101030
.
-
Jó neked. :P -
nekem 1000-1200Ft/100km az üa. költségem... :)
a többi nem is nagyon izgat. -
Opel Insignia 1.6 benzin (szívó) 115 le 5,9 millió. 12,9 alatt van 100-on, 192 km/h a vége. Vegyesben 7,7 liter / 100 km
Opel Insignia 2.0 CDI 110 le 6,9 millió. 12,1 alatt van 100-on, 190 km/h a vége. Vegyesben 6 liter / 100 km
Tehát mondhatjuk közel azonos menettulajdonságú autónak a két kocsit nagyjából.
Van köztük 1 millió forint.
Mondjuk 100.000 km-es életciklust vegyünk:
Benzines: 7.700 liter benzin => 2.541.000 HUF (330 forint/l)
Dízel: 6.000 liter gázolaj => 1.818.000 HUF (303 forint/l)
Különbség: 723.000 HUF
200.000 km-es ciklusnál:
Benzines 5.082.000 HUF
Dízel 3.636.000 HUF
Különbség: 1.446.000 HUF
Tehát kb 150.000 km megtétele után már megéri, VISZONT a jelenben rendelkezésre álló pénz MINDIG többet ér, mint a jövőben rendelkezésre álló ugyanekkora összeg. Közgazdaság alaptétele kb.
Egy tök átlagos ember mennyit megy évente a kocsival? 20-30ezer km-t? Tehát durván 5-6 év alatt térül meg a dízel vásárlása, ha nem vesszük figyelembe, hogy addig a kocsiban "áll" gyakorlatilag a +1 millió forintod.
A szervize meg sokkal drágább, mint egy benzinesnek. Ez tény. Meg azért kényesebb is sokkal egy turbós dízel, mint egy szívó benzin, de még egy turbós benzinesnél is kényesebb sokkal. -
1.9 TDI , 1.4 TDI VW
1.9 DTI , 1.7 DTI Opel
Ezeket használtam tatrósan,mindnek hasonló bajai voltak:
hidegen hangos,kerregő motor szinte fáj hallgatni,közben ingadozik az alapjárat,izzító lámpa (autópályán)menet közben kigyullad és elfogy az erő,turbo nem tölt.
Amíg garis addig nincs is baj de utána több 100 ezres számlákat gyorsan összehozzák a szervizek.Ha márkaszervizben szerelt akkor a legdrágább de legalább értenek hozzá ha pedig maszek szereli akkor olcsóbb de sűrűbben lehet visszavinni mert nem ért annyira hozzá.
Új autókról beszélek max 4-5 évig vannak használva kb 200 ezer kmig.
Amíg a benzines autókra a környezetemben ( 1.4 , 2.0 Honda 1.6 Audi 1.6 Citroen ) nem kell költeni extra kiadásokra a kopó alkatrészek és a szokásos olaj,levegő szűrőkön kívül.
Mivel van lehetőség mindenki azt választ magának amit akar de én csak kisteherbe,2 tonnás egyterűbe választanák olajost
sokkal jobban élvezem ha pörög egy motor még ha a fogyasztás rovására is megy
-
természetesen autómérettől és futott kilómétertől is függ hogy mi éri meg -
példának írtam
ha számít a gazdaságosság akkor a dízel jobb,ha nem akkor a benzines
-ennyi -
Te most hülyülsz, ugye?
EDDIG KIZÁRÓLAG személyautókról szólt a vita, most hirtelen kitalálod, hogy "ja nem is, én a munkagépekre gondoltam"
Írtam én valaha is, hogy munkagépnek nem jobb a dízel? -
már megint ez a hülyeség?
ember mindenhol dízelek dolgoznak szakadj már el a személyautóktól,amerikában is minden belsőégésű motor dízel kivéve a személyautókat motorokat
nem ebből kéne kiindulni? -
Mondtam már, hogy a dízel egy kényszerpálya volt az európai autófejlesztésben.
SEHOL máshol nincs annyi dízel, mint Európában. Az európai petrokémia erősen dízel felé húz. Arra van kiépítve infrastruktúra, az az olcsó. Az emberek meg sosem osztanak szoroznak, csak megnézik, hogy melyik fogyaszt kevesebbet, ennyi. Azt már leszarják, hogy egy szerviz vagy a vételi ár mennyivel magasabb. Providentet is felveszik. -
nem te vagy az aki egy mondattal elintézel egy iparágat?
ilyen bődületes nagy igazságokat csak igen okos emberek nyomnak,akik 100 év motorfejlesztésein lazán átlépnek 2 mondattal -
Érdekes, eddig amik megfordultak alattunk
156 1.9 JTD - csak a szokásos olasz betegségek
Toledi 1.9 TDi - húzva - semmi probléma
318d - 150ezer km után sem volt semmi baja
jelenleg Accord 2.2 i-DTEC, még cska 11-2ezer km, de mondanom sem kell, hogy semmi baj...
-
nyugodtan írhatsz konkrétumot is
pl. mi ment szét a motorján és mennyi kilóméternél? -
Jajj hagyjuk már ezt. Kb mint amikor beírják a nagyokosok, hogy "csinálj jobbat!". -
"+költség kb pont addigra jön vissza, mikor már el is adná az autót"
Illetve az eladásnál arányaiban pont annyival többet ér egy dízel, mint újkorában :))) Pl fater vectráját néztem hahun, és a benzinesek 3-400 ezer forinttal kevesebbért mentek. Persze egy adagolós szopás nyilván felbaszós, de ebbe nem futott bele. Szopni meg benzinessel is lehet simán.
Mondjuk én sem vennék dízelt, de én pusztán azért, mert nem szeretem a viselkedését, a hangját - ráadásul sokkal jobban vigyázni kell rá, mint egy benzinesre.. (turbo melegítése, hűtése, stb.) -
havi 5000 kmt épp elég elmenni a céges TDIvel
fogyasztásban jó,szervizköltségben már kevésbé
haszonjárműnek ami nyereséget hoz jó de személyautóba magamnak nem kellene soha olajos -
jellemző hogy olyanról mondunk negatív véleményt ami nekünk sosem volt!
fő a magabiztosság fiuk!
-
dettó
-
Ha rajtam áll, akkor nem. Soha nem fogok dízelt venni. Van a francnak kedve szívni a 8 csillió báros turbókkal. Eddig minden ismerősömnek volt valami szopása a "TD"-vel. Legyen az BMW, VW, Peugeot, akármit. Nem elég, hogy a vételárbeli +költség kb pont addigra jön vissza, mikor már el is adná az autót, de a szervizek tuti mínuszba döntik az egészet. -
európában meg lassan fordítva lesz :( -
Nyilván. Gyakorlatilag 0-ról nem nehéz nőni. De még így is jelentéktelen. Ezeknek a dízeleknek is nagy része furgon, terepjáró, kisteher. Nem hiszem, hogy valaha el fog terjedni a dízel személyautó az USA-ban. -
sosem írtam hogy sok van,csak azt hogy nő az arányuk
-
2008-as az nem jóslat... -
LOL az a "pont így akartam elvonulás" az nagyon cigger XDDDDDDDD -
-
nem véletlenül mivel Gm termék az is -
tessék?
mintha tényeket közölnél
ezek jóslatok,és ahány annyi féle
különben is a technológia dönti majd el hogy melyik fejlesztésében van több lehetőség
-
Mint egy Corvette... -
n003 #82220 na ezt vágom de a plug in az alapvetően nem valamelyik kategóriába tartozik vagy hibridelektromos vagy mild?? és az hogy be tudod dugni csak egy plussz lehetőség az aksi töltésére?? -
Hátazért...:)
-
a plug in hybrid amit be tudsz dugni a konnektorba töltődni -
n003 #82217 hogy van ez? a hybrid electric az ami tisztán elektromos meghajtással is képes menni a mild-nél pedig csak rásegít a belsőégésű motorra .. miaza plug in cucc?
furcsa hogy a tüzelőanyagcellát nem tartják alternatívának :O -
Tessek... a multkori dizeles dologra visszaterve:
nezzetek meg mekkora a fekete csik ( milyen fekete csik????-hol???) 2008 ban...... ahogy mondtam. flexifuel meg csak csak van na de diesel?!
ja majd 20 ev mulva talan lesz egy fele annyi mint most flexifueles. -
kétballábast a pimpmájrájdosokra értettem. kár volna elrontani egy autót... -
-
DIESEL DOG #82213 ez cumi!
-
szvsz kozel sem annyira gaz mint mikor en hagytam nyitva a tetot es nem gyengen zuhogott orakig.
Ha jo hideg van akkor a havat csak kisoprod... -
Kb az egyetlen Opel, ami tetszik.
-
:DAS_? -
Szopó.
-
jah valszleg női, a2-es :)
minek a2-re /40 r17 ?! :D
de legalább a németek lefényképezik a kocsin keletkezett dolgokat, a magyarok meg a totálkáros kocsit is abból az egy szögből fényképezik le ahonnan nem látszik a sérülés :D