Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Oda kellett tenni, hogy ki lehessen látni valamenyire a magas far miatt. Egyébként tényleg érdekesen néz ki, de tovább fokozza az egyediségét 😊
streeter
De most mond meg nem idétlenek ott fent azok a tükrök???

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

DanielT
Tehát az autó jellegzetességei 😄DD
streeter
Most nézem hogy az Astra rendszáma magyar 😄 Gondolom azé az arab csókáé. De van neki már egy sárga Zonda F-je is.
Nekem ebbe a kocsiba a tükör elhelyezése a szárny kettéosztása meg a kipufogók nem tetszenek. A beltre viszont az egyik legszebb amit láttam.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

Ez elég viccesen néz ki 😊
desigo
<#worship><#worship>
Magnumrolcsi
😊

Joey_The_Man
nálunk elalhatsz a pincében.. <#nevetes1>

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

A motor hangját a szelepek csattogása adja, nem is tudtad? Az hogy igazán jellegzetes hangot csak a gázáramlás tud kelteni, mellékes dolog 😄DD
CSOCSO
Ja. motorhang.. beszlegessuk mar el milyen cuccok vannak az autoban... egy alpari 86 os sem szol ugy...

cat back exhaust meg ilyen olyan leomlo meg ez meg az... egybol gyonyoru hangja van az autonak
I.C.ram
Egy hangmérnök még egy barkas hangból is csinál neked v12-es repülõgépmotort 😄
[Walaki]D`Lair
Az igaz, mivel mozifilm, de magának a kocsinak télleg ilyen hangja van 😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Kutya is látja, hogy alávágták a hangot 😄
[Walaki]D`Lair
LOL!!! A motorhangról te ezt hogy állapítod meg csocsó? 😄😄😄😄😄

Mellesleg köze nincs a sport kipuffhoz 😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

CSOCSO
jo de ezen sport kipufogo van.......
I.C.ram
Nincs az a pézn, amiért Dunaújvárosba költöznék... 😄
desigo
Nem tudsz eladó lakást?

(költözök oda)<#nevetes1>
Joey_The_Man
Basszus iylen idõben kész élmény sétálgatni.. hol egy fehér Gallardo roadster, hol egy Zonda F, hol egy Enzo jön szembe..

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

Joey_The_Man
Szebb a hangja, erõsebb picit, könnyebb, gyorsabb 😄DD

Kit--Kat
Az a durva, hogy az Enzoja itthon lett levizsgáztatva, láttam fókuszban múltkor valami Ferrari találkozón németben, ENZO-01, rendes magyar uniós rendszám, meg az a matrica az ablakban.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Joey_The_Man
Aham <#smile>

desigo
Miben különbözik a simától?
[Walaki]D`Lair
Zonda F? Lecserélte a sima zondát?

Joey_The_Man
Járkálok a városban hallom cirkál a Zonda F.. 😄DD Mondom csak megörökítem a telómmal 😄DD

Zonda F video dunaujvaros

Joey_The_Man
Srácok ma olyat láttam... 😄DDD

Kit--Kat
<#eljen>

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[Walaki]D`Lair
Akkor hallgasd meg ezt Csoccser...😉)

GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛ!!!!

I.C.ram
4 hengeres Alfa Romeo boxernek jobb a hangja azért 😊
I.C.ram
Kicsit üveges hangja volt.
desigo
<#worship><#worship>
streeter
Sajnos csak egy digitális fényképezõ volt nálunk. Majd kimegyek egyszer normális kamerával felmenni.

CSOCSO
meg a srac hangjabol itelve azert ezt a hangot fel lehetett volna ugy is venni hogy a szobad beleremegne ha feltekerned a hangerot.. de igy olyan mintha egy akvariumban lett volna a kamcsi
CSOCSO
hat azert jobb mint egy sor4....
I.C.ram
Hát ennek nincs túl jó hangja...
I.C.ram
Az Alfa volt a nagy boxeres. Gyakorlatilag szinte minden 4 hengerese boxer volt.
I.C.ram
Jaja tényleg nem csak marketing. Mikor anno reklámozták a 156ot meg sem említették a TS-t. Arról nem is beszélve, hogy az összes versenygép TS, legyen az Alfa, vagy BMW. Szóval gondolom nem csak poénból pakolnak bele plusz gyertyákat.
streeter
Tess egy kis 3.8-as V6-os hang. Minden gyári 😄

Nekem csak a kipufogóján akadt meg a szemem 😊 igazi dizájn gyöngyszem 😄

Bár a 4kerék meghajtása is elég vicces úgy, hogy hátra max 50%-ot tud tenni...
DanielT
Totalcar Mazda MPS teszt

Olvasói szavazás:

Kéne 612 <- Kik ezek az emberek??? 😄
Nem kéne 86

Én minden cikket elolvasok, de ez az autó nekem még így is annyira unalmas, hogy ezt nem tudtam végigszenvedni.

Inkább verjenek agyon, minthogy 9.3 milliót adjak ezért az autóért.

Ki lehet hallani minden bizonnyal akkor, ha azt akarod kihallani. (kiemelve a motort a környezetébõl)

De a motor jellemzõ hangját nem ez határozza meg, mivel a szívó és kipuff hangok ezt bõven elnyomják. Max a rezonancia kelt majd különbözõ érzést.
DanielT
"És szerinted ha két V6-os motort teszel egymásmellé légszûrõ, meg kipuff rendszer nélkül, akkor azoknak is teljesen más hangjuk lesz?"

Lesznek olyanok amelyek szinte megkülönböztethetetlenek és lesz egy kettõ olyan aminek jellegzetes, a többinél jobb hangja, kifinomultabb járása lesz. Ezekbõl születnek a "legendák".

"A V6-os 3/3.2 meg csak egy a sok közül."

Az az egy ami még õriz valamit a mítoszból. A töltelékmotorok kommersz szarok ugyanúgy mint a többi ebben a kategóriában.

"Miért, szerinted azonos fordulaton mi lesz a különbség köztük, ha nem számítod a kipufogó és a szívó hangot?"

Van a motornak néhány alkatrésze azért ami mûködése során hangot ad ki és meggyõzõdésem, hogy a VTI simább kiegyensúlyozottabb járását azonos fordulatszámon pörgetve is simán ki lehet hallani.
Miért, szerinted azonos fordulaton mi lesz a különbség köztük, ha nem számítod a kipufogó és a szívó hangot?

Itt nem 0.1 decibelekrõl volt szó, hanem hallható különbségrõl ugye, ami felett hümmögnek a nagyonhozzáértõk.

Két sor4-es, ugyanolyan köbcentis, vezérmûves szelepelt /OHC motor között pontosan annyi különbség van, mint két V8-as, ugyanolyan köbcentis, nyomórudas szelepelésû /OHV motor között. Még ha a konstrukció egykét ponton különbözik is, elhanyagolható. A motorok jellemzõ hangját, karakterét mindig a szívó oldal (rezonátor, szûrõ, szívócsonk), és a kipuff rendszer (leömlõ, kat, középdob, hátsódob) kialakításával határozzák meg, mivel a gázáramlás ezeken a helyeken tudja valamilyen módon megszólaltatni a motort.
Magának a motornak max akkor lesz különbözõ hangja, ha sor4-est hasonlítasz boxer6-hoz, vagy V8-hoz, tehát lényegesen más a hengerek száma, köbcenti, stb.
És szerinted ha két V6-os motort teszel egymásmellé légszûrõ, meg kipuff rendszer nélkül, akkor azoknak is teljesen más hangjuk lesz?

Amúgy te írtad, hogy VOLT szokás a motorhangjukon hümmögni... amikor még boxerek voltak.
Tehát most akkor ne kanyarodjunk már el ilyen gyorsan a mai motorjaik mellõl, hamár errõl volt szó. A V6-os 3/3.2 meg csak egy a sok közül.
JAJA! Éljenek a nagy dög amcsi motorok! V6, V8 minimum!

DanielT
Mellesleg szerinted az 1.6 VTI nek ugyanolyan a hangja mint egy 1.6 Hyundai nak?
DanielT
Ki a tököm beszél itt nyomorult 4 hengeres 1.6os motorokról? Az Alfák jó hangját szerinted ezeknél a kávédarálóknál szokták emlegetni? Ugyanmár. Ez a kategória csak a rizsrakétáknál számít(ahol ez már nem is alapmotor), mindenhol máshol csak kiegészítõ a motorpalettán az olcsóság miatt.

Jó hang egy motornál 6 hengernél kezdõdik és 12-16 hengernél végzõdik. 4 henger a zümmögés nem motorhang.
1. Konkrétan mi a problémád? a vti szerinted nincs 4 ajtós változatban mindennel felszerelve, vagy mi? És hol volt egyátalán téma a felszereltség? A gyorsulásról volt szó.
2. Hát igen persze, tegyél egymás mellé két sor4-es 1.6-os motort légszûrõ és kipuff rendszer nélkül, meglátjuk mekkora különbség lesz a hangjukban 😊 Biztos jelentõs eltérés lesz a benzin robbanásában, meg a szelepek kelepelésében 😄D
DanielT
1. Mert a 95 ös évjáratú 1.8as 4ajtós mindennel felszerelt kocsi gyorsulásának olyan szar érték az a 8.8? Ló-áll. (ez van az alább linkelt listában, '96 tól már mindenféle kavarás van az 1.8 nak nevezett de valójában más lökettérfogatú motorokkal, ezért azokat hagyjuk)
2. <#wilting> Mert a motor járásának nincs ám hangja, csak a szívó meg a kipufogónak ugye? Ehhhh. Az utolsó mondatot remélem nem nekem írtad mint újnak szánt infót.