Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg a Honda i-DSI-ben is.
A két gyertya szabályozottabb égést biztosít, alacsony és magas fordulatoknál jobban lehet szabályozni a témát, jobb emissziós értékek, alacsonyabb fogyasztás. Általában alacsonyabb redline van ilyen motoroknál, viszont a nyomaték már a közepes fordulatszámokon jelen van (Jazz-ben pl már 2700/2800RPM-nél megvan a max, ami benzinmotornál nemigazán jellemzõ).
Lóerõben kb a mérési hibahatár alatt marad a különbség...
1. Annyit ami a nyilvánvaló, hogy nem elég rövidek ahhoz a motorhoz. Ennyi gyorsulást bármelyik 1.6-os ESi (8.9 - pedig ez hosszabb "D" váltós) / VTi (7.3) Civic fel tud mutatni pl, de a 10s még egy 1.5-ösnek sem mûvészet (gyárilag 10.3).
2. Szerinted mi adja egy alfa motor hangját, vagy bármelyikét nem csak Alfákét? Fõleg ha már régóta nem boxerrõl van szó, hanem egyen-sor4, meg max v6-okról... úgy bizony, a szívó és kipufogó hang. Más hangban nem különböznek ezek a többi motortól.
Egyébként nem csak az Alfa gyártott Boxermotorkat nagy sorozatban, hanem pl a Subaru is mind a mai napig.
[Walaki]D`Lair
Nem biztos hogy marketing, a smartban is két gyertya van hengerenként, de sehol sem reklámozzák...tisztább így az égés vagy mi...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

OkOk!

DanielT
Ezzel én tökéletesen tisztában vagyok, engem is hihetetlenül idegesített annak idején amikor mindenki belemagyarázott minden autóban innen is egy kicsit, onnan is egy kicsit. Azóta viszont már hagyomány lett belõle és ahogy a többség, én is poénból írom, láthattad is a nagy szmájlit a végén 😊)
Nem személyes volt!

Hehe! <#eplus2> Én meg ugyanebbõl az okból írtam! Habár lehet, hogy a csomagtér, meg a térképolvasó lámpa rendkívûl hasonló a három kocsi esetében. Mindenesetre - SZERINTEM - nem kéne így hasonlítgatni(felesleges).
Amúgy meg mi van akkor, ha netán totál ugyanaz a lámpa két kocsin(pl.: Opel, Chrysler)? Ugyanaz a cég, ugyanaz az alkatrész mégse jutna eszembe, hogy ezért fikázzam esetleg az egyiket a másikkal szemben...

DanielT
Én is erre gondoltam, de a lámpák hasonlóságát nem fedeztem fel, így azt hittem másról van szó 😄
Hogyhogy mi? Na, várj, leírom magyarul: KAMAZ

DanielT
"Naneeee! Már megint?"

Hagyomány 😄D

Kama3? Ázmi?
Naneeee! Már megint?
Amúgy csak neked megsúgom, hogy ezek nem Golf, de nem is Mazda lámpák! Hanem Kama3 lámpák!!!

streeter
Ha már az Alfáknál tartunk akkor:

Nekem sose tetszettek az Alfák. Lehet azért, mert nem próbáltam és még csak nem is ültem benne, de ez az új Spider nekem kifejezetten tetszik.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

DanielT
1. Mit tudsz azokról a váltókról?
2. Az Alfáknál a motorhang volt mindig a szép(nyitott motorháztetõvel szokás elismerõen hümmögni egy Alfa motorja felett, ott pedig nem a kipufogó szól), nem a megcsinált kipuffhang.
3. A TS tényleg csak marketing.
DanielT
Ezt tudja: 0-100 Km/h
Csak ugye azokat még egy 1.6-os autónak sem mûvészet alázni 😊 Sosem volt jó gyorsuló (váltó).
A hang meg kipuff kérdése csak az alfáknál, már régen nem a motorral érik el a szép hangot. Még a TwinSpark sem a teljesítmény kedvéért van ott, de azért jól mutat a TS ugye 😊
[Walaki]D`Lair
Pedig ha tudnád, hogy mennyire fos a futómûve a többi hot hatch-hez képest...😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Najó nem, elismerem, tényleg szép az 😊
DanielT
LOL! 😄DDD
I.C.ram
Szép-szép, de nekem egy Alfa 147 GTA jobban kéne 😊
DanielT
Nézz át a tuning autó mánia topikba, linkeltem egy unalmas aszfalt cirkálót 😄
I.C.ram
Ja csak a merci cserébe még egy unalmas aszfalt cirkáló is. 😛
GregSB
"Az Alfa Romeo az igazi autóbuzik autója. Egy kihívás az egész, nem egy unalmas merci 😛"

Hát újabban úgy tûnik a merci is a autóbuzik kegyeire játszik, mert egyre több a meghibásodás 😄D

I.C.ram
Jaja. 2008 körül jön asszem.
DanielT
Durva is lenne véglegesnek a V Golf+Mazda6 lámpáival 😄
GregSB
Ez concept?

I.C.ram
Alfa Romeo 169

I.C.ram
"Csakhogy az Alfa nem az adatokról szól; aki élettel teli sportkarakterre vágyik (értsd nyomatékgazdag, vezetõbarát motor, izgalmas hang, igényes futáskultúra), nem csupán a számokat nézi, és nem német és amerikai márkáknál nézelõdik."
I.C.ram
mostmár igen, de eddig nem volt.
I.C.ram
Hát megint azok a köcsög fakezû amcsik...

Mi a szarért engedik beleszólni a GMet az alfa életébe? Ezek hülyék 😞
[Walaki]D`Lair
dede

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
2007-tõl újra lehet kapni Alfákat az USAban, és a Maseratikkalegy szalonból árulják majd õket. Kiváncsi vagyok, hogy milyen motor lesz bennük.
I.C.ram
Tudtommal nem igazán van opel motor az Alfákban.
I.C.ram
Mirõl beszélsz? Emlékszem mikor az 1.8as TS 156os Alfánk lazán alázta a 318as BMWket. Hangja is ezerszer szebb volt.
DanielT
Jah, az erõs, dinamikus !OPEL! V6 os motorok 😄DD
I.C.ram
Régen az összes Alfa hátsõkerekes volt. Ez csak a 90-es évek közepétõl kezdett meghülyülni és elsõkerekhajtásra gyúrni 😞 Sõt baromi sokáig az Alfa gyártotta a legjobb Boxermotorokat is, sõt az egyetlenek voltak a normál személyautók piacán. Szóval régen mûszakilag is igazán egyedi volt az Alfa, de mára feladták az elveiket, és mára csak az erõs/dinamikus motorok, meg a szép külsõ maradt meg az egyediségbõl 😞 De én még így is nagyon szeretem.
I.C.ram
Hát lehet, hogy te szeretsz egy kigyúrt állatot is harmadiknak, de én akkor már inkább maradok a 2 nõ + én triónál 😄
DanielT
Raknának õk hátsókerék-hajtást, de állatira megdrágítaná a kocsit, mert nincs a polcon a cucc hozzá mint az elsõkhöz.
MikX
Hát lehet hogy ebben van valami, de épp ma láttam 2 Alfa GT-t, mondom, nem nagyon szeretem õket, de igazán jól néz ki, csakhát ha így kinéz, magyarázza már meg valaki, hogy hogy lehet egy sportautóba elsõkerékhajtást rakni?
Minden szép eddíg a pontig nekem...
A brera meg már nem tetszik, túlnagydarab, meg súlyos is...
Ááá...
Ez az én bajom...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DanielT
A szeszélyes gyönyörû nõ az autóban üljön mellettem, ne a kocsi viselkedjen úgy 😄 Az autóm legyen betonszaggató komoly vadállat.
I.C.ram
Az Alfák jók voltak a 60-as 70-es években. Te a 80-as évekrõl beszélsz. 😛

és szarok bele, ha meghibásodik.

Azért veszel autót, hogy eltünj a forgalom szürkeségében, vagy azért mert szerelmes vagy bele? 😊

Az Alfa Romeo az igazi autóbuzik autója. Egy kihívás az egész, nem egy unalmas merci 😛

Már annyiszor írtam, hogy az Alfa egy szeszélyes gyönyörû nõ, latin temperamentummal. Német autók meg doppingolt NDK-s sportolónõk.

Válassz 😄
[Walaki]D`Lair
De, pont aztért nem😄DDD

I.C.ram
Áhh nem értesz te hozzá 😄
[Walaki]D`Lair
Sose vennék régi alfát, bár a 75 az nagyon tetszik...😊)

I.C.ram
A szart... Ez az autó többet ér ma, mint egy vadonatúj középkategóriás kocsi 😊

6-7 milliótól indulnak. Zsír ez az autó. Alázta rendesen a mezõnyt.
[Walaki]D`Lair
Vót valamikó' 😄😄

Magnumrolcsi
Ne igyál elõre a ....... 😊

desigo
nah végre nem veszekedtetek😊
DanielT
Olvastam valahol egy cikket ahol péppé cáfolták a létezõ összes a vásárlóknak fontos szempontból. Érdekességnek jó, másnak sem.
Vagy legalábbis eddig nem lett.
Azért egy ilyet bevezetni a piacra nem kis idõ, fõleg ha a saját meglévõ termékeik pozícióját is veszélyezteti.