101030
.
-
jahh... csak ezittnemahálivúúd! :D -
Ha kilövik a gumid nehéz ám az úton maradni!:) -
DJ BP #60795 tényleg ilyen 205-ösből készült megemelt ,,terep" változat is, ha jól emlékszem :D -
Ez még kolompáréknak is forró talaj lett volna a bontáshoz!:)
/60791-gondolom hajtotta a níva!/ -
DJ BP #60793 nyilván, de mi a fenének jártak arra? :) -
Tipp:
nulla értékűre törték a szekeret azzal, hogy nekimentek a fának??? -
DJ BP #60791 Otthagyták rendszám nélkül, f*sza :)
De mit csináltak ott -
Ismert műfaj az erdőben vagy mezőn a földbe lassan beleolvadó autót ábrázoló felvétel. Különösen szépet készített például decemberben eszpee a Magyarország és Ausztria között akkor még létező határtól úgy ötszáz méterre:
-
DJ BP #60789 :DDDDD -
ZsirosKenyer #60788 sick burnout!!!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"a Swift az út szélén lévő drótkerítést átszakítva a távhővezetéknek csapódott, amit megrongált, így forró víz és gőz árasztotta el a környéket" -
Új-zélandon.
Ez meg nálunk./Ignisről lelopott komplett kipuf. rendszer/
-
mekkorákat repül vele :))) -
DJ BP #60785 Ha valaki frenkizés miatt jönne nekem, biztos ideges lennék :) -
DJ BP #60784 Új-Zaeland
Ha már Subaru :) -
nem volt elég erős a Subaru ezért nem fért be
jól jött volna még plusz 300 ló neki
-
nyócker :D -
Ez hol történt? -

-

-
A téli gumicsere óta rendben van, levegővel... -
Nekem még juliusban volt kb felújva. Még mindig korrekt, bár egy kicsit eresztett az tuti. -
Én kb szeptemberben fújtam kereket, kb egy hete megnéztem, mind a négy nagyjából 2.2 körül volt, szar erről ennyit.. Igényes gumi -> no problem. -
Igen, de kurvára nem mindegy, hogy mekkora a különbség :P -
DJ BP #60774 kezdjük ott, hogy rendes gumi nem szivárog :)
+ ha valahol 2x a nyomás, a kisebb sűrűség sz*rt se ér, mindenképp ,,szökni" akar ugyanúgy :) -
Jó hát valamennyit számít. Mivel nagyobbak a molekulák a pakolási sűrűsége is rosszabb a nitrogénnek, ezért azonos nyomáson is kisebb lesz a sűrűsége.
Lehet, hogy ezt nem lehet észrevenni, de különbség az van :) -
Na kb. egyszerre írtuk ugyanazt! -
Az a 20%-nyi más sűrűségű gáz ami a levegőben van aztán nagy különbség lehet,mikor 2.5 bar nyomásról van szó.
Mit számít ez egy szivárgáskor?
-
Ezt mondtam én is... -
Borg #60769 A nitrogén sűrűsége 1.251g/L.
A levegő 79%-a nitrogén. Az oxigén sűrűsége 1.429g/L. Tehát a sűrűség különbsége elhanyagolható.
De ami miatt valójában fasság amit irtál, az a nyomáskülönbség :) Ugyanis az abroncson kívül jóval kisebb a nyomás, mint belül. Ezért fog mindig kifelé szivárogni ugye...
-
Ja meg azt kifelejtettem, hogy a nitrogéngáznak mintha nagyobbak lennének a molekulái, így nehezebben tudnak átpréselődni az illesztéseknél, vagy legalábbis egyszerre kevesebb. -
Borg #60767 Egyébként a humbuk abből indul ki, hogy repülőgép kerekekben nitrogént alkalmaznak, mert:
"Dry nitrogen expands at the same rate as other dry atmospheric gases, but common compressed air sources may contain some moisture, which would increase the expansion rate with temperature."
Tehát a nitrogén semmivel sem jobb, mindössze kisebb az esélye, hogy nedvességet is tartalmaz (amit meg ugye a kompresszorozott természetes levegő többet). És akkor most tegye fel a kezét, aki szerint pl felnire szereléskor nem kerül természetes levegő az abroncsba... na ennyit arról, hogy milyen nedvesség mentes lesz a nitrogéntől a dolog :)
Meg ugye olyan hőmérsékletekkel, és nyomásváltozással az autó kereke soha nem találkozik, mint a repülőé. -
Najo, akkor elmondom az én teóriám!
Szóval alapvető fizikai törvény, hogy a nagyobb sűrűségű anyag mindig a kisebb sűrűség felé mozog.
Mivel a nitrogénnek kisebb a sűrűsége, mint a levegőjé, azért kevésbé mozog a levegő felé, így kisebb a szivárgás is.
Szerintem ezért jobb a nitrogén. Egyszerűen a levegőbeakar nyomulni a kisebb sűrűségű nitrogénhez, és ezért nem engedi kijönni a nitrogént annyira. Persze így is van szivárgás, mivel az autó tömege miatt 1-barnál nagyobb nyomáson van a nitrogén, de még így is kisebb a nyomáskülönbsg a légkör és a gumi belseje között, mintha a gumiban levegő lenne, ergó kisebb a szivárgás. -
Borg #60765 Megjegyzem, a levegő 79%-a nitrogén :) Össze lehet adni, hogy mennyi különbséget jelentENE a tiszta nitrogén, ha jelentene egyátalán... -
Szerintem inkább olyan kicsi a különbség hogy így nem mérhető!De akkor meg minek bele?
Nameg ha felmegy 1 tized bar-t napon v. pályán akkor is mi van?Semmi! -
De
-
nem az lenne a lényeg hogy különböző gázok különböző módon viselkednek adott hőmérsékleten? ha tök ugyanazt produkálták akkor tök ugyanaz volt benne. -
Borg #60761 "Többször volt téma itt a "speciális kerékgáz" , tegnap csináltunk egy tesztet vele. Két teljesen azonos gumi és felni össze van szerelve, az egyik hagyományos pécsi levegővel van felfújva a másik meg "gázzal". Pontos digitális nyomásmérővel azonos nyomás beállítva, aztán kitettük a napra mindkét kereket azonos módon és perzselődtek egy ideig, aztán nyomást ellenőriztünk. Mindkettőben azonos mértékben nőtt meg a nyomás a felmelegedés hatására, de ezen nem csodálkoztunk." -
A pofám leszakad!
-
DJ BP #60759 jesszus ez a Tiida :D
Kell egy ilyen :DD
-
Akkor megvan a megoldás!Ha a nitrogén nem szökik,csak az oxigén és a többi faszomtudja gáz,akkor ha pumpálgatom idővel javulnia kell,mert a végén csak nitrogén lesz úgyis az egész.
A levegő nagy része úgyis az!