101020
.
-
Susarc #94822 ez,de komoly!:D
-
#94821 Szerintem igen praktikus kis jószág.
Persze olyan áron kell adni, hogy második autónak meg lehessen venni (Mo-n első autot se tudnak sokan venni...) és emelett ösztönözni is kell az embereket a vásrlására (alacsony biztosítás, ingyen parkolás, kevés adó). -
#94820 -
#94819 ez se sokkal szebb :D
lehet kövekkel megdobálni -
#94818 Inkább ez a repülő autó kéne
-
Blum #94817 Siman elfogadnam,csak nem nem ebben az orszagban. -
don galáb #94816 Ha ilyen jönne velem szembe lehánynám. -
#94815 Valamelyik japó autógyár ígérte nem rég hogy pár éven belül lényegesen olcsóbbá tehetik az autózható hidrogén előállítását azzal a technikával amelyen dolgoznak már egy ideje, meglátjuk mi sül ki belőle...ha össze is jön a dolog valamilyen szinten, valószínű hogy még úgyis bőven drága lesz a dolog a többi alternatíva mellett. :) -
#94814 Jópofa,belvárosban mászkálós kis eszköz. -
#94813 Nekem ez bejön:
Én mondjuk nap mint nap vezetek elektromos autót.. :DD -
#94812 Az nem csak PUG. Citroen C-Zero, Peugeot iOn, Mitsubishi i-MiEV ez mind ugyanaz, csak más márka. Rakat szarok ezek :) Belül mint egy Daewoo Matiz, viszont olyan árban van, mint egy középkategóriás limó. -
#94811 ampera azthiszem ilyen 11 körül már van talán.
Viszont valamelyik PUGnak az a 4 ajtósa, borzadály... és 9millió fölött (mint egy nagy Tata..) -
#94810 Amúgy láttam egy Voltot már közelebből. Nem rossz autó, de azért 15 millióért kicsit sok (itthon ennyi lesz kb az Ampera). Meg nem is olyan nagy, mint gondolná az ember. Kb 3-as BMW méret. -
Interstate 95 #94809 Nem tudtam hogy mit értenek hatásnövelő generátor alatt, most már tudom. -
#94808 Kérlek, fejtsd ki, ha tévedtem... -
Interstate 95 #94807 Oké. -
Interstate 95 #94806 Ezzel én nem igazán értek egyet. Pont erről beszélgettem pár napja egy haverommal. Valóban voltak régen különböző találmányok amik érdeket sértettek (igen, az elektromos autó története se ma kezdődik) majd a lobbi eltaposta, a kisembert még el lehet taposni.
De ha például egy VW konszern aki a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalata kitalálja hogy ő márpedig mostantól elektromos autót akar gyártani, akkor az bizony elektromos autót fog gyártani. Itt az olajiparnak van két lehetősége. Vagy a kutatásokat megpróbálja megnehezíteni, vagy együttműködik. De mivel az olajhozamcsúcs számadatait olajipari cégek határozzák meg, pontosan ők azok akik a legjobban tudják hogy az olajon alapuló világ hanyatlásnak indult, és már előre meg kell alapítani a profitáló jövőt, ami nem más mint a megújuló energia. -
#94805 Köszi. Gondolom, te az a típusú ember vagy, aki megveszi a mágneses fogyasztás csökkentőt is :) -
Susarc #94804 aranyos vagy:)
-
#94803 Hagyd már ezt a nyugger demagóg dumát. Az USA brutál összegeket költ az elektromos autó fejlesztésekre, támogatásokra. Biztos az amerikai politikusok túl becsületesek ahhoz, hogy meg lehessen kenni őket...
Miért gondolja minden demagóg azt, hogy az olajipari cégek máshoz nem értenek, csak az olajhoz? Abba fektetnek pénzt, amiben látnak rációt. Hidd el, ha elég fejlett lesz az elektromos autó technológia, akkor majd abba fogják dönteni a pénzt. Ők a profitot keresik, nem az olaj védelmezői... Abba fektetnek, ami pénzt hoz. -
#94802 Hidrogén hajtás jelenleg rohadt drága. Az infrastruktúra baromi drága hozzá, és hidrogént előállítani jelenleg csak szénhidrogénekből (fosszilis energiahordozók) lehet gazdaságosan. Tehát egyelőre még nagyon messze van a hidrogéncellás közlekedés.
elektromos áramot jelenleg is lehet olcsón, és ami fontosabb TELJESEN TISZTÁN előállítani. Németeknél az utóbbi pár évben lepakoltak 25.000 MW összteljesítményű napelemet. Ez a teljes magyar áramfogyasztás kb 4x!!!-ese.
Kb 2020-re jósolják azt, hogy az akksik előállítása olyan olcsó lesz, hogy versenyképesek lesznek a benzines autók áraival is. -
Susarc #94801 ok akkor még egyszer nekifutok utóljára.... a világ legnagyobb cégei közül kapásból az első 3-om az olajjal foglalkozik....SHELL,EXXON,MOBIL
akkor látsz te majd itt elektromos autót sorozatgyártásban amikor piros havat....talán majd az unokád mikor 50 év körül lesz...
nincs több kérdésem -
Susarc #94800 persze,hogy jó a hybrid sőt kurvajó,de amig szökőévente eladnak 1-et addig kurvára semmi értelme ám..... és azokat az elektromos yachtokat gondolom a Suzuki swiftes meg SKodás " dolgozó nép" veszi igaz?:P:) -
#94799 Én meg az ELMŰ-nél, aki egy csöppet érdekelt az elektromos autók elterjedésében :) -
#94798 Fateromnak pl. Hybrid kocsija van.És gecijó :DDDD A cég ahol dolgozom pedig Elektromos Yachtokat gyárt. Mondhatjuk, hogy van némi rálátásom a dolgokra :))) -
#94797 pontosan -
#94796 en susarc allaspontjat osztom.
rengeteg fejlesztes vissza van tartva, mert amig olaj van addig az abbol meggazdagodo cegek nem fogjak hagyni h egyik evrol a masikra eltunjon a kereslet nagy resze mert mindenki atall mas hajtasra mert az olcsobb es kornyezetkimelobb. az elektromos hajtas meg a napenergia halott dolog. tul komplikalt, csak parasztvakitas, zsakutca az en nezopontom szerint. a hidrogen hajtase lesz a jovo -
#94795 Az akkumlator technologia amivel gond van.
A mobilokba amiket emlitettel mar csak '1 napos akksi van' mig regen hetekig birta az akksi (mert ugy gyenge telefon nem sokat fogyasztott). Azaz az akksik alig alig fejlodtek. Ezert nincs elterjedve az elektromos auto.
Gondolj bele a villamosok, vonatok egy jo resze, metrok mind mind elektromos arammal mennek. -
Susarc #94794 csak azt a fránya benzinmotort képtelenek lecserélni....illetve sorozatban gyáratni mondjuk az elektromost....nem furcsa? -
Susarc #94793 *5 évvel ezelőtti -
Susarc #94792 Ó hát persze...hidd el amit akarnak azt pikk pakk felfejlesztik...mikor középsulis voltam 20 éve az iskolában volt kb. 5 gyereknek mobilja ami vagy 50 dkg volt és fél nap alatt lemerült....most a kisgyerekek olyan okos telókkal rohangálnak ami egy 5 éves fullos számitógépnek felel meg.....,jajde érdekes itt tudnak iszonyatos léptékben fejlődni....... -
Susarc #94791 hehe az már nekem is sok!:) de akinek minimális agya van az tisztába van vele amig van olaj lófasz nem lesz itt nemhogy elektromos autó....
mondom koloncot löknek a népnek,de te vagy én vagy itt a topik látogatók közül vagy ismerőseink/kollégáink közül kinek van elektromos vagy hybrid autója? jaaa senkinek? vagy 10000 ből 1 nek? akkor ugye nincs igazam? -
#94790 Most jutattunk egy 'holdjarot' a marsra :)
Amugy meg amirol beszelsz az az, hogy egy ido utan nehezebb attoreseket hozni, hiszen nehezebb elerni oket ergo tobb idore van szukseg. -
#94789 Biztos bioenergiát meg vitalitás kereket terveztek a tudósok... -
Susarc #94788 én meg azt birom,hogy tökéletesen működik a rendszer ami elbutitja az agyatokat.....
magyarázd meg,hogyan juthat el a technikai fejlődés 50 év alatt 12 seces pár méteres repülsétől az űrig majd újabb 50 év alatt nem történik szinte semmi.....
a válaszod kiváncsian várom mondjuk ne ide ,mert már szétoffoltuk szegény kocsikat:P:) -
#94787 Bírom az ilyen fotel-tudósokat :) -
#94786 Nyilván. -
#94785 bioenergia meg vitalitáskerék, mi? -
Susarc #94784 azok a "márnökök" gondolom a Shelltől kapták a boritékot...mindegy ne menjünk bele....nézegessük a szép autókat azt hali!
zárójel: azért 15-20 év múlva mikor a föld egy szemeteskukával lesz egyenértékü azért lapozd fel ezt a napot az altaásról.... -
#94783 Jajj... reméltem, hogy Egely nem kerül be a képbe, akinek a "találmányait" több ízben cáfolták meg mérnökök.