101030
.
  • SötétBarom
    :DDDD

Ez ugyan abban a fokozatban, vagy hogy??
  • SötétBarom
    Én ennyi idősen elképesztően jól elvoltam autó nélkül. :DDD Anyós ülés azért jó, mert kiválóan lehet szemet legeltetni, és nem kell félni a random kamikazenéniktől. :)
  • Kandurex
    Sziasztok,

Van egy 1.4 (16 sz) opel tigrám (2000. év), és ahogy nézegetem a fordulatszámokat ilyen jönnek:

50kmh 1700-1800
    90kmh 2600-2700
    100kmh 3000-3100

ez így jó? Nem értek hozzá, ezért kérdezem.

(eddig öreg Peugeot 206 vezettem, abban nem volt fordulatszám mérő)
  • barnie1990
    Anyósülés is élvezetes, nem? :)
  • Csabesz6
    értelmetlen
  • SötétBarom
    "de nyár auto nélkül borzalmas:S"

Életkor: 14-18 között

:D:ASD:Á?_DD_:?d
  • maffioso
    tudom h arra van szép szerpentines:D de mondom ha társasággal megyek akk mindig direkt figyelek nagyon, sokat vezettem messzebbre is, ez csak egy egyszeri hiba volt remélhetőleg
  • Willi Betz
    Horvátországban sok a szikla fal út mentén,ott jókat lehet csattanni:DDDD
  • maffioso
    :DD nekem olyan autó kell ami megfizethető, igyse tudom hogy szedek össze elég pénzt de most minden forintot félrerakok és megyek mleozni is majd suli mellé ha tok, ha visszakapom a jogsit akarok egy autot, mert nyáron valszeg horvátba megyünk haverokkal és vagy 2 autoval vagy 1 mikrobusszal, de nyár auto nélkül borzalmas:S
  • Borg
    Tudom ajánlani az S80-as Volvot 1.6 dízellel.
  • maffioso
    hehe:D azért akarok ekkora kategoriát h ne kelljen szükösködni ha öten megyünk, accordon is gondolkoztam az is 2ezres az a baj, mert ha drága abiztositás meg minden az nem megoldhato akkor
    persze régi accordra kell gondolni
    (ám meg elég jol megvédett a csattanáskor a kocsi, karc nélkül kiszáltam pedig majdnem frontális volt)
  • Borg
    Ja, és a régi japán vasak pont olyan jól összecsukhatóak mint a swift :D
  • autoszimulator
    pedig a 200 lovas nagyobbat tud repülni
  • maffioso
    értem, akk viszont felejtős mer 200lovas autot nem akarok, de nem az én nevemen lenne valszeg, nemtudom milyen mostohafateromé de hát joval olcsobb mint nekem lenne, a suzuki is azért volt az ő nevén
  • Borg
    A0-ban nem neked való, az biztos.
    Másrészt 4WD-hez kb minden nemturbós gyenge, a hajtáslánci veszteség miatt. (arról nem is beszélve, hogy felesleges)
  • maffioso
    93 és az azzal megegyező modellü legacy 4wd nonturbo van egyáltalán?nem kell a 200lovas 2ezres, már csak a ráfizetendő szarságok miatt se, csak nagy és imádom a subarut, a 4kerék tetszene de elég lenne egy ahhoz városi loerőnek számito változat, asszem van 133lovas, arra ado biztositás milyen árban van?
  • SötétBarom
    Most leírtad, hogy fasza a futóműve, jó a motorja. A többi negatívum szerintem abból következik, hogy többnyire festők/kőművesek hányják tele a cuccaikkal, ezért minél igénytelenebb annál jobb. Gondolom jól is fogyaszt, és annyira nem drága. Szóval a "vérszar" jelzőt nem érzem objektívnek :DDD

Amúgy egy átlag személyautóhoz képest tényleg elég béna.
  • Borg
    Hogy mi a bajom vele? Lássuk csak...
    - a váltója olyan mintha gumibowdenen rángatnám, pontatlan, kellemetlen
    - az ülései olyan szarok, hogy egy átlagos kanyarvételkor is csúszik le a seggem róla
    - még az általában tapperolt műanyagok is kopogósak, karcolódóak, kemények benne, nemhogy a többi... még a kormány is ugyanabból a szarból van.
    - a futóműve átlag franciásan libikókás, de legalább az úthibákon elég jól siklik át... ez és a motorja miatt végülis városi lótifuti autónak elég jó választás.
    - leszállították zárt hátsó résszel, de azért belső visszapillantó tükör van. Minek, hogy legyen hova akasztani a wunderbaumot?
    - 1 hónapos az autó, van benne 1000km, és jövö héten vihetjük akksit cserélni (valszeg) mert villog a töltésjelző...
    - ezenkívül kong az egész még egy központi zár ki-be csukástól is egy percen át... ami egyébként rögtön elinduláskor automatikusan bezár, ami szép és jó feature, csak mindig azt hiszem átmentem valamin...

De a motorjában pozitivan csalódtam.
  • SötétBarom
    Berlingoval mi a bajod? :DD Kurva jó. Olyan érzés, mint ha egy apró szobában ülne az ember :DDD
  • Borg
    Nem rossz ez a PSA 1.6-os dízel. Most vettünk egy berlingot céghez, és azon felül hogy az autó maga egy fostenger, a motorja teljesen kellemes. A maga 75 lóerejével is jobb a karakterisztikája, mintaz 1.9 TDI-nek 105LE-vel a touranban. Elindulni sokkal jobb vele, alacsony fordulaton sem fulladós, senem remegős, és kultúráltabb a hangja is.

Az S80 nyilván nehezebb mint a régi scorpio meg omega volt, de ez az 1.6-os jól fel van töltve turbóval, úgyhogy valszeg nem gond közlekedni vele. A kérdés megint csak a tartóssága. Az is sokat elmond, hogy nincs 6. fokozat hozzá. Gondolom kell neki a fordulat, hogy egyátalán pályán a légellenállást legyőzze..
  • autoszimulator
    "Az előzetes tervek szerint egy ilyen összkerekes hibrid dízel felára nagyjából 15-18 ezer euró körüli lesz. Csakhogy aki ilyet vesz, az már ez első évben kap 15 ezer eurónyi visszatérítést a svédeknél."

jah ok
  • pszihopata
    10 évvel ezelőtt egy 2.0 benzines scorpio v. omega teljesítményben nyomatékban semmivel sem tudott többet,mégsem kérdezte senki hogy el tud -e indulni

• Csabesz6
    Papp Tibi nem lehet egy egyszerű eset...
  • desigo
    1,6-os Diesel Volvo S80

csávó kicsit le van lassulva

cikk
  • pszihopata
    Kell-e nekünk eredetvizsga?
  • Csabesz6
    Hát egyetem mellett végezhető, nem állandó jellegű melóval nem tudnék annyit összehozni...:)
    Amúgy ez az egyik álmom a sok közül.KE70 sedan...bár a kislámpás jobban bejön, nem zavarna.És ilyen áron...argghh.
  • desigo
    akkor jobbat érdemelnél :)
  • Csabesz6
    lenne má melóm..
  • maffioso
    nem de hát gondolom láttatok már szarrátört kocsit:D és akk azt egy swiftben kell elképzelni:Dannyi h megvolt valamennyire ferdülve a kaszni meg h az utasajto megvolt horpadva, az eleje meg hát...:D
  • SötétBarom
    Micsoda kis pondrók, lol :D
  • Szabi1991
    ehh..
  • Csabesz6
    "sima totálkáros suzuki"
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    ezt úgy írtad, mintha így gurult volna ki az összes swift a gyárból:)
  • maffioso
    nem linkelek képet rola:D nem örülök neki h mi történt vele és nem szeretem mutogatni, nekem ez attol még egy fekete nap mert tulvagyok rajta, sima totálkáros suzuki 97 évvégi
  • ChuckyHUN
    autóról képet már :D:D:D
  • Csabesz6
    beszt:D
  • maffioso
    szerpentinen még nem mentem de elég sok féle utviszonyon vezettem, és télleg képes vagyok normálisan menni az a kanyar viszont tudm h az én felelőtlenségem volt, de attol még tényleg megtud viccelni egy rutinos embert is az a rész mert iszonyat hirtelen változik leejtőbl emelkedőbe és meredek mind2 és kanyarban van, de ettől függetlenül tudom h én vagyk a hibás és a nem megfelleő sebesség de hát mit van mit tenni ebből sajnos csak tanulni tudok már
  • desigo
    nincsen szívatós rész csak figyelmetlen sofőr...

ha egy szerpentinen kellene autóznod akkor mi lenne?
    bal oldalon meredek kőfal jobb oldalon korlát nélküli szakadék
    szembejön egy autó kezdhetsz vissza tolatni

az esetleg szívás
  • maffioso
    igazábol én már nem akarok semmit se:D teljen le a fél év és kapjam vissza utánképzés nélkül és akkor boldog leszek
    egyébként nem jelzett semmit a tábla
    aki pécsi annak mondom h a surányi uton történ, szal aki ismeri az utat tudja milyen szivatos egy rész
  • autoszimulator
    tábla nem jelezte a kínos szakaszt? ha nem, akkor még esélyed is lenne valami kis szart felkeverni :DD
  • maffioso
    ez nem igy van, egyáltalán nem várom el h mellém álljatok, azt várom el, hogy ne forgassátok ki a szavaimat és gyertek az ilyen ökörségekkel h a rendőr meg az út a hibás
    ha egyszerüen tök ködös h mi történt akk nem kell elkezdeni kombinálni meg lehet kérdezni hogy mi történt...a saját gondolat pedig nem feltétlen ugyanaz mint a saját vélemény vagy álláspont, ergo igen megsértődök ha hüyleségekkel támadsz