101030
.
  • Csabesz6
    Hát nem, mivel eléggé nemszép szegény, szvsz.
  • pszihopata
    nem egy tipikus alfa:

• Csabesz6
    Ha Bubu, akkor ilyesmiket néznék
  • pszihopata
    stresszes autó,állandóan bizonyíthatsz és sosem veszthetsz

különben minek?
  • SötétBarom
    Az kemény :o
  • pajti
    ezt csipáznám még ilyen benzinárak mellett is :D
  • SötétBarom
    get help.
  • pszihopata
    laziccsá.... lassan olyan leszel mint a rain man :D

• GregSB
    :D

Nincs köze a benzinárakhoz, ez náluk a kultúra része. Nameg Eu-ban náluk az egyik legerősebb a GDP, keresnek ők annyi pénzt hogy ne legyen gond a tankolás :)
  • Borg
    Ez milyen érdekfeszítő.. :D
  • fifi
    semmi különös nincs Romániában, ugyanolyan MOL kúton /is/ lehet tankolni mint itthon.
    Anno réges-régen mikor gázolajoztunk legális határokon belül, volt olyan, hogy a román olajjal feltöltött kocsik szebben indultak a -15ben mint az itthoniak.
  • I.C.ram
    Na az új TC-s (Csikós) közreműködésével íródott SLC cikkben megint összehordták pár faszságot...

Egyrészt ABS csak 78 végétől, de inkább 79-től volt RENDELHETŐ, ergó szinte egyik SLC-ben sincs (főleg csak a W116-osokba jutott (S-osztály)).

89-ig, csak az SL-t gyártották. Az SLC-t 81-ig gyártották. Mondjuk itt lehet, hogy csak hülyén fogalmazott.

"A Mercedes-Benz R107 1971-ben debütált, és 1989-ig maradt a kínálatban. A modellcsaládba tartozó SL-eket hardtop és kabriolet kivitelben készítették"

Összevissza irogata... R107 az a roadster. Kurvára nem volt SL-ből hardtop... Ez is biztos a hülye Csikós faszsága... SL-ből egy kasztniváltozat volt: roadster. Ennyi. Mindegyik nyitott tetős volt, és tartozott hozzájuk egy levehető keménytető, valamint egy becsukható ponyvatető is. Az SL!!C!!-ből meg CSAK hardtop változat volt, ezért is coupé, nem pedig roadster/cabrio.

"A 2.8-as, soros, hathengeres benzinmotort 1974-ben vették fel a kínálatba, az első olajválság hatására."

Ahh... 1973. év elejétől már rég volt. Az én autóm is 73-as év elejei volt, és M110 volt benne. Továbbá semmi köze nem volt az olajválsághoz, hiszen eleve egy kihegyezett motor volt, és elsősorban a W114-esekbe szánták, illetve az EU-piacos S/SL/SLC-kbe. De az M110 fogyasztásban (teljesítményben is) alig marad el a 350-es V8 alatt. (kb 1,5 liter lehet a különbség). Manuális váltóval meg szétkapja akármelyik korabeli V8-at (iszonyat pörgős motor).

"...a maguk idején ezek voltak a Mercedes-Benz legdrágább modelljei."

Tudtommal a W116 450SEL is drágább volt nála, a 6.9-esről nem is beszélve, aminek az árából kb 1.5 450SLC is kijött volna.

"igyekeztek továbbra is kupés dizájnban tartani, és hogy ne legyen nagy a hátsó ablak, kitalálták ezt a teljesen értelmetlen rácsos elemet, amit beraktak két üveg közé."

Kurvára nem azért van az az - amúgy az autó egyik legszebb eleme - a rács ott, hogy direkt kisebb legyen az ablak a kupé forma miatt... Hanem azért, mert a hátsókeréktől különben nem lehetne leengedni az ablakot... Inkább legyen egy egybenyitható B-oszlop mentes oldalnyílás, mint egy semmire nem jó, de nagyobb üveglap hátul, amit ki se lehet nyitni.

"Arról nem is beszélve, hogy teljesen hiányoznak az olyan nem kézenfekvő extrák, mint a könnyűfém felnik, a légrugós szintszabályozás, a bőrkárpitozás, az ülésfűtés, a fényszórómosó- és törlő berendezés, a műszerfal faburkolata, vagy az irdatlan méretű kézibeszélővel ellátott korabeli rádiótelefon, amivel a német posta hálózatára lehetett rákapcsolódni."

A hidropneumatikus rugózás csak a W116 6.9-esében volt elérhető. Ülésfűtés meg szerintem csak W116-osban volt elérhető, abban is ritka mint a fehér holló, főleg a hátsóülés fűtése.

Így elsőre ennyi hibát rögtön ki lehet szúrni.
  • ZsirosKenyer
    Ami lol, hogy a legtöbb kerékpáros érdekvédelmi szervezet mindig Hollandiát és Dániát említi pozitív példaként, és ott mennyien járnak bringával autó helyett.
    Hát, a grafikont elnézve nem is csoda :DD
  • ZsirosKenyer
    Azért úgylátszik van némi előnye is ha közel laksz a román határhoz...
    Mondjuk a román üzemanyagban ki tudja mi van.

Streeter majd megmondja.

• REPS0L
    hálisten hazudtak, szűrővel volt a probléma :)
  • R0zs0máK
    Japán 99 oktános benzinre van írva az ECU...meg gyárilag elég magas a kompressziója, szóval bökhetem a 98-ast :DD Eljár 95-össel is nem az, csak a kopogásszenzor érezhetően visszafogja a motort úgy...
  • SötétBarom
    Van egy bowlingpályánk, remember?
  • autoszimulator
    az teljesen korrekt. mondjuk te mint vendéglátós, nem értem mit keresel itt még? :D oké, hogy csajt itt hagyni nem jó, valszeg én sem tenném meg, de ahogy látom ismerőseimet, mit alakítanak kint.. egyik kőszegi volt, sokáig átjárt a szomszédba egy kávézóba, ott sem keresett rosszul, de azt mondta, sok az osztrák tahó a határ mentén, elment tirolba a téli időszakra. Ünnepek, síszezon, jött a pénz rendesen. Hazajött fél év után, vett egy 3 millás kocsit. Most megint kinn van... Másik észak olaszba ment, pultozik (meg egyesek szerint szabadnapokon mást is árul, mert az a része is elég minőségi), de ő 800k-ért húzza az igát. Igaz ez stresszesebb, pörgősebb, fárasztóbb, mint az előbbi meló.
  • SötétBarom
    Ingázik, egy kiruccanása nem több mint 50-100 km összesen, keres vele mondjuk 50 eurot egy alkalommal. Megcsinálja havi tízszer, van 500 euroja, szinte minimális munkával. Emellett itthon is nyom ezt-azt, aztán wödörszén.

Mondjuk ismerek olyat is, aki Bécsbe jár ki napi szinten. És megéri neki.
  • SötétBarom
    Örülj, hogy van autód baszod!
  • autoszimulator
    Na jah, de ha olyan melót tol, amit egyre több állástalan ismerősöm, akkor kiadása is van. Ezek valamilyen hierarchiában melóznak, szerintem jobb nem tudni, kik vannak a csúcson, mert eljutunk a hans maffiavezérekhez. De a lényeg, hogy kegyetlen durván fizetnek magyar átlagbérekhez képest, és cserébe csak az odautat kell állni, ami kb 300km-nyi benzin, több főre leosztva már nem is gáz. Na meg aki a piramis alján van, elég szar melókat kap állítólag, és matracon fekszik valami házban. De ha marad itthon, meló nélkül, akkor a híd alatt fetrenghet egy matracon. Mi vagyunk az osztrákok csicskásai, az igénytelen nép, aki minden szart elvállal.
  • autoszimulator
    na igen, épp nézem holtankoljak.hu-t...

Pesten, ha csak a Shell kutakat nézem, a top15 utolsó tagja 295 forint, legolcsóbb 287..
    Nézzünk át Vas v GYMS megyébe:
    Csornai a legolcsóbb 294-el, a többi háromszáz már. Sopronban én még 300 alatt sose tankoltam talán az elmúlt időszakban.
    Vasban minden kút 296 és 300 között van. És itt nincs az adatbázisban a sárvári MOL és SHELL kút, amelyek szintén pár éve nincsenek 300 alatt, elvből. Veszprémi és Sárvári Shell közt általában jó 20 forint megvan literenként, köztük meg van 100 km... Ilyen kurvajól élnek az emberek nyugaton? Nem érzékelem.
  • SötétBarom
    Darabos?
  • SötétBarom
    Hozzák át a lóvét és tolják befele a játékgépekbe, mivel náluk be vannak tiltva :DD Bicikliznek a Fertő körül, mert hugyér-szarér van hal meg fröccs :DD

"másrészt relatíve jól is fizet"

Semmennyire sem relatív. Munkatársam jár ki takarítani házakhoz, helyszíntől függően 8-10e az órabére. A legalja tróger melóért.
  • cement
    de azt is tedd hozzá, hogy milyen minőségű :DDDDDDD
  • autoszimulator
    amit kihagytam, igaz, hogy csak azért, hogy betankoljak, nem járnék ki, természetesen annyit nem ér az a pénz. De relatíve sokat járok át a határon, vagy annak közelében magyar oldalról, de eddig eszem ágában sem volt ott tankolni, és ez változott most meg. Igazából, csak azért elindulni a kocsival, hogy tankoljak, még itthon sem szoktam :D
    Imádom a feelinget, mikor a pirosnál indulásnál kicsit leesik a fordulat, és izgulok, imádkozok, hogy ne a benzin fogyjon ki még :D

de ezzel nem is fog sose semmit elérni ez az ország, hisz látjuk csak innen két ember már ott is fog tankolni, amikor tud, itthon meg csak drágulni fog ezzel együtt minden más. Egyre többen mennek oda melózni, akár már újságot hordani, mert egyrészt van meló a családnak, másrészt relatíve jól is fizet. Osztrák kocsik magyar tulajjal? Cégek, amik inkább osztrákokhoz építkeznek, mint ide? Tök jó. És mit kapunk mi tőlük? Szemetet, kamionokat, amik ide jönnek bliccelni, ingyen átszelni Európát, szétverve az útjainkat.
  • DJ RX7
    namost én az ukrán határtól 23 km-re lakom kb. inkább nem mondom, hogy ott mennyi a benzin. :DSA_D:ASDAssdadsadsa
  • SötétBarom
    Már csak valami susmán meló kéne :|
  • cement
    jó neked, én innen az ország kellős közepéről nem tudok mit csinálni :SS :D
  • SötétBarom
    15 perc kocsikázás 2000 forintért? Simán :DD Ha nem szeretnék vezetni, biztos nem mennék ki, de nem ez a helyzet. Aki utál autóba ülni, nyilván nem megy.

Hozzá kell tenni, hogy ebben a köcsög városban már most 300 forint felett van a benzin, tehát ha ugrik rá még 15-20 forint, akkor itt lesz 320. Az meg már 50 forint difi. És mivel élelmiszerért is kijárok (nevetséges dolgok vol. 2), ezért útba fog esni a benzinkút is :P
  • Tufa
    És neked megérné?

Nekem 200ft plusz ez az emelés 100km-re, engem annyira nem vág hanyatt a dolog. (nyilván fuvarozókat, taxisokat leszámítva, de kollégám is biztosan örülni fog a napi 300km-es utazásokhoz..)
  • SötétBarom
    Nekem mondjuk nincs 20km egy forduló.
  • Tufa
    agip 98 nem jó? Nekem 98 az előírt, és az agipos jobban bevált mint a vpower 100
  • Tufa
    eszem ágában sincs kötekedni de dízelnél 33ft, benzinnél 32ft a difi. 60 liternél max 2e ft, de autózol érte 40km-t + idő. (és gyanítom hogy nem épp 5 literből jársz :) ) Nekem nem érne meg kb 1k ft-ot hogy mászkáljak érte...
  • autoszimulator
    azigen, egy 40-50 forintos rés akkor van kb literenként, kb 20 km az út nekem egy osztrák kútig, az teletankolva (60liter) simán megéri. Főleg, mivel mostanában hétvégi kocsi lett a gép, kitart sokáig egy teletank..
  • SötétBarom
    Benzinpreise in Österreich (Richtpreise)

Super 95: EUR 1.058
    SuperPlus 98: EUR 1.161
    Diesel: EUR 0.961

zuletzt erhoben: 22. Dezember 2009

Lehet számolni..
  • autoszimulator
    itt a túloldalon mennyiért mérik most literjét?
  • R0zs0máK
    nem kicsit...
  • SötétBarom
    Kicsit nevetséges, hogy Ausztriába kell majd átjárnom benzinért. -.-
  • R0zs0máK
    ha határ mellett laknék röhögnék az egészen és külföldre járnék tankolni...de így pesten szopom a faszt alaposan...ráadásul vpower racing kell a hacsiba...nagyon nem vagyok boldog...