Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hykao
Hát a Sprintrõl én is lebeszélnélek, akkor már tényleg inkább egy W123...
I.C.ram
Már nem. Már 25 elég.
hykao
Veteránvizsga tudtommal 30 évesnél idõsebb autó esetén lehetséges, nem?
I.C.ram
Ja meg volt a Sprint, de arról lebeszéltek. Egyrészt nem volt jó állapotú, másrészt rohadós fajta, meg az Alfasud Sprinthez nem is lett volna annyi alkatrész, csak a sima Sprinthez, de az annyira nem tetszik.
I.C.ram
Nem a pénzzel is a pénzzel van fõleg a gond. Egyik nagy álmom ez az auót (egyik ismerõsnek van egy állólámpás 280CE-je, és rögtön beleszerettem abba az autóba) "zöccséges" mercihez alkatrész annyi van ,hogy Dunát lehet rekeszteni, tehát javítás nem lenne olyan húzós. Veterán kötelezõ meg max 19k forint/év. Ha levizsgáztatom veteránnak, akkr ohne súlyadó. Inkább egy ilyenre költöm rá a gatyámat is, minthogy legyen egy szaros tucatautóm, ami mondjuk újabb, ugyanakkor dögunalom. Nekem nem napihasználatra kell az autó, hanem arra, hogy elmenjek vele ide-oda speciális alkalmakkor. Egy ilyen coupénak már csak emelkedni fog az ára, évrõl évre drágábbak. 3 versenyzõ volt eddig: A régi Toyota Celica, Volvo P122S, meg ez. A toyota azért nem szerencsées, mert hiába tipp-topp, de elõbb-utóbb kell hozzá alkatrész az meg szinte nulla európában. Az Amazonnal meg az volt a baj, hogy nem nagyon lett volna itthon jó állapotú, azt is baromi drágán adták, kihasználva a helyzetet, hogy itthon kevés van (ugyanakkor 700ezret gyártottak belõle, ami baromi nagy szám volt akkor, fõleg Svédországtól). Votl egy lehetõség, hogy esetleg külföldrõl behozni regadó nélkül, de aztán ez a lehetõség megszünt. Így maradt a W123 coupé, abból is az emberibb 2.3as. Ismerõs is lett volna hozzá, aki ismeri a típust nagyon, szóval minden adott volt, csak nem gondoltam volna (én hülye), hogy pár nap alatt eltünik. (Celica már lassan 2 hónapja van fent 😊). Ennyi a kis történet.
hykao
Nem érted a lényeget. Ha csak annyi pénzed van, amennyibe egy ilyen "csoda" kerülne, akkor semmiképp se ilyet vegyél...fõleg, ha még sosem volt autód...
Vegyél valami olcsó, igénytelen autót elsõnek, ami lehetõleg nem matuzsálem korú...
Ha meg majd tele leszel zsével, akkor elkezdheted a mûgyûjtést is, ha úgy tetszik... 😊
Amúgy meg azt csinálsz, amit akarsz persze... 😊
I.C.ram
Mivel nincs még önnáló keresetem (egyetemre járok még) ezért nem csak tõlem függ a dolog. Azt egy szóval sem mondtam ,hogy gyorsulni akarok, nem tudom feltünt-e. Annyi az egész, hogy az injektoros jobb lenne, mint a sima. Ennyi.
I.C.ram
Lett volna rá pénz simán, csak összekellett volna szedni. Meg én is csak tegnap elött láttam elõször az autót. Na mindegy... Így jártam.
hykao
Hát nyilván nem ezt...de nem árt néha odadörgölni az igazságot egyesek orra alá! 😊
No meg biztos lesz majd idõ, amikor maga is rájön ezekre...de akkorra már nem fog emlékezni erre a hozzászólásra... 😊
DanielT
Érzem, hogy pont ezt akarta hallani 😄
hykao
Lol má' mit össze hemzsegsz! Bazz, ha kevés a pénzed ne ilyen szarokban gondolkodj! Ne akarj egyszerre pompáskodni is, nagyokat gyorsulgatni és közben még keveset is költeni! 😊 Dísznek vagy használati tárgynak akarsz autót venni?
DanielT
Ejjj, ez igencsak szarul sikerült. Viszont elképzelhetõ, hogy már 2 hete eladták, csak pont most került le a hirdetés.
Loál János
Mer egy pöcs vagy, mit szépíccsünk rajta. :|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

I.C.ram
Fifi nem raktad el véletlen a számát?
I.C.ram
A fenébe.... Rögtön meg kellett volna venni... valószínû, hogy megvették, azért került le. Soha nem lesz még egy ilyen szép állapotban lévõ W123 230C... csak a sok beige meg fehér szürkûlt üléssel, mûszerfallal és gázosított motorral... Egy álom omlott össze bennem, pedig már azthittem, hogy lesz egy ilyenem :/
Adi
IS mánia újra él!😄
Nálunk fogják tesztelni vagy mi!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
320SI!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

I.C.ram
Telejsen elvagyok keseredve 😞 Nem is írtam fel a számot nem gondoltam volna, hogy ilye gyorsan lejár a hírdetés 😞
I.C.ram
😞(((((((((((
I.C.ram
Nem találom már a haszáltautó.hu-n a Mercit.... valaki nem írta fel véletlen a telefonszámot?
robotnyk
egy hülyeség 😄
robotnyk
tudom, de az elsõ 7eshez képest ez egy konzervatívan elbaszott remekmû 😄
JGTC
Hálisten!

A verseny változaté tényleg nem rossz!!

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

I.C.ram
Kicsito lyna, mint egy vak ember bevérzett szemekkel 😄
I.C.ram
HAZUCC!
DanielT
A csodadizájnomat meg leszarjátok, HÁT EZÉRT DOLGOZZON AZ EMBER? 😄D Nektek nem lehet a kedvetekre tenni 😊
Kit--Kat
Ok amimor írtam még nem volt ott a postod, szvsz fél percel késõbb írtam.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
Kit--Kat
Nem ezt írtam?XDDDD
Maláj gyártású, de eddig csak Mitsu licenceket csináltak, páréve van saját, de azt meg már nem importálják.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
Szerintem meg maláj a proton!
Kit--Kat
A Proton Maláj gyártású Mitsu Licence.

I.C.ram
Proton az maláj! 😄
DanielT
Nem csak én gondolom úgy hogy jobb lenne, elég megnézni a versenyautó verziót:

DanielT
"inkább Bangle agymenése mint ez a 20 forintos lámpa."

Ez is az övé, mire gondolsz?
robotnyk
valami koreai csodának voltak ilyen lámpái, talán a protonnak, vagy valami hasonló hulladéknak, akkor már inkább Bangle agymenése mint ez a 20 forintos lámpa.

ez már jobb, de én teljesen egyenesre húznám, az az ív halva született dizájnelem imo
DanielT
Nem igazán vagyok kibékülve az új 3-as hátsójával, megpróbáltam egy ilyet. Szerintem nagyon össze van húzva, a kis fehér rész pedi erre játszik rá, ezt módosítottam kicsit.
Szerintetek?

Régi

Új
I.C.ram
Az a baj, hogy ehhez a Mercihez kéne egy garázs is, ami már foglalt sajna, így nem tudnám hovarakni. Bár van egy kisebb parkoló a kertünkben, de ott csak az az állat nem szarja, aki nem akarja, nálunk meg van mókus, madár, sün minden 😛 Arról nem is beszélve, hogy nem szívesen raknék ki egy ilyen autót a hóba, esõbe 😞
I.C.ram
Sikerült beszélni a mercis tulajjal?
Loál János

Loál János
Szerintem itthon is ilyen jelölésekkel forgalmazzák õket.

E46-ban is volt 20i, 2.3-as motorral.

DanielT
A 318i már 143 lovas 😊 Legalábbis a Coupe -ban 😊
Loál János
Ezeket a jelöléseket megkavarták a bolond bajorok.

Pl. a 318i kétlityis, 129 lovas, a 320i kétlityis, 150 lovas, stb... <#wilting>

DanielT
316i néven adják a kocsit, 316i áron, de 1.8-as motor van benne, nincs németországban 1.6 -os. A 318i ben 2.0-ás motor van, de alacsonyabb teljesítménnyel mint a valóban 320-as ban.

Nálunk stimmel a lökettérfogat elnevezés helyzet, legalábbis ezeknél. Nagyobb motoroknál szintén borul.
fifi
nem akarok okoskodni, de ha 316 az értelem szerûen 3-as karosszéria és 1.6-os motor nem?
tehát max. nincs 316 a dojcsoknál, és 1.8-as a legkisebb.
vagy én tudom rosszul?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

I.C.ram
Hát biztos, de láttam már 450k km-es 123ast, ami elég jól ment 😊 Legendásan jó ez a típus. Csak jókat hallottam róla. Alkatrész ellátást is nagyon dicsérték, ami max a cuép mivoltából a karosszéria elemeknél lehet egy kicsit necces, de még abból is relatív sok van.
DanielT
Én is szeretem, de nem azért necces mert veterán, hanem mert egy veterán lehet, hogy már egy kicsit kényes...

A kilóméter bármennyi is van az órában tuti 100,000 rel minimum több.
I.C.ram
De elvileg, ha CE és nem sima C, akkor elírta az évjáratot, mert a CE csak 1980-tól gyártották.
I.C.ram
Kora nálam külön jópont, mert imádom a veteránokat. Kötelezõ biztosítás meg csak max 20k/év, ami elég fasza szerintem, ahhoz képest, hogy 2.3-as.
DanielT
Vadállat a gép, kicsit necces a kora, de ha rendben van biztos bírja még pár évig. Alkatrész tuti lesz hozzá még eredeti Merci is, lehet, hogy nem is drágán.
I.C.ram
Ha gondolod. 😊 Megköszönném.