Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
ez óriási:o

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Punkerwork
Wanderer W25K:

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Tufa
õõ, ez hogy jött most ide?

A t-2esnek még osztott az1.szélvédõje, vagy talán rosszul látom a képeken

Tufa
www.kicsittuningoltautok.hu/igazhogyaT1nemautó/hanem/kisbuszdesebaj.hu

adjatok meg vmi normális oldalcímet, ahol kicsit tunningolt autókat lehetne venni! Kössz. Éredekel a VW-T1-es felspécizett állapotban!

Bár egy kicsit cseszi az orrom, hogy nem lessz annyira szabad az egész. Azért más egy tiszta terepen, mint a város közepén.

Jó neked ha méssz, lehet most nem tudok menni, de baszott jól éreztem magam tavaly

mit szóltok az ideihez? ott lesztek?

Tufa
voltam, ha minden jól megy holnap is megyek

Tunning-Stereo-n a Péri reptéren voltál tavaly?

Hozhatna a picimnek egy-két gallon üccsit!

Vazze ezt nem tudtam, de nem lennne rossz

Tufa
me amerika messze van magyarországtól azé

me?

Tufa
Amerikából secperc alatt ott van

Eljöhetnél egyszer a Pannónia Ring-re!!! Szívesen látnánk téged és a haverjaid. Ha elnéztek, egy e-mailt dobj hozzám, oszt bulizhatnánk egyet.

Csá!

Tud valaki jegyet szerezni a GumBall3000-re? Nincs kedvem vasárnap is befizetni csak azért, hogy hétfõre jegyet vegyek...

Tufa
a lényeg hogy a motorfék lassít. Egyébként mivel ha elveszed a lábad a gázról, akár autómata, akárnem, a fordulatszám esik vissza, azaz, lassulsz, tehát fékez a motorfék

CSOCSO
jolvan ertem en......
csak most lestem a kettes felesegut es semmit nem lassitott.. rajtam.. de ertem en hogy azt mondhatni csak kepletesen ertjuk motorfeknek..
[Walaki]D`Lair
Ott a pont!

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Most mit értetlenkedsz? Ezt tudnod kellene, része a jármûvezetõ-képzésnek.😊
A lényeg az hogy minden olyan helyzetet motorféknek hívunk, amikor a motort használjuk a lassulásra. De ugye nem csak az a fék ha megállunk. Ha csak simán lekapod a lábad a gázról az is motorfék. Meg a visszagangolás-gázelvétel is, csak ilyenkor a visszaváltás miatt megnõ a fordulatszám, vele együtt a nyomaték, és így a motorfékhatás is. Hisz az annál erõsebb, minnél nagyobb erõvel tudja a motor visszafogni az autót.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CSOCSO
nah most megyek😊
CSOCSO
az igaz hogy tobb benyat sporolsz meg ha a 3ast csinalod.. de a kettesben nemsok motorfek van.. hiszen attol les zmotorfek hogy kisebb attetelbe kapcsolsz. jo lenne a nagybratyomat megkerdezni.. o vagja az ilyeneket
CSOCSO
nah most meg nem megyek. .anyam szerint is az a motorfek amirol en beszelek
robotnyk
mindig van motorfék, ha felengeded a gázt, nem csak magas fordulaton
CSOCSO
nah mentem. majd mindjart jovok
CSOCSO
de ha nyomod kozben a feket......
CSOCSO
aha... most megyek a celicaval egy kort es meglesem melyikkel lehet jobban fekezni.. mert szerintem a 3 assal jobban lehet. .mondjuk a kettes az uzemanyag takarekosabb.. csak mar azt nem ertem ha a kettesnel nem porog fel a motor. akkor az miert motorfek? akkor mi a 3as????
robotnyk
3as csak lassításra jó, megállásra nem
CSOCSO
6-7-8 ezer folott pisztos blokkol.. de ha ketezres fordulatnal vissza valtasz kettesbe 3 asbol mittom en.. 40 nel.. akkor felporog az auto 5 ezerig.. es nem blokkol csak fekez...
robotnyk
faterom is mesélt valami olyasmit, hogy a 2es a jó, mert akkor nem csak a fékkel fékezel, hanem motorfékkel is
CSOCSO
tehat osszefoglalom...
az ember hogy fekez???
3 fele modon...
1) kiveszi uresbe.. felengedi a kuplungot.. esetleg benyomva tartja es all a feken...
2)nem veszi ki sehova ott hagyja akarhol es a megallas elott benyomja akuplungot es egyesbe esetleg uresbe rakja.. igy fekezek en is
3) visszavaltogat... ilyet csak az csinal aki nagyon erzi a halalos irambant 😊)))

szal a cikk a masodik pontot ragadja ki hogy igy kell csinalni es nem ugy mint az elsoben.. de en ugy tudtam hogy a motorfek a 3asnal van!!!!! hiszen akkor fekezz le teged a motor mikozben feket se nyomsz de megis lefekez az auto mert visszavaltasz!!!

szal most melyiket hivjak motorfeknek igazabol???
Tufa
ha visszaváltasz, akkor nyilvánvalóan nagyobb fordulatszámon pörög majd a moci, igy nem a motorfék fog megindulni hanem (majdhogynem) elkezd blokkolni.
Ez olyan mintha egy simson s51-et nyomatsz 3asban, berreg zörög, minden szar van, vele, erre visszapakolod kettesbe. Tény hogy lassulsz, mivel blokkol a motor...

CSOCSO
jaajj mindenki felre ert... en a cikken vagyok kiakadva hogy mast irnak mast gondolnak es az egesz szerintem is mast jelent.. hoban ha jol tudom az a jo ha visszavaltogatsz es nem az hogy nem engeded ki a kuplungot es siman lassitasz 5-6 ban....
CSOCSO
nah ez az... lassulni a visszagangolassal lehet... de igy jobban fogyaszt az auto nem?
Tufa
mármint amit írtál 😉

Csak hasonlítani próbáltam valamihez. Szal hogy értsd mi is igazán a motorfék.

CSOCSO
de ugy ertettem!! tehat a lefele valtasz es felporog am otor akkor fekezel.. ezt neveznem en motorfeknek de azt hogy semmit nem csinalok csak nymom a feket az nem lassit jobban... legalabbis nemigazan erezheto. megj: anyamnak valtos autoja van...
CSOCSO
ez kb olyan mint a kreszben a megallni meg varakozni.. varakozni az mikor ket hetig parkol akocsid aparkoloban. megallni pedig az mikor megalsz es kidobod a haverodat az ut szelen
CSOCSO
jo jo en ezt ertem de azt nem ertem hogy miert azt hivjak motorfeknek?? amikor nem is igazan fekez le!!! viszont ha visszavaltasz akkor az lefekez!!! erted?
CSOCSO
most nemtom mirol beszelsz... hogy jon ide ha nem lennemotorfek?? tok masrol beszelunk..olvasd el megint amit olvastam
Kit--Kat
nagyon eredeti autó, nem tucat mint a bömösök meg a sok Ses merci amibe minden utcán belebotlunk

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Érdemes durvább hegyoldalakon kiszagolni a levegõbe Romániában, ha arra jár az ember. Jön a sok Dákó, nyomaték semmi így aztán motorfék se, kénytelenek folyamatosan állni a féken lefelé menet. Szabályosan érezni a fékbetétek szagát.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

GregSB
"vagy nemtom ki szokott 70 rol ugy lassulni hogy mindig visszavaltogat.."

Ez azért eléggé terepfüggõ. Nagy lejtõn ha lassítni kell akkor érdemes visszapakolni, meg én városban is vissza szoktam pakolgatni. Pl ha látom hogy piros a lámpa messze elõttem, akkor motorfékkel lassulok le, nem a simával (kíméli a fékbetéteket).

[Walaki]D`Lair
Én 50-nél 6.-ba váltom...😛PPPPPP

Ja és úgy szoktam lassítani, hogy kapcsolgatok visszafelé...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Tufa
"Ha benyomod a kuplungot (ez a dolog ámerikában úgysem fog veled megesni 😄)"

😄DDDDD Ez jó volt! 😄

GregSB
"a motorfek az nem az mikor nagyobba valtasz es akkor az auto elkezd kokemenyen lassulni??? nem ez a motorfek????"

Nem pont ofrdítva gondoltad? Ha lefele váltasz akkor erõsebb a motorfék.

GregSB
Mit nem értesz ezen? Ha benyomod a kuplungot (ez a dolog ámerikában úgysem fog veled megesni 😄), vagy kirakod a sebváltót üresbe akkor többet fogyaszt a kocsi, mintha sebességben hagynád és úgy gurulnál (gáz nélkül ofkorz).

Ezt gondolom azért említették meg, mert nagyon sok olyan ember van(én sem 1 el talákoztam már), aki lejtõröl lefelé gurulva kirakja üresbe a váltót, mert szerintük úgy kevesebbet fogyaszt a kocsi. Hát nem 😊

Tufa
Ha nem lenne semmilyen motorfék, csak simán gurulnál elõre amig nem fékezel 😊
Tehát mindenféleképpen lassít. Vannak olyan versenyautók ahol pl 4000-9-10.000ig gyakorlatilag semmilyen motor fék nincs, azalatt viszont elég erõs a fékezés.(ennek tulajdonképpen nem tudom mi értelme van, de biztos klasz dolog... 😊 )

CSOCSO
HEhh😊 Keiichi a Drift King rekord kort ment egy JGTC NSX el😊)
a Tsukuba palyan!!!😊 1.2 mp vel verte oda a tobbieket..deciki nem??? a drift kint nemcsak driftelni tud...