101030
.
-
Persze a DIN szabvány hazudik. Oké, tegyük fel, hogy ferdítve vannak az adatok (nincsenek), akkor is a két motor fogyasztásbeli különbségét tisztán mutatja.
Ha egy 300-asból városban kihozol 10 liter alatti fogyasztást, akkor kezet csókolok neked. Hagyjuk már ezeket a kamukat, hogy az "én autóm csak 4 litert eszik, pihe lábakkal 2-t" -
"Nem azt mondom, hogy szar a dízel, hanem azt, hogy koránt sincs akkora előnye a benzinessel szemben, mint azt sokan gondolják."
én most eladtam a Cordobát, mert már nagyon kellett egy nagy cuccolós autó.
Volvo V40-et sikerült leionformálhatót találnom. 1.9TDi. csak 90ló, lesz@rom nekem nem kell több.
azt tudom, hogy ebben a geci hidegben, szinte csak helyben rohangálva megöntöttem 25liter gázolajjal, és még mindig abból furikázok, pedig már 420km felett vagyok...
és ebben az üzemmódban volt gépalkatrész szállítás, fahordás futóval/6-8mázsa!/, disznóketrecezés,140-es tempó,2órás kocsiban alvás alapjáratról fűtve, minden.
nekem ennyit jelent a dízel előnye, nem hinném hogy ezt egy bármilyen benzines autótól megkapnám... -
azt hiszed okosakat írsz?
pont hogy a benzines fogyasztása megy fel városban,és a dízelé alig
miért?
mert a dízelben nincsen pillangószelep ami részterhelésnél rontja a hatásfokot
de hagyjuk nem akarok oktatni senkit
az usában a hummerok újabban dízelek,a duratec dízel szépen bekerül a legtöbb suv-ba
az amerikába importált német prémiumkocsik részarányában is egyre több a dízel
mivel sosem veszel dízelt sosem tudod meg milyen az-de a leghatározottabb véleményed mégis neked van
jellemző
-
én nem fogok bizonygatni neked semmit az biztos.
te jössz katalógusadatokkal, ami tudjuk emnnyire áll közel a valósághoz, én tudnék nekes SAJÁT TAPASZTALATOKAT mondani, szóval nem a haverommal, szomszéddal történt, nem olvastam, hanem tapasztaltam, de nem foglak vele untatni... -
Nézz meg egy mai dízelt, hogy mekkora nyomás van benne. Ezek a dízelek már nagyon ki vannak hegyezve, és nagyon hajlamosak a meghibásodásra. Ismételni tudom magamat. Sehol nincs elterjedve a dízel Európán kívül.
De megint félreértesz. Nem azt mondom, hogy szar a dízel, hanem azt, hogy koránt sincs akkora előnye a benzinessel szemben, mint azt sokan gondolják. A szívók meg már nem nagyon elégségesek teljesítményben.
300D meg max autópályán fogyaszt 8-at. Városba bemész, rögtön felmegy. (Hivatalos adat szerint 12 litert fogyaszt városban a szívó 300-as)
Többi dízelről fingom sincs. Nem volt szerencsém Mazdához.
Nyomaték görbe meg általában ugye eléggé lapos szokott lenni, így egy benzines, ami mondjuk 3000-en lead pl 150 Nm-t, az 2000-en is eléggé hasonló nyomatékot ad le. -
Most néztem meg a boxxerdízel nyomatékgörbéjét, hát nem gyenge. -
honda-subaru dízel?
1.3-as CR dízelek lassan mindenkinek lesz?
mi van itt mindenki meghülyült? -
vezettem 250 benzines 123-ast ami legurított 15 litert a torkán-benzint nem gázt!
meg mentem 3.0 d-vel ami 8-at evett
a dízel nyomatékosabb volt a benzines meg jobban ment
a 626-os dízelem 5.5-öt evett,volt ugyanolyan benzines is ami 8-10-et
a dízelek terjedése meg gondolom azért van mert hülyék a mérnökök,és az emberek
-
Sajátom még nem volt, de vezettem ép eleget őket, és kölcsön is kaptam már pár hétre. -
Jajj ne fárassz már.
Azzal az egetverő baromsággal kezdted, hogy a Mercinek egy jó kis nyomatékos dízel kell, mert az tudja igazán mozgatni a nehéz kasztnit.
240/200D 2400-on adja le a szaros kis 113/134 Nm-erét. Míg a 200-as karbis 3000-en a 170!! Nm-erét. Ha egy normális nyomatékgörbét nézünk, akkor kb 2400-on simán hozhatja a 134 Nm-t.
Halkan súgom meg, hogy a Mercedes azért gyártott dízel motorokat már a kezdetektől, mert a 2. VH-ban a német hadigépezet a többi országéval ellentétben szinte kizárólag benzinből működött gázolaj helyett, még a harckocsik is. Ezért a benzin ára baromi drága volt, és kvóta is volt rá. Valamint a benzinmotor kapacítás szinte 100%ban a hadiipart szolgálta ki, Dízel viszont a lakosság rendelkezésére állt. Ilyen egyszerű. Valamint Európában hagyományosan olcsóbb volt végig a gázolaj, főleg a háború után, ezért jóval olcsóbb volt 1 km dízellel, mint benzinnel. Főleg az injektorok megjelenése előtt.
Jelenleg is a dízeleket csak Európában nyomatják. Sokkal nagyobb a gyártási költsége és a karbantartási költsége egy mai modern dízelnek, mint egy hasonló benzinesnek.
Megint bizonyítottad, hogy fingod sincs a Mercikről, és számodra a Mercedes = W123 240D se több se kevesebb. Ajánlom neked, hogy próbálj ki egy 280-ast pl, de ne gázost... -
egyébként volt már neked dízel autód?
-
érdekes-jó hülyék a mérnökök,egyátalán minek vesződnek a dízellel
mikor van itt egy csávó aki tudja hogy szar az egész
a mercinél meg főleg hülyék,mivel 80 éve sorozatban gyártják
a sok sületlenségre amiket itt leírtál már inkább nem is reagálok -
nyugodtan megnézheted a nyomatékadatokat a szívódízel minimum 1000-el alacsonyabban adja le a csúcsnyomatékát mint egy benzines
-
Elég sűrűn használok egy 1.6 szívódízel Passatot, sztem semmi gond vele.
Apám 2.5 D Tansittal 6 literekkel ment el rakottan, kollégája turbódízel Transitja evett 8-10 litert.Igaz előbbi "csak" 130-at ment, a másik meg 160-at akár (állítólag), de az meg kit érdekel. -
Blogom,nezzetek meg pls -
szívódízelről van szó. Próbálj ki egyet... -
Én nem mondtam ilyet, csak az ötezer köbcenti alatti nyomatékszegény dénesekkel nem értek egyet.
És mint mondtam, nem vagyok dízel párti:). -
dieselG #80989 A szervíznél van a pont... -
Az új 330XD is szerintem sokkal szarabb, mint a benzines párja. Hiába nyomatékosabb, és majdnem ugyanolyan erős LE-ben, de egyszerűen sokkal elevenebb a benzines. Teljesen más a két motor karakterisztikája. A szerviz szopásról már nem is beszélve. -
dieselG #80987 Barátom E46 320d BMW-je csak fél literrel fogyaszt kevesebbet, mint a benzines C220-asom, amikor nyolcan mentünk Passauba... Megérte fél liter spórolás miatt 1 fokkal rosszabb menetteljesítménnyel és sok-sok fokkal rosszabb autókázás-örömet (hang, életérzés stb.) nyújtó autót venni? Nem. -
Volt pár államban olyan szabályozás, hogy a modellpalettának hoznia kellett egy fogyasztási szintet, és akkor adókedvezményt kap :)
Amerikában, ahol főleg csak a nagy benzines merciknek volt piaca, kellett olyan motort rakni a palettába, ami kellően nagy, ugyanakkor nem fogyaszt annyit, mint a köbcentiben vele azonos benzines párja. :)
S-osztálynál is csak emiatt volt 300SD. Európában nem is lehetett kapni dízel W116-os S osztályt. -
Merci 23-as szívódízelekről volt szó. Nézz utána az adatoknak. Nem tudom, hogy miért van Magyarországon ilyen nagy mítosza a dízeleknek.
A dízel csak 5 liter alatt fogyaszthat
A dízel 5 csillió Nm forgatónyomatékot produkál
A dízel sose romlik el, stb... -
dieselG #80984 Márkatársnak mindent! :)
A mezőkövesdi bontó még eldugottabb helyen van, mondjuk... -
amerikai piacosban dízel? mik vannak:) -
Én abszolút benzin buzi vagyok, de ez nekem sem stimmel:)
Legalábbis ez a része tutira:
"nyomatékos dízel... az hogyne. Feleccsed el a nyomaték és a szívódízel párosítását. Legalábbis 5ezer köbcenti alatt" -
De egyébként van pár 300D-s ismerősöm, ők mondják mindig, hogy eszik, mint a disznó, pedig nagyon egyben vannak a gépeik, és nem dinnyét hordanak velük. -
Arányokat akkor is remekül tükrözi. DIN szabvány alapján mérték, szóval újkorukban valószínű ennyi is volt. Viszont a nagy dízelek sokkal hajlamosabbak az idő előre haladtával többet enni a fos adagolójuk miatt. -
gyári prospektusnak annyi a valóságtartalma mint sok magyar forgalminak.... -
Szinte lehetetlen találni jót. Németeknél van pár szép, kevés km-es darab, de sajnos kezdenek rájönni, hogy nagy érték lesz nemsokára. :( -
dieselG #80977 Valóban, kicsit rossz út vezet a bontóig. :) Csinálok térképet, mert én is csak harmadszorra találtam oda sógorral... -
Egyébként szívom a fogam,mert nincs egy épkézláb 123-as,amiért nem kérnek egy valag pénzt:S
-
flinstones kőfejtőnél kell elmenni, és ott lesz egy eldugott zsákutca. Azon kell végigmenni :) -
hát igen, a tényekbe nehéz máshogy belekötni... -
akármennyire is próbálsz cinikus lenni a hivatalos gyári prospektus szerint a 300D 11 litert eszik vegyesben... 200-as karbis szintén 11-et eszik automatával... (manuális 5 gangos váltóval 9,6-ot)
ennyit erről... -
Ürömire:) -
dieselG #80971 Van Nyíregyházán, Mezőkövesden, Vecsésen, Ürömön és még pár helyen. Melyikre gondolsz? :) -
Most nézegetem ezerrel a 123-as 200D és 240D-ket:DDD Hol is van pontosan az a Merci bontó? -
köszönjük:D -
"300-as dízellel, ami viszont már lazán megeszik ugyanannyi gázolajat, vagy többet, mint a 200-as benzines"
há' persze... sőt 3X annyit. -
nyomatékos dízel... az hogyne. Feleccsed el a nyomaték és a szívódízel párosítását. Legalábbis 5ezer köbcenti alatt. 240 dízelnél még a karbis 200-as benzines (W123) is nyomatékosabb sokkal, sőt azonos kb a nyomatéka a 300-as dízellel, ami viszont már lazán megeszik ugyanannyi gázolajat, vagy többet, mint a 200-as benzines, főleg, ha régi szar, és el van kopva az adagolója, ami 10 dízelből kb 7-nél van. Teljesítményben meg majdnem a duplája a 200-as karbis a 240D-nek. Egyedül a turbós dízelek érnek valamit.
ja és ugye akkor nem beszéltünk olyan dolgokról, hogy harkályos kopácsolás, füstölés, büdős, mint a szemét stb.
W124-es kópéban meg eleve nem volt dízel. Egyedül a 23-asban volt az öregebbek közül, abban is csak az amerikai piacosban, ha jól emlékszem.