Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lteebee
Pontosan ez a helyzet.
Én kompromisszumkész vagyok.
Inkább ülök egy kevésbé látványos autóban, ami viszont nem romlik el.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

sziasztok audi coupe-ba bal elsõ lámpát tud valaki ajánlani ?
hol találok ?
köszike <#finom>
DanielT
A-a. Ez pont ellenkezõleg van. Egy 30 millás géptõl sokkal többet vár el és kevesebbet bocsájt meg az ember mint egy 3 millásnak, amirõl tudomásul veszi, hogy "na jó, ez mégse egy felsõkategóriás autó, belefér". A drága autókban eleve sokkal több is a hibajelenség.

Egy S Mercedes 1000000%, hogy többet romlik el mint egy elõzõ generációs Swift.
Ha ez igy van, akkor vajon miért nem a 30 millás luxusgépek vannak a lista elején?😊
DJ Bee18
Korábbi JD Power listához: Ez nem autók technikai értelemben vett rangsora, csupán személyes elégedettség. Nyilvánvalóan egy 30 millás luxusgéppel többen elégedettek, mint egy 3 milliós Citroennel, mégha mondjuk az a 30 millás gép le is rohadt alatta 1x-2x...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
pedig ebben igaza van, vannak rajta érdekes formák, de úgy az összhatás nagyon unalmas... SZTEM

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Kit--Kat
van 1-2, de nem jellemzõ mosatnság

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

bertino
ne kezdjünk szerintem neki vitatkozni 😊
én is mondhatnám sokmindenre, egy két olasz márkára is...
kitárgyaltad te már ezt 100x mással

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

I.C.ram
Hát valakinek bejönnek ezek az egyszerû formák.. 😛
bertino
szerintem meg nem -.-

I.C.ram
Ez?

Ez szerintem baromi jellegtelen, fõleg ezzel a kommersz ezüstszínnel.
fifi
hát pl. az Avensis minden csak nem ötlettelen..

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Ez mondjuk így van.

A legjobb autó szerintem egy Alfa Brera lenne, egy B18C7 motorral 😄 (és persze made in japan)
I.C.ram
Mondjuk a Honda még határeset, de a Toyota számomra egyet jelent az ötlettelenség, és a csúfság mixjével. Pl a legrondább autók egyike: Toyota Yaris és ennek a fokozása: Yaris Verso.
I.C.ram
CRX is húúde bátor tervezés volt... nem volt más, mint egy sportosabbra húzott mini autó.
I.C.ram
Kb az európai, sõt még az amcsi gyárak is rutinból lépnek ekkorákat, csak a japánok képtelen az ilyet rendszeresíteni. Mondjuk nézd meg az új Cadillaceket, vagy Chrysler 300ast, vagy az új generációs eu kocsikat, pl Alfa 159. Ezek mind baromi merész húzások voltak.
I.C.ram
Honda történelmének kb elsõ merészebb autója volt.
bertino
ez igaz, de ez a buborékautó... :\

Hát ja, azért a mûanyagburgonya dizájn meglehetõsen merész volt, nem beszélve a belsõ tér futurisztikusságáról. Mertek lépni egy olyat, amit a gyártók 95%-a nem merne.
De már a CRX-nél is megmondták: "Csinálj valami olyat, ami mindenkinek elfogadható külsejû: az teljesen átlagos. Csinálj valami olyat, ami néhány embernek állatira bejön, néhánynak meg hányni kell tõle: Na itt alkottál valami maradandót."
Magnumrolcsi
<#vomit>

robotnyk
kinek a pap, kinek a paplan.
viszont cáfolatnak jó.
bertino
erre had ne mondjak semmit, mert kb pont ugy néz ki...

robotnyk
I.C.ram
Egyik japán autó se nagyon bátor megjelenését tekintve. Mindegyik a semmitmondásra épít.
Az csak szimplán megbízhatatlan.
Lteebee
Igaz, csúnyák.

Stann
Én a Saab-ot nem értem, miért került annyira lentre...

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

A subaru szerintem a megjelenés, és a költségek miatt csúszott visszább. Mindent lehet rájuk mondani, csak azt nem, hogy szép, vagy elegáns autókat csinálnának (de még csak merészet, vagy modernt se nagyon tudnak alkotni, inkább a tradícióra, és a meglévõ dolgokra építenek). És ehhez még jó drágák is, még a szervizelésük is. Akinek a japán megbízhatóság kell, az Lexust, Hondát, meg Toyotát vesz, akinek meg az összekerék, vagy a luxus, vagy a teljesítmény, és kevésbé számít az ár, az inkább BMW-t meg ehhez hasonlókat. A subaru nagyon egy határvonalon táncol, lényegében egy szûk réteget céloz csak meg a modelljeivel. Hiányoznak az alsóbb, nagy számban eladott olcsó autók piacáról, de ugyanígy nincsenek jelen a presztizs kategóriában sem. Igy meg nem lehet nagyot szakítani, és a középszerû modelljeiken is többet kell keresniük, mint más gyártóknak.
Lteebee
A kérdés az, hogy tényleg olyan megbízható a Lexus?
És akkor a Subarut pl. drága fenntartani?

Aki esetleg lusta volt megnézni a cikket ugye:

Kit--Kat
talán ár/érték is beleszólt

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

fifi
nem ugyanaz...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Nem ugyanaz. Sok különbség van köztük, még ha apróbbak is. Más motorvezérlés, más alkatrészek stb.

De ha elolvasod, a rangsor nem a megbízhatóságot tükrözi. Pl ha a VW és a Skoda azonos megbízhatóságú, akkor is elõrébb kerülhet a Skoda, ha azt meg olcsóbb megvenni/fenntartani.

Ugyanígy, lehet egy autó olcsóbb a másiknál, de ha kevésbé megbízható, akkor végezhet alatta. Sõt, lehet jobb minõségû, presztízs autó is, ha egy vagon pénzbe kerül minden vele kapcsolatban, akkor az a súlyozott pontszámban már ki is egyenlítõdött.
I.C.ram
Kicsit furcsa nekem, hogy a Skoda ott az elején, közben a felsõbbkategóriás VW meg lejjebb... ami gyakorlatilag ugyanaz az alváz, motor, stb.
DanielT
A Lexus mindig ott fog tanyázni, mert arra már csak a hibátlanság nimbusza miatt sem mond senki rosszat 😊 Nagyon jól megcsinálták ezt az imázst a japók!

1. Japán
2. Japán
3. Skoda <- milyen jól néz ki ez itt köztük 😄
4. Japán

Ha nem tudnánk, hogy ez a lista minek alapján készült egészen érdekes találgatásokra adna okot 😄
Lteebee
Nálam az esik le, amit sejtettem, vagyishogy a japók elõl(kis kivétellel).

A lexus viszont kifejezetten nagy különbségeket mutat.

Ez egy súlyozott rangsor, ami több szempontot figyelembe vesz.

Nyilván, ha csak az lett volna az egyetlen szempont, hogy ki tudja a legböszmébb luxusautót csinálni, akkor nem ez a sorrend alakul ki, és nem is ilyen kis különbségekkel.
DanielT
Az ipari átlag és a legjobb közötti 7% különbség elég hülyén hangzik mindenesetre.
Nem hiszem, hogy egy ilyen határt meg lehetne húzni. Ez csak egy összehasonlítás, egy rangsor. A szempontok pedig benne vannak a cikkben.
DanielT
Ebben a táblázatban nem az a lényeg, hanem, hogy a Honda a második és csak a Lexus elõzi meg 😊

Egyébként pedig döntsd el, hogy neked mi a jó, vagy a nem jó. 1000 fõbõl hányan elégedettek az általuk válsztott márkával, nyilván az átlag alatt már annyira nem oké a helyzet.

Lteebee
Az átlagtól lefelé szar?
Vagy honnantól mondható nemjónak?

Joey_The_Man
lejött a 8x05 <#smile>

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Joey_The_Man
ja jó,csak ugy mondtad, mintha most lett volna.. és akkor én meg az nem értem mit értettél friss listán ? ebbõl simán arra következtettem, még nem láttad a "szárnyas" részt.. de akkor ezt jól megbeszéltük

amúgy tisztába vagyok vele, hogy az a pár tized annyira nem számít.. és hogy ez a Stig is mennyire "hiteles".. csak mégis :-) Meg nekem No.1 carrera GT.. KOenigsegg-et eleinte nem szerettem..de pozitívan változott a vélményem..

szerk.: amúgy utólag elolvasva, tényleg értelmetlen dolgokra válaszoltam, mert nem olvastam el rendesen mit írtál.. bocs <#hehe><#vigyor2>

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

CSOCSO
felig ertelek felig nem.. en is lattam az uj szarnyas ccx et.. es a regebbit is lattam mar hetekkel ezelott.. en csak leirtam mizu.. amugy az idoket is vagom...

kisse viccesnek erzem mondjuk ez az alazos dolgot.. biztos vagyok benne hogy ha bekotnenk a szemed nem ismerned fel a kulonbseget egy slr sem egy ccx+wing kozott... marmint erzesre.. szal ez a 1-2 mp kulonbseg csak mondva sok..erzesre ugyanugy HUBAZZ

koenigsegg uber.. mar ultem is benne.. de SLR amugy jobban tetszik
Joey_The_Man
Ez már vagy 4 hete volt.. Azóta én már láttam az"új" szárnyas CCx -et.. erre utaltam a #45757-ben

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szarrá alázott mindent!!!<#eplus2>CCX ideje: 1.17.6 Eddig Zonda F volt elsõ helyen 1.18.4 -el

CSOCSO
LOAL!!!! Stig szettorte a koenigsegg CCX et.. aszonta hogy az a baj hogy nincs rajta szarny... loal mi?
sztan most a koenigsegg visszaadta neki a CCX et a seggen egy szarnnyal oszt egybol rekordot allitott fel. megverve a zondatol kezdve mindent!!!

valaki tud friss listat amugy?
Kit--Kat
csak unalmas a sok pesszimista síros ember, hogy ennyire szar és fos ország jájjjj de rossz itt...

bertino
ki sír neked ?
kérdezett, válaszoltam