101030
.
  • MikX
    jahh... csak ezittnemahálivúúd! :D
  • pszihopata
    Ha kilövik a gumid nehéz ám az úton maradni!:)
  • DJ BP
    tényleg ilyen 205-ösből készült megemelt ,,terep" változat is, ha jól emlékszem :D
  • pszihopata
    Ez még kolompáréknak is forró talaj lett volna a bontáshoz!:)

/60791-gondolom hajtotta a níva!/
  • DJ BP
    nyilván, de mi a fenének jártak arra? :)
  • fifi
    Tipp:
    nulla értékűre törték a szekeret azzal, hogy nekimentek a fának???
  • DJ BP
    Otthagyták rendszám nélkül, f*sza :)

De mit csináltak ott
  • pszihopata
    Ismert műfaj az erdőben vagy mezőn a földbe lassan beleolvadó autót ábrázoló felvétel. Különösen szépet készített például decemberben eszpee a Magyarország és Ausztria között akkor még létező határtól úgy ötszáz méterre:

• DJ BP
    :DDDDD
  • ZsirosKenyer
    sick burnout!!!!!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "a Swift az út szélén lévő drótkerítést átszakítva a távhővezetéknek csapódott, amit megrongált, így forró víz és gőz árasztotta el a környéket"
  • pszihopata
    Új-zélandon.

Ez meg nálunk./Ignisről lelopott komplett kipuf. rendszer/

• desigo
    mekkorákat repül vele :)))
  • DJ BP
    Ha valaki frenkizés miatt jönne nekem, biztos ideges lennék :)
  • DJ BP
    Új-Zaeland

Ha már Subaru :)
  • desigo
    nem volt elég erős a Subaru ezért nem fért be
    jól jött volna még plusz 300 ló neki
  • I.C.ram
    nyócker :D
  • Kit--Kat
    Ez hol történt?
  • Máté94

• Máté94
  • Lteebee
    A téli gumicsere óta rendben van, levegővel...
  • I.C.ram
    Nekem még juliusban volt kb felújva. Még mindig korrekt, bár egy kicsit eresztett az tuti.
  • SötétBarom
    Én kb szeptemberben fújtam kereket, kb egy hete megnéztem, mind a négy nagyjából 2.2 körül volt, szar erről ennyit.. Igényes gumi -> no problem.
  • I.C.ram
    Igen, de kurvára nem mindegy, hogy mekkora a különbség :P
  • DJ BP
    kezdjük ott, hogy rendes gumi nem szivárog :)

+ ha valahol 2x a nyomás, a kisebb sűrűség sz*rt se ér, mindenképp ,,szökni" akar ugyanúgy :)
  • I.C.ram
    Jó hát valamennyit számít. Mivel nagyobbak a molekulák a pakolási sűrűsége is rosszabb a nitrogénnek, ezért azonos nyomáson is kisebb lesz a sűrűsége.

Lehet, hogy ezt nem lehet észrevenni, de különbség az van :)
  • pszihopata
    Na kb. egyszerre írtuk ugyanazt!
  • pszihopata
    Az a 20%-nyi más sűrűségű gáz ami a levegőben van aztán nagy különbség lehet,mikor 2.5 bar nyomásról van szó.
    Mit számít ez egy szivárgáskor?

• I.C.ram
    Ezt mondtam én is...
  • Borg
    A nitrogén sűrűsége 1.251g/L.
    A levegő 79%-a nitrogén. Az oxigén sűrűsége 1.429g/L. Tehát a sűrűség különbsége elhanyagolható.

De ami miatt valójában fasság amit irtál, az a nyomáskülönbség :) Ugyanis az abroncson kívül jóval kisebb a nyomás, mint belül. Ezért fog mindig kifelé szivárogni ugye...
  • I.C.ram
    Ja meg azt kifelejtettem, hogy a nitrogéngáznak mintha nagyobbak lennének a molekulái, így nehezebben tudnak átpréselődni az illesztéseknél, vagy legalábbis egyszerre kevesebb.
  • Borg
    Egyébként a humbuk abből indul ki, hogy repülőgép kerekekben nitrogént alkalmaznak, mert:

"Dry nitrogen expands at the same rate as other dry atmospheric gases, but common compressed air sources may contain some moisture, which would increase the expansion rate with temperature."

Tehát a nitrogén semmivel sem jobb, mindössze kisebb az esélye, hogy nedvességet is tartalmaz (amit meg ugye a kompresszorozott természetes levegő többet). És akkor most tegye fel a kezét, aki szerint pl felnire szereléskor nem kerül természetes levegő az abroncsba... na ennyit arról, hogy milyen nedvesség mentes lesz a nitrogéntől a dolog :)

Meg ugye olyan hőmérsékletekkel, és nyomásváltozással az autó kereke soha nem találkozik, mint a repülőé.
  • I.C.ram
    Najo, akkor elmondom az én teóriám!

Szóval alapvető fizikai törvény, hogy a nagyobb sűrűségű anyag mindig a kisebb sűrűség felé mozog.

Mivel a nitrogénnek kisebb a sűrűsége, mint a levegőjé, azért kevésbé mozog a levegő felé, így kisebb a szivárgás is.

Szerintem ezért jobb a nitrogén. Egyszerűen a levegőbeakar nyomulni a kisebb sűrűségű nitrogénhez, és ezért nem engedi kijönni a nitrogént annyira. Persze így is van szivárgás, mivel az autó tömege miatt 1-barnál nagyobb nyomáson van a nitrogén, de még így is kisebb a nyomáskülönbsg a légkör és a gumi belseje között, mintha a gumiban levegő lenne, ergó kisebb a szivárgás.
  • Borg
    Megjegyzem, a levegő 79%-a nitrogén :) Össze lehet adni, hogy mennyi különbséget jelentENE a tiszta nitrogén, ha jelentene egyátalán...
  • pszihopata
    Szerintem inkább olyan kicsi a különbség hogy így nem mérhető!De akkor meg minek bele?

Nameg ha felmegy 1 tized bar-t napon v. pályán akkor is mi van?Semmi!
  • I.C.ram
    De
  • Punker
    nem az lenne a lényeg hogy különböző gázok különböző módon viselkednek adott hőmérsékleten? ha tök ugyanazt produkálták akkor tök ugyanaz volt benne.
  • Borg
    "Többször volt téma itt a "speciális kerékgáz" , tegnap csináltunk egy tesztet vele. Két teljesen azonos gumi és felni össze van szerelve, az egyik hagyományos pécsi levegővel van felfújva a másik meg "gázzal". Pontos digitális nyomásmérővel azonos nyomás beállítva, aztán kitettük a napra mindkét kereket azonos módon és perzselődtek egy ideig, aztán nyomást ellenőriztünk. Mindkettőben azonos mértékben nőtt meg a nyomás a felmelegedés hatására, de ezen nem csodálkoztunk."
  • pszihopata
    A pofám leszakad!
  • DJ BP
    jesszus ez a Tiida :D
    Kell egy ilyen :DD
  • pszihopata
    Akkor megvan a megoldás!Ha a nitrogén nem szökik,csak az oxigén és a többi faszomtudja gáz,akkor ha pumpálgatom idővel javulnia kell,mert a végén csak nitrogén lesz úgyis az egész.
    A levegő nagy része úgyis az!