101020
.
  • CSOCSO
    hat. Rengeteget baszakodtunk vele. Kulon sztori de aki kivancsi az elmeny beszamolora annak itten van a full sztori. Kicsit hosszu lesz. De a masodik bekezdestol van a fontosabb dolog es a harmadik bekezdesnel a legcikibb

Az autot hetfon kaptuk meg. Szerencsere feher az auto igy az ajtonyilasokban annyira nem fog latszodni az eluto szin. Mondjuk az ajto belsejet igy is bevontam teljesen de peldaul mikor lerappolunk feketere egy mas szinu autot akkor leginkabb az A oszlop aljaban lehet latni, hogy mas szinu az auto eredetileg. Sajna oda nagyon altalaban nem lehet beferni. A kerekivet ( vagy akarhogy is hivjak magyarul) nem fogom leszerelni...
    Szoval a mestersegem cimere, hogy en az ilyen autokat megcsinalom gyonyoruen! Tehat ha lehet akkor leveszem a visszapillanto tukroket, lampakat kiszerelerem. Ajtokilincs. diszlec... stb. Neki estunk a ferkonak. Alafekudtem itt,alafekudtem ott. Beneztem emoge, beneztem amoge. Ugy voltam vele, hogy a hatso lampat tuti csak akkor lehet leszedni ha leveszem az egesz lokost. Ami nem latszott egyszerunek egyaltalan. Pedig a mostani posrche 911 nek is levettem az egesz hatso lokharitojat! Multkor a bmw m3 elso lokoset vettem le. Szal mikor azt mondom, hogy valami ritka nehez akkor az valoban olyan, hogy ember fia elso alkalommal ne probaljon ilyet szetszedni. Altalaban csalok azzal, hogy kiguglizom a dolgokat. Mikent lehet levenni kilincset. Hatso lampan hogyan szerelem ki. Vagy csak szimplan rakeresek, hogyan lehet egot cserelni. Talaltam is leirast az ajtokilincsrol. De sokat nem segitett. Azt mar tudtam, hogy nem belulrol kell leszedni hanem a kilincs mogott van egy csavar.A gumi mogott. Azt kell kiszedni es akkor lejon. Ok. Semmilyen szerszam nem volt jo mert nemet az auto es amcsiban minden dolog idiota meretben van. 1/8adok meg 13/16 odok meg ilyen buzerans meretek vannak a szerszamokon. Mehettem vasarolni metric hex kulcsot. Kiszedtem a csavart de a kilincs nem akart kijonni. Munkatarsamat megkertem, hogy hivjon fel valami helyet es kerdezze meg, hogy mi a csecs van. Felhivta a legkozelebbi super auto kereskedest es beszelt az egyik szervizes csavoval. A kilincset nem siman le kell huzni rola, hanem az auto hatulja fele kell eltolni. A lampat meg sajna csak akkor tudom kiszedni, ha szetszedem az auto egesz hatuljat. Az sajna marad akkor.

Az ajto belso karpitjat altalaban ugy kell szetszedni, hogy van egy csavar a belso kilincs mogott. 2 csavar a kapaszkodonal vagy keresni kell valami kor/kocka alaku panelt amit ki lehet pattintani. Neha a konyoklo resz also felen is van csavar. es altalaban vegigtapogatom az ajto egesz also es belso peremet ahol a muanyag/bor talalkozik a femmel.
    Legtobb ajtoban van kb 3-5 csavar. A ferrariban?????? 2 a fogockodonal,1 a kilincs alatt, 3 az ajto legaljan,2 a konyoklo also felen. Hurra. Most, hogyan tovabb? remelem bejon a kep:

A fekete reszt lehet kipattintani ami alatt van vagy 10 fem csatt ( ami tok jo mert nem torik ugy mint a sok szar muanyag)
    A panel eltavolitasa utan rajottem, hogy van masik 15 csavar az ajtoban.... WTF????????????????? MINEK??????? MIERT?????? Ha nagyon ki kellene talalni az airbag re fognam a dolgot. De kitudja. Kiszereltuk az osszes csavart az ajto tobbi resze is lepattant. Emogott mar csak 5-6 muanyag csatt volt.
    Kevesbe erdekes sztori a kov bekezdesig: A visszapillantot egesz egyszeruen 3 csavarral le lehetett huzni. Viszont a kabelezest nemtom melyik idiota jurgen talalta ki de 4 kulonbozo csatlakozoja van es mind a negy mashogy jon szet!!!!!!! Kiszenvedtuk. Sajna a muanyag ablakvedo diszlecet belulrol csavarok fogjak. De az ablak tul magas, igy csak akkor ferek hozza ha kiszedem az egesz ablakot! Tehat kiszedhetem a hangszorot is mert anelkul nem ferek az ablakhoz. Vegulis ezek utan az ajto mar csupasz volt. HURRRAAA.

Osszerakasnal jottek a problemak. Igazsag szerint elsore jol osszeraktuk. Csak mikor az ablakot felhuztam becsukott ajtonal rajottunk, hogy az ablak nem egyenes es gyuri a gumit. Nem is megy fel teljesen ahogy kene. Orultunk neki. ujra szet kellett szedni az egesz ajtot....... OMG. mindegy. Leszedtuk mindket ajtot. Egyik ablakot a munkatarsam kezdte el igazgatni. Minden igazgatas utan ajto becsuk. ablak felhuz lehuz. Par perc utan mar jo is volt az ablak. Ossze is szereltuk az egesz ajtot. Majd elkezdett esni, ugyhogy be akarunk allni a garazsba. Na itt jottek a bajok. Auto nem indul es elkezdte irogatni a hibakat a kijelzon: Airbar error - go to dealer. ilyen olyan sensor go to dealer. EBT error go to dealer. Steerint error go to dealer..... Nem akartam hinni a szememnek. Valamivel zarlatot okoztunk?????????????? Felhivtuk megint a ferrarisokat. Ennyi hibat meg nem lattak ferrarin. Fingjuk nincs mivan. Az zsir! Egy ido utan mar a kepernyo se jott be. Ekkor kezdtem el gyanakodni az aksira. Feltettuk tolteni. 20 perc utan beindult. Nincs error! hhuhhhhh!
    Masik ablakot beigazgattuk. Elkezdtuk osszeszerelni. Legutolso csavar ami a belso kilinc smoge megy valahogyan ferden ment be es elbaszta a menetet. Itt mar majdnem belebasztam a csavarhuzot a borkarpitba! Nem tudtuk kiszedni!!!!!!! 100 kilos munkatarsan nyomta lefele a csavarhuzot en meg tekertem de meg se mozdult. Azaz a csillag csavarhuzo csak ugralt korbe de a csavar maradt ahol volt. Elektromos geppel valahogy sikerult kiszedni. Kb olyan erzes volt mikor vegre kihuzzak a fogadat ami alig fert ki. Es majd osszeszartad magad de vegre megkonnyebules van... Kerestem masik csavart ami jo lett volna bele de sajna a menet nem a csavaron baszodott el hanem ahova csavarni kene. NA MOST MI A !@$$ LEGYEN??? Gyorsan ki kene talalni vmit mert a masik munkahelyemre kelne nemsokara elindulni.
    Automban volt egy szerszamos lada amiben talaltam menet keszito furot. Megprobalkoztam vele............. BELETORT!!!!!!!!!!! Na itt kezdett el a sirogorcs kerulgetni annyira ideges voltam. Azt a szart nem lehet se kifurni. se... se... mittom en mit nem lehet vele meg csinalni!! Ajtot UJRA szedszedtuk teljesen! Azt a reszt ahova csavarni kene a kilincset szerencsere le lehet venni 6 anya eltavolitasa utan. Igazabol a csavar egy fem pop szegecsbe megy bele. Tehat innentol az a terv, hogy a szegecset levagjuk. Kiutjuk a helyerol az egeszet. Alaragasztok egy anyat. Felulrol meg lecsavarozom. Vegulis ez tortent. Sikerult. Orultem neki mint atom.

:D
  • cement
    nem rossz, az új gl is sokat szépült

• I.C.ram
    Nekem ez is meg a régi is bejön. Egyik legszebb Merci a jelenlegi palettában, szerintem.
  • Attila8805
    Hát igen eddig ez az egyetlen amit fel tudok hozni ez ellen az ország ellen :D
    Köszi a vimeos linket.
    Szép munka de szerintem én hamar feladnám nekem nincs hozzá idegrendszerem szóval nagy Respect.
    Mennyi idő volt?
  • GregSB
    Előző GLK nekem nem tetszett, túl kocka volt. Ez a ráncfelvarrott verzió viszont rohadt szép lett:

• CSOCSO
    csak neked
  • CSOCSO
    lol. esku? az kemeny
  • Bronx South
  • Attila8805
    Ez a videó sajnos nem érhető el Németországban, mivel olyan zenét tartalmazhat, amelyre a GEMA nem hagyta jóvá a megfelelő zenei jogosultságokat.
    Sajnáljuk.

Zene nélül eswetleg nem dobod fel?
  • desigo
    Szép munka
    Néztem tegnap közelről egy matt fekete X6-ost.
    Döbbenet,hogy milyen komolyan meg volt az is csinálva.
  • CSOCSO
    Ferrari matt feher matricazas

Ahogy megigertem... itt a video. Orulnek, ha esetleg megosztanatok facebukon meg ahol akarjatok, tudjatok. Koszonom!!!
  • Bronx South
    Na ja, olcsóért kompakt autónak elmenne annak aki csak A -ból B -be akar eljutni, végül is születtek már meg rondább autók is, de a környezetbarát fogalom nem hiszem hogy egyben szart is kéne jelentsen. Érdekesnek is találnám ha ezzel az USA -ban elértek volna valamit, persze egy kirívóbb felnivel talán pozitív irányba fordulna a mérleg.
  • broman191
    Nem ronda az, de a prémiumhoz nem sok köze van...
  • I.C.ram
    nem csoda... ilyen egy ronda szart is régen láttam már.
  • Kicsizoli
    Muhaha...:)
  • desigo
    wow de szép
    mondjuk hozzá se mernék érni nehogy kárt tegyek benne :)
  • CSOCSO
    holnap rakom fel ahogy bementem a shopba
  • bboyatty
    Az R34-nek büntet a hangja.
  • Bronx South
  • pajti
  • CSOCSO
    Most lettem kesz a ferrarival. Nagyon meredeken nez ki!!!!

Tuti, hogy matt feherben kene a lexus LFA :D

• R0zs0máK
    Jaja :)
  • broman191
    Megkapta a régebbi Hacsi felniket? :D
  • Thaison
    Az tény hogy amit el akarnak lopni azt ellopják de azért biztos meg lehet nehezíteni a dolgukat. Amúgy egy ilyen GPS/GSM rendszer amit írtam kiegészítve valami váltózár + immobiliser kombóval jó lehet nem?

@pajti: A magyarok leleményesek, lophatnak másképp...valahol hallottam hogy bizonyos Merciket füsttel loptak a füstérzékelő miatt! Bár lehet ez urbanlegend...!
  • kemszi2
    seprűnyéllel kell állítani XD
  • desigo
    visszapillantók büntetnek :)
  • R0zs0máK
    Kombájn:

• Rubenvagyok
    Ha ennyire használnák vagy ennyire működnének a GPS blokkolók akkor szerintem nem működnének ennyire. Máshol is próbáltak ilyen GPS blokkolót használni, de értelmetlen, mert bizonytalan a működése. Ilyenek voltak a mozik, meg amúgy is törvénytelen használni ilyen kütyüt, ez nem azt jelenti, hogy pont ők ne használnák. Szóval szerintem működhet az ilyen típusú védelem.
  • wicki
    Így van ahogy már leírtátok.
    Miután kinyitják az autót egy központi zár dekóderrel, és fel van szerelve valamilyen biztonságtechnikai eszközzel, mondjuk GPS védelem, azt egy GPS zavaróval szüntetik meg, egyszerűen szivargyújtóra kötik, így folyamatosan blokkol minden GPS jelet 5m-es körzetben.
    Volt már olyan, hogy váltózárral volt felszerelve egy autó, és olyan értékes volt ,hogy úgy vitték el, hogy beálltak elé egy másik autóval, és egyszerűen elvontatták, míg a lopott autóban ülő kinyomta a kuplungot... :)
    Vannak furcsaságok, amit ember alkotott, azt fel i lehet törni sajnos, semmi sem garantál maximális védelmet, az a biztos, ha az összes védelmi berendezés megtalálható a kocsiban, akkor tovább állnak, és keresnek olyat, amivel kevesebb munka van, de ha valaki pont arra az autóra adott megrendelést, akkor azzal is megbírkóznak, ha kell kirángatnak belőle az utcán, bár ez már tényleg extrém eset.
  • pajti
    Nem... Magyarországon máshogy lopják xD Hát persze hogy ugyanúgy lopják mint bárhol.
    Mindent ellopnak ezek, édesmindegy nekik a GPS is..
  • Rubenvagyok
    Hát csak nem lopják ilyenekkel itthon is! Meg ezeket a kütyüket nagyon jól el lehet rejteni hogy ne találják meg. Amúgy ismerősöm használ ilyet, neki SMS rendszerű tehát ha valami indokolatlan dolog történik a kocsijával akkor küld egyet. Amit ő használ az a Familyguard. Ő úgy mondja hogy jobb a lelkének, hogy van benne egy ilyen is.
  • Thaison
    Néha ámulok hogy amiket a filmekben látunk azok már a valóságban is mennyire igazak. Egyébként meg milyen gyorsan kapnak szét egy kocsit? Gondolom olyankor többen dolgoznak rajta...de akkor is, mire egy ilyen gyufás doboz méretű kütyüt megtalálnak...az idő! Mondjuk relatív kinek mi nyújt biztonságot, de én nagyon agyalok egy ilyenen.
  • Borg
    Supra lesz elvileg, HA ilyen lesz...
  • EnxTheOne
    EZ milyen auto? Márka, tipus, ár? :D
  • Bercy #94139
    Nem vagyok autó tolvaj, de szerintem egy gsm blokkoló nem egy olyan nagy ördöngösség, hogy ne használnák a tolvajok.
    A GPS csak a helyzet meghatározás miatt van benne, de nyilván miután meghatározta a pozíciót akkor azt az továbbítania kell a tulajdonosa felé és ehhez használja a GSM csatornákat.
    A jelet folyamatosan biztos nem blokkolják, max addig amíg darabokra szerelik az autót (és ugye közben meglesz a jeladó is).

Szóval én azt mondom, hogy piti tolvajok és esetleg családtagok megfigyelésére jó, de közel sem jelent 100%-os védelmet.
  • Thaison
    Köszi a válaszokat!

Magyarországon is így lopják már a kocsikat blokkolóval felszerelkezve? Amúgy ebben GPS és GSM is van, tehát ha a GSM(SMS értesítést blokkolják) attól a nyomkövetés, GPS-en keresztül még megy nem? Azt azért már neccesebb blokkolni, persze ezt én gondolom így:D A másik meg az hogy biztos nem fogják folyamatosan blokkolni a jelet, így egyszer csak megjelenik hol van ami már jó kiindulóalap lehet a kocsi megtalálásához! Egyébként ismertek olyat aki már használt ilyet?
  • Bercy #94137
    Az a "baj" ezekkel a nyomkövető készülékekkel (legalábbis a legtöbbel és pl konkrétan ezzel is), hogy gsm hálózaton keresztül kommunikálnak.
    A tolvajok nagy része (a pitiánereket kivéve) rendelkeznek gsm zavaró berendezéssel, pont, hogy az ilyen jeleket blokkolják.
  • Rubenvagyok
    Attól függ milyen kocsiba kell? Mert egy trabantba semmi értelme, de ami elötted van kommentban autó, na ahhoz én kapásból 3at is vennék :)
    Na de komolyra fordítva a szót! Elnézve a szerkezetet és ismerve a konkurenciáit nem rossz. A havidíja szerintem kedvező azzal az 1000-sel. Hidd el nem sok azért, hogy meglegyen az autód, nekem már lopták el és a rendőrök azt mondták 3 hónap után miután meglett hogy szerencsém, nem ez a tendencia.
  • REPS0L
    az eredeti jobb szerintem :)
  • kemszi2
    "és végig márkakereskedésben ( 20E km-ként) vezetett szervizkönyves. Ebben valóban 33.000 km van ( természetesen nem óra korrekció után )"
    Magyarán egyszer volt szervizben :D