Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LiPTON
mi már haverokkal vártuk az 1. havazást, mint a megváltót: lehet gyakorolni a keresztbe autózást...meg ilyenek... sokat szoktunk állatkodni az utakon, most éppen össze akarunk dobni vmi "home" videot, ahhoz vesszük az anyagot..
jó buli nagyon

[Walaki]D`Lair
Én voltam úton most...csúszik télleg de én élveztem...😊)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

LiPTON
várom már én is, havazzon megint...az a baj, rögtön ilyen lacsakos lesz minden 1 nap alatt. csütörtökön tök másnaposan nyomtuk (szalagavatónk volt), 1x asztem, ott halunk meg, úgy csúszkáltunk, mikor átmentünk 1 hídon

Joey_The_Man
na majd ccer kipróbálom.. csak jelenleg aza helyzet, hogy nincs HÓ. :-(

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

LiPTON
az sem rossz... mi is repülünk ám rohadt nagyokat: nem 1x bokorban kötöttünk ki, amikor 60nal vmi nagy kátyúba ugrott 1gyet a szánkó
de nem voltak ilyen komoly baleseteink, mert mindig annyira beöltöznk, nem érzünk semmit

LiPTON
próbált ki, hatalmas élmény...nem látsz semmit, a képedbe veri a kocsi a havat, szikrázik a szánkó, amikor már lekopott a hó az aszfalton.... mi 4 éve megjátszuk minden évben

Joey_The_Man
hason szánkóztam és elvsztettem az iránytst a szánkó feleltt, pont amikor ki akartam kerülni a vas kerítésoszlopot. és traumatológián kötöttm ki..

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Joey_The_Man
hm.. én nagy szánkós vagyok.. bár 2 éve nem nyomtam (amióta bal karom 2 helyen eltört) .. de kocsi után még nem próbáltam..

LiPTON
inkább nem...

Joey_The_Man
mindenki nézi a karácsonyi tv mûsorokat ? <#idiota>

LiPTON
tudjátok mekkora buli kocsi után kötni 1 szánkót, és 60nal tépni a határban? mikor csütörtökön havazott, mi kipróbáltuk... kegyetlen jó buli volt

desigo
ilyenkor lehet jót csapatni mi?
LiPTON
errõl nekem más a véleményem..<#hehe>

Joey_The_Man
ja senki nem mer kocsiba ülni.. sõt még nem is godnol rá..

desigo
mert lefagytak az utak
Joey_The_Man
kicsit pang a topic. :-(

Taranov
Nem ocsmány társasházban lakom, a milliárdosok meg fõleg nem abban laknak.
Azért az nem mindegy, hogy a 8. kerületet nézed, a panelrengetegeket vagy a Buda hegyvidéki részeit, esetleg az 5. kerületet. Utóbbi két környezetben nincsenek ronda házak, bár a Belvárosban sajnos a közbiztonság elég rossz.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

MikX
de akkoris csúnya látvány... 😄DSASDSA

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

CSOCSO
szvsz eladja alkatresznek es vesz egy ujat😄
JGTC
vannak még érdekességek<#eljen>

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JGTC
szánalmas

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Magnumrolcsi
saab sonett <#vomit>

Magnumrolcsi
jah
gondolom belekerül pár 10millióba a javíttatása.

desigo
elõfordul az ilyesmi...
Magnumrolcsi

Többi kép <#wilting>

DJ Bee18
csak az a probléma, hogy dunaújvárosról és a vidékrõl egybõl ez jut eszedbe...
Hogy egy gazdag embernek hogy juthat eszébe nem pesten lakni, én se laknék ott, sûrûn járok fel mindig nézem az ocsmány lepusztult társasházakat, de ha jobban érzitek benne magatokat, gratulálok

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

PyRex
Na akkor ide is:

<#worship><#worship><#worship>CLS<#worship><#worship><#worship>

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Joey_The_Man
Ez szerintem nagyon "aranyos" amikor, valaki még életében nem látott mozgólépcsõt, és amikor egyszer felkrl pestre, akkor teljesen el van ájulva. Ez természetes. nicns benne smmi rossz. Mert szerintem a nagyvilágban ugyanez van, amikor pl. elmész Lononba, vagy Los Angelesbe, akkor csomó dolog úgyanilyen élmény lesz egy Buapestinek is talán. Úgy is monhatnám, h ott minket néznek "parasztnak". legalábbis szerintm ez így van. de ebbe nicns semmi rossz.

Joey_The_Man
Pontosabban Dunaújváros mellett élek. Rácalmáson. Amire totálisan igaz, az hogy agglomeráció. rengtegan jönnek ki. ÉS abban igazad van, h itt nincsenek régi sétálóutcák stb. stb. ez igaz. Akinek ez kell ne ide jöjjön. van egy felújított nagyon szép színház, és kb ennyi.

Amúgy állítólag msot a legjobban fejlõdõ régiók az a Székesfehérvár, Tatabánya, veszprém háromszög. És szerintem ebbe picit dujv. is benne van, mert az utóbbi években tényleg nagyon szépen fejlõdött. Most ez az M6-os, meg kb. oylan mint Egyiptomba a Nílus. <#smile>

Taranov
Mi sokmindenben egyetértünk, ebben is 😊
Az alattunk lévõ emeleten is parasztok élnek, egy Debrecen melletti faluból költöztek ide, és természetesen nem földmûveléssel foglalkoznak.
Ez hallható a tájszólásból, illetve egy kicsit vicces volt, mikor megjött a család, és ámultak-bámultak, hogy ez egy társasház, illetve hogy mekkora a város (hegyen lakunk, szóval szépen látszik az egész város). Nekik nyilván szokatlan volt. Egyébként sosem mondtam rájuk egy rossz szót sem, csak azt, hogy parasztok.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Szimpatikus, hogy te nem annyira elfogultan beszélsz Dunaújvárosról. (Pedig ott élsz, nem?)
Jártam egyébként Dunaújvárosban a nyáron, és valóban elég fejletté vált.
Természetesen azt tudom, hogy nem mindenki a gyárban lapátol, csak az iparváros annyiban marad el egy történelmi kisvárostól vagy Budapesttõl, hogy viszonylag új alapítású, és eleinte a gyártak jelentették a megélhetést. Aztán ahogy fejlõdik a város, magától értetõdõen épülnek iskolák, abban dolgoznak tanárok, épül mindenféle.
Szóval a drága házak nyilván Dunaújvárosban is szépek, a zöldövezet ott is jólevegõjû, csak amit lentebb említettem a városi múlt hiányában nincsenek olyan épületek és kultúra, mint Budapesten vagy, mint egy régi múltra visszatekintõ városban. Remélem most sem szóltam le Dunaújvárost.

Joey_The_Man
"de valójában csak egy tény." ha tény. És ezt nem függ a lakóhelytõl. persze az igaz, hogy pl. az 5. kerületben kevesbb a "paraszt", mint pl. Kiskunröcsögén.

Taranov
De azért nem fogadná mosolyogva, mert õ is a szó elferdült jelentését ismeri.
Valami okos társaság kitalálta, hogy a paraszt legyen sértés, azóta egyeseknél az. Másrészt a "leparasztozásnál" a szó rossz (és igazából nem létezõ) értelemben használod. Ha odamegyek egy paraszthoz, és azt mondom, hogy te paraszt vagy, akkor az lenne a normális reakció, hogy "igen, és?".
Lehet, hogy ez a te értelmezésed szerint sértés lenne, de valójában csak egy tény.
Az természetes, hogy valaki azt mondja, hogy pl. "paraszt családból származom".

Joey_The_Man
Különben is most adják át az M6-ost.. ÉS ezzel szépen átvzettem, ahogy a Fábry mondaná. <#smile>

Joey_The_Man
Taranov képzl el úgy Dunaújvárost, vagy bármelyik kisebb várost ("vidéket"), mint egy kis Budapest. Itt is van agglomeráció, itt is vannak bankok, tescók, autókerskedésk, minden szar. Az emberek 90 % -ának fingja sincs, mi az a fölmunka stb.. Aki tehtõsebb a kertvárosba költözik egy 100 milliós házba..( ami BP-n 200 legalább). Másrészt Dunaújváros 60 keméyn kilóméterr van Pesttõl. tulajonképpen ez is egy majdnm agglomeráció, figylelmbevéve, h uygan annyi idõ innen felérni a nagykörútra, mint pl. budaörsrõl. Az meg h iparváros, az nem azt jelenti, h a 60 000 -es lakosság minmálbéren gyárban lapátolja a szenet. Sztem msotanra nagyon kellemes várossá alakult, és megértem, h szeret itt lenni a Bader.

Amúgy 2. hazája spanyolország. szint gész nyáron ott vajúdik. nem véltlen egy csomó kocsiján spanyol meg osztrák rendszám van.És ne úgy képzeld el, h kuwait ba milliomos volt.. azt gonolta elkültözik dujvba. hanem ha jól tuom itt élt sokáig elõtte..

Tufa
Nézd, azért mert te ezt meg azt láttad a történelem könyvekben, nem biztos hogy ma is ugyanúgy állunk hozzá.. Ha elmész egy faluba és leparasztozol egy embert aki épp permetez, megsérted vele. Nekem is vannak faluról származó rokonaim, sõt, az egész család Kecelrõl származik, mégsem vagyok paraszt, akármennyire is igy álsz hozzá.
Sok dolog változott az elmult pár év alatt, rengeteg dolgot hagytunk el azóta, paraszt régen volt, ma már ez sértés... Magyarázhatom ezt neked akárhogy, de hidd el hogy az a mezõgazdász aki napi tizenakárhány órát dolgozik a földeken, nem biztos hogy csakazért mert te azt olvastad a történelem könyvekben hogy a paraszt jódolog és nem sértés, õ azt mosolyogva fogadná...

Taranov
Persze. Miért ne lenne értelmes? Az más dolog, hogy ennek nem ez a topikja. (Az errõl szóló topikban nincs élet, bár a témában már tucatnyi flém zajlott)

Falconer
Megint értelmes dolgon folyik a vita.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Taranov
Ahh. Nehéz veled.
Az állattenyésztõk is parasztok, de aki paraszt származású, az paraszt, akár biztosítási ügynök, akár takarmánykereskedõ.
Az a baj, hogy te magadban eldöntötted, hogy a paraszt az csúnya szó, a földmûves kevésbé, a mezõgazdász pedig egyáltalán nem. Közben ezek nem ugyanazt jelentik.

Tufa
magyaránszólva az a néhánymillió ember aki mind faluban lakik, földmûvelésel keresi kenyerét? remélem te sem gondolod komolyan.
Egyébként parasztozz le egy mezõgazdászt, meglátjuk mit szól hozzá...

Taranov
Így van, a földmûvesek a parasztok, de ez a jelzõ nem sértõ, nyilván a városokban alakult ki ez, mint negatív jelzõ, nem "jogosan".

Tufa
Azt tudtad hogy a parasztok földmûvesek voltak?(magyaránszólva, hamár a történelemel jösz, szted mindenki aki faluban lakik, paraszt, mindenki aki paraszt, mezõgazdász.) A mezõgazdászokat pedig igenis sértõ dolog parasztoknak hívni...

Taranov
Ahogy gondolod. Nekem is kialakult természetesen a véleményem, ahogy már el is mondtam. Teljesen természetes dolgokon sértõdtök meg, és nem vagytok hajlandóak belátni, ami teljesen világos és egyértelmû.

robotnyk
a vitát köszönöm, és befejeztem, mert nem ide tartozik, de a véleményem kialakult.
lehet nem úgy gondolod, ahogy lejön az egész, de ez már történelem 😊
Taranov
A jobbágyságból lett a parasztság.
Aztán különbözõ törvényeknek köszönhetõen a jobbágyrendszer megszûnt.
Igaz, amit mondasz, de a parasztok alkotják a parasztságot.
Jobbágyok már nincsenek, parasztok igen.

robotnyk
magyarországon nincs olyan társadalmi réteg hogy parasztság, parasztok legfeljebb azok akik ezzel keresik a pénzüket. ezzel a logikával a falusiak jobbágyok, mert régen a falvakban jobbágyok éltek.
Taranov
Az a baj, hogy nem láttok, nem akartok tisztán látni, alapvetõ dolgokat nem láttok be, amikben semmi sértés nincs.
Az pedig alaptalan, amit Tufa magyarázott.
A paraszt és a falusi nem ugyanaz.
A városi és a proli nem ugyanaz.
A proli és a paraszt nem egyenlõ a vidékivel. Ezt soha senki nem állította.

Taranov
Ezt egy kicsit eltúlzod, de ha a szüleim parasztok lennének, de Budapestre születek, akkor paraszt lennék.

robotnyk
ha ükapád a földhöz nyúlt, te is ugyanolyan paraszt vagy, attól hogy Bpre születtél
Taranov
Dehogy beszélek úgy. Egy rossz szót nem szóltam a parasztokról. Ha igen, akkor idézz légyszives.
És kérlek ne tettesd már hülyének, nem tudsz mit belemagyarázni ebbe, csupa igazságot mondtam, legfeljebb neked sértõnek tûnt. Nekem nem.
Azt írtam, hogy az a paraszt, aki faluban él és a családja is paraszt.
Magyarul aki Budapestrõl költözik ki, az nem paraszt. Másrészt felejtsd már el ezt, hogy a paraszt szó sértõ, ezt te találtad ki, lehet, hogy épp te szoktál parasztozni. Olyan társadalmi réteg pedig nem volt, hogy falusiak.