101030
.
  • SötétBarom
    :)

Én is 10 ezrenként cserélem a fityóban.
  • pajti
    "mivel továbbléptem egy V8-as sportautóra"
  • Máté94
    Ja jóvan akkor bocsánat:D
    De nekem még ez is kellene:D
  • DJ RX7
    ez s13 a videóban s14 van
  • desigo
    ma értetlenül néztek rám páran mert megemlítettem,hogy a kis A3-asban 10 ezer km-enként olajat cseréltetek
    2 éves benzines fiestában 30-40 ezrenként cserélik
    meganeban meg kmtől függetlenül 2 évente
    pff
  • Máté94
    Tess.
  • I.C.ram
    Nem véletlenül van egy lyuk minden tankon...

Egyrészt a tágulás miatt, szellőztetés miatt. Más részt, hogy ne szarja össze magát a benzinszivattyú a vákuumtól.

Szóval ez egy faszság... Arról nem is beszélve már, hogy a tartalék tank az nem egy különállótartály, hanem csak egy extra térfogat, ami nincs beleszámolva a hivatalos adatba. Ebből következik, hogy nem is lehet "nem bele tankolni". Amire te gondolsz az az üzemanyag-beöntő cső.
  • autoszimulator
    jó de elvileg ebbe nem tudsz normálisan tankolni, csak úgy hogy húzod kicsit ki, mert elvileg ebbe nem szabadna, nem kellene tankolni... már nem emlékszem mit mondtak, de a benzingőznek, vagy valami tágulásnak kell a hely, ezért nem szerencsés azt is megtölteni, ahogy sok kutas teszi. de lehet új kocsiknál ez már nem téma.
  • REPS0L
    azthiszem megvan az álomautó :o
  • I.C.ram
    Minden autóban van kb. 10-15% reserve tank. Ami a hivatalos adaton nem szerepel. Merciben is volt kb +10 liter reserve tank, és amikor elkezdi abból szívni a benyát, akkor felvillan a szebmetsző led. Ennyi. Nem tudom, miért kell ezen csodálkozni.

Direkt azért van, hogy az ember ne fogyjon ki véletlenül a naftából, mert még úgy gondolja, hogy van még benne benya bőven...
  • cement
    :D meselte munkatarsam hogy a felesege mini cooperjebe is a gyari adat szerint 45 liter a tank, de a shell-en tudnak bele 55-ot is tankolni, es nem egyszer, hanem mindig :DD
  • RelakS
    Érdekes jelenség:

Eddig ha már olyan száraz volt a tankom, hogy akár hegeszteni is lehetne benne, kb 46 liter benzint tudtam tankolni. Ma úgy, hogy a számítógép szerint még 40km-re elég üzemanyag volt, 50 liternél inkább leállítottam a tankolást O_o
  • REPS0L
    haverok mondták, tegnap olyan csúnyán megette egy M5, hogy rossz volt nézni. :D
    dehát ha több mint 250 ló van köztük, minek próbálkozik
  • CSOCSO
    remelem 5en ultek az autoban... es annyival kevesebb van a vilagon.
  • Csabesz6
    legyen inkább 75%:D
  • SötétBarom
    Az ember 99.5% ránézésre nem tud megkülönböztetni egy sornégyest és egy v6-ot.. Szerintem.
  • desigo
    Hyundai reklám fail
  • desigo
    nem kell ide luxusautó

• Máté94
  • Szabi1991
  • Csabesz6
    Szegény Skodri:(
  • desigo
    Tank vs Skoda 120
    nem sok maradt belőle...

• autoszimulator
    ott alaptaktika, hogy ha üres az út, akkor mindig a szalagkorlát mindig az ív jobb oldalán menj, mert ugye csak az út jobb oldaláról tudnak mérni. Egyszer ott mértek, van két leálló, de oda kitették a megállni tilos táblát. Azonban az új kreszben megengedik nekik,hogy oda is álljanak... Az utat keresztező hidakra kell feltekinteni, ott nincs semmi, akkor go :D mikor átadták mértek kétszer háromszor, azóta sem.
  • ZsirosKenyer
    kevesebben haladnak el, de viszont kb 80%-uk 50 felett. Országútról és köztes falvakról nem is beszélve. Éjszakánként cenken is az átlag 80-90-nel megy. Lehetne pénzt szedni.

Szombathely fele váti elkerülőn meg annyira adja magát a 200 hogy csak na :D
  • GhostR1der
    Ezért még levadásznak muhaha :D
  • SötétBarom
  • autoszimulator
    na most erre mondhatom a példát, mikor a házunk előtt mértek a zsaruk.
    tudni kell, hogy ha elnézek balra, egy négyes kereszteződés van, és a "főút" derékszögben kanyarodik, mellette 2 méteres árok, szóval ott a max sebességed 20km/h lehet. Másik irányban, egy gyenge balra kanyar van, tőlünk 200 méterre, de mivel a házak, és a házak előtte növények, bokrok, fák ott vannak, nem látni arra semmit! Sőt a szomszéd tujáitól kifele is úgy megyek, hogy talán semmi sem jön. Szóval arra sem mérhettek túl hatékonyan. Óránként 3-5 autó száguldott el a ház előtt aznap, mivel vasárnap délelőtt volt.

Ja, és persze a mi autókijárónkra álltak. Ki akartam menni, álltak ott tovább. Anyáztam már, járom körbe a civil, fehér kisbuszt, hogy el lehetne húzni mer mennék. Benézek a vezetőülés melletti ablakon, akkor látom, hogy ott ül benn, hátul két fasz, kameráznak a kereszteződés felé. Valami fotel szerűben ültek, ilyen kiépített mérőfurgon volt, ray :D Bekopogtam, mondtam hogy elmennék, ha megoldható. Aztán akkor mondta a rendőr, hogy akkor menjünk? Másik szerint menjünk, és elmentek. Meghiúsítottam egy brutális mérést :(
  • SötétBarom
    Pest az más. Ott sok a köcsög Itt Sopronban kimész éjjel a várkerre, és kb 5 percenként megy el egy autó :DD Ki a fasznak jutna eszébe mérni???

Mondjuk én éjjel félek gyorsan menni - őzparám van folyamat. :C
    Ezért csak városban tolom neki :>
  • ZsirosKenyer
    BP-n rendszeresen mérnek éjjelenként, ha arra jársz be careful..

Fosok, hogy mikor vezetik be vidéken is, bár nem valószínű hisz itt kisebb a forgalom, viszont rendőröknek éjszakai pótlék, stb..szal nem költséghatékony.
  • autoszimulator
    városon belül, ott is inkább Szombathelyen előfordul nagy ritkán, de inkább csak állnak az út szélén, és figyelik a forgalmat, bekapcsolva hagyott piros lámpán átmenőket, részegeket.
    Közúton talán még sosem láttam éjjel mérőket, és a hírforrásaim sem szokták mondani. Párat kiírnak mindig, ami a hivatalos aznapi mérések helyét adja, azok például általában délután egy és este 6-7 között tartalmaznak infókat.
    Ami sűrű mérési pont: Zanat melleti 86-os elkerülő, 86-os Pósfa és Hegyfalu, 84-es Rábapatynál, 84-es balcsi felé menő szakaszán nem jellemző, arra járok Veszprémbe, tán még sose láttam rendőrt. Ezek a főbb utak, de külterületen nem szokásuk mérés, éjjel is max szombathely, akkor is járőr, nem mérőkocsi.
  • GhostR1der
    Csak városban.
  • SötétBarom
    Még életemben nem láttam éjjel mérő rendőröket..
  • neevous
    Az órák környékét jó lehet takarítani.
  • ZsirosKenyer
    Vas megyében mennyire jellemzőek az éjszakai mérések?
    Szeritnem egyáltalán nincs, de te talán jobban értesülsz a helyi pletykákból.
  • cement
    ja meg a valtogomb is insignia :)
  • GregSB
    Ízlések és pofonok, nekem mindig is bejöttek a Saabok műszerfalai. Csak azt az Insignia kormányt igazán átdizájnolhatták volna valami eredetibbre...
  • Borg
    És akkor még enyhén fogalmaztál...
  • ZsirosKenyer
    a műszerfal még mindig olyan undi?
  • GhostR1der
    Az nekem egy álom az a motor :)
  • SötétBarom
    Nagyon zsír. :)