Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
hát én magamból indulok ki, nekem sose tetszett...😄😄😄😄

bár a V Golf GTi azért nem rossz...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

fifi
dehogynem, csak te, mint elvakul VW rühellõ ezt sosem fogod elismerni...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

DanielT
Tény, hogy a fiatalok álomverdája volt hosszú évekig.
[Walaki]D`Lair
Hááát...sose volt...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
akkor "volt a maga" idejében! 😄
[Walaki]D`Lair
"Golf-nak azért van egy fiatalos sportos jellege is."

Erre reagáltam...

DanielT
Keresni kellene statisztikát. Arra emlékszem, hogy EU ban mindig Golf ból ment el a legtöbb és a IV est nyomta le a PUG206.
I.C.ram
Én úgy tudom, hogy baromi jó eladásoakt produkált a 4-es.
I.C.ram
Könyörgöm, nézd már meg az évjáratokat! Golf IV 97-98-as formaterv. Swift asszem 2003-as vagy 04-es. Mini sem sokkal idõsebb.

Arról nem is beszélve, hogy a Swift nem is egy kategória a golffal. Talán a Mini még csak-csak de még az is kisebb egy kategóriával szerintem.
DanielT
Pedig a IV volt az eddigi legsikertelenebb golf ha jól tudom, mert annyira nem mutatott fejlõdést a III után(A III-at még vitte a híres golf legenda lendülete).(Azt hiszem Jeremy Clarkson mondta róla, hogy annyi modernitás van benne mint egy középkori kastélyban) Az lett volna a jó, ha a III helyett jön a IV. Az V rõl szintén nincs jó véleményem, valahogy az az érzésem amikor ránézek, hogy ezt biztos nem ilyenre akarták, csak ki kellett vele jönni, hogy fellendítsék az eladást. Az viszont pozitív, hogy csináltak belõle egy vadállat GTI -t.

Az I-II golf ban a nemes egyszerûsége tetszik amit igényes festéssel és szolíd tuninggal nagyon jól lehet hangsúlyozni.
[Walaki]D`Lair
Golf+fiatal jelleg? pfff...a Swift II-nek fiatalos jellege van...a Mini-nek méginkább...de hogy a Golfnak....loál...

I.C.ram
Mondjuk ez relatív, mert mondjuk egy 5-6 milliós kategóriában az a "kicsit" olyan 200-300k HUF, ami azért nem kevés pénz.
I.C.ram
Szerintem a Golf IV szép autó, és kifejeztten sportos a kaegóriájában. Széles az autó eléggé, elég nagy átmérõjû kerekek, lapos tetõmagasság. Szerintem elég sporto jellege van, és fiatalos is. Ja és a kategóriájában asszem a Golfra pakolták az egyik legszélesebb gumikat is, ami szintén dob a sportosságon.

Nem vagyok egy nagy Golf õrült, de szerintem a Golf IV méltó volt arra, hogy a Golfból újra jó autót teremtsen, a sorozat legszarabbja a III-as után ismét.
DanielT
Így már stimmel, hogy "drágább egy !kicsit! a vele azonos típus szedánjával szemben." Nem jóval.

Ez majdnem mind igaz, de alig észrevehetõ, a mindennapok során pedig egyáltalán nem.

Az, hogy sportosabb mint egy Bora(nemtom ugyan mitõl) még nem jelenti azt, hogy sportos 😊) A Golf nálam megszûnt az I-II után. Azokból csodaszép gépeket csinálnak még manapság is.
I.C.ram
Hát nem tom.. pl. az alfa 156 olcsóbb, mint a 156 sportwagon, de szerintem minden kombi drágább egy kicsit a vele azonos típus szedánjával szemben.

Azért lomhább, mert ugye a tömege nagyobb kicsit. Menettulajdonságai is rosszabbak, mégha minimálisan is, mert a súlypontja magasabban van.

Golf-nak azért van egy fiatalos sportos jellege is. sokkal sportosabb, mitn egy Bora pl.
DanielT
Globálisan nem jelentõsebb drágábbak, ha drágábbak egyáltalán.
Ugyanolyan motorral miért lenne lomhább?
A Golf sem kimondottan álom sportautó, mégis veszik a fiatalok.
DanielT
Mint általában minden, az ok szerintem itt is az anyagiakban keresendõ. A tõlünk nyugatabbra lévõ országokban ahonnan ezeket a típusokat be lehet hozni jó áron, abszolút fölényben vannak a kombik. Németek céges autónak nem is vesznek mást, a családban pedig, ha születik az elsõ gyerek, apuka már rohan is venni a kombit(síelés egyéb sportok miatt pláne). Nagyobb tehát a kínálat, alacsonyabb az ár.
Mindezek ellenére abszolút nem látom, hogy jelentõsen nõne a kombik száma itthon
I.C.ram
Hmm nem nagyon láttam több kombit, mitneddig, fõleg nem a fiatalok körében.

Drágábbak jóval, lomhábbak is, meg ugye nem az a tipikus álom sportautó kinézetük van, szóval nem hinném, hogy a fitalok erre buknának.
Hali! Még nem írtam ide, valszeg nem is fogok, de volna egy kérdésem.
Miért lett óriási divat nálunk a 20-30 éves fiatalok között a kombi autó? Audi A4 kombi, BMW 3-as KOMBI, Merci kombi...stb. Van ennek valami anyagi oka? Olcsóbb, vagy mittudomain??

I.C.ram
Ez az over nem azt jelenti, hogy fizikailag hol van a vezérmûtengely?
[Walaki]D`Lair
felülvezérelt mocek...

I.C.ram
vagy fölött, ugye jelenesetben, mert a hengerek felett helyezkedik el, ha jól tudom.
Ja, az O (Over) = fent v. felül.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Az OHC ha jól emléxem, akkor azzt jelenti, hogy felülvezérelt.

I.C.ram
twin cam az ugye twin camshaft, azaz dupla vezérmûtengely.

DOHC meg, ha jól tudom pont egy ilyen motor típus, amiben ez a megoldás van. DOHC=double overhad cam

SOHC pedig az mikor csak 1 db vezérmûtengely van a szelepekhez.

OHC fogalmam sincs mi lehet, de gondolom az a gyûjtõ neve ezeknek.
Recs
Meg tudná mondani valaki hogy mi a "twin cam" a "DOHC" a "SOHC"
meg az "OHC"?

I.C.ram
szvsz, amit láttam GT-t az egy tuning változat volt, mert a sima GT csak 2 lityó 4 henger 8 szelep, és 13x LE.
I.C.ram
Pedig az lesz az, szerintem.
I.C.ram
Lényeg, hogy fáradt vagyok, és matematikai mûveletek nem mennek már a mai 2-2 óra geofizikás matek után 😛

Valszeg 5 henger lesz az, de utána járok.
Loál János
Vazz, percek óta azt nézegetem. 😄
Talán még szellõzõrostélyra gondolnék, de akkor igencsak megtörné a bel oldalon lévõ _kerek_ rostély gömbölydedségét. 😊

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

I.C.ram
Én azt nem vágom, hogy a jobboldali kesztyûtartó felett mi az a radió-szerûség?
I.C.ram
Hát az, de ez látszik a sima 1.6oson is. azért 71-77-ig nem sok autó volt 1.6os motorral 100 LE fölött. Nézzük csak meg az 1.6os VWt, ami kemény 60 LE-vel büszkélkedhetett 😄
I.C.ram
Taxisok elõnyben 😛
I.C.ram
hogyne jönne ki? Van pár fél szelep 😛
Loál János
Azért a kormányküllõkön a 6db dudagomb nem egyszerû. 😄

Loál János
😄d

A 8 hengerre mondjuk megint nem tudom hogy jönne ki. 😄

Inkább akkor az 5henger, 4 szeleppel, akkor viszont az eléggé top-technik volt. Nem rossz verda.

I.C.ram
Küldjél! Majd ha hazajössz, mehetsz egy kört vele 😛
I.C.ram
ÁÁÁÁÁÁ!!!! Egész haza felé jövet azo njárt az eszem, hogy gyorsan érjek haza, hogy kijavíthassam, de valaki úgyis beleköt! Hát tessék 😄

Nem tudom akkor, hogy milyen motor van benne, de az biztos, hogy van 20 szelepes is, és a motorról csak képet láttam, amin mintha 6 hengert számoltam volna, de lehet, hogy csak 5 volt. 8 henger meg kicsit sok lenne 2 lityónak.
Loál János
Az a 20 szelep hogy jön ki 6 hengerre? :-o

CSOCSO
kudjek'?😊
CSOCSO
hat annyit lattam belole eloben mint a 2000gt bol.. azaz egyet...
I.C.ram
De ne ajánld be, mert a végén tényleg megveszi, aztán feltekeredik az elsõ fára. Egy ilyen autót megtörni, olyan, mintha mintha aranyat adnál be kilóra a MÉH-be.
I.C.ram
Hát ez van. Max ha sikerült megszereznem, és megtetszik, akkor beszerzek egy 2000-es GT is 😊
Kit--Kat
na de nyugi, a nagy hozzáértése, meg az értékítélete, 1 Stilo Abarthos fogja vezetni.... De azé beajánlom😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

csak kár hogy autómata

I.C.ram
Felejtse el ezt... 😄 Én akarom bemajdszolni ezt. Csak ugye nem mindenkinek ad az apuci pénzt autóra, mégha veterán-õrült is 😞 Nekem meg ugye nincs komolyabb tõkém, mert még tanulok :/
Kit--Kat
halljak meg haverom akar venni autót és pénzes, szólok neki, hogy jóvétel lejhet😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
Ha lenne 825k-m tuti megvenném!:

Toyota Celica LT Automatic - Személyautó EUR 3 353,-

Ár: 825.000 Ft
Évjárat: 1975
Mûszaki vizsga érv.: 2007 / 7
Állapot: Megkimélt
Üzemanyag: Benzin
Hengerûrtartalom: 1598 cm³
Kivitel: coupe
Szállítható szem. száma: 5 Fõ
Szín: zöld (metál)
Ajtók száma: 2
I.C.ram
Naja, de az ritka, mitn a fehér holló. Jó kis 6 hengeres 20 szelepes motor van benne.
CSOCSO
nahja. de nekem a 2000gt is tetszik...