Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Volvo sem az a svédacél már, ami egykoron volt. Volvo nagy szerpet játszott Svédország gazdasági fejlõdésében (60-as évek körül kb egyszinten volt a gazdasága a miénkkel) aztán kijött az egyik legsikeresebb Volvo az Amazon alias P-122, amivel betört a Volvo az amcsi piacra is. Király autó volt. Elsõként volt benne szériafelszereltségben biztonsági öv, sõt úgy emlékszem abban volt elõször tudatos gyûrõdésizóna is. Aztán jöttek a németipart meghazudtoló precízséggel, és strapabírással megáldott legendás Volvo, amiknek a presztízsét köszönheti. Aztán 2000 környékén már nem volt olyan nagyon sikeres, és sajnos úgy veszem észre, egyre lejjebb adja a szinvonalat, hála az amerikai nagybácsinak, Saabbal ugyanez a történet. Ez történik, ha az amcsik ráteszik a kezüket a presztízsmárkákra. Sajnos 😞
I.C.ram
Ja az S60-as tényleg nem rossz. Unokatesómnak van egy fullos, még TV is van benne 2.5-ös 5hengeres TDje chiptunninggal. Elég jól megy. Most akarja lecserélni az 530xDre vagy 330XDre nem tudom, de inkább 530.

VWket nagyon lopják. Mikor volt a Golf nevezetes évfordulója, akkor ismerõsömék vettek egy limitált szériás Golf IVet. Kb 1 hónapig volt meg, aztán ellopták. Most Pezsó 206 van helyette 😛
GregSB
Nem mondtam hogy csak azért. Ha különösképpen tetszene a Passát, akkor biztos nem venném ezt figyelembe, de számomra csak egy a sok közül. Elismerem hogy jó autó, de a riválisai legalább ugyanolyan jók. És ha van olyan alternatíva, aminél nem kell minden reggel azon paráznom, hogy "vajon most ott lesz vagy csak hûlt helyét találom", akkor naná hogy azt választom.

bertino
sztem sem, de az ilyesmit sose lehet tudni, hogy épp mikor akarják az én Passatomat ellopni, ilyet lehetetlenség elõre tudni, mindenesetre elgondolkodtató

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

fifi
azért nem megvenni egy kocsit, mert lopják; elég érdekes dolog...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

GregSB
Haveromék még 2002 ben vettek teljesen új Passatot. Pár hónapra rá ellopták a lakásuk elõl (pedig teljesen jó környéken laknak).

1 hónapra rá a rendõrség megtalálta, és visszakobozta a kocsit. Kis szervízelés után (mert ugye mûszerfalba belebarmoltak a tolvajok) visszakapták. Nem telt el 2 hét és megint, ugyanonnan ellopták. Ezután betelt a pohár, vettek egy új 2.0T S60-st, ami azóta is megvan nekik, semmi komolyabb baja nem volt az utóbbi 3 évben, számomra egy etalon kocsi.

Azért az elgondolkodtató, hogy már évek óta(már 2002 ben is, és ha jól emlékszem még tavaly is!) a Passat vezeti a lopási statisztikákat itthon. Én tuti nem vennék.

fifi
bár ez csak kép, de nekem elég otrombának tûnik...
élõben tuti máshogy fest.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Punker
szép 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

DanielT
Elég kevés típus van amit még nem próbáltam, úgyhogy az S40-es is megvolt 😊 Szerinted én népítélet alapján pontszámokat nézegetve fénykép alapján veszek autót? 😄
DJ Bee18
ja csak érdekesség, a francia autókat szidja mindenki az értékvesztés miatt. A volvonál meg mindenki hurrázott, hogy de jó nem drága. Errõl beszélek, a Volvo szóra mindenki ugrott. De ez így is van rendjén, mert az elmúlt években a Volvo kivívta a presztízst, de nem az S40-el 😄DDD

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
de mégse olyan, mintha te magad néznéd meg.
Most nehogy leállj ezen vitázni 😊, sztem abban igazam van, hogy a saját benyomás többet ér, 500 ítéletnél.

DanielT
Nem a nyamvadt pontot kell elsõsorban nézni.

"Ott van 60 részletes írás az S40 -rõl" ez a lényeg.
DJ Bee18
mellesleg észre vettem, hogy a Volvoról mindig mindenki meg van gyõzõdve, hogy szuper. Tapasztaltam, rengetegen azt hitték (laikusok), hogy az egy 10 milliós autó, meg sajnálkoztak, amikor utána Laguna II-õnk lett, hogy miért vette vissza a cég, pedig a laguna 2x kényelmesebb, meg komolyabb volt. Magyarul sztem sokan elvakulnak tõle. De ha kipróbálja valaki és tetszik vegye meg nyugodtan. Csak azt mondom, számokra ne hallgassunk 😊

DJ Bee18
de nem csak a megbízhatóság a lényeg. Attól még ugyanúgy szûkebb és belülrõl ronda marad. Nekem nem fog bejönni soha. Ja és te ezekbõl a számokból eldöntöd? 😄DD Volt egy gyerek, aki beírta, hogy 3 hetes az autója, és még semmi baja. 😄D A megbízhatóságra, meg szervizelésre, meg majdnem mindenre teljes pontszámot adott. Na ebben ugyanilyen komolyan hiszek, mint amilyen az az ítélet. 😄DD

DanielT
Totalcaron kell olvasgatni a népítéletet, a tiéd egy tapasztalat, ami rossz. Ott van 60 részletes írás az S40 -rõl és semmivel nem rosszabb mint a többi típus, sõt átlaga: 7.2

A 2000 utáni Passat 51 ítélet, átlag: 6.7
DJ Bee18
nem hiába olcsó. 😄DDD A családban egymás után volt egy alap 1.6 passat, meg egy 1.6 V40. Az észrevételek:
kicsi, kényelmetlen (a passathoz képest), a belseje katasztrófális, állandó szerviz, annyi, hogy a +10 LE miatt hangyaszarnyit gyorsabb.
Egy szóval 5x inkább a Passat. Ez igaz a generációváltás utánra is.

I.C.ram
<#szomoru1>
DanielT
<#szomoru2>
I.C.ram
Elõször is azt mondtad, hogy befejezed, ugyanakkor mégsem vagy képes erre ezekszerint. De persze nekem van komplexusom.

Látom baromira nem sikerült felfogni az agyacskáddal, mit mondtam. Azt mondtam, hogy bizonyos környezetben tök felesleges a szerintem, mert eleve csak a saját véleményét mondhatja... Vannak dolgok mikor csak saját véleményt lehet nyilvánítani pl: szépség. Ha ezt nem birod felfogni hát sajnálom,. Ez van. Engem meg ne oktass ki a társasági életrõl, amíg ilyen kegyetlenül szarba nézel mindenkit, aki máshogyan vélekedik. Arról nem is beszélve, hogyha beírod az Sg keresõbe, hogy ronda, kb oldalanként 20at találsz, és az esetek 95%ban nem írta oda senki, hogy "szerintem", de persze ez téged nem zavart, csak az, mikor én írom be.
DanielT
Aki egy Volvo és a Passat között az utóbbit választja, az meg is érdemli 😄
fifi
nekem tetszik, csak az a bökkenõ, hogy a 70%-uk úgy szét van küldve, hogy iszonyat...
legalábbis amikhez eddig szerencsé/tlensége/m volt...

[Walaki]D`Lair
Há' de az presztízs autó <#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe><#hehe>

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

fifi
ez egész pofás, ennyiért max leharcolt Passat-ot kapok...

Hehhe, most a céges autónk egy 1.3-as Ignis. Hát én kellemeset csalódtam mikor beültem. Nem olyan hû de kényelmes, de én elférek azért a magam 108 kilójával és 197 centijével 😄 VVT motorral rendelkezik a kicsike (változó szelepvezérlésû), ha egy-két ember ül benne akkor lehet vele menni rendesen, de több emberrel képtelenség már 100-nál elõzni. Motorikusan és elektronikailag jól összerakott autó, csak nagyon idegesít hogy a külvilágtól csak egy vékony horganyzott PAPÍR! darab (a kasztni 😄) választ el :S

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

DanielT
Csekkeld az S40 -es Volvókat is. Röhelyes ár, de van presztizse és nem csúnya +jó gépek.
fifi
na nemtom
A4-ekkel is szemezek, majd elválik... Lehet felidegesít vmi használtautó júzer és veszek egy új dízel Ignis-t 😄

Ezért nem szeretem a használtautókat 😄 Na de, 3 hónapja volt forgalomban, alig volt benne 4-5000km (ez nem biztos, de körülbelül ennyi!) és én nem vettem észre semmi különöset rajta, sem motorikus hibát, sem ilyen jellegût, ja és szvsz elõbb kibújt volna a szög a zsákból ha az elõzõ tul. lett volna gázos, mert azért jó ideig ment vele tesóm!

fifi
úgy értem, hogy vehette már eleve lámer nõi tulajtól...

Hát nemtom, véleményem szerint nõvérem nem vezet rosszul, sõt! Egyébként kuplung besülés és elállítódás, ebbõl kifolyólag váltóakadozás kerregés ---> lendkerék kopás és fogaskerék kopás.

fifi
pontosan mi volt a baja?
mert nõ>váltó, kuplung
ez elég gyakran probléma...

Szvsz ne vegyél ilyet! Nõvéremnek is Toledoja volt, nõi elsõ tulajtól vette, de 3-400km enként ment vele a szervizbe kuplung és váltógondokkal! Szóval én nem ajánlom!

GregSB
Kösz, így teljes az összehasonlítás 😉

DanielT
Na, hogy nehogy szó érje a ház elejét 😄

BMW hátsókerékkel
DanielT
Nem vágtam le, csak 2 ben vettem fel, mert úgy bírta a gép 😊 Kell a hátsó kerék is?
GregSB
A BMW hátsókerék indulását miért vágtad le?

Egyébként megdöbbentõ a különbség az elsõ kerék-indulás között <#wow2>

DanielT
Na ne erõltessük ezt a 4Matic megoldást 😛PP

Jégen elindulás szimuláció (saját felvétel):

Mercedes ML 400 CDI VS BMW X5 IS
GregSB
"õ hát nem egy kategória"

Téleg most nézem 7es BMW nincs is összkerékhajtással <#fejvakaras>

PyRex
õ hát nem egy kategória, de nem vitatkozom 😄
amúgy tényleg el lett találva nagyon az az autó, de a mercihez képest belülrõl nagyon fapados. 😞

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

GregSB
Hát ha már választani lehetne én inkább egy 530xd-be ülnék <#bee1>

PyRex
Ne vitatkozzatok, üljetek bele (ilyenkor télen a nagy hóban pláne) egy S500 4matic-ba és rájöttök, hogy az alfán és a bmw-n túl is van élet 😊))))))))))))

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

DanielT
Úgy értettem, hogy volt/van már. (speciel most is van mindkettõ)
CSOCSO
LOOL😄 amugymeg.. mindketton tul vagy?? hat nem voltam egyikhez se markahu... talan alfak kene venned😄
fifi
ezt hol nézted?

DanielT
Na, most látom, hogy már megint beírtam, hogy "szerintem", hogy dögölnék meg.
DanielT
Gyári adatok? Abból már lehet következtetni azért. Pontosabbat nem fog neked szerintem senki mondani, mert vezetési stílustól is függ. Úgy gondolom csak város 9.5-10 liter, országút 6 liter, vegyes 7.5-8.

szerk: közben meglett a gyári, nem lõttem mellé 😊

város: 10,6 l/100 km vegyes: 7,6 l/100 km
városon kívül: 5,9 l/100 km Tesztátlag: 8,5 l/100 km
fifi
a délután linkelt Toledoval kapcsolatban tud valaki érdemlegeset?

GregSB
Az az érdekes, hogy más nem szokott ilyeneket írni ugyanilyen formában.

bertino
komolyan nem unjátok még ? elég az offból <#banplz>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

DanielT
Meglehetõsen frusztrált, komplexusokkal küszködõ ember lehetsz, ha minden áron bizonyítani akarsz 100%-osan vesztett helyzetbõl. Ezzel a fórumokon próbálkozhatsz, de az életben esélyed sincs intelligensebb környezetben, ezt tapasztalhatod, vagy majd fogod.

Most például egy 100%-ig elfogadott, minden nyelven létezõ kifejezést próbálsz értelmetlennek nyilvánítani és példának hozol egy teljesen hibás "letanítani" kifejezést. (google: letanítani:49 találat, tanítani: 263,000 találat, szerintem: 2.030.000 találat) úgy látszik mégis használja valaki. Persze teljesen értelmetlen, tudjuk.

szerk: Dögöljön meg a sok értetlen, nehéz felfogású bunkó, aki képtelen megérteni, hogy bármikor bármit mondhat, az úgyis csak a saját véleményét tükrözi. Szervezem a tüntetést a "szerintem" szó eltörlésére minden nyelvbõl, úgyis nagyon megutáltam az RTL reklámban.