101020
.
-
#94782 Csatlakoztassa egy szabvány 230V kimenethez, hagyja töltődni 4 órán át, és készen áll akár 80 km-es károsanyag-kibocsátás mentes útra.
Tehát 80 km-t tud tisztán elektromos módban. -
#94781 Basszus nézd már meg a Volt működési elvét, mielőtt ökörségeket mondasz. A Volt nem TISZTÁN ELEKTROMOS! -
Interstate 95 #94780 2050 -re már nem igen lesz belőle. Olajhozam csúcsról hallottál-e már ? -
#94779 És pontosan emiatt sosem fog elfogyni a kőolaj a földről :) (tehát lesz mivel oviba vinnem az onokákat majd :DD) -
Susarc #94778 http://www.egely.hu/ -
#94777 Az olajcégek kezében van az akkumulátor gyártás is, így nem fogja őket pofára ejteni az átállás. Csak amíg olcsóbban lehet kitermelni a kőolajat, mint az akksikat legyártani, addig nem foglalkoznak vele. ;) -
#94776 Azért nem annyira fejlesztik a Li-Ion akksikat, mert iszonyatosan bonyolult a töltésük. Minden egyes cellát külön-külön figyeltetni kell a töltővel, hőmérőket mindenfelé, neadjisten hűteni őket. Csodálom is, hogy a TESLA bevállalta...
Ami most lehet majd egy durva ugrás az egy Magyar fejlesztés, a fémhabosított Lithium akksumulátor. Nem is a hatótáv fog megnőni, hanem pillanatok alatt lehet majd tölteni...
(akksik terén penge vagyok, szakmai ártalom :D) -
Susarc #94775 nemtudom mit és hol dolgozol,de aki nem az RTL meg a TV2 hiradóiból művelődik maga is láthatja,hogy valami kurvára nincs rendjén! -
Susarc #94774 de sacc/kb igen:D -
#94773 Nagyon bírom,hogy téged mindig szórakoztat valaki :)
Jó lenne ha fejlődnének az akkumulátorok mert botrányos,hogy egy okostelefon vagy egy tablet tizenpár óra alatt nullára merül.
Már teljesen rugalmas lithium-polymer aksik vannak de az üzemidőben nagyon nem látszik meg a javulás.
Kíváncsi lennék,hogy a hadiiparban hol tart a fejlesztés? -
Interstate 95 #94772 Akkor itt biztosan hazudnak. -
#94771 Nem egészen így van ;) -
Susarc #94770 1903-ban 12 másodpercig repült az első repülőgép 50 évre rá az űrbe ment az emberiség....ez alig 50 év.... most nézd vissza az elmúlt 50 évet és ha nem vagy mégsem buta láthatod,hogy bevan húzva a kézifék! -
#94769 Elég közel dolgozom a tűzfészekhez, de mindegy, maradok a butított tudati állapotomban :D -
Susarc #94768 hát akkor maradj csak az altatott butitott tudati állapotban...... -
Óóó anyám... -
Susarc #94766 ezek el is hiszed? már kb. 40 éve lehetnének elektronyos autók vagy bió dizelek,de akkor az olaj urai elvesztenék a hatalmukat....
A mai világot a FOGYASZTÁS mozgatja! amig ez a szemlélet nem változik te meg én úgyanúgy csak benyát tudunk tankolni....ezek az elektromos autók és társai meg csak kolonc a népnek,hogy kussoljanak és ne lázadjanak....
amig még lesz olaj szépen okosan altatva lesz az összes komolyabb fejlesztés....illetve valószinüleg már páncélszekrényekben el van zárva és majd milyen érdekes lesz,hogy mikor fogy majd az olaj hirtelen kitalálják ezeket.....ne legyél naiv! -
#94765 2015-re mondják, hogy az elektromos autó egy árban lesz a benzinessel, mert kb addigra lesz olyan olcsó az akksik gyártása, hogy lejjebb tudnak menni az árral. -
#94764 Mostanában egyre sűrűbben látok elektromos autókat.
Az Ampera az kifejezetten tetszik,el tudnám képzelni egy teljes értékű családi autónak ha nem lenne másfélszer annyi az ára mint egy Passatnak/Mazda6nak/Mondeónak/Accordnak.
A Citroennek van ez a torz C-Zeroja.Ma is találkoztam eggyel.
Egy Matiz is szebb nála és valami 8 millió körül adják.Szánalom.
Akkor már inkább valami kisköbcentis benzin/diesel motoros autó pár literes fogyasztással. -
#94763 Mondtam egy számot, lusta voltam utánanézni, de a lényeg, hogy nem az átlagpolgár autója, és nem is a tehetősé, hanem a gazdagé.
85ezer euró a használt... -
#94762 Túlzás az a 60 millió.
(85 ezer euró az alapára)
katt
Egyik ismerősnek van egy egy LS600h mellett játszó autónak.
kb másra nem jó. -
#94761 Kb a fele, de a Roadster az egy 60 milliós vagy mennyi autó. :) Az átlagos elektromos autók max 150-180 km-t tudnak megtenni. -
Interstate 95 #94760
Meg ha jól tudom a Tesla Roadsternek valami 700 km körül van az egy feltöltéssel való hatótávolsága. Az egyáltalán nem rossz szerintem -
#94759 Pár éven belül lesz minden autópályán töltőállomás. Németeknél már most van valami 800 publikus töltőállomás. -
Interstate 95 #94758 -
de ha ez se jó, akkor majd
-
CamelX #94756 Már tényleg csak annyi az akadály hogy autópályán nem sokáig jutna el, meg relatív kevés a töltőállomás, de bárcsak ott tartanánk hogy ez is kiküszöbölhető lenne! -
#94755 Csaba Csere a Car and Driver magazinnal van mar nagyon reg ota. Ha jol emlekszem fo direktor volt de mar nem az. Amugy most van valami Csaba aki itt Hallandaleban akar indulni valami valasztasokon:) -
#94754 főleg, hogy LCD :DDDD -
Borg #94753 Viszont ha megfigyeled, azt leszámítva egyáltalán nem ergonomikus a belső :)
A könyöklő középen egy vicc, a pohártartó szintén, meg a nagy üres tér középen ahova befittyed a lábad, az ajtókon oldalt sincs könyöklő, sem kapaszkodó...
Inkább prototípusnak tűnik. -
#94752 Zseniális. A kibaszott nagy touchscreennel megvettek kilóra. :D -
#94751 komoly kis gep, legyorsul egy m5-öst -
Interstate 95 #94750 Komoly az a hatalmas plazma a műszerfalon. -
#94749 Basszus, asszem megvan faterom új autója -
#94748 Csere Csaba
hm Csocso rokonod? xD
-
Interstate 95 #94747 -
#94746 Lehet, még van egy el nem használt menetem :)) -
miki30246 #94745 27.-én jössz pályanapra Hungaroringre?
Eső lesz elvileg. -
#94744 0:37-től a hang? :DDDD
-
Interstate 95 #94743