Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tufa
De te úgy beszélsz róluk mint egy alacsonyabb rendû fajról...
Mellesleg te ezt mondtad: "Ez nagyon egyszerû. Aki faluban él és a családja is paraszt "
A történelemkönyves dologhoz, nem látok pl sehol totem imádatot, pedig a könyvekben benne van... Remélem érted mire mondom.

robotnyk
kezd olyan lenni, mint a poénos amerikai térképek, mély szánalom -.-
Taranov
Dehogynem parasztnak hívják. Neked is javaslom, hogy forgasd a történelemkönyvet, hol látsz te benne olyat, hogy falusi?
Max. bizonyos körökben sértés a paraszt szó.
Az elõbb mondtam, hogy nem az a paraszt, aki faluban él, hanem aki paraszt származású.
Akik Budapestrõl költöztek ki, azok legfejebb az agglomerációban élõ budapestiek lesznek.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Tufa
Rég nem parasztnak hívják már a falusiakat, ez a mai társadalomban már inkább sértés...
Mellesleg mint mondottam, sokan költöztek ki akár a családjukal együtt falukba, budapestrõl, akkor õk is parasztok? NEM! Csak simán falusiak...

Taranov
Ez nagyon egyszerû. Aki faluban él és a családja is paraszt (volt).
Sokan megsértõdnek, ha leparasztozzák õket, de nem értem igazából, hogy miért. Van pár ismerõsöm, aki ezt nem szégyelli, sõt mondja magáról, de nem ez a jellemzõ, pedig így helyes szerintem.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Élhetõ, de nem szép város. Nem kell túlmagyarázni ezt, nem mumus, aki ott él, csak csodálkoztam, hogy egy milliárdos ott él.

MikX
Nah, mind1, én leléptem aludni, majd holnap megnézem mik lettel a fejlemények! :D

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

robotnyk
és neked ki a paraszt? aki nem csak cserépben látott földet?
MikX
Ha így van, abban van vmi, bár én nem ítélem meg Dunaújvárost, él ott egykét ismerõsöm, de tény hogy oda lenne az utolsó, hogy költöznék.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

robotnyk
thx
Taranov
Nem, nem. Lehet, hogy kicsit félreérthetõ voltam, de nem akarok minden hozzászólásban mindenre kitérni, és fél oldalakat írni.
Vannak olyan városok, amikrõl eleinte beszéltem, szép kisvárosok. Esztergom, Kõszeg, Sopron, Gyõr (bár utóbbiért nem rajongok, mert a kis belvároson kívül elég lepusztult, és tele van cigánnyal).
A falvakkal sincs bajom, szoktam is menni nyáron, jó az a légkör, szokatlan, errõl csak annyit mondtam, hogy többségében parasztok élnek a falvakban, ez kétségbevonhatatlan.
Ezen kívül csak annyit állítottam, hogy én iparvárosban semmiképpen nem élnék, akármennyire is jó a házam, lakótelepek, gyárak közelében nem túl szép élni, illetve nincs kultúra (igény sem lenne rá), nincs igazából semmi. Ezt mondtam az elõbb is, nem akarok és nem akartam vele senkit megbántani.

Taranov
Mondtam, hogy miért jó.
Azt is mondtam, hogy nem _kell_ neki ott élni.
Az lehet, hogy megunta :D

Taranov
Mondtam, hogy miért jó.
Azt is mondtam, hogy nem _kell_ neki ott élni.
Az lehet, hogy megunta :D

MikX
Ja, hogy úgy!
De te az elõbb általánosítottál mindenre budapesten kívül, nem?

Tufa
élhetne, de miért kell neki? Biztos élt már eleget ott és megunta...

Taranov
Tegyünk különbséget egy Budapesttõl 20km-re lévõ falu (ahol lakik párszáz õslakos és párezer budapesti) és egy iparváros között.

MikX
Na ehh, tudod mibõl indult még a flém?
:D

Taranov
Na, itt jön elõ az elõbbi kérdésed, egy kis módosítással: "Egy kicsit mintha felsõbbrendünek gondolnád a kultúrált embereket, nem?"
Na, erre már azt mondanám, hogy igen.
Nincs elõírva természetesen semmi, az egész téma úgy kezdõdött, hogy csodálkoztam ezen. Nem vagyok milliárdos, százmilliomos sem, de zöldövezetben lakom Budapesten, közel vannak a múzeumok, színházak stb., és jó a levegõ is.
Egy milliárdos ennél sokkal különlegesebb környezetben is élhetne.

MikX
kezdõdött a lambóval, most meg azt hiszi mindenki, hogy minden márkának lehet nyitni.
Bár a lambós nem rossz, de mondjuk hozza a többit...

Taranov
Tudom, tudom, de akik kiköltöznek az agglomerációba, azok ugyanúgy bejárnak dolgozni, budapestiek maradnak. Másrészt nem a tanyavilágba költöznek, hanem a Pilisbe, Göd környékére, a Gödöllõi-dombság környékére stb.
Nyilván errõl is vannak adataid, szóval nem szedem össze a pontos helyeket.

desigo
majd lecsúsznak
ne idegeskedj!
CSOCSO
szep kis TK
CSOCSO
tokom kivan hogy naponta nyillik egy ujabb autos topik.. ami persze szerencse ha ejut 100 hsz ig
Tufa
Mert lehet hogy nem vágyik rá... A többi milliárdos sem a belvárosban lakik, legtöbbje mind mind elitnegyedben, külvárosban.
Mellesleg hol van az leírva hogy egy milliárdosnak egy forgalmas világvárosban KELL laknia, vagy miért kell neki kulturális élet?

Taranov
Ez így igaz. Egy kis falu és Budapest között az a különbség, hogy elõbbiben fõleg parasztok élnek, Budapesten pedig mindenféle ember.

Tufa
Érdemes figyelni a statisztikákat, több budapesti költözik ki mint amennyi falusi jön be ide ;) Ha nagyon fontos, tudok neked pontosabb adatokat is adni..

Taranov
Szó sincs róla, csak csodálkoztam azon, amit ecsetelgettem is az alábbiakban: ha milliárdos, miért nem világvárosban él, vagy olyan helyen, ahol van kultúrális élet vagy ilyesmi.

[Walaki]D`Lair
Mellesleg én azt vettem észre, hogy a vidékiek sokkal inkább általánosítanak mint mi...:)

Megemlítem, hogy pesti vagyok, azt megy a hõzöngés...:)))

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Taranov
Amit leírtam a végén a prolikról és a parasztokról, az tény. Forgatni kéne a történelemkönyvet. Pl. a munkásosztály kialakulásánál.
Az tény, hogy a falvakban parasztok élnek, ez nem szégyen, így van.

MikX
hagyd...
nem tudod neki megmagyarázni, kár is...
Nem bántásképp, de ez amit mopnd, tényleg kicsit arra hagy következtetni...

Tufa
Egy kicsit mintha felsõbbrendünek gondolnád a budapestieket, nem? :o

Taranov
Figyelj, vannak proletárok a városokban. (nem mindenki az, természetesen) Budapesten is.
Vannak parasztok a falvakban, és vannak parasztok a városokban is (akik beköltöztek). Parasztnak lenni nem szégyen, csak vannak bizonyos szokásaik, amik sokaknak szokatlanok.
Ezt kb. így tudom elmagyarázni egyszerûen, az butaság, hogy a vidékiek nem proletárok és nem parasztok. Ezek nem szitokszavak, létezõ társadalmi csoportok.

DJ Bee18
én meg szeged mellett egy faluban lakok, pestet ki nem álhatom, itt kimész, tök csönd mindenütt, nyugi van, no benzingõz, és akkor nyüzsgük, amikor akarok :D, mert ha nyüzsgésre vágyok, bemegyek szegedre, ha pihenni akarok, nincs nyüzsi, ilyen egyszerû. Nem csak pestbõl áll a világ, és tudod a vidékiek nem proletárok, meg nem parasztok, inkább ez a pesti gondolkodás vall arra...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Taranov
Hát az biztos :)

Tufa
De ha ott élne, nem lenne kin csodálkoznod :o

Taranov
Nekem mindegy, hol él, csak csodálkozom.
Szerintem a milliárdosok inkább Velencében, Londonban, New Yorkban, Tokióban, Rómában stb. élnek :)

Taranov
Nem vidékrõl beszélek, hanem az iparvárosokról.
Dorog, Dunaújváros, Tiszaújváros stb.

robotnyk
"az iparvárosokban proletárok élnek"

ezt ragaszd ki a homlokodra, ha vidéken jársz.
Tufa
Mert lehet hogy nem szereti azt a nyüzsgést ami BP-n van...
Egyébként biztos lehetsz abban hogy nem csak dunaújvárosban vannak ingatlanjai.
Mondjuk én azt nem értem hogy egy milliárdosnál miért számít hogy hol él? Van neki , élhet akárhol...

Taranov
Nem akarok megsérteni egy dunaújvárosit, de az iparvárosokban proletárok élnek.
A milliárdosok Budapesten.
Én csak egyszerûen azt nem értem, hogy miért ott él. Mondjuk nem érdekel annyira az egész pali, eleve nem vagyok autómániás, nem is vagyok ebbe a topikba való.

Tufa
Nemhiszem hogy csak az a tizen-huszon akárhány sport kocsi ritkasága van, õ nem biztos hogy azért vette meg pl a bugattit vagy az enzot hogy mutogassa... (mellesleg ha a többi dunaújvárosi feltud jönni tank nélkül bpre, õ is megtudja oldani... :) )

I.C.ram
Multimilliomos kutyaszar. Multimillárdos számít csak igazán gazdagnak, még itthon.
Taranov
El tud jönni mindenki Budapestre, itt lakni azért egy kicsit más.
Egyébként, ha a Dunaújváros - Budapest útvonal nagyon kátyús, akkor biztos fél eljönni.

Tufa
az autó mire való? nem lehet vele eljönni BP-re? :o

robotnyk
minek nyüzsögni mindig, nyüzsögjön a fa szú -.-
Taranov
Hát Magyarországon nem nagyon. A kisvárosok nagy részében nincsen semmi nyüzsgés, élet.
Persze vannak szép kisvárosok, de Dunaújváros nem mondható ilyennek.

robotnyk
kis méregzsák ^^
CSOCSO
MikX
Én is ezt mondom, de mind1, monjuk én sem laknék ott, de nem is kötõdöm pesthez...

robotnyk
miért? Budapesten kívül nincs élet?