101030
.
  • vass17
    ooooo, hogy a fenébe tud vki ilyen szörnyűséget csinálni:?:Dlink
  • R0zs0máK
    Az baromság, nem kell ahhoz 2 motor, elég egy Hayabusha is :))))
  • CSOCSO
    nahja.. azt tudom hogy van.. mondjuk nem tudtam hogy az a v6 az ket motorobol van...

de itt egy fourtworol volt szo.. 5 mp-s gyorsulasrol 190 loerorol amit majdnem 12 ezres fordulatnal ad le :D
  • R0zs0máK
    Blokkot nem bontottam, csak a szívósort szedtem le, meg a szelepfedelet :)
  • R0zs0máK
    Miért, volt már a V6 biturbo Brabus Roadster, ott két motort építettek össze egy V6-á :))
  • R0zs0máK
    4 fokkal hamarabb nyit, így magas fordulaton jobban megy.
  • CSOCSO
    de komolyan.. jopar oldalon lattam csomo hirt.szerinted elolvasoma tobbit?:D renntech cikk utan le se szarom az egeszet:D fukin aprilis 1:D az a baj hogy a legtobb hir nagyon gaz es atlatszo.. a jo hirek meg annyira jok hogy fajnak mikor kiderul hogy kamu:D
  • desigo
    hehe
    nem szabad cikkeket olvasni ilyenkor xD
  • CSOCSO
    hogy beszoptam az egyik aprilisi trefat:D:D:D:D
    a sok idiotasa elegge atlathato ( jackson komponalja az uj zenet a sonic jatekhoz meg hasonlo baromsagok:D nahde mikor azt irta az egyik oldal hogy dupla motoros smartot csinal a renntech.. nah az megfogott az utcs pillanatig:D:D:D:D:D

2 motor.. egyenkent 91 loero.... kivettek a limiter folytast igy 13 ezret prog az auto meg ilyenek:D::D:DD:D
    lol
  • CSOCSO
    mit?az r8at? lol... hogy lenne murci melle pozicionalva mikor a gallardo kistesoja?
  • desigo
    épp ezt akartam írni :)
  • I.C.ram
    Csak 30-40 milla? Azthittem, hogy a Murcielago mellé pozicionálták. Nem rossz, de nekem a Gallardo jobban bejön. Bazsó tényleg megborotválkozhatna :D
  • CSOCSO
    szep.. kircsi.. zannyert nem borotvalkozik meg?
  • csoola
    hello tudom h nem tartozik ide de azért mégis, szoval az van h ma volt a DT-m eredetiségvizsgája és ugy vettem h csavarral volt felrakva rendszámtábla, aztán mondt a foszer h lehet ujat fognak gyártatni, azt szeretném kérdezni h valaki tudja-e mennyibe fáj ez?:D
  • cement
    bátor vagy igy az utcan bontasz blokkot :)
  • Borg
    És miben jelentett változást a szívó oldal módosítása? Mennyivel van eltekerve?
  • Borg
    accord
  • MaSzKa
    milyen autó ez?
  • R0zs0máK
    Kipufogó oldalt nem érdemes ezeken...amíg gyári :))
  • fifi
    8 szelepes volt, de az elv u.ez...
  • wander01
    subaru talira jöttök?
  • Borg
    A te képeden is látszik, hogy a blokkon már egy közös bemenet van csak hengerenként :)

Amúgy hogyhogy csak a szívó oldalad van elfokolva?
  • R0zs0máK
    Mondasz valamit...
  • Borg
    De a 2 beömlő cső nincs szelephez dedikálva. A 2 szelep előtt egyesül a két járat.
    Különben ugye az egyik sor szelepet is le kéne tudnia kapcsolni a vezérműtengely révén.
  • R0zs0máK
    Csont ugyanez a működési elv nekem is, csak ezen egymás mellett vannak a nyílások és ugyanakkorák :) Ergo csak keresztmetszet változás, igen.
  • R0zs0máK
    Hát a 2 beömlő cső közül zárja el az egyiket...ha csak egy van, azt nem tudja elzárni nem? :)))
  • Borg
    Miért kéne 16 szelep ehhez? :)
  • Borg
    Az opeleken, meg nagyobb v6-os porlasztós motorokon (pl bmw-nél) is volt anno.
    A Hondákon is már a 80-as évek közepétől, csak itt nincs különösebb neve. Bár a vezérlőjét IAB szelepnek hívják (individual air bypass). Szal..ja.

Ilyen az enyémben:

A hátsó szögletes intakek mindig mennek, az elülsőket meg zárja pillangószeleppel, azok a rövidek ugye. Szal lényegében ugyanaz. Ez 4900-as fordulaton vált, a jobb oldalon van a vezérlője, az a vákuumcső tört meg nekem legutóbb.
    A toyotánál ha jól veszem ki ezzel szemben csak keresztmetszet változás van, hossz nincs.
  • R0zs0máK
    Wow! :D Én azt se tudtam, hogy a nagypolski 16 szelepes volt :DD

De amúgy nem egy speciális toyota technológia ez, rengeteg autóban ilyen van...:))
  • fifi
    hiszed, vagy nem, az 1984-es FSo nagypolskin is volt ilyen technika... azért volt, hogy ha tapostad, evett 20-at is... :)
  • R0zs0máK
    Ez rengeteget számít a motornak, így gyakorlatilag egy 1.2-es Opel lenyomja alacsony fordulatról, úgy meg azért kompetens a gyorsulása :)

A twinportnál pont a kipufogógáz visszavezetés növelése miatt csinálja, meg a jobb kibocsátás érdekében. Ebben nincs semmi ilyesmi :):):):) A '85 utáni változatokban már van viszont...gyengébb is 10 lóerővel :DDD
  • Borg
    Akkor lényegében ugyanaz mint a twinport az opelnél? (meg elvileg a VTEC-E a Hondánál, egyes korai VEi Civic modellekben)

Mert az ugye plusz nyomatékot harmatfingnyit se ad, ellenben alacsony fordulaton jobb a fogyasztás meg az emisszió.

Bár nagy vonalakban tekintve ugyanarra jó, mint változó szívócsőhossz vezérlés.

Amúgy az enyémben változó szívócsőhossz vezérlés van, a múltkor ki kellett cserélnem a vákuumcsövét mert kicsit elmorzsolódott már. Érezhető volt a változás :) Először nem tudtam mi a sustorgás, aztán rájöttem, ha kézzel picit hajlitottam a csövön egyből eresztett...
  • R0zs0máK
    hahaha jó is lenne :D:D Nem, van benne egy pillangószelep-sor, ami a hengerenkénti 2 szívótorokból 4500 alatt elzárja az egyiket. Így alul is van nyomaték.
  • Borg
    Mi ez? Változó szívócső-hossz vezérlés?
  • R0zs0máK
    a 85 előtti motorokon a TVIS mágneszelepe hajlamos tönkremenésre, és akkor ugye nem megy a TVIS sem...úgy meg 4500 alatt gyenge mint a harmat...ha meg már leszedtem, akkor kikaparom belőle a kokszot is, meg a szelepfedeleket átfestem :) Majd dobok arról is képet, ha rakom össze :)
  • Borg
    Mi érte a szívósort, azon az elnyűhetetlen toyota motoron? :)
  • Csabesz6
    :)
    mi a szombat estét meg a vasárnap délelőttöt.nincs töltés a sárga veszedelmen,valszeg generátor hiba.szétszedtük az egyik szénkefe teljesen lekopott.de eddig volt töltés,ilyen hirtelen meg nem tudodtt lekopni...esetleg letört?nemtudom.kipucoltuk, televolt szutykos sárral,dunakaviccsal.szegény...aztán csodálkotunk hogy nem tölt.mind1, lehet hogy vezeték hiba, lehet hogy kukázok egy generátort:).jó eza butykölés, én imádom...főleg amikor potyog a homok apofámba kis olajjal spékelve, meg ugye alig fértünk alá, mert akna az nincs.de nagyon jó dolog.főleg hogy ugymond nincs tétje.
  • R0zs0máK
    A mai napot szereléssel töltötem:)

• Máté94
    2009 Chevrolet Beat Spied
  • DJ BP
    ez se rossz :DD