101030
.
  • Ronny
    aki ezzel megjelenik hétköznapokon, azzal valami nincs rendben:)
  • Borg
    Te most konkrétan akarsz is autót venni?:)
    Szerintem kicsit el kéne szakadnod a Lada irányvonaltól, elvégre az megmarad játszóautónak úgyis. Valami olyat kéne nézned, ami hétköznapi használatra (is) jó.
  • kemszi2
    hát nem tudom.én konkrétan félnék használt turbós autót venni
  • Csabesz6
    Milyen lehet egy ilyen?Nemrég még 2 volt fent, a másikat má elvittték.Az szemre jobb állapotban volt.
  • Magnumrolcsi
    Múlt hónap 16.-án jártam így. Budapestre mentem meg jöttem. Haza fele az autópályán nem tudom már pontosan hol, de csinálták a szalagkorlátot. Volt egy 100km/h tábla, után meg egy 80km/h. Nem lassítottam le, keresztül jöttem 110km/h-val. Rá pár perc múlva volt egy trafipax. Azt nem tudom, hogy bemértek-e, bérelt kisbusszal voltam. Max a kölcsönzősnek küldik a bírságot, Ő meg tovább Nekünk. :|
  • MaSzKa
    az EB-s topicba is van ilyenből vagy 20 :(
  • Magnumrolcsi
    Ügyes vagy :)
  • cseszter
    ……………………..„–~~”"”¯¯””~~-„
    …………………..„-~”:::::::::::::::::::::::::”~,
    ……………….„~”\,:::::::::::::::::::::::::::::::::”-,
    ………………/;;;;;;|::::::::::::::::::::::::::::::::::::::\
    ……………..|;;;;;;;/:::::::””~~–::::::::::::::-~~”::\
    ……………./”~,;;/:::::::/¯¯¯¯¯’\:::::::::::/’¯¯¯¯’\
    …………….\ º: ¯::::::::\ . .. • . .,/:::::::::::\„ .. • .. ,/
    ……………/’::::::::::::::::”~~~~”::::/””~:::’”~~~”’\,
    ……………/:::::::::::::::::::::::::::::::’\,__„„/’:::::::::::’\
    …………..|:::::::::::::::::::::::::::::::„—-„_„—,::::::::::\
    …………..|:::::::::::::::::::::::::::„~”—-„__„„-“::::::::::|
    …………..|::::::::::::::::::::::::::/’;;;;;;;;;;;/:::::::::::::::::::|NE
    ………..„~”\:::::::::::::::::::::::::\__;;;;;;;\–„::::::::::::::/FÜR
    ……..,-“;:;\ .\,::::::::::::::::::::::::’\„_¯¯¯„-“:::::::::::::/GYÉ
    ….„~”;:\;:;:;\, .”~„::::::::::::::::::::::::¯¯¯:::::::::::::,-“;\LE!!4!
    .,~”;:;:;:;\;:;:;:”-, . ”~–„:::::::::::::~–„„___„„~“::::„-‘.|;:’\”~-„
    “;:;:;:;:;:;:\;:;:;:;:;”-, . . .”~~—„„„„_______„„„–~” / |;:;:’\;:;”-,
    ;:;:;:;:;:;:;:;\____;:;”-, ~-„ . . . . . . . . /;;;;;’\, . . .,/ . |;:;:,~”;:;:;”-,
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;/;:;:;:;”~, “~-„_ . . . /„;;;;;;;/”-„~” . . |;:;:”~„;:;:;:;’\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:/;:;:;:;:;:;:”~„ . .¯”~-’ . “~,;;;’\ . . . . .|;:;:;:;|;:;:;:;:;’\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;”~–„;:;:;:;:;:”~„ . . . . . .|;;;;;;’\ . . . |;:;:;:;/;:;:”~,;:;:\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:”~–„;:;:;:;:”~„ . . . |;;;;;;;;’\, . .|;:;:;:/;:;:;:;:;’\;:;:\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:”~-„;:;:;:”~„ .|;;;;;;;;;;;”~,|;:;:;/;:;:;:;:;:;:\;:;:\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:”~-„;:;:”~„;;;;;;;;;;;;/;:;,/’;:;:;:;:;:;:;:;\;:;:\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:|,/;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:”~-„;”~„;;;;;;/;:,/;:;:;:;:;:;:;:;:;:;\;:;:’\
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;:/;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;”~-„’\,;/ ,/;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:\;:;:|
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:¯\„/;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:|
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:o;:;:;:;:;:;:;:;:;:::;:|;:;:|
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:|;:;:|
    ;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:|;:;:|
    _;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:|;:;:|
    ;:;¯””~-„„_|_;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|;:;o;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:;|-~/ LOL
  • Borg
    Természetesen. Jogod van hozzá, max akadékoskodnak egy kicsit.
  • desigo
    ki lehet kérni a képet egyébként?
  • broman191
    N.W.A. - Fuck tha police
  • MaSzKa
    az a méreg mikor figyelsz direkt és így jársz
  • desigo
    Nem jár valaki az M1-es autópályán Tatánál (63 km + 800 méter) ,Győr irányába?
    kaptam egy 30k-s csekket ,hogy ott csak 80-al lehet menni és én 101-el mentem.
    Aznap Svájcba mentem 1000 km-t vezettem és külön figyeltem,hogy betartsak minden sebességkorlátozó táblát.Ezért furcsállom...
  • I.C.ram
    Kösz, igyekszem :)
  • DJ BP
    HBD, problémamentes 100e km-t a Mercivel :)
  • Tufa
    Közös gépkönyv van, nincs kiemelve külön a sport(márpedig egy olyan motor ami annyival többet pörög mint pl a sima 1.3as, sokkal jobban igénybe van véve, nemhiszem hogy ugyanazzal az olajjal kéne müködtetni)
  • fifi
    én nem tudom mi a pélót kell variálni ezen az olaj témán... nem véletlenül írnak be valamit a gépkönyvben... hidd el, sokkal okosabb ürgék írták mint a szervízben okoskodó pajszerek...
  • Borg
    Én használtam a Civicben anno Mobil1 5W-50 Rally Formulát egy ideig. Igazából nothing... ugyanugy viselkedett vele mint a 10W-40-el. Éppen ezért visszatértem az olcsóbb 10W-40-re. De abba ugye az volt való.
  • Tufa
    igazából olcsóbban venném a drága olajat mint a boltokban van a normál, úgyhogy azzal nem lenne gond. Csak azt nem tudom kire hallgassak, sport tulajok minimum 5w40et ajánlanak de többen inkább az 5w50et használják. Szervizek sem véletlenül ajánlják sportba az 5w40et minimum(de aki mondta hogyha én hozom akkor inkább hozzak 5w50eset
  • Borg
    M13, M15, M16.. ugyanaz az egész, max hengerűrtartalomra nagyobbra van fúrva, vagy hosszabb a lökete egy lepkefingnyival.
  • I.C.ram
    szerviz*
  • R0zs0máK
    Köze nincs hozzá :D
  • Borg
    Hát talán mert ugyanaz a motortípus :)
    5W-30-at ir, akkor azt rakj bele. Minden további kb pénzkidobás.
  • I.C.ram
    Rakd bele azt, amit a szervíz mond, szerintem. Akkor nem fognak arra mutogatni, ha valamit beszarik a motorban. Max, ha nem válik be, kicseréled.
  • Tufa
    az a baj hogy hiába nézek bele ha a együttesen van irva az 1.3-1.5ös modellekel. Azoknál 5w30at ir, de az összes szerviz 5w40-5w50et ajánlana. Úgynézki 5w40et rakok bele(max 5w50..)
  • I.C.ram
  • I.C.ram
    Kösz!
  • Magnumrolcsi
    HBD I.C.ram :))
  • broman191
    Az áráért tegyék is meg...
  • Borg
    Nem értem mi a rákért nem tudsz belenézni a service manualba, hogy ott mit irnak. Azt kell belerakni, aztán kalapkabát.
  • Tufa
    Fárasztó ez az olaj mizéria. Szerviztől kaptam visszajelzést. Az egyik 5w40et rakna bele, olajdoki 5w30at ajánl, másik sport tulajnak 5w40, 5w50et. Akitől venném olajat pedig 10W40et ajánlana... Ja és azt is figyelnem kell még mellé hogy az olaj csak a gyár által elfogadott minőség lehet. Hurrá...
  • DJ BP
    mi ez a sok hsz? Tán piacra dobták az üzemanyagcellás Daciat? :DD
  • kemszi2
    hát akkor szerintem ilyen auót veszek
  • R0zs0máK
    Szerintem azt inkább beleszámolják a gyártók a normál használatba, mint hogy 1 teljes napon keresztül leszabályozás környékén gyilkolod a motort :))

És amúgy az én csapágyasságomat nem az olaj okozta, de nem is azért hoztam fel az olaj témát :)
  • pszihopata
    Szerintem ugyanolyan igénybevétel az is,mikor 2 tonnát vonszol egy személyautó 1000 kilóméteren át az alpokban.
    Nem nagy különbség /65962-ben erre próbáltam célozni./
  • R0zs0máK
    Namost cáfold meg, amit mondtam a #65958-ban :))
  • pszihopata
    Mit bizonyít?

Szerintem több köze van az olajtémához,mint a te csapágyas /inkább gyújtásos/ példádnak!

Téma részemről lezárva,mindenki azt használ amit akar!
  • redbull0304
    Nissan GT-R itthon!
  • CSOCSO
    szerintem meg tegyetek bele canola olajat
  • R0zs0máK
    Mert leírtam egy általános valamit, amire te hoztál egy példát. Mit bizonyít? Hogy fasza a mazda. Igen. Örülj neki, sokáig nem lesz bajod vele :)))