Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Haamtahk
Teljes mértékben egyetértek. Talán megpróbálják még egyszer eladni ugyan azt az árut...

A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg. A. Rodin

DJ Bee18
<#vigyor>

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
TT

Haamtahk
Az új Audi TT

DJ Bee18
amikor a TT megjelent, megkaptuk egy hétvégére, a VW-nél volt egy haver. Akkoriban 99-ben, enyhén forgatta utána a fejét mindenki, elõttünk menõ autóból fordultak hátra 😄DD, tehát akkoriban újdonság volt ez a forma, ez meg csak egy ráncfelvarrás szerûség. Ennél ezért több kéne 6-7 év után, nem??

Haamtahk

robotnyk
ez micsoda?
Haamtahk

[Walaki]D`Lair
Tudom...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

DJ Bee18
nem akarok vitát, csak ugye az egyediség és az alfák kapcsolatáról volt szó. Ez érdekes, ugyanis úgy tûnik, ugyanúgy törekszik a túlzott márkaarculatra, mint a Seat.
Új Spyder:

Állítólag a belseje szinte 159 egy az egyben. Akkor van a Brera, a Spyder, és a 159, amelyeket szembõl is belülrõl szinte lehetetlen megkülönöztetni, csakúgy mint a León, Toledo, Altea. Hol az a híres nevezetes egyedi stílusos olasz dizájn a modelleknél, elfáradtak az elsõnél? Az elsõ 156, 147 és Spyder elsõre felismerhetõ volt. Ennél még az Audik eleje is változatosabb, mer ott legalább a lámpák mások, a BMW-rõl nem is beszélve.

robotnyk
majd lesz 4wd 😊
[Walaki]D`Lair
Sztem nagyon szép lett...csak felejtenék már el az FWD-t...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

DJ Bee18
Egyébként micsoda vita ment itt 😄DDD

DJ Bee18
a hátsó lámpa inkább a CLS-re üt, de tökmindegy, ma már annyi fajta formájú autó van, hogy mindegyik hasonlít valamire 😄D

robotnyk
érdekes egy állat így elsõre. a felsõ képen audi, a második képen a hátsó lámpa 4 ajtós megane, alulról a másodikon meg olyan skodás.
DJ Bee18
A második részben szerepelt egy jelenetben két piros 190-es, amikor támadást szimuláltak a páncélos 605-ös ellen 😊, sztem onnan rémlik.

hykao
Hát gondolom kint sem olcsó mulatság egy szép állapotú E500.
Itthon sem igen van 2 millió alatt, drágábbak mint az S 500-asok.

Na ilyen mûszerfalas E500-at én még nem láttam mostanáig:

Ez meg nekem már túl sok azzal a zenével, index-szel: KATT
Új Civic TypeR

Civic Type R Concept promises driving thrills

The iconic and hugely popular Honda Civic Type R owed its success to an unbeatable combination of high performance and affordability that instantly captured the hearts and minds of driving enthusiasts. At the 76th Geneva Motor Show Honda will be presenting the world debut of the Civic Type R Concept, which forms the basis of its successor.

Based on the new Civic 3-door which will appear in Europe later this year, the Civic Type R Concept adopts the bold and emotional styling of the widely acclaimed 5-door hatchback. The power comes from Honda’s 200 PS 2.0-litre, DOHC i-VTEC unit, the same competition-proven, high-rev pedigree engine as used in the out-going model. That means it will be as exciting to look at as it will be to drive.

The production version, like its predecessor, will be built at Honda’s Swindon, UK, plant and is due to go on sale in early 2007.

Új Legend az EU piacra

European Legend

The new European-specification Legend, combining outstanding luxury and world-first technology, is also to be unveiled at Geneva.

Its 3.5-litre, 24-valve, V6, all-aluminium VTEC engine generates 295 PS at 6,000 rpm and 353 Nm of torque at 5,000 rpm for effortless performance matched to low emissions. Inside, Honda’s flagship saloon is as luxurious as it is sporty, and features rich leather and wood trim.

A technological tour de force, the Legend features a wide array of safety-enhancing driving aids. Standard on all models is Honda’s original Super Handling All-Wheel-Drive system (SH-AWD) which complements the Vehicle Stability Assist programme. SH-AWD is more than just a conventional four-wheel drive system with front-to-rear torque variation and, by means of a pair of electromagnetic clutches in the rear axle, is capable of proportioning the torque between left and right rear wheels.

When accelerating during cornering, SH-AWD accelerates the outer rear wheel, which helps the car to turn in more readily. If the car is decelerating during cornering, the torque balance is controlled to counteract oversteer. The result is extremely neutral handling and outstanding vehicle stability.

Other features fitted as standard include dual stage front airbags; side and curtain airbags; a Bose premium audio system; AudioPilot active noise cancellation, which neutralises road, wind and other intrusive noises by sending out an opposite phase signal through the audio system; Active Front Lighting System (AFS) featuring directional lighting; keyless entry; satellite navigation with a voice recognition function and RDS-TMS to help the driver plot a route around traffic congestion; and a rear view camera to assist parking.

The Legend’s pedestrian protection measures include a standard pop-up bonnet, one of the first of its kind on the market. Activation by a pyrotechnic device, in the event of an impact, occurs in milliseconds and its effect is to help cushion the pedestrian’s body.

Adaptive Cruise Control (ACC) is available as an option. The system uses information from a grille-mounted radar system to measure the distance to a vehicle ahead and, via the cruise control system, regulates vehicle speed and vehicle distance.

ACC is supplemented with the Collision Mitigation Brake System (CMBS), which predicts potential collision situations and reacts to reduce the impact on occupants and vehicle damage by activating driver warnings, initiating braking and, via E-Pretensioners, retracting seatbelts in readiness.

In addition, right-hand drive models can also be specified with Lane Keeping Assist System (LKAS), another device already seen on the new Accord. This system uses a camera mounted behind the top of the windscreen to identify the lane in which the vehicle is travelling and to correct any deviation via an appropriate input to the steering.

Igen, igen, igen!😊 Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nem az össehasonlításodra mondtam hogy fals, hanem a LE/köbcenti adatra magában. A te összehasonlításod tökéletes mert valóban összevethetõ feleket tartalmaz ahol vitatlahatlanul látszik a dolog, míg az én példámban ugyan sokkal jobban kiviláglik, de nem életszerû az összehasonlítás. Csak azért mertem megemlíteni mert egyébként ennek az egy mutatónak jól mutatja az értelmetlenségét.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

DanielT
Kezdõdhet a véget nem érõ hasonlítgatás 😄DDD
GregSB
Kicsit Audis lett az eleje, de nekem tetszik 😊

GregSB
Új Volvo S80 <#eljen><#eljen><#eljen>

DanielT
Node itt közel azonos hengerûrtartalmû, azonos hengerszámú személyautókba épített benzinmototokról van szó, nyugodtan össze lehet hasonlítani õket.
fifi
"Állítólag"
...
ezeket az infókat te honnan szeded?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Valóban, a másik lényeges különbség a molyfing nyomatékban leledzik, egy személyautó tömegével "picit" megszenvedne a 86Nm. De ez is csak egy újabb példa arra hogy mennyire fals képet adhat magában ez a mutató. Már az általad linkelt táblázatban is látszik hogy hiába több a Le, nyomatékban kevesebb az Alfa motorja.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

fifi
ezeket a dezsõ motorokat nem úgy hírdették régen, hogy fogyasztásra dízel, menetteljesítményre azonos hengerûrtartalmú benzinessel egyenértékû?
mert ez mindent elárul akkor...

hangsúlyozom Kitekatnak és haverjainak: hírdetésben láttam asszem...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

DanielT
A 320d motorja tuningcsomagban megvásárolható 245 lóerõvel 😊 És még biztosan lehet feljebb menni. A motornál kissé más a helyzet, hihetetlenül kicsi tömeget kell megmozdítania ezáltal magas fordulatszámon el tudják érni azt a teljesítményt. Autóban használhatatlan lenne.
Egyébként a Le/köbcenti egy olyan mutató ami magában semmit nem jelent. Csak hogy példát hozzak, a japán VFR-em (ami egy teljesen átlagos motor teljesítmény szempontjából) 800ccm-bõl 120 lovat tud. Ez felszorozva mondjuk 1.9-re 285 ló. Hol van ehhez a lent említett 160 lovas 1.9-es Alfa, ha csak ez a szempont? 😊)
Persze tartósság szempontjából sehol sincs az Alfához képest. De éppen a tartósság miatt szokás inkább nagyobb köbcentibõl kihozni ugyanazt a teljesítményt egy kihegyezett kisebb helyett, személyautónál pedig a tartósság elsõdleges szempont, motoroknál már nem annyira.

DanielT
Ha pályán megnézzük azonos kategóriában (motor és karosszéria) úgy veri el a BMW az összes Alfát mint a fing 😊 Coure Sportivo meg minden, de pont sikerült kiválasztanod azt a márkát amit nem ver meg. (egyébként nem kell pályára sem menni, csak megnézni mondjuk a gyorsulás adatokat, a fékezést és a végsebességeket)

Ugyan nem dízel összehasonlítás, de most ebbe botlottam bele és nincs több idõm keresgetni, de tanulságos táblázat.

Uncsi BWM VS Cuore Sportivo pörgõs legendás benzinmotor(erõsebb is 10 LE vel)

Hát ennyi a 2 autó között a különbség. Gyorsulás?Fogyasztás?Végsebesség? Hova lett a +10LE elõny?
CSOCSO
asztat o sem tudja de asz nempaj😄
DanielT
"Gyári GT csapata meg oda-vissza veri a BMWket"

1 BMW 273
2 Alfa Romeo 237
3 Seat 186
4 Chevrolet 68
5 Ford 13

Látom. Porráveri.

"Legjobb dízeleket az olaszok gyártják. Sõt élen vannak a LE/köbcm versenyben is."

Jah, azért nyer mindig minden évben a BMW a legtöbb díjat a legjobb motorok kategóriában. Azonos kategóriában a 2.4JTD 0.8 másodpercet kap a 150 kilóval nehezebb 525d -tõl. Az alfa 2000-res kategóriában 150LE, a BMW 163. Mi a jó életrõl beszélsz?
I.C.ram
Azért annyira nem pár típust 😄 Szvsz több típust gyárt az Alfa mint a BMW. Ha jól számolom a BMW 10-11 típust gyárt az M-szériákat is beleszámolva. Alfa meg 9-et, és ebben nincsen benne a gyárituningos AutoDeltas Alfák.

Lehet valamit elszámoltam, de kb ugyannyi típust gyártanak.

Fiatról nem is beszélve 😄 Fiat is 10 fölött van a haszonjármûvekkel együtt.

Bár szerintem nem kell ennél több. Bõven elég egy középkategória + kombi egy kisautó és egy felsõkategória. + 1-2 sportosabb típus.

Többi fölösleges, és rengeteg pénz egy-egy modellt kifejleszteni.
CSOCSO
fuck.. nekem kell egy e500😄
Jézus, nehogy elkezdj értetlenkedni mint kedvenc csemeténk!😊)) Nem azt írtam hogy elavult módon gyártanak, így a hsz-ed többi részével sem vitatkozok. Én azt írtam hogy elavult módon dolgoznak. Nálam legalábbis más a kettõ, fõleg hogy ki is fejtettem hogy mire gondolok ezalatt. Arra hogy ugyanúgy pár típust gyártanak csak mint 50-60-70 éve volt divat, amikor ennyi elég is volt. Azóta viszont mindenki autóval jár, kialakultak az osztályok, telített lett a piac ésatöbbi. A gyártók nagy része alkalmazkodott is és így több lábon stabilabban állnak, míg pár gyár maradt a régi módszernél, azoknak vagy bizonytalan a jövõje, vagy már meg is vették õket kilóra.
Ezt pedig csak azért fejtettem ki anno (meg most miattad megint) mert ebben láttam okát annak hogy veszteséges az Alfa, amit itt elõttem már valaki bedobott, én csak elhittem és idéztem azzal a megjegyzéssel hogy "talán". Mint megtudtam mégsem az jelenleg. De ettõl függetlenül a modell amit leírtam igaz, elég egy sikertelen széria ennyire szûk kínálatnál és kellemetlen helyzetbe kerül a gyár, míg egy széles palettát kínáló árka könnyedén kihordja a dolgot.

hykao
Baromság. Mindkétféle autót volt szerencsém vezetni, bár nem egymás után, de az E34 féle M5 annak ellenére, hogy manuális váltós volt nem tett rám nagyobb benyomást, mint az automata 5 gangos E500! (90 körül nagy dolog volt ám az 5 gangos automata váltó!)
Azt kell, hogy mondjam, az E500 egy fogalom még ma is bizony!

De tudod mit, most a kedvedért elõvettem a '92-es autókatalógust:
BMW M5: Sor6, 3535cm3, 315LE, 360Nm, 1670kg, 0-100: 6,3mp
E 500: V8, 4973cm3, 326LE, 480Nm, 1700kg, 0-100: 6,1mp

Maradjunk annyiban, hogy azzal a lomha szarral egy kövér gázzal keresztbe is fordulnál az úton sztem... 😊

1700kg pedig teljesen szokványos egy ilyen méretû, felépítésû, ekkora motorú közúti autóhoz.

A futómûrõl, kezelhetõségrõl nagyon nem tudok nyilatkozni, mert úgy nem hajtottam meg az autókat, de abban valszeg a BMW mindenképp jobb lehet.
I.C.ram
Állítólag ritka szar lomha autó volt az e500as. Túl nehéz volt maga a kocsi. 1700-1800 kg. M5ös gond nélkül lenyomta.
hykao
Taxi: alapvetõen E500-asok voltak, könnyû felismerni õket a szélesebb elsõ-hátsó sárvédõkrõl, azonban bizonyos jeleneteknél 190-eseket szerepeltettek.
Pontosan nem emlékszem mikor, de úgy rémlik így pár év távlatából, hogy amikor az autók pirosak voltak, na akkor mintha 190-esek lettek volna...
Egészen pontosan nem emlékszem már, de arra igen, hogy néhány jelenetben tuti nem E500-asok voltak! Sõt, mintha a töréseknél is lettek volna gagyiságok, úgyis mint üldözés végére kisimuló, eltûnõ, más helyre kerülõ törések stb... 😊
[Walaki]D`Lair
Ezzel csak a helyzeteden rontasz kitekat...

fifi
itt barátom egyetlenegy dolog derült ki, de nem írom megint le, megtettük ma már elégszer, elegen...

fifi
ez igaz viszont...

Kit--Kat
Mondhatod az Opellét is de mind1, itt mi vagyunk a hülyék, õk meg a szakértõk, ez ki is derült az alábbi oldalon...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
Elavult módon gyártanak?? Mi a frászkarikáról beszélsz? 😄 Legjobb dízeleket az olaszok gyártják. Sõt élen vannak a LE/köbcm versenyben is. Gyári GT csapata meg oda-vissza veri a BMWket, biztos mert laprugókkal, 2ütemû, 3 gangos technikával szerelik fel õket.

és most mondjam a VW legendásan gyenge motorjait, kegyetlennagy fogyasztással?
robotnyk
XDD
CSOCSO
akkor m5.. bocs.. a z8 meg nincs a felsoroltakkozt.. az egy masik hsz ban van...
DanielT
Mert az M5, a Z8 egy kalap szar ugye? 😄
CSOCSO
lol.. majdnem azt mondtam hogy ferrari koppintas... de sztan rajottem hogy ez "ferrari" .. akkor azt kell mondjam hogy alfa koppintas😄😄😄😄
CSOCSO
ezek kozul a 6 os.. ( a masodik kep) meg a z4 er valamit kivulrol.. ennyi...
amugy tuti zsir auto mind meg minden..
DanielT
Na látod, szóval kicsit tekerd lentebb magad 😊 (addig amíg be nem vezetem, hogy olvasni sem szabad) 😛P
Kit--Kat
<#mf2>

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DanielT
A mai naptól bevezetem, hogy csak az szólhat hozzá a témához akinek legalább jogsija van... 😛P

Kit--Kat? 😄