101030
.
  • blackcalibra
    Te be vagy baszva, vagy mi lehet veled?
  • GregSB
    Ne vitázzatok már tovább, teljesen felesleges. Minden autó meg tud hibásodni. Én láttam már zsír új Corollát az út szélén, amit sárga angyalos próbált megjavítani (telefonnal lefotóztam, szívesen átküldöm annak aki hitetlenkedik), a másik oldalon meg egyik legjobb haveromnak céges 5ös Golfja van már 3 éve. Most került bele a 200ezredik km és semmi baja nemvolt még az ég világon.

Mai autók (európai-japán) között megbízhatóságban már nincs akkora különbség mint 5-10 évvel ezelőtt, aki az ellenkezőjét állítja az egyszerűen szűklátókörű.
  • blackcalibra
    Nem mondtam, hogy attól jó egy autó, de valószinűleg hasznára válik, nem hátrányára.
  • cement
    pont errol ugatok te retardalt... egyatalan semmi koze a versenyteljesitmenynek az utcaihoz...
    OMG te maszka-alreg vagy?
  • blackcalibra
    Mondtam már, nem vagyunk barátok.
  • blackcalibra
    A Honda is egy rakás szar, mert az F1-ben a picsában sincsenek?
  • cement
    az minimalis baratom, nem kell ahhoz rallyvilagbajnok auto, hogy jo szeriakocsit gyartsanak... lasd mazda, nissan, baratai...
  • blackcalibra
    Hát te tényleg beteg lehetsz agyilag ember. Szerinted a rally-ban szerzett tapasztalatokat, technológiákat, valamilyen szinten nem hasznosítják a hétköznapi széria autók gyártásában? Erről szól az egész?
  • cement
    ne hasonlits mar egy versenyautot egy utcaihoz omg... ennyi erovel a legjobb auto a vilagon a citroen, mert loeb sorra nyeri vele a vb cimeket :DDD kozben meg egy nagy rakas szar
  • blackcalibra
    Nagyon jó barátom ujautóértékesítő a Ford-nál, amennyit én látok a dolgokból, nagyon nem rosz autók azok. Érdekes megnézni azt is, hogy mit produkál a Rally VB-n a Ford, egyenletes, megbízható teljesítmény.
  • GregSB
    *2000-es dízel
  • GregSB
    Nekünk volt előző gen Mondeon-k. Iszonyat nagy hely van benne (kategóriájában az egyik legnagyobb- ha nem a legnagyobb), 200-es dízel motorja nagyon nyomatékos volt, húzott rendesen, futóműve is kiválló volt, kanyarokat zabálta.

Aztán 5 évesen előjött rajta a dízel típushibája: porlasztócsúcs besz@rt, darabját 100e Ft-ért cserélik... Kicseréltettünk, aztán eladtuk, mert ismerős szervízes szerint ezután csak rosszabodott volna az állapota.

Állítólag ez csak a 2002-3ig gyártott dízel hibája volt, az újaknál már nincs ott, csak gondoltam jó ha leírom. Ezt leszámítva imádtuk, nagyon jó kocsivolt.

Az újat még nem próbáltam, de a tesztek és imserősök benyomási alapján szintén nagyon jó lehet.

+ én is megkérdezném amit a többiek: biztos szükséged van ekkora autóra? Ha nem használják ki 4-en folyamatosan, akkor feleslegesen nagy szerintem is. Focus (vagy a kategóriájából bármi más) ésszerűbb befektetés lenne.
  • gbc csabika
    Ha valakit esetleg érdekel, a képeket lapozgatva annak is mond majd valamit, aki nem tud németül. Egyfajta minőségi/megbízhatósági rangsor:
    Autobild Qualitaetsreport 2008
  • blackcalibra
    Szóval a BMW-ből "készült" autó tetszik, de a BMW nem? Hmmm.
  • blackcalibra
    Elolvastad a #72857 hozzászólásomat? "Gyári végsebessége 245 km/h (6000-es fordulaton), de ha tovább húzatják akár 260 felé is elkúszik a mutató." Azért mert 6000-től azt mutatja a grafikon, hogy esik a nyomaték meg a lóerőleadása is a motornak, attól még 6000 fordulat fölött is gyorsít az autó, a töltőnyomás szabályzásig megvan, hidd el, megfutja a 200-at 4 ben(most jó, lehet hogy csak 195-200 ig valahol az igazság). Egyszer találkozón próbáltunk egy gyári turbót 4-en voltunk benne, azzal is közel megfutotta.
  • Máté94
    Az autó tetszik,nem a BMW!:D
  • I.C.ram
    Enyem 4-esben is megfutja a 210-et. Igaz, 4 sebesseges automata :P
  • Borg
    Lehet hogy te hülyéskedtél, de én nem :) Tök egyértelmű a grafikonból, hogy maximum 5-ben vagy 6-ban futhatja meg a 200-at, mert egyszerűen nem forog annyit, hogy 4-ben is meglegyen.
  • Kata
    az a szívem csücske nekem is, de nincs 9-10 millióm (sem lehetőségem ekkora hitel törlesztésére) egy C220-ra
  • blackcalibra
    Csak hülyéskedtem a 200-as véggel. Nem kell komolyan venni, sec perc alatt leforogja.
  • blackcalibra
    "C20LET - 2,0i 16V Turbo: - A C20XE alapjait felhasználó turbó motorral szerelt Calibrák aszéria legerősebb darabjai. Megjelenésekor számos nagy nevű, hasonló paraméterekkel bíró (2.0 literes, turbós) konkurensnek, sőt még némely "nagyobb autónak" is, komoly meglepetést okozott a 6.8 másodperces 100-as gyorsulás. Nyomaték maximuma, igen alacsony, 2800-as fordulaton leadja és utána is egyenes a görbe (nyomaték 90%-a 2100 és 5700-as fordulat között rendelkezésre áll). Fogyasztása alig több mint a 170LE-s V6-os változaté, hála a 6 gangos sebességes váltónak. Ehhez sem volt automata váltó, csak a 6+1 fokozatú kézi. Gyári végsebessége 245 km/h (6000-es fordulaton), de ha tovább húzatják akár 260 felé is elkúszik a mutató. Mindközül talán ez a legigényesebb motor, hisz hidegen ezt sem szabad gyilkolni és forró állapotban sem szabad rögtön leállítani. Mégis több százezer kilóméteres gondtalan működés is elvárható a megkímélt, szervizelt példányoktól, sajnos ilyen azonban ritka - ezt az autót általában már tényleg nem az "öregurasan" autózok vásárolták... De tulajdonképp nem is ez a baj, mert bírja a hajtást. Azonban ne feledjük, a hosszú-távú hibátlan működéshez elengedhetetlen a törődést (rendszeres olajcsere ...stb.)!
    Tartósságát mi sem bizonyítja jobban, hogy gyári (!) motor alkatrészekkel + nagyobb töltőlevegő-hűtővel biztonságosan használható ~310LE-s teljesítménnyel (ami több mint +100-110LE a széria 204-hez képest). Feltöltött motor lévén ez a legjobb tuning alany."

Gyári, nem tuningolt autóról van szó.
  • Borg
    A végig az eléggé relatív. A grafikonból is kiderül, hogy kb 5000-ig tölt, a teljesítménycsúcsod is 5500-nál van. Nem csoda, hogy 200-nál lekókad a teljesítmény, mert oda 4-ben már jóval e fölött kéne forognia :)
  • blackcalibra
    Olyan 2500-tól nagyon megindul, de végig tölt a turbó.
  • blackcalibra

• Borg
    Akkor gondolom a turbó olyan, hogy nagyobb fordulaton kifullad, inkább lent tölt.
  • blackcalibra
    Turbós, 4X4-es, 6-sebességes váltó.
  • Borg
    A nyugvócsapágy színkódjára, mire lennék kiváncsi :D
  • blackcalibra
    Hogy milyen? Mire vagy kiváncsi?

• blackcalibra
    Jólvan, természetesen én is hibás vagyok hogy leálltam vitázni. Ő így gondolja, nincs ezzel gond.
  • Borg
    Milyen calibrád van neked? 4-ben a 90-100le-s civicem megfutotta a 200-at. 5-ben már nem, mert azon a fordulaton már kevés a jedi a légellenállással szemben :)
  • blackcalibra
    Jólvan, beismerem, 4-ben nem megy többet 200-nál, aztán ha gyorsabban akarok menni váltanom kell. Ez 6-os váltó tipushiba?
  • Borg
    Azzal hogy Kata bejelentette, hogy szerinte a japánok nem megbízhatóak, és nem is tartósak :)
  • Borg
    Nem, alapjáraton.
  • blackcalibra
    Bazze...
  • TotokaBazs
    Hogyan ne kézbesítsünk Aston Martin-t! :)

http://www.testcar.hu/hu/news/090116-hogyan-ne-kezbesitsunk-aston-martin-t.html
  • blackcalibra
    Mivel is pontosan?
  • blackcalibra
    De csak rosz úton csinálja nem? Mer' akkor nem ér.
  • Balyy
    Lúzer!
  • Borg
    Nekem az accordban rezonál a kormányoszlop. Az most tipushiba, vagy csak olyannal lehet nevezni amitől megáll az autó? Mert akkor kiestem :D
  • Borg
    Ha jobban megfigyeled, pont az ellenkezőjével indult a téma.