101030
.
-
"A Suzuki után a Subaru is bejelentette, hogy nem folytatja a rali-világbajnokságot. A japán csapat jövőre már nem áll rajthoz."
Hová tart a világ? :( -
Volvo S60 Concept
-
n003 #71755 csak egy erőmű messze jobb hatásfokkal működik mint egy belsőégésű motor szal ez erősen sántít hogy ugyan ott lennénk
egy magyar emberke épített egy csak elektromos porsét kb 3miskából .. ő azt mondta 500ft 100km-re a 'tankolása' ugyanez benyás kocsival 8-9liter x 235= ~2000ft -
Egyébként sokan azzal kritizálják a hidrogén hajtást, hogy a H előállításához áram kell (kutatnak már egyéb módszereket, de jelenleg ez működik). És ugye az áramot fosszilis anyagok égetéséből állítjuk elő, tehát ugyan ott vagyunk vele mintha benyát használnánk.
Ez nem teljesen igaz! Az a része igaz hogy közvetetten fosszilis anyagokat kell elégetni jelenleg hogy H-t előállítsunk, de az nem hogy ugyan ott lennénk vele mint a benzinnel.
Ugyanis amikor Co2 szennyezésről beszélünk, akkor két félét különböztetünk meg: pontszerűt és "mozgót". Pontszerűek a hőerőművek, gyártelepek stb-k kéményei. A mozgó pedig a sok jármű az utakon.
Azt gondolom nem kell mondanom hogy a mozgó Co2 kibocsájtás sokkal nagyobb területet fed le mint a pontszerű. A hidrogén hajtással pedig gyakorlatilag megszűnne ez a mozgó szennyezés.
Igen, némileg több kibocsájtás "költözne" át a pontszerűekre, mivel nekik kéne előállítani azt az energiát ami hajtaná a járműveket, de ezt csökkentené a rohamosan fejlődő alternatív energiák által előállított áram (geotermikus erőműveknek nagy fejlődésnek indultak az elmúlt években), + gondolom azt sem kell ecsetelni mekkora előny lenne a kőolaj finomítók eltűnése. Összességében elmondható hogy a hibrid hajtás elterjedése nem lenne 100%-os megoldás jelenleg, de mindenféleképpe jobb lenne mint a mostani helyzet. -
Californiaban sajat savjuk van a 30(vagy 35 nem tudom)+ MPG-s autoknak. -
Borg #71752 Igazából ez nem road test volt, az már készült róla számtalan :)
Bár tényleg részletezhette volna jobban is.
Egyébként a Honda is tol még ki hibridet. Szimplán azért, mert mint gyártónak addig is fenn kell maradnia, amíg a hidrogén ideje eljön. Valami sikermodell kell addig is, és amint a priusból látszik, az átlagember vevő rá. Főleg ha bejön amit prgonosztizálnak, hogy nálunk is 5 mill alatt lesz az új Insight ára. -
Borg #71751 Azzal is teljesen igaza volt, amit Leno a Priusról mondott :)
Ha a Honda végre komoly partnert találna a hidrogén kutak elterjesztéséhez, akkor éppen ezért az FCX is eszméletlenül sikeres autó lenne. -
Jaja, fos Prius meg a tobbi hibrid marhasag. En mar reg atpakoltam volna minden fejlesztesi toket a hidrogenhajtasba. A hibrid az egy totalis zsakutca, nincs feny az alagut vegen.
Mondjuk en Lenoval nem ertek egyet, hogy megmenti az oldtimer autokat. Elobutobb elfognak tunni majd a benzinkutak, es csak hidrogenkutak lesznek. Hogy fogom akkor en tankolni a kocsimat? :D
Jol nez ki ez a Honda, meg latom benne a fantaziat is, de nem igazan volt szo magarol a kocsirol, csak a meghajtasrol. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Prius. Sucker! :))
Jay Lenonak van egy gyűjteménye... Ja meg mennyire laza hogy Californiában már lehet hidrogént tankolni? :) -
Honda FCX Clarity @ Top Gear
-
Avensis-esnek nagyobb az egyik füle mint a másik... 
-
a pozso mennyire hanyinger basszus :D Tenyleg mint egy telipofaval rohogo debil :D -
Avensis a best:DDDDDDDDDD -
-
お誕生日おめでとうございます。! (=HBD^^) -
BSZ testvér:D -
HBD:P -
-
Boldog szülinapot -
Köszi :) -
n003 #71737 Bódog Szülinapot ;))
bukólámpás celicában ültem amiben hihetetlenjó volt ez az érzés (bár abban nem is olyan nagy a motorháztető csak optikailag tűnik annak) -
lehet "nem olyan" cigi volt, és vigyáztak, nehogy kárba menjen... :D -
Váci úton láttam tegnap rendőrökkel teli Octaviát.
Felhúzott ablaknál cigiztek az idióták...
nagyon vigyáznak a munkaeszközükre... -
ugyis van parkoloradar, így konnyu :D -
Kitörő örömmel látom, hogy újra kezdik felfedezni a kilóméternyi hosszú motorháztető nyújtotta csodálatos esztétikai látványt :)) -
Ez a dizájn tulajdonképpen a többi vetélytárs szájába szarik, annyira alázós. -
szieszáj #71731 ez gyönyörű :) -
Rendőrök...múltkor megy előttem egy zsernyák octavia, hirtelen fel a sziréna, záróvonalon megfordul majd ki a sziréna és ment a másik irányba...könyék ki az ablakon, cigivel a kézben.Oh köszi.
Más:magyar egyesen reggel micsoda reklámot láttam: "A rendőrség önért van, hogy védjük az értékeit"...készült a blablabla..
Hát vagy egy percig röhögtem.Kínomban. -
szebb mint a mostani (Y) -
-

Nagyon szép lett. Az eleje is. -
szieszáj #71726 szülinapomra itt is lesz :) -
n003 #71725 húú ez szépnek tűnik :O :)) -
Amíg nem volt autóm egyfolytában taxival jártam.. Egy baja volt, hogy gyakran felhúzott, amikor várnom kellett 10-15 percet.. A legszarabb, amikor esik.. Van, hogy 20 percbe telik a címhez szenvedni egy autót -.- -
:D:D -
Ez így igaz. A-ból B-be sokkal jobb dolgokkal is el lehet jutni. Bicikli, gyalog (és nálunk a taxi, mivel 1000 alatt elvisz akárhová a városban. Napi két taxi 1200ft, ha minden munkanap 2őt taxizol, az 48e forint. Ez kevesebb mint egy autó törlesztése, javítása, tankolása stb.) :D -
Újabb BMW Z4 képek -
Trabi kabrió horgászathoz :)) -
Ahogy gondolod...:) -
Nem, egy autó korlátlanul élvezeti cikk, annak aki szereti....