C.ram
A kis hurkás újjaiddal azt a váltót, ahogy fogod.... áhhh 😊
Bunyós Pityu
Annyira megtetszett, amit belinkeltél, hogy ma vettem is egyet!

hi púh

CybearBoy
Jó is az a négyszernégy ilyenkor. 😉 Én inkább a kézifékkel játszottam. 😄

FREAK
én is csúszkáltam az eredetiségvizsgára menet, majdnem beleoldalaztam a fickó Mondeójába 😊

de megmentett a 4x4, nyomtam egy kerek gázt, és az autó elindult ELÕRE! 😊

Riszpekk

CybearBoy
Amúgy voltam ma este egy tanpályán csúszkálni, nagyon jó volt, bár voltunk többen is, de azért elfértünk. 😊

CybearBoy
Amúgy gumiügyben nekem is kb az a véleményem, mit FREAKnek, vagy Taranovnak.
Ez a mustang meg szép! 😊

HuAn82

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

HuAn82

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Bunyós Pityu
Persze, de a nyári is ugyanúgy nyikorgott (kalapszar). Én meg szeretem ha visítanak alattam az abroncsok, sazl.. 😄

hi púh

Sir Quno Jedi
Ja, mert melegben jobban megpuhul a gumi, uszkve jobban csúszik, de ez kiváló alkalom némi farolgatós feeling-vezetésre !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bunyós Pityu
Mondjuk tavaly a puntó az egész évet télivel tette meg, és nyáron nem volt nagy különbség a kettõ között, ugyanúgy csúszkált 30 fokban is mint a szar minõségû gyári négyévszakos.

hi púh

FREAK
én maradok annál, hogy ez környezetfüggõ

aki sokat jár télen nyílt utakon, dombos területen lakik, vagy nincs aszfalt az utcában, annak KELL a téli gumi, de aki naponta 10km-et autózik a körúton, az elvan a 2 éves nyárival is

Riszpekk

Sir Quno Jedi
LFS-t ! Nekem 2.9V6 Scorpim van és ha minden nap azzal járok dolgozni télen-nyáron akkor is szépen kitart (kiváló versenyzésre is 😄DD) !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bunyós Pityu
Senki nem mondja hogy télivel nem csúszol meg...

hi púh

FREAK
én inkább intermediate-re szavazok 😊

Riszpekk

Bunyós Pityu
Hamar elfogy.

hi púh

magus
Ezt tanusitom, anyam is teli gumival csuszott meg.

Bunyós Pityu
Igen, de erre mondtam, hogy rögtön más jogi kategória. Ez persze az életemet nem védi meg utólag, de valamit azért mégis számít.
Meg azt is mondtam erre, hogy vezetõje válogatja. Én nem tolom neki téligumival se, mert tudom hogy nagyon szar érzés elveszteni a kontrollt a kocsi felett.
De a lényeg az egészbõl: ha törvényileg elõ lenne írva a (4!) téligumi, akkor rengeteg balesetet eleve kizárnánk, mindeki "egyenlõ eséllyel" indulna az utakon.

hi púh

Sir Quno Jedi
Nos barátaim, aki nem akar két garnitúra gumit, az használjon jófajta télit MINDIG ! Jómagam télen-nyáron télivel járok, nekem mindeddig bejött ! Voilá ! 😄DD

FREAK
nem, egyáltalán nem mindegy

csak arra világítottam rá, hogy ha pl. történik két baleset, egy idõben, egymástól 100 méterre, és az egyikben szerepel egy nyári gumi, akkor minden további nélkül arra kenik, holott a másik baleset télivel ugyanúgy megtörtént...

a gumi csak egy tényezõ, az autó súlya, meghajtása, fékrendszere, sebessége, a szél, a vezetõ rutinja mind sokkal fontosabbak, és összességében kompenzálni tudják a szar gumikat

vagyis szar gumi NEM EGYENLÕ baleset...

Riszpekk

FREAK
ez jogos, de aki hülye, az hülye, a különbség csak annyi lenne, hogy tükörnyárival 40-nel megy beléd, télivel meg 60-nal, mert azt hiszi, ezzel könnyebb lesz megállni

persze az is lehet, hogy nem, pont errõl beszéltem neked a múltkor ("ha én fotómodell lennék" sztori), csak találgatunk bele a semmibe, a valóság meg folyik a maga medrében

Riszpekk

fifi
Lehet én vagyok a hülye de ebbõl azt veszem ki hogy MINDEGY téli-, vagy nyári gumival közlekedünk é ilyen idõben...
Hát sztem ez nem így van.Vitathatatlanok az elõnyök. Nem propaganda.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Bunyós Pityu
Persze hogy a hírek között is van egyfajta szelekció, ami mindig a "legaktuálisabbat" helyezi elõtérbe, de ez már túlmutat ezen a topikon.
Propaganda ellen csak egy dolgot tehetsz: átlátsz rajta és ignorálod.

hi púh

Bunyós Pityu
Nálunk ez már túlzás, ausztriában érthetõ, de sajnos nekünk nem maradtak hegyek, csak dombok. Aki meg nehezen megközelíthetõ helyen lakik, úgyis vesz magának.

hi púh

FREAK
de egyvalamit elfelejtesz

amikor történik egy baleset, és az egyik résztvevõnek nyári gumija van, akkor a híradóban külön kiemelik, hogy biztos a nyári gumi miatt történt

de aznap történt 20 másik baleset is, ahol nagy valószínûséggel szép számban voltak téligumis résztvevõk is, csak épp ilyenkor nincs nagy hangja a híradónak...

ugyanolyan, mint a drogos vezetõk és a tiszta vezetõk által okozott balesetek, az elõbbi évente 5x fordul elõ, a másik naponta 50x, és mégis csak akkor indul be a statisztika, ha a drogosról van szó, végül pedig tévesen megállapítják, hogy a drogos vezetõl balesetveszélyesek (holott csak aznap füvesek százai vezettek haza a legnagyobb biztonságban)

propaganda az egész, és sokan kajálják

Riszpekk

Bunyós Pityu
Én értem amit mondasz a felméréssel, sõt elismerem hogy alapigazság, de ezzel önmagában megint nem lehet sokat kezdeni. Mert van egy tendencia, ami a sok rossz közül a leghelyesebb: mindenki egyre biztonságosabb autókat gyárt. A biztonság egy érthetõ igény a vásárlótól, aki elvárhatja hogy más ne akarjon kilógni a sorból. És én elvárom hogy zöldséges cigány ne jöjjön belém oldalról a tükörnyárival felszerelt ezerkettesével.

hi púh

fifi
meg a hóláncot akarják pár helyen kötelezõvé tenni.Ami pl. dombos-hegyes környéken nem hülyeség.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Bunyós Pityu
A jeges út a legritkább. A vizes, havas, hókásás, és fõleg a száraz út a leggyakoribb.

hi púh

Taranov
Talán erre az is rájátszik, hogy mostanság a téligumit nyomják mindenütt.