Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
én hiszek a pszichológiában, és átlátom a lényegét, EZ a felmérés a valóságot mutatja

kivétel mindig van, de az csak kivétel...

Riszpekk

FREAK
a felmérés tanulsága: akkor lenne a legkevesebb baleset, ha a benzintank az autó orrára lenne szerelve, és a kormányból egy karó állna ki....

és ez tök igaz

"normálisan közlekedett, csak éppen nyárigumival"

Ekkora különbség meg nincs, mivel a legtöbb baleset télen jeges úton történik, ahol tök mindegy, milyen gumid van...

Riszpekk

Bunyós Pityu
És felmérés mindenrõl van, még annak az ellenkezõjérõl is...

hi púh

fifi
Vagy pedig valamelyest konyít a vezetéshez/van pár km az ember hát mögött/ és bátrabb egy kicsit.
Mert okos szovjet mérnökök a közlekedés megkönnyítése végett találták ki a téligumát...Más kérdés ki hogy áll oda a téli kocsikázáshoz.
tehát sztem ez nem 100% igaz

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Bunyós Pityu
Meg jogilag is más kategória ha valaki úgy okoz balesetet hogy télivel nyomja neki, vagy normálisan közlekedett, csak éppen nyárigumival (ami ugye még nem büntetendõ).

hi púh

Bunyós Pityu
Ez általánosítás, én pl. úgy vezetek, mintha nyári lenne a kocsin, a különbség ott van, hogy meg tudok állni. Ilyen biztonságérzet alapján a 4x4-et be kellene tiltani, mert az is csak arra jó ugye, hogy nagyobb sebességgel szállj el egy havas kanyarban.

hi púh

FREAK
pontosan, sõt van egy ilyen pszichológiai felmérés is, miszerint minél nagyobb biztonságban érzi magát a vezetõ, annál felelõtlenebbül vezet

vagyis télen a téligumi a legtöbb vezetõnél csak annyit idéz elõ, hogy "van téligumim, nyomhatom, mer' az király"

Riszpekk

Bunyós Pityu
VOÁV, egyszer én is végignéztem ahogy valaki tetõre rak egy 205 GTI-t.

hi púh

fifi
jaja itt is lassan...
egy tuti borulás az az orrom elõtt zajlott, mondjuk a csávó elég balfasz módon vezetett...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Taranov
Engem kocsi már ma se vitt, csak busz 😊 A parkolóból nehéz kiállni, sõt lapátolás nélkül lehetetlen.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Tény. Csak ugye az okosabb, elõrelátóbb sofõrök lassabban mennek és külön lassítanak, ha egy gyalogos van az út szélén, az állatok meg tépnek mint az állat. Persze a mûszaki részében igazad van, elismerem, hogy a téli gumi biztonságosabb.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

fifi
Különben itt úgy esik a hó, hogy holnap kb. mentõhelikopter visz melózni, ne, kocsi...

fifi
Téli gumisok között?

Bunyós Pityu
Én meg öreg

hi púh

fifi
Új vagyok...

Bunyós Pityu
Nyomjad fifi!!!!

hi púh

fifi
tutira mondom nem mind1 milyen gumival járunk.Valaki azt monja a gumi az gumi oszt kész...De amikor nem csúszom vele a kanyarban, kb 30%-al nagyobbat merek fékezni, nem kapar annyira...Ha helyzet van hamarabb meg tudok vele állni...Sorolhatnám.
Én most invesztáltam 4db vadiúj télibe.Pont ma próbáltam/zuhog a hó/ és fasza.Igaz akkora a minta, hogyha belekiáltok-visszhangzik.Lehet nyomni...

Bunyós Pityu
De ezt nem lehet így nézni. Adott egy szituáció, egy sofõr, egy autó, egy gumi. És akkor a gyalogos lelép az útra. Elütöd a halálba, vagy megállsz elõtte? A kérdés ennyire egyszerû.

hi púh

I.C.ram
Jó persze tankkal is lehet árokba borulni.
Taranov
Nem tartom haszontalannak a téligumit, de vannak, akik nyárigumival is óvatosan és okosan vezetnek, ezért kisebb az esélye, hogy balesetet okoznak, mint azoknak, akik téligumival autóznak úgy, mint az állat, hisz azt hiszik, hogy a téligumi megvédi õket.

Bunyós Pityu
Amint megtehetem, tipli!

hi púh

Bunyós Pityu
De a téligumi nem csak hóban jobb, mint a nyári, hanem 7 fokos hõmérséklet alatt is. Ilyen napok meg azért vannak bõven.

hi púh

FREAK
ezért kell rendes helyre költözni, ahol csak nyár van

Riszpekk

FREAK
persze, de a statisztikák globálisan vizsgálják a helyzetet, és én sem azt mondtam, hogy soha nem fogok téligumit használni

de amíg a fõvárosban a legkeményebb tél is olyan mint egy hideg, esõs nyári nap, addig ITT nincs értelme télit használni, és ez is tény, bár ez a rész kiesik a statisztikák hatáskörébõl

Riszpekk

Bunyós Pityu
10k
Erre azt mondom, hogy aki nem tudja kifizetni, ne autókázzon. (hozzáteszem nekem sincs pénzem téligumira)
Így is elég sokan ülnek autóba, olyanok akiknek nem kéne. Drágább autók tulajdonosai meg amúgyis önként vesznek téligumit (egy koccanás önrésze magában felérhet egy garnitúra gumi árával).
Statisztikákkal igazolható, egyébként evidens tényekkel kapcsolatban (jobb-e télen a téligumi mint a nyári, visszaszorítható-e ezáltal a halálos áldozatok száma) meg nincs értelme vitázni.

hi púh

FREAK
kicsit más a kettõ

ez most olyan, mintha nekem is kötelezõ lenne a gyerekülés, pedig nincs is gyerekem

merthogy a dolog egyszerû, csak a Bp-en autózom, és ha vidékre kell mennem, csak akkor megyek, ha nincs hó meg ilyen szarságok - tehát nekem NEM kell téligumi, de jövõre mmégis rá leszek kényszerítve, hogy kifizessem

Riszpekk

Pyx
igen, ezért nem tékelek 10kt 😞

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Punker
igen

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
lol

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bunyós Pityu
Nektek is haldoklik a zezsgé?

hi púh

Bunyós Pityu
Megint vehetünk Daciát, hurrá!!!

hi púh

Bunyós Pityu
Gyerekülésrõl is ezt gondolod? Mert a kettõ ugyanaz. Megvoltunk elõtte is, de több gyerek halt meg.

hi púh

FREAK
áhhh ennek más okai is lehetnek, pl. jó drága a téli gumi, több áfát kaszál a kormány...

érdekes, hogy 50 évig nem volt téma, most meg hirtelen rájönnek, hogy nem lehet nélküle közlekedni

Riszpekk

Bunyós Pityu
Ez viszont hülyeség. Érik a kötelezõvé tétele, és nem alaptalanul, nem kevesen halnak bele minden éveben abba hogy a másik autós szarrágó volt, és úgy gondolkodott mint te.

hi púh

Bunyós Pityu
Miért melegedne fel jobban a téligumi? Nem az a dolga.
Nem veszti el a rugalmasságát alacsony (<7C)hõmérsékleten, mint a nyári. Ez az anyagbeli különbség.
Emellett keskenyebb (kisebb felület -> nagyobb nyomás egységnyi felületen) és más a mintázata.

hi púh

Taranov
Hát nem véletlenül nem kötelezõ a téligumi 😊
Nyárival is lehet menni, csak a jó vezetõknek jó, ha a bénák, meg a gyorshajtók könnyebben meg tudnak állni, illetve nem csúszkálnak.

Bunyós Pityu
Persze hogy kipréseli. Mivel a gumi keményebb mint a hó, ezért bár megtelnek hóval a barázdák, és látszólag slick lesz, amikor a kerék tovafordul és újabb réteg hóra megy rá, az kinyomja a már a gumi bordázatában lévõ hómennyiséget. Másképp nem is mûködhetne a téligumi.

hi púh

FREAK
dehogy préseli... a téli gumi összetétele más, sokkal hamarabb felmelegszik, így nehezebben tapad meg benne a hó

de ha már préseli, az azt jelenti, hogy nem elég mélyek a barázdák....

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Fasz...😄DD

Komoly utánajárást végeztem ezügyben...magyarul megnéztem a mienken, hogy milyen a téligumi "használat" közben és után...és bizton állíthatom hogy kipréseli...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

FREAK
igen, én is láttam a reklámban 😄

a Calgon meg jó a vízkõre, tudtad? 😄

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Azért a modern téligumikat úgy tervezik, hogy kipréselje magából a havat...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

FREAK
havon is, mert megtelnek a barázdák, és mindkettõbõl "slick" lesz

kivétel a rendes terepgumi, ami nem "fogja" meg a havat, de olyat személyautóra nem tesznek

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Jégen télleg mind1, havon azért annyira nem szar sztem...a többi stimmel...

FREAK
szerintem havon, jégen mindegy, a téli inkább latyakban, sárban harap jobban

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Azért az nem csúszik olyan durván...😊

CybearBoy
Nekünk is full nyári gumi van, de lehet vele simán közlekedni. 😄 Bár mikor szórakoztam, akkor lehetett vele rendesen csúszni mindenfele, bár ez tuti téligumival is ilyen lenne. 😄

[Walaki]D`Lair
Én meg tegnap jöttem haza haverommal elõkészítõrõl a Smart-al...csak a bibi az, hogy addigra már tiszta hó volt az út, a másik meg az, hogy elöl-hátul nyárigumi....😊)))

De kurva jó volt, semmi veszélyhelyzet...

[Walaki]D`Lair
Nem jó, mert Slick gumik vannak rajta...sztem most elõnyösebb volna a téli gumis...😊

Jano
Ams sosem viccel.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Bunyós Pityu
rossz vicc

hi púh