101030
.
  • autoszimulator
    "Az már csak hab a tortán, hogy a 2 derék járőr állította, hogy nem indexeltem a körforgalomból kifelé jövet. Mondom nekik WTF?? Bevártak és mikor elhaladtam mellettük már beálltak a seggembe, ehhez képest szerintük vagyok olyan hülye hogy nem indexelek???"

na igen, csak ilyenkor mivel tudod bizonyítani, hogy tényleg indexeltél? két járőr szava (elvileg!!) többet ér az aranynál... csak ahhoz előbb becsületesnek kellene lennie mindüknek..
  • ZsirosKenyer
    Mai közepes sztorim, nem annyira hardcore de felháborított és ki kell írnom magamból:

Érdemes lenne lassan jogilag felülvizsgálni az igazoltatás szabályait Magyarországon.
    Mai fél órás városi utam folyamán összesen 4 alkalommal láttam OK NÉLKÜL, járőrautók által villogóval félreállított és ellenőrzött civil autót.
    Természetesen az 5. alkalommal én is horogra akadtam. Nem az igazoltatással van bajom, hanem hogy bűnözőként kezelve, szirénázva, elémvágva, járókelők szeme láttára megalázva kell mindezt átélnem.
    Az indok "közúti ellenőrzés".
    Egyszeren egyértelmű volt, hogy ez a módszer KI VOLT ADVA feladatként a mai estére. Kérdésem, 2010-ben, egy európai uniós jogállamban helytálló-e az efajta zaklatás. Mert szerintem ez kimeríti a zaklatás fogalmát.

Az már csak hab a tortán, hogy a 2 derék járőr állította, hogy nem indexeltem a körforgalomból kifelé jövet. Mondom nekik WTF?? Bevártak és mikor elhaladtam mellettük már beálltak a seggembe, ehhez képest szerintük vagyok olyan hülye hogy nem indexelek???
    Ők állítják és IGAZOLJÁK hogy nem indexeltem, ezért most feljelentenek. Visszaültek az autóba adatokat ellenőrizni, majd 10 perc után visszaadták a papírjaimat, megúsztam egy figyelmeztetéssel (gondolom rájöttek, hogy úgyis fellebbezek és nem biztos hogy jót tesz a karrierjüknek)

ÉS most jön a további döbbenet. Beszálltak a járőrautóba, és SZÁNDÉKOSAN burnout-tal akartak megfordulni az utca közepén, ami természetesen nem jött össze ugyanis becsúsztak a járda közepére ahol majdnem bedaráltak egy idős házaspárt. Ezután nyélgázon elhajtottak (semmi kékfény, tehát nem helyszínre siettek), hanem egyszerűen vagizni volt kedvük. Kár hogy nem írtam fel a rendszámukat.
    Hihetetlen kik kapnak rendőrigazolványt manapság.
  • DJ RX7
    TEÚRISTEN most látom csak mire írtad.
  • cement
    jóhogy él, csak a platón nem volt már hely, ezért az első lökösön szállítják
  • cement
    háhá, az alja is leérne :D

itt kecskeméten is akad, néha ha elbambulok, koppan is rendeset a lengéscsillapító, egyből magamhoz térek... szánalmas. szerintem nem is kéne sebességkorlátozás sehova, úgyse megy épeszű ember 30-40 fölé, hacsak nem légpárnás hajóval van
  • Máté94
    Hát még úgy a szeme egész nyitva van:D
  • neevous
    Innen látszik, hogy túl jól élünk.
  • R0zs0máK
    ték...
  • R0zs0máK
    De persze minden adó drágul, a teljesítmény adóm is több, mint tavaly....nonszensz...
  • R0zs0máK
    akkora kátyúk vannak pesten, hogy nemigaz...elő sem akarom hozni a corollát...:((
  • R0zs0máK
    PERSZE...
  • R0zs0máK
    Én elmentem az oltcittal csapatni 4 személyel. Leégett benne a kuplung.
  • cement
    :DDDD
    nekünk volt 2 tacskónk. az egyik fajtatiszta volt. bekötöttem őket a szánkó elé, és 140el drifteltünk az m0-ás m5ös lejáratánál. najó nemis...
  • Máté94
    Ez még él?
  • DJ RX7
    arany hörcsögömet kerékbe ültettem és elhúzta az egész világegyetemet a fénysebesség fénysebességszeresével.

nyertem.
  • GhostR1der
    lovaskocsival mentünk még anno székelyföldre, egy csikó rántott minket négyünket százzal!
  • cement
    na jo mara eleg a mesekbol
  • maffioso
    51 loval 4 fővel telipakkal mentem siofokra és vissza és mi is mentünk 150et:D
  • csabush
    Van ebben igazság, csak most ha valaki megvette X éve a Mondeoját, vagy a Vectráját 2,5 v6-al akkor ne kelljen már luxus/teljesítményadó címen ennyit kitolnia a végbelén. Az autó ér 600ezer-1 misi között, max, nem tudom pontosan, de nem is ez a lényeg, messze nem luxus kategória, sőt... Mondjuk abból a szempontból meg igaz, hogy senki nem nyomott pisztolyt a tarkójához, hogy vegyél anno ekkora benzinest... Csak ha belegondolsz a VTI Civic éppen, hogy nem esik bele az adóztatásba, az pedig még annyira sem luxus mint a fenn említett kettő.
  • SötétBarom
    A luxusadó gyakorlatilag a teljesítményadó fokozása, javíts ki, ha tévedek. 40 ezret hány lóerő után kell fizetni?
  • GhostRider1 #81987
  • bardocz
    Lesz belőle pörkölt. Sok. Annyi, hogy talán visszahozza a kár árát:D
  • GhostRider1 #81985
    megeseik az ilyen
  • Tufa
    Az a teljesítmény adó.
    Teljesítmény adót az autóra is kell fizetni ha nincs 170 ló... (és minden másra)
  • SötétBarom
    Kurva rosszul tudod szerintem :D Legalábbis nekem pont tegnap panaszkodott az egyik vendégem, hogy valami 40 rongyot kellett perkálnia.
  • Tufa
    úgytudom hogy motorra nem kell luxusadót fizetni
  • GhostR1der
    motorokra is olyan teljesítmény/luxusadót kell fizetni... kurvára nemértem miért

-kevésbé szennyezi a környezetet
    -kevésbé bassza szét az utakat...
  • SötétBarom
    Ez egy jó hasonlat.
  • Tufa
    Én messze állok azért a luxusadótól de szerintem is korrektebb lenne pl egy eurotax alapján tervezett luxusadó. Kb olyan ez a lóerős téma mintha mondjuk jönne egy négyzetméter adó és egy nevenincs faluban lévő 1000nm-es telekre több adót kéne fizetni mint mondjuk egy 200nm-es rózsadombi telekért :)
  • neevous
    *nem kevésbé ruppótlan a tulaja
  • neevous
    Attól, hogy az Impreza nem prémiumautó, nem feltétlen kevésbé ruppótlan, mint egy S60-as gazdája, szóval kb ugyanannyira igazságos legombolni őt, mint a másik említett autó tulaját. Nyilván a rendszer egy rakás szar, de ne legyünk már álszentek.
  • Borg
    Nem mondta senki, hogy tökéletes a szabályozás így ahogy van, de akkor sem kell hülyeségeket belemagyarázni.
    Az STI jáccósautó 300 lóerővel mi lenne más? Ugyanúgy, ahogy a 200 ló feletti bmw-k, mercik stb meg luxusautók. Akinek ilyen autókra telik, fizessen több adót. Mindenki másnak pedig ott vannak a racionális megoldások, 170 lóerő, és 6-8 milla alatt.
  • bardocz
    Nem mondtam, hogy 300 ló kell hozzá, de ha van 170, az egyáltalán nem baj. A luxusnak nehogy már a lóerőhöz legyen köze. Vagy akkor nevezzék el máshogy.
  • Borg
    Látszik, hogy egyszer sem voltál még ebben a szituban :)
    Én 2 nővel elmentem 3 hétre a horvátokhoz egy 1.1-es puntoval, és érdekes módon még 150-el is mentünk. Na hány lóerős is az?
    Régen a szüleink meg trabanttal is abszolválták ugyanezt... akkor nehogymár neked 300 lóerő kelljen hozzá.
  • bardocz
    Igen, és régen üresen sem mentek jópár kocsi 130-at se.
    Akinek telik S80 volvora, annak meg teljen luxusadóra is, az tényleg luxus, nem egy STI.
  • bardocz
    Hogy elvigye az asszonyt, a 2 gyereket, meg az egy heti ruhát+kaját+piát 1000km-re.
  • matthias92
    nemtudom hol kérdezzek rá, itt teszem.
    ha műszaki nélküli autóval kapnak el, akk mennyire kennek??
  • Borg
    Ez egy baromság, régen 100le alatt is bőven elvoltak a családi autók, meg ma is. Egy családi autót az ember nem gyorsulásra vesz, meg száguldozásra, ilyen formában pedig 100-150 lóerő is elég bármire. Lásd S80-as volvo 1.6 dízellel. Simán használható, mégsincs 170le fölött.
    Ez a lóerő hajhászás csak a modern fogyasztói társadalom n+1. hülyesége.

(És ja, az én gyárilag 133 lóerős autóm mostmár 170, papíron meg 110:D Naés? REÁLISAN gondolkodva, ha tényleg 110LE-s lenne, akkor is elég lenne a hétköznapokban. Bőven.)
  • cement
    jól van te még mindig röhögsz, de ha 150lóerőtől lenne ez rína a szád rendesen
  • Borg
    Most a szegény ágrólszakadt emberről beszélsz, akinek STI-je van? :DD