Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
miert pont s8??? egy a6 mar olyan fika vagy mi??? en boven ellennek egy regebbi a6 al.. soooot .. halal boldog lennek vele.. hova s8??? mennyit eszik egy olyan auto??? 20-25 liter?
Tufa
Nézd, KP-ra nem sok embernek van ennyi pénze, kivétel azok akik pl berakják egy számlára hogy kamatozzon, de az sem úgy hogy kilépnek a valós életbe és 1 hónap után ott a számlán ennyi pénz <#idiota>

Ha érted mire gondolok, kiváncsi lennék hogy ST milyen autóval jár. (komolyan)

Taranov
Nem hülye, csak szegény.
Már ha szegénynek lehet mondani azt, akinek nincs 2-6 millája.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Trade
nyiregyre is S8-al jar 1 par ukran

Taranov
Az lehet, hogy a VW drágább, mint az Opel, de a márkaszerviz nem különösebben lehet lehúzós, csak simán drága.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Tufa
Tisztában vagyok mi is az a lizingelés, nyilván való hogy nem non-profit alapon müködik. De lehet hogy mégsem olyan egyszerü annyi pénzt kivágni zsebbõl az asztalra mintha mondjuk 3éves futamidõre vennél autót. (80%-nyi lizingelt autó tulaj csak nem hülye..)

Trade
en figyeltem hogy alakult az ara.2000 korul volt 15-18 mill az S8.
Nem tudom hogy aki megvette ujonnan az bevallalta az aresest,es eladta.
Bar akinek van ujra van penze,mindig lesz ujra(hacsak nem becsodol)

Tufa
Hát, én ezzel inkább arra akartam utalni hogy nem anyám szerencsés, hanem nektek lehúzos a szervízesetek 😊

Taranov
Akkor felvilágosítalak, hogy akkor gondoltad jól.
Ha nincsen annyi pénzed, akkor muszáj lízingelni, de egyébként nagyon nem érdemes.

Taranov
Én nem tervezek hosszabb távra, mondjuk eladom 7 évesen.
Csak egy 4 millás autón nem vesztek annyit eladásko, mint egy 30 milliós autón 😊

Akkor anyád szerencsés, az én Vectrás ismerõsöm nem ennyire. Neki a sima kötelezõ szerviz volt 100k, így is olcsóbb volt, mint a Golfnál.

Tufa
15-16 évesen én is ezt gondoltam még <#idiota>

Tufa
Anyámnak is Vectrája van de pl neki a legdrágább amit eddig rákellet költeni az egy 100ezres tétel volt amikoris turbó csere, meg a motorban javítgattak valamit(nem igazán tudta elmondani hogy mi is az, de valami csúcsról beszélt <#idiota>). Ezért is furcsállotam hogy ennyire drága a golf a vectrához képest szervizelésben.

Egy kérdés most jutott eszembe. Mi van akkor ha azt az S8ast ami most 4 millió, megvetted volna akkor amikor még csak 4 éves volt, akkor mostanában eladtad volna a korára való tenkintettel? 😊 Azért autót egy kicsit hosszabb távra tervez az ember 😛

Taranov
Igen, pontosan a szerviz miatt.
Egyébként egy 6-7 éves S4-et kapsz Suzuki árban.

Taranov
Ha meg lízingeled, még drágább, szóval arra én nem nagyon hajlok.

Trade
nem jar mindenki audival.Mit gondolsz mirt nem venne meg egy suzukis
egy 12 eves S4-et suzuki arban

Taranov
Erre mondtam példaként, a Golffal történt kipufogó problémát, ami csak úgy 150k volt kapásból, de kifizette a VW, mert új volt még az autó.

Tufa
Az átlag (régebbi) S8/A8 tulajdonosokat elnézve /kopasz, body, fuxx/ nem feltétlenül hinném hogy ne lenne pénzük 😊
Az meg a másik hogy a magyarországi autók 80%-a lizingelve van, tehát nem sokan vesznek kp-re 4 millióért egy autót

Taranov
No a Golfnál 150k-ba a nagy szerviz került, egy 3 éves Vectránál csak 100k, ahogy hallottam.
Egy S8-nál pedig ennél sokkal több.

Tufa
természetesen nem, nyilvánvalóan sokkal többe.
De egy új autó is elromolhat pl, nem feltétlenül csak egy 7éves vagy több, ugyanez fordítva is igaz, egy 8-10 éves autó is lehet hibátlan, csak a megfelelõ hozzáértés kell a karbantartásához.

CSOCSO
nekem van egy idiota ismerosom ( nem idiota de amit tett az LOAL!!)
szal regebbi!!!! swiftet vett 3 eve valami 3.5 millaert??? marmint szalonbol vette az akkori swiftet.. BAROM LOAL... azert az arert mar alig hasznalt a4 et tudott volna venni.. nem gyengen mas kategoria es reteg
Taranov
Új Suzukit is hülyeség venni, ha ránézek a kis gumijára, már megijedek (pl. Ignis), de egy új Suzuki árából kapsz mondjuk eegy 3 éves Golfot.
Igaz, hogy 2 Ignis árából tudsz venni egy S8-at is, de akinek 4 millája van autóra, annak nem lesz évi többszázezer Ft-ja, szervizre.

Taranov
Én nem ragaszkodnék S8 adta luxushoz és teljesítményhez, elég lenne egy Passat is.
Egyébként persze, hogy ki tudják fizetni a szervizeket, de mégsem kellemes, hogy évente többszázezret költesz a szervizre, mert ennyit mindenképpen.
Erre rájön még a biztosítás, ha cascot is kötsz, akkor az 300k/év, a súlyadó, a benzin stb.
Szóval ha olcsón jutottál hozzá, akkor is sokba lesz az még neked.

CSOCSO
nemtom hogy gondoltatok e a kotelezo szervizre.. nekunk sima a4 es audink volt otthon.. es akotelezo szerviz annyiba kerult hogy masik autot tudtal volna venni.
de ha valaki nem tudna vannak kis szervizek es nagy szervizek amit az auto sajat szervizebe kell elinteztetni a kis szervizeknel olajcsere.. legszurocsere blahblahblah.. ezek olcsobbak.. a nagy szervizek pedig arrol szolnak hogy rohadtul atnezik az autot.. egy a4 nel ez 300 ezer ft volt!!!vajh s8 nal is ennyibe kerulne?
Taranov
Volt már egy olyan történet is a 2001-es Golfon, ami 150k-ba került, csak mivel még nem volt benne 150.000 km és 3 év, ezért méltányosságból kifizette a VW.
Szóval szerencsénk volt, de sajnos vannak a Golfnál is ilyenek, pedig sokkal újabb, és ha rosszabb is a minõsége, még így is olcsóbb autó (szerviz tekintetében), mint egy S8.

Tufa
A 7 éves S8 kerül kb 4 millióba (+- 1 millió), Taranov az újra mondta a 30 milliót

Tufa
De egy passat mégsem S8 😊 340ló bõven elég ahoz hogy inkább az S8 javára döntsek 😊
De mint mondtottam, aki S8 féle luxust akar, annak kompromiszumokat kell kötnie... Bár nem hiszem hogy az S8 tulajok annyira meglennének szorulva hogy probléma legyen egy-egy ilyen szervíz 😊

CSOCSO
nemtom, de latod.. Taranov nem venne uj autot... mondjuk egy uj golfot megv esz 4 millaert.. de nem o inkabb 3 ert vagy 2.5 ert vesz 3 eveset.. de mig az uj golfnal 3 ev mulva kene fizetnie 150 ezres szervizeket addig a regebbi golfnal mar most fel millios szerviznel jar...
Taranov
A kipufogóval volt valami, illetve a kötelezõ szerviz.
Tök alap dolog.
Na, egy ilyen szerviz egy '98-as S8-ban kerül mondjuk 400k-ba, ha az Audi szervizben csináltatod meg.

CSOCSO
sok ember suzukival is boldog lenne.. sok ember a suzukival is boldog...es sok ember nem tudja megvenni az s8 at... de gondolom ezeket te is tudod.

ettol fuggetlenul ha egy 8 eves s8 30 milla ( ??? szertintem ujnak kene ennyibe kerulnie) akkor mar inkabb egy uj a6 vagy valami..

Tufa
mi az ami 100-150k-ba kerül egy golfon? :S

Taranov
Csak 25 millió Ft különbség van, szerintem a hibák max. 2-3 évvel hamarabb jönnek ki a Suzukiban, viszont egy S8-nak abszolútértékben sokkal nagyobb az értékvesztése, ezért nem tudod csak úgy lecserélni, ha újonnan vetted.
Ha használtan, akkor pedig a szervízre költöd rá azt a pénzt, amennyivel drágábban tudtál volna venni mondjuk egy Passatot 2 évesen.

Kit--Kat
na jó de úgy kezdtük, 7-8 évesen veszed meg, vagy nem 10évet élsz meg benne

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Tufa
Najó de nem mind1 azért hogy azt a 10évet egy S8ban vagy mondjuk swiftben éled meg, nem? 😊

CSOCSO
altalaban akarmilyen autonal ugy 10 eves korara vagy elotte kezdenek kijonni a problemai... legyen az s8 vagy suzuki
Taranov
Jó sokat, a 2001-es golfunkra is néha 100-150k-t kell rákölteni egy szervíznél.
Biztosan nem olyan jó minõségû, mint egy Audi S8, de nem is a legrosszabb, és még viszonylag új, de így is iszonyaosan sokat kell költeni rá.

Tufa
Most nem azért mondom, még ha igaz is, akinek nincs pénze egy új S8-ra, és azt a fajta luxust akarja élvezni, néha kompromiszumokat kell kötnie.
(amúgy szted az összes S8 tulaj írt a Totalcar-ra? 😊 )

Taranov
Nem vennék új autót semmiképpen, hanem mondjuk 2002-es vagy egy 2003-as középkategóriásat.
Biztos nem jutnék akkora luxushoz, de 5 éves használat alatt olcsóbban kijönnék vele, mint az S8-cal.
Nem is mondtam egyébként, hogy az egész S8 tönkremegy, csak több probléma van vele, mint egy újabbal.

DanielT
Na akkor szépen zarándokolj el a totalcar/népítélet oldalra és olvasgasd, hogy mennyit kell rákölteni egy ilyen verdára.
Tufa
te kevered az audit a suzukival... Az audi(fõleg az S8) nem egy olyan márka ami hip-hop elromlik 150k kilométer után... Mellesleg azért kiváncsi lennék mikor jutsz akkora luxushoz mint az s8ban van, mondjuk 4 millióért(egy új autónál)

Taranov
Hát ebben azért nem vagyok biztos, ráadásul ezek 150.000 km fölött járnak, folyamatosan mennek tönkre az alkatrészek benne, jó sokat kell rá költeni.

Taranov
Persze, de akik ilyen helyrõl lopják, azok a profi szervezetek, akiket nem zavar a GPS sem. A kispolskit max. loser tolvajok fújják meg, akik egy S8-cal már nem bírnának.
Szerintem nem minden autót lopnak el, ha mondjuk egy Citroen C3-ad van, vagy egy Peugeot 206-od, azt jobban meg tudod védeni, ha biztonságosabb helyen parkolsz, van benne GPS stb. stb., mivel azokat nem lopják el mindenáron.
Viszont egy S8-at kifigyelnek, illetve a profi tolvajok nem foglalkoznak egy 2-3-4 milliós autóval, egy 30 millióssal viszont igen.

Tufa
pedig 7 év egyáltalán nem sok egy autónál...

Taranov
Én akarnék S8-ast 30 millióért is, ha lenne rá pénzem, de mivel soknak tartom a 7 évet, valószínûleg dobom a projectet 😊

CSOCSO
ok
Adi
Tudom.. lehet tõled tanultam!😄

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

CSOCSO
igy irok en is neha?😊 marmint hogy nehezen ertheto😊
CSOCSO
amugy ma voltunk miamiba.. milyen gusztustalan egy hely az.. egyik sarkon egy skyline g35 egy jet ski-t huz magautan.. g35 is piros es a jet ski is az volt.. tiszta szanalmas latvany.. utanna meg valami cayenne huzott magautan egy kisebb boatot.... hat fujj.... en meg kezdem magam menonek erezni ezzel a hetente visszuk szervizbe az autot dologgal
CSOCSO
emlekeztek hogy mondtam hogy mar megint szerelonel volt az autom??? nah megjavitattam. kb 1 hete.. most ujabb problema merult fel.. a javittatas atszamolva 40 ezer ft be fog kerulni.. hat NEM LOL???
Adi
Cool ahogy kinézz csak az a két sínt levenném rögtön a tetõrõl!😄

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Gyönyörûek ezek a gépek!