101030
.
-
ZsirosKenyer #80686 a TC-n a bazsó gyerek van vagy 150 centi és már neki is tolja le a haját a szél
Hidd el, irritálna :) -
BMW csak simán böszme. Rádaásul a legtöbb cabrio 2.8 benzin. Zabál, meg errefelé luxus ugye. :D
S2000 adná még, de az meg orbitron drága, és nincs belőle visszafogott verzió. 240 ló meg kell a faszomnak. -
Ódik java része pont hogy elős, amelyik nem az meg quattro.
BMW meg RWD, az tiszta sor. -
nemazért, de melyik bmw fwd? megaz audik nagy részes is hátsokerekes tudtommal -
Mer akkora lóbaszó vagy, hogy kilóg a fejed felül :DDDD -
ZsirosKenyer #80681 mx5 tényleg fun, viszont túl apró az egész, emiatt egy átlagos vagy kicsit nagyobb darab férfiember nagyon mókásan tud kinézni benne.
+ én a kabrió érzéstől sem vagyok eljulva. Áll a garázsodba egy, egy napos vasárnapon bepattansz, mész egy kis kört, esetleg le a vízpartra, vagy a fagyizóhoz, de mindennapi használatra nem az igazi.
Nemrég volt alkalmam egy relatív hosszabb utat S2k-val utazni. Az autó N°1, viszont felhúzott tetővel 10 km már az idegseijteid mélyére hatol a kriptahangulat, ha pedig lehúzod a tetőt, a búrádat peceken belül szétkapja a szél, ráadásul mivel folyamatosan tűz rád a nap, szénné aszalódik a pofád is. -
Mini kurva drága, FWD, és punci. Audi-Bmw kurva drága, böszme, és szintén FWD. Ráadásul elég nagy motorokkal szerelték őket, és a súlyuk miatt gondolom lenyelnek 12-3 litert városban (egy haver 2.3as 100-asa annyit eszik). Még tetszene a barchetta, azonban az is FWD - bár a totalcaron van egy teszt, ami szerint nagyon jó autó.
Szal az MX5 a jó :D Ilyen frankesz csomagtartótető-csomagtartóval ráadásul nyaralni is simán elvinne :) Tengerparton cabriozni pedig olyan élmény, ami megbasz mindent (gondolom XD) -
Olcsóbb repülővel járni, mint Bugatti Veyronnal
lol
-
Szerintem az sem mindegy, hogy mekkora egy csapágy :) a korai 4A-GE motorokon 40mm-es a hajtókarcsapágy átmérője, a későbbieken pedig 42mm...utóbbiak pl. sokkal sokkal kevésbé hajlamosabbak csapágyasságra, pedig ugyanúgy 5 helyen csapágyazott főtengely és 4 hajtókar... -
tök érdektelen hogy mennyit pörög!
sokkal előbb lesz hajtókaros egy v8 merci mint egy sorhat,ha olyan nagy mercis vagy ezt tudhatnád mert igen sok helyen leírják!
a gázos véleményed meg meg inkább nem is reagálok
mert nem a te 'stílusod meg preferenciád" :D -
audi?^^ cagy mini?:D mx5-ön kívül is van más:D -
Igen csak azt felejted el, hogy az M110 pörög, mint a veszedelem.
Számomra a gázosítás nagyobb szentségtörés bárminél (najó talán az átdízelesítés durvább). Tele van a magyar piac halálraítélt 26-osokkal 23-asokkal, amiket elgázosítottak, ahelyett, hogy vettek volna inkább egy dízelt. Szívem szorul össze, amikor a viszonylag egybenlévő 500SEC-nél látom a gáztartályt a csomagtartóban. De láttam olyat is, hogy a hülyéje W116-osba belerakott egy 23-as 200D-jét. Szerintem a 140-et se viszi.
Annak a híve vagyok, hogy vagy maradjon benne az eredeti motor, vagy vegyünk inkább kisebb motoros autót, de átbuherálni, átépíteni... -
'Miért lenne strapabíróbb? M117 alig pörög"
a sorhatos 7 helyen van csapágyazva a v8 5 helyen,sőt a hajtókarcsapokon kettesével vannak a hajtókarok
a 'strapabíró v8" a leghülyébb közhely,olyanok mondják akik még sosem láttak belülről egyet sem
'Max valami szar átdízelesített/gázosított fost"
én is gázosított fossal járok,úgyhogy engem nem zavarna!
viszont nem is sírok hogy 310 a benzin,beleraktam 300-ezret abba a fos gázos kocsiba
én használom nem a garázsban nézegetem,
persze tudom hogy a gázautó szar,úgyhogy nem kell nekem esni én ilyen hülye vagyok
-
Szólni kéne a Csikósnak, hogy regisztráljon ide, úgy lenne absz. kielégítő ez a veteránmerci diskurzus :DD -
Veterán nem jó, mivel szeretném minden nap használni, munkába járni vele, ilyesmi. Olyan nem kell, amit folyamatosan bütykölni kell, hogy pusztuljon szét. Ráadásul az mx5 tetszik is (ezt mondjuk nem értem, mert elég szarul néz ki objektíven) :DDD -
:) -
Vegyél Fiat X1/9-et :P
-
Kell a ráknak 300 lovas RWD autó. Ráadásul nem is cabrio :D Nekem életérzés kell, meg fun, nem halálfélelem :PP -
Ahhoz korábban kellett volna felkelni :P -
Közben elkezdtem visszaolvasni...
#80666:Én nem okoskodhatok?:p -
#80651 -
#80649 -
Meg nehéz... -
:D! -
Hidd el, hogy csendesebb a W116, mint a Rolls. Hangszigetelés a mániája volt a Mercedesnek mindig is.
Miért lenne strapabíróbb? M117 alig pörög.
3-4 kilóért meg nem nagyon fogsz találni nem lelakott 280S/SE/SEL-t. Max valami szar átdízelesített/gázosított fost. -
a teljesítményt hagyjuk,ez a németek hülye komplexusa csak
egy limuzin legyen csendes és nyomatékos versenyautó sosem lesz belőle bármit raknak bele
a tesztpályán lehet villogni vele mennyit mutat a radar?-nevetséges
egyébként a w116 nekem is tetszik,de csakis sorhattal vennék mert az strapabírobb mint a v8
3-4 kilóért max,plussz legalább egyet alkatrésznek
-
Lehet, hogy értékesebb, de nem nekem.
amúgy ha megnézed a mobile.de vagy az autoscout.de árait, akkor láthatod, hogy egy 6.9-est nem nagyon kapsz 3 millió alatt, a teteje pedig a csillagos ég. -
nem kéne a rolls sem,azért hoztam példának mert szerintem értékesebb
mindkettő pénztemető -
Ja, kép alapján készen van. Hidd el elég sok veteránt néztem meg már közelebbről, ami képen jól nézett ki. A legtöbb lakatos hiba meg csak 1-2 évvel később jön elő, amikor elkezd ragyásodni, hólyagosodni a festék a szar hegesztések miatt.
190 le egy 6.8-as motornak? Az alacsony kompressziót elnézve nyomatékban is tuti alulmarad a 6.9-esnek, ami mellesleg szinte azonos köbcenti, mert az is 67xx körül mozog. M100 ezt a motort körberöhögi. Fogyasztása meg embertelen lehet. Nem csoda, hogy a Rolls sose verte nagydobra a teljesítményt. Nagy besülés lett volna, hogy egy feleakkora motorból is kihozzák ugyanezt a teljesítményt.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy eddig az volt a baj, hogy minek ekkora, kizabál a pénzemből stb. Erre bedobsz egy 10x akkora pénztemetőt, hogy miért nem inkább ezt.
6.9-es meg minden, csak nem lusta... 7.3 alatt van 100-on. 70-es években ilyen gyorsulásokkal csak a sportautók rendelkeztek. Ráadásul ez autómata (abból is a lassabb fajta).
Nem tudom miért mondogatod állandóan, hogy ez lepukkant. Mi a lepukkant benne? Persze lehet, hogy az, de képek alapján nem tűnik rossznak. -
az a kocsi készen van!
miféle szakembert hozzá,ha jó bárki lecseréli a folyadékokat oszt jólvan
'méreteihez képest nevetséges a motorja"
-szerintem fogalmad sincsen miről beszélsz!egy 6.7-es motor nevetséges?
te látsz valamit a lóerőadatokon kívül is?
mi a faszomnak egy lusta limóba erősebb motor?
2 milláért egy lepukkant 6.9-es szerintem az a nevetséges
max 1 milliót ér,de annyiért is lehetetlen lenne eladni mert aki tisztában van a dolgokkal az ilyennek nem áll neki
azt hiszem hogy kár folytatni ezt,vedd meg aztán kész csak nehogy félkészen kelljen majd eladni mikor rájössz hogy túl nagy fába vágtad a fejszédet!
-
Floyd86 #80656 Fatüzelésű autó, ráadásul fából, és bejárta Európát, nem gyenge cucc...
FAtüzelésű Citroen -
Ez az első oldal, ahol youngtimernek látok egy 62-es autót... Ez már azért sznobéria. Nemzetközi veteránszövetségnél már 25 év az oldtimer korhatár tudtommal, aminek Svájc is tagja.
Aki meg egy 62-es autót youngtimernek tart, az egyszerűen nincs tisztában a fogalmakkal. Általában 3 kategória szokott lenni: youngtimer, oldtimer, antik.
De tökmindegy, kár is ezen vitázni, mert nem csak az évjárat tesz különlegessé egy autót. A 6.9-es meg bőven van akkora legenda, hogy beleférjen ebbe a kategóriába. -
Én nem épített autót akarok.... Nem akarok olyan autót venni, amit mások újíttattak fel.
Rolls-nál miért nem hoztad elő megint a fenntartást? alsó hangon is legalább +5 literrel eszik többet, méreteihez képest nevetséges a motorja, alkatrész hozzá aranyár és fingom sincs, hogy egyáltalán merre kéne indulnom, ha esetleg egy szakembert keresnék hozzá vagy alkatrészt. Meg akar a franc ennyire feltűnő autóval járkálni. Én nem villogni akarok vele.
Ez elég komolytalan felvetés volt... -
jobb helyeken még a 62-es is youngtimer
példa
sok külföldi ki van bukva hogy mi az hogy 30 évtől veterán valami -
2 millió a kocsi,ha te magad küzdesz vele talán beszoríthatod 4 millióba meg 2 év munka
én annyiért vennék inkább egy kész ROLLS-ot
mégiscsak más,és csak bele kell ülni -
Attól függ, milyen ötvözet. De az öntöttvas motor sokkal nehezebb, ezért rosszabbnak számít. -
gondolom masszívabb mint egy könnyűfém motor -
-
Az öntöttvas motor miért erény? :D -
Itt i ezt írja: "A total of 7,380 units were built by 1980, and most of these were exported to the USA."
Technika szinte ugyanaz, mint egy W114-esben (dízelt nem vennék abból sem, szóval egy benzinest alapul véve). Egyedül a felfüggesztés, ami bonyolultabb. Szervó abban is van. Ismerek valakit, akinek van egy 77-es 450SE-je. Németországból vette elég szakadt állapotban. Motorját rendbe kellett rakni, teljes lakatolás, telifény + rakás alkatrész pótlása. Megállt neki 2 méterből vételárral együtt, úgy hogy az autó már OT-s.
A motoron és a felfüggesztésen kívül gyakorlatilag ugyanaz, mint a többi SEL, tehát alkatrész van bőven. Ezeket meg nem németektől kell rendelni, hanem Amerikából! A 280-asomhoz egy komplett, gyári Bosch gyújtáskábel szett (6+1 kábel pipával) vadonatújonnan 55 dolláromba került. Nevetséges árak vannak az USA-ban, és szinte mindent lehet náluk kapni. Kédertől kezdve motortömítésekig mindent.