101030
.
-
azonkívül meg hengerenkénti:) -
hát folyamatos. -
ez pont nem -
ja, K-Jet. -
hah központi befecskendezés XDD -
szemét burzsoá! :D -
olyan motorolank nekunk is volt az autoban NAGYOOOOOOON regen -
Kéne, csak másodszériás 560-as inkább :)
-
motorgenerál. ollé. -
Szabi1991 #79796 óhogyén nem ebbe az autóssuliba mentem.. :-/
mufracsek képe -
-15 fok indítanám az ivecót aztán át sem forgatja
nem ment egy hete de azért ez erős
babrálok az akksinál,hát kiderült hogy 2 hónapja laza-kézzel rányomott sarukkal járok
majd megköszönöm azért a szakinak, jó hogy nem égett le alattam!
-
szerintem azt hitte, hogy a terminátor üldözi
ilyen robot hangot bazmeg...
-
-
"-"Hidd el a gazdasági növekedésének 70%át a folyamatosan leértékelésnek köszönheti."
-"Totál nem is érted, hogy mit írók, csak a számokat látod. 70%-ot nem a leértékelésre mondtam...."
Legalább a saját hsz-idet olvasd el. "
Most komolyan azt kell magyaráznom másodszorra is, hogy a 70% nem a 70%-os leértékelésre vonatkozik, HANEM A MONETÁRIS POLITIKA ARÁNYÁRA BASSZA MEG MÁR! Erre te elkezded összehasonlítani a 2.5%os leértékelést a 70%hoz, miközben annak semmi köze ehhez. Kb mintha a kg-ot próbálnád cm-be átváltani.
"Szinte minden dimenzióban - lakossági piac, befektetések, energia- és nyersanyag felhasználás - ez a páros fogja képviselni a nehézsúlyt a XXI. században."
(amúgy az energiafelhasználás/GDP sose volt pozitív mutató, abszolút értékben meg tök lényegtelen)
Megint leírsz egy csomó dolgot, amiről nem volt szó, vagy senki nem vitatta, és leírsz mondatokat tök evidens dolgokról. Ilyeneket én is tudok: Az alma piros.
Hiába írod (másolod be) le, hogy Kína ilyen nagy gazdaság, olyan nagy gazdaság, mert nem erről volt szó, és ezt nem is vitatta senki.
Najó, ilyen kimásolt szarságokra nincs kedvem válaszolni, részemről tényleg befejeztem. Most a cikkel vitázom (igazából nem is vele, mert ezek evidens dolgok, és az eredeti vitánk tök másról szól/t), vagy veled? Ennek így semmi értelme.
"Azt javaslom barátkozz meg a gondolattal hogy egyre többször fogsz találkozni a "made in china" felirattal."
Ez meg no komment. Mindegy, tényleg kiszálltam. -
-"Hidd el a gazdasági növekedésének 70%át a folyamatosan leértékelésnek köszönheti."
-"Totál nem is érted, hogy mit írók, csak a számokat látod. 70%-ot nem a leértékelésre mondtam...."
Legalább a saját hsz-idet olvasd el.
A mondandómban semmi irreleváns nem volt, csak próbáltam megértetni veled hogy a Kínai gazdaság mennyire szerteágazó, hogy mindenhol jelen vannak és mekkora fenyegetettséget jelent szinte bármelyik piaci ágazatra mint konkurencia és ezt nem figyelembe venni nagyobb hiba mint nem tudni róla.
Igen gagyi, rossz minőségű autókat gyártanak, tankerhajókból meg a legjobbat, ennek az országnak van nyersanyaga, fejlett technológiával és irdatlan sok munkaerővel rendelkeznek. Azért gyártanak gagyit mert ez hozza a legnagyobb profitot és amíg van rá igény (és remélem hogy még hosszú ideig lesz is) addig megmaradnak ezen a szinten.
Ja és ha már a számok mögé látását említetted, ez az általános nézet a XXI. század piaci átrendeződésével kapcsolatban:
„Egyesült Államok és a többi nyugati ország nemigen tehet mást, mint hogy helyet enged Kínának és Indiának.
Szinte minden dimenzióban - lakossági piac, befektetések, energia- és nyersanyag felhasználás - ez a páros fogja képviselni a nehézsúlyt a XXI. században.
Számolni kell azzal is, hogy sok technológiai területen nyugatról keletre helyeződik a súlypont.
Az innovációt a fizetőképes fogyasztói réteg folyamatos bővülése is előmozdítja, Kína már most a világ első számú mobiltelefon piaca.
Az ország autópiaca a harmadik legnagyobb a világon.
India fejlődése hasonlóképpen robbanásszerű.
Mindkét ország fogyasztóira az jellemző, hogy a legújabb technológiákat igénylik.
A két ország egymásnak is riválisa. Bárhogyan alakul is a versenyük, a multiknak nincs más választásuk, mint részt venni a kínai és indiai játszmában.
Az elkövetkező évtizedekben Kína és India felemelkedése világszerte elemi erővel fog hatni a piacokra, teljes ágazatokra, vállalatokra és persze az emberekre.”
Azt javaslom barátkozz meg a gondolattal hogy egyre többször fogsz találkozni a "made in china" felirattal.
-
Hát egyhamar biztos nem. Amihez meg hozzányúlnak menten szarrá változik lást Roewe. Ott volt nekik minden. Technológia, szabadalmak, gyártósor, minden. Mégis képtelen voltak alkotni. Megelégedtek az olcsó szarral, cserébe tönkre tettek egy patinás márkát. Grat hozzá, szép volt.
Tisztában vagyok vele, hogy minden a szar gagyi felé megy, pont ezért örülök, ha minél később lépnek be a játékba a gagyigyártás koronázatlan királyai. -
Csak aza különbség hogy te untig azt állítod hogy a kínaiak soha nem fognak betörni a minőségi autók piacára, mi szerintünk viszont kb semmi nem tudja megállítani majd ebben őket. -
egy csomó amerikai cég kínában végeztet olyan termelést ami az egészségre vagy a környezetre káros
vagy a német cég aki magyarországra hozta a szemetet kamionszám?
megteheti-megteszi!
mások a körülmények ezért más a hozzáállás a dolgokhoz ugyanez megy indiában,vietnamban afrikában v. dél-amerikában
kína annyiban különleges hogy egy politikailag eddig fékezett gazdaságot pár év alatt suttyomban piacgzdasággá változtattak
engem a széthulló kínai autók mellett ugyanúgy idegesít,hogy egy olyan ország aki a 2. világháborúból megszedte magát a pénzből felszerelte a világ legdurvább hadseregét,és most játsza az eszét hogy mekkora hatalom mindenki fosson tőle
közben lassan kilóg a seggük a gatyából,mert a katonásdi elviszi a gdp-t
-
Ki mondta, hogy nem így van? Pont ezért utálom a kínai vackokat, mert szarnak az egészbe, mivel nincs semmi szabályozás náluk. Pofátlanul minden szart legyártanak, aztán csodálkoznak, ha kiröhögik őket az EuroNCAP-on.
Ne felejtsd el, abból indultunk ki, hogy a kínai autók szarabbak a legszarabb európai/japán/amerikainál. Nem tudom, miért akarja állandóan megcáfolni ezt olyan szövegekkel, hogy a japók is így kezdték... és akkor mi van? Jelenben vagyunk. -
olyan naív vagy hogy az hihetetlen!
minden autógyártó a profitért olgozik
szemrebbenés nélkül legyártanak bármit,az előírások azért vannak hogy rászorítsák őket a biztonságra!
az előírások meg a társadalmi és anyagi helyzettől függenek
visszadobták a kínai kocsit a törésteszten,majd kijavítják a hibát addig úgysem kap típusbizonyítványt
ahol megfelel oda már viszik is,aki egy wartburg szintű autóból ül át annak úgysincsen más választása ha autózni akar
-
amerikában jó emberek élnek,kínában meg rosszak 
más magyarázat nem lehet!:) -
Én a jelenlegi autókról beszélek. Ford Pinto meg már veteránnak számít. Mikor Pinto kijött, akkor ugyanilyen törésteszteket produkáltak az európai kisautók is. akkor még nem volt olyan szempont ez, és a technológia is más volt. Ma viszont minden rendelkezésre áll, mégis szarnak bele, és ezek ráadásul nem is kisautók, hanem középkategóriás családi autók. -
ford pintó stb. hagyjuk!
a kínaiak elárasztják a fejlódő csóró országokat olcsó gyengébb minőségű autókkal,majd később betörnek a gazdagabb piacokra is,közben meg fejlődnek
a kóreai autók is szépen húzódnak a felsőbb kategóriákba,kínával sem lesz másképp -
Baki? Az baki, ha 5 év után elöregszik a műanyag, és megreped, az baki, ha anyaghibás a kárpit. De az nem baki, hogy felelőtlenül beleraknak olcsó szar acélt, vagy eleve szarul tervezik meg a kocsiszekrényt. Itt emberek halnak meg.
Detroiti autók legalább nem válnak konzervdobozzá egy 60 km/hás ütközéstől. Ég és föld van a két autóipar közt minőségben még mindig. Inkább veszek egy gazdaságilag csetlőbotló cégtől egy jobb minőségű autót, mint egy szárnyalótól egy rakás szart.
Örülök, hogy ilyen fosokat gyártanak, mert addig is távol maradnak Európától a jóizlés elleni bűncselekményeikkel. -
szerintem sokkal nagyobb égés 100 éves autógyártás után a detroiti gettót nézni,mint egy 5 éves autógyár bakijainak örülni -
Lehet, ők is csak egy gombot nyomkodnak, mint a metrón "kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak". Tuti van egy numpad a középkonzolon, és mindegyik számra egy másik szöveg van beállítva :P -
Régen volt egy rendőrautóm, amin ha megnyomtam egy gombot, akkor is ilyeneket mondott, hogy KÉREM ÁLLJON FÉLRE, KÉREM HÚZODJON LE, hasonló hangszínen :DD -
0 esély a túlélésre már 60-nál is. Öröm nézni a végén, hogy a sok kis sárga milyen odadóan rakja össze ezt a szarkupacot. Kalapácsos ütögetésre már ki se térek... Ilyet utoljára a Trabantoknál csináltak. -
Ezerszer inkább egy francia, mint egy szar kínai.
De amúgy én a route 66 és a kínai autópálya közti párhuzamra gondoltam, hogy azért a 66-oson egy amerikai cirkálóval végigmenni tök más mint valamelyik fos Cherryvel. -
Mert nálunk jobb gépek járnak az utakon?
-
Biztos, rohadt nagy élvezet végigmenni a szar kínai fosokkal ezen az úton :D Reszketve, hogy mikor halsz szörnyet. -
mindenesetre mostantól otthon is átérezhetik a route 66 feelinget
Kínában elkészült a Kelet-Nyugat autópálya ,1900 kilométer -
nálam már legalább 5 robogó járt így,ott a karburátor ha túlfolyik és a tulaj vehemensen rúg rá néha kitépi a főtengelyszimmeringet a helyéről
/aztán lehet nyomozni hogy mi a faszért nem működik/ -
Szabi1991 #79772 nemtudom mifene baja van (volt) de az egész vidi hangja elvolt nálam csúszva amikor elsőre néztem
-
Wankel bogár?
kéne! -
Hát igen, a víz nem nyomható össze :)
Tavaly láttam egy Ikarus hajtókart, ami kb S-betű alakban volt elgörbülve, mert a motor beszívott egy csomó vizet. Durva látvány volt. -
lambora tokeletes lesz -
ismerősőm egy lökhárító nélküli /korábbi baleset/ focussal hajtott bele egy komolyabb tócsába,a beszívott víz szétütötte a hengerfejet
kiderült hogy a légszűrőház is szét volt törve
-
Borg #79767 15-ös gumik valakinek? :D -
Volt,hogy nyári zápor után hazafelé Vivaroval és az út szélén álló vízbe mentem bele kb 100-al és ott azonnal meg is állt a technika.
Mivel garis volt trailer vitte el javítani.
Miután vissza kaptam kérdeztem,hogy mi volt vele? Válasz:az üzemanyag ellátó rendszer a víztől megtört.Érdekes.
Azóta vízbe csak lassan megyek,inkább kikerülve.
Mindenesetre a csere Zafira nem keveset kapott három nap alatt xD
Első gumik szépen fogytak rajta...