101030
.
  • bardocz
    Amerika egyenlő nagy motor és automataváltó.
  • pszihopata
    5.7-es corvette elég

egyébként panaszkodtál a ducatóra,benzinessel mentél már?

én pár olasz kört mentem olyannal,a szívódezső istencsászár hozzá képest
  • CSOCSO
    amerika nem = v8

miert gondolod, hogy az osszes auto v8 al jon itt?

• Tufa
    olyan autóban amiben tényleg van nyomaték biztos nem :) (nem lennél behugyozva ennyire egy szívódízeltől..)
  • pszihopata
    aki tisztességes autót nem tud gyártani,az hogyan tudna legyártani egy dízelmotort

flexfuel-hatalmas újítás a technológia csúcsa egy nyomórudas v8-ban eltüzelni

• CSOCSO
    uj dolog helyett inkabb elterjedoben-t kellett volna irnom... :(
  • CSOCSO
    Uhm.... te valami importer vagy? esetleg iszmersz vkit aki ezeket az infokat tudja?
    Mert en amcsiban lakom es egy uj dolog van az pedig a flexfuel

adatok szerint pedig usaban 8 millional tobb ilyen kocsi van europaban pedig a svedeknel van a legtobb: kevesebb mint 200ezer.....

Dizelt minek vennek az ember?
    dragabb mint a benzin es neha ugy kell keresni hogy hol van a benzinkuton a dizel pisztoly!
  • Csabesz6
    -as,das-d,as-sadDDDS
  • pszihopata
    nem hát,sosem ültünk semmi másba
  • Csabesz6
    Buhahaha...

Új hossztartót kap+taposót.
  • dieselG
    Én úgy értettem hogy a komputerben lett lekorlátozva 120nál :) Menne az még 140et is. Egyszer Ducatoval 160-at mentem németben jó hosszú lejtőn, de akkor már halálfélelmem volt :D
  • Borg
    bontja el
  • Tufa
    ez 130at tartósan bírja de ha előzés közben valaki kijön elém és visszalassítok 110re, kb 20-30mp mire megint eléri a 130at :D
  • dieselG
    Iveco nyomatékosabb volt, szerettem. :) Csak le volt korlátozva 120-nál, így amikor rohanni kellett pályán, akkor csak dödödödödgnnnydödödö, míg meg nem untad és lementél 119-re... -.- Mire visszakaptam a Ducatot a szervíztől (elektronikai probléma, állandóan letiltott az indítózár........ olaszból úgy vontattak haza 1 napon keresztül), addigra kiléptem.
  • Tufa
    (ja és 65L körüli tank általában max 500km-re elég, javarészt pályás és főutas 110-130as tempó)
  • Tufa
    havi 6-7ezret vezetek egy 2.5 szívódízel ducival. Tudom mi a nyomaték, de ebben nincs olyan... :D
  • Tufa
    Az a baj hogy a szívódízel-király-trió nem ült még nyomatékos autóban, mondjuk egy TDben esetleg egy nagyobb benzinesben és ezért vannak szerintem azon a véleményen hogy a merci szívó dízele brutális
  • MikX
    Őő... mitis csinálsz rajta? :D
    Látom azért rajta is meglátszik az elmúlt 20 év kicsit... :P
  • Csabesz6

Alakul szép lassan:)
  • I.C.ram
    Nekem nem sok a 20 sem, mivel nem napi használatra kell :P
  • GhostR1der
    aztmondod szar a dízel mert sokat eszik (200,240d) erre felhozol példának egy 300turbodieselt ami 13 litert eszik ha megy is vele az ember...
    az egy tizenhuszon éves autótól hol sok?
  • I.C.ram
    Azért egy K-jet sehol nincs pl egy D-jettől, vagy egy KE-től.

200-as meg csak karbival volt. 230 volt a legkisebb injektorral.

Ismerős 300TD Turbo-ja dinamikusabb vezetés (no, nem padlógáz-satufék) mellett elkéri a 12-13 litert, pedig elég szép állapotban van az autó, és nincs több benne mint 300k.

Mindegy.

Jó a dízel is. Ha járkálós autó kéne, lehet én is azt néznék, mert egy 240D simán jó a városi közlekedés tempójára, és nem is eszik sokat. Ugyanakkor minden vezetési élvezetet agyon is ütnék vele. Azt a luxust meg nem engedhetem meg magamnak, hogy két autót tartsak. Így inkább egy nagyobb benzines mellett döntöttem. Valahogy jobban is illik hozzám, mert kicsinálnám az idegrendszerem, ha mindennap kocsival kéne a belvárosba bemászni. :)

Unokatesómnak volt Pezsó 405 Break 1.9D-je. Baromi keveset evett, kb 7 litert. Bár nem is ment olyan húúdejól :)
  • pszihopata
    az összes dízelmotoros autó végáttétele hoszabb mint ugyanazé a kocsié benzinmotorral szerelve

ha nem lenne alul nyomatékosabb hogyan létezne ez?
  • pszihopata
    na bumm akkor neked kell a 3.0 d:D

a 11 litert meg felejtsd el mert hülyeség,Csikós 520 000-et futott kombija eszik 10-et-az /előbb visszakerestem/

2.4 d kombival is mentem nyomatékos volt,tök jól vitte a kasznit,sőt Csikós pl. arra hajtott de csak 3.0-át talált

egyébként leírta párszor hogy venne ő,de a benzinesek befecskendezésével rengeteg nyűg van ennyiidősen,és horror a fogyasztásuk

• I.C.ram
    1. Nem akármilyen dízelről volt szó, hanem a 200D és a 240D-ről.
    2. 300D-re nem mondtam soha, hogy nyomatékszegény (bár annak is csak 169 Nm-e van, igaz 2400-on) lásd 1.-es pont.
    3. Nem ez a nickem...
    4. Szintén soha nem mondtam, hogy a dízel nem lehet jó választás valakinek, mert egy 200D/240D jóval kevesebbet eszik, mint egy benzines. Én csak azzal vitáztam, hogy te azt állítottad, hogy a 200/240D nyomatékos, és hogy az kell a nehéz Merciknek.

Szóval légyszíves ne ködösíts, főleg ne utólag.
  • pszihopata
    semmi baj nincsen azzal hogy neki a benzines jön be,de attól még másnak lehet hogy van jobb választás nem kell mindjárt szarozni
    főleg hogy gyakorlati tapasztalata max annyi hogy vezetett valamit

egy autóból leszűrni hogy akkor az összes olyan rendszerű szar,meg a legnagyobb általánosítás
  • pszihopata
    naja mentem már egy szar dízel kadettal:D

én sokat futóztam 1.9 d pözsóval remekül húzott 1 tonnát
    ugyanazt a 2 literes benzines mazda hullára pörgetve,meg mikor dombon el kell indulni akkor üveghang+kuplunggyilkolás

a w123 3.0D ami gyenge nyomatékszegény I.Cream szerint,volt a 90-es években az első számú autómentős málhásló,meg a nagyobb szívódízel japán terepjárók
    a lókupec romák még mindíg azokkal vonszolják a lovaikat

megnézném ugyanazt egy 2 literes benzinessel,meg azt is hogy meddig bírná a kiképzést
    az elfogyasztott üzemanyagról nem beszélve

• Csabesz6
    Béna vótáXD

Amúgy meg, ITT A KÁDETTT!
  • R0zs0máK
    mondom ezt úgy, hogy kihegyezett, alul nem húzós 1.6-os benzinesem volt :DDD
  • R0zs0máK
    Én csak azt tudom, hogy egyszer kipróbáltam egy 1.7 szívódízel kadettot...gondoltam sebaj, majd nyomatékból...hát egy nagy f*szt, se alul, se középen se sehol nem húzott az a szar XDDD de SEMMIT :DDDD
  • I.C.ram
    Na, legalább én is tudtam mondani valami okosat. Már megérte.
  • fifi
    "Nincs is nagyon értelme vitázni ilyen érvekkel szemben..."

nem is tudod, most mekkora igazságot mondtál valójában... :)
  • I.C.ram
    Részemről befejeztem. Nincs is nagyon értelme vitázni ilyen érvekkel szemben...
  • I.C.ram
    Ja... olyan gyorsan terjed, hogy pl a Mercinek jelenleg kevesebb dízelmotorja van a választékban, mint a 80-as, 90-esek években...

Egész pontosan egyetlen egy 350 Blue-efficiency dízelje van, ami összesen 2, azaz két modellben érhető el: ML350D és a GL350D

BMW-nél szintén: Egy darab 3.5-ös dízel van. Két modellben: 335D és X5 3.5D. Kész, ennyi. Se több se kevesebb.
  • pszihopata
    lényeg hogy szar a gáz is és a szívódízel is,igaz hogy neked még egyik sem volt,-nekem volt- de te mégis jobban tudod

turbódízelem is volt,van is az meg hamar be fog szarni mert common rail és nagyon fel van húzva

• Zizou5
    Srácok tudtok mondani olyan bontót, ahol találok is e36 m3hoz alkatrészeket És valami olyan lakatost, aki jó áron dolgozik, illetve aki jó áron kiszinezné nekem ?:)
  • fifi
    oké, nyertél, kurv@fasz@ egy jó kis takarékos karbis benzines, dízelt nem is érdemes mert nyomatékszegény, meg zabál is.

sztem itt a vitának vége is lehetne...
  • I.C.ram
    Konkrétan itt van előttem a 280E (M110) nyomatékgörbéje:

1000-es fordulaton 195 Nm
    2000-en 220 Nm
    3000-en 230 Nm
    4000-en 235 Nm
    4500-on 240 Nm
    és innentől csökken 6500-as fordulatnál (leszabályzás) 190 Nm

Sajnos a 200-asét nem találtam meg, de az is nagyon hasonlóan lapos lehet.
  • I.C.ram
    hogy jön ez ide? A lényeg, hogy a régi nagy szívók szarul is mennek, és zabálnak is. Nyomatékos szöveged meg nagy butaság volt. Láttál egyáltalán benzines nyomatékgörbét? Baromi lapos. Azon se lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy a 200-asnak még 2400-as fordulaton is nagyobb a nyomatéka, mint a 240D-nek.

Semmivel sincs határozottabb véleményem, mint neked. és kb 50x leírtam már, hogy bőven eleget vezettem dízelt, köztük a két kérdéses motorral szereltet is (200/240D). Nem kell ahhoz venned egy dízelt, hogy ismerd a karakterisztikáját.
  • fifi
    oké...