101030
.
  • I.C.ram
    Pont azt néztem. Az 125i (3ezres) 8.1 litert evett a TC teszten (van egy olyan érzésem, hogy nem pihe puha lábakkal, főleg, hogy az MX5tel hasonlították össze). Tehát kemény 5 deci fogyasztásbeli különbség.
  • Csabesz6
  • pszihopata
    mint a gyári
  • pszihopata
    akkor olvass a totalcaron teszteket,ahol híresen benzinimádó mindenki

érdekes módon a dízeleké általában passzol,a benzineseké meg jó 3 literrel több
  • fifi
    remélem én is, és akkor vehetek magamnak olcsón egy 3.3 szívódízel Patrolt a német cimborámtól :D
    egyenlőre sajnos ez van...
  • pszihopata
    fürgébb volt a benzines,de az a szívódízel korszak volt

mára eléggé megváltozott a helyzet
  • I.C.ram
    Nem tartom elképzelhetetlennek. Azért valljuk be, ezek nem 20 éves technikával ketyegő vasak. Sokat fejlődött a világ.
  • pszihopata
    szóval emiatt már az 523 meg 7.6-ot eszik?
  • I.C.ram
    Mazdaról beszéltem.
  • fifi
    hopp 82274 dupe
  • I.C.ram
    Mi végig globális jelenségről beszéltünk, nem csak a magyar helyzetről, és előbb utóbb úgyis el kell törölni a regadót.
  • pszihopata
    pl. 118-ból melyik az olcsóbb?
  • I.C.ram
    Nem tudom, miről beszélsz. Ismerősöm 500-as bálnája (2.1 tonnával) 9,5-öt eszik autópályán 130-on (méréssel, és reiserechner szerint is). Azóta 20 év fejlődés volt, és a kocsi is jóval könnyebb.
  • fifi
    523-al az 530D-t?
    dehogy...
  • pszihopata
    az 525d-nek sem normális autózásnál
  • fifi
    de van regadó, szóval egyenlőre nem LENNE, hanem VAN
    remélem érzed a különbséget...
  • pszihopata
    tökre nem érdekli a vevőt mi lenne ha!

nyugodj bele az 530-nak nem vetéjtársa az 523i ez még viccnek is gyenge
  • I.C.ram
    Na, akkor nézd meg a két autó menettulajdonságait. A benzinessel tuti körberöhögted a dezsőt. Ezt is vegyük számításba.
  • pszihopata
    523I fogyasztás 7.6-ja!
  • I.C.ram
    Néztem. Azonos menettulajdonságú modellek közt van 700+ ezer forint különbség. Pl 523i vs 525d. Ráadásul mindkét motor 3000 cm^3. Fogyasztás meg: 7,6 vs 6,2. Szóval az sem igaz, hogy méretnövekedéssel lineárisan nő a fogyasztásbeli különbség is. Kisebb a különbség, mint a jóval kisebb motorokkal szerelt (példában szereplő) Insignia esetében.

Az meg a másik, hogy az árak közt még nagyobb különbség lenne, ha nem kedvezne a regisztrációs adó a dízeleknek:

Benzinesnek (3 liter) 2.230.000 HUF a regadója
    Dízelnek (szintén 3 liter) 1.466.000 HUF a regadója.

Tehát, ha nem lenne ez az EU alapokmányának gyökeresen ellentmondó szar regadó, akkor a kétautó közt nem 700ezer lenne a különbség, hanem 1.5 millió.
  • Hassan B
    De a benzines nyilván erősebb is, nem? Tehát ez se teljesen korrekt összehasonlítás.

Igazából én is azon az oldalon vagyok, aki soha nem vennének dízelt. Nem is igazán ismerem őket, de a "külső hatások" miatt nem kéne. Volt a családban egy 80-as 1.9 TDI Audi, jó kis autó volt, nem is volt vele gond. Egy ideig. Aztán meg már nem is érte meg javíttatni, el lett adva.
  • cement
    pár tipp :)
    ha már messziről látod hogy piros van, motorfék. sok ember nyomja amíg csak lehet, aztán belefékez. ez két okból is szar, feleslegesen fogyasztod a benzint, és koptatod a fékbetétet is. ha közben zöld lesz, ráérsz majd akkor gyorsítani. ha tudod hogy piros lesz, nem éred el a zöldet, akkor megint csak gázelvétel (ha sietsz, akkor viszont revmatch kickback 2be aztan hadd szoljon:)). 0ról gyorsításnál 1-2n minél hamarabb túl kell lenni, nem azt jelenti hogy padló, de egy határozott fél-padló, 3-3500nél elvált. nagy forgalomban pedig teljesen felesleges az előzgetés, sávváltogatás, még akkor sem érdemes ha sietned kell, mert semmit nem lehet vele nyerni. autópályán megint csak egy jó tanács, hogy inkább induljunk el 5-10 perccel előbb, és menjünk konstans 100-110el. előny ha van a kocsiban pillanatnyi fogyasztásmérő, ugyanis lehet, hogy a magasabb fordulaton kevesebbet eszik, és egy hosszú pályázásnál litereket jelenthet. pl anyám 1.6d sx4-e 5ben óra szerinti 120nál több mint fél literrel többet mutatott pillanatnyi fogyasztásmérőben, mint 126-128 környékén. én a carinával 100-110 körül szoktam menni, mert ha 130al mennék, kb 10 perccel előbb érnék fel pestre kecskemétről, mint 100-al. viszont az autóm sokkal többet zabálna. persze, unalmas, és ratyi dolog 100-al tötymörögni, én is néha beájulok, viszont olyankor arra gondolok hogy a megspórolt benyából még el tudok mászkálni egy csomót a városban és nem kell tankolni annyit. eddig a rekordom kb 5,7 literes fogyi volt a kocsimmal :) igaz abban sok autópálya volt, ilyen lassú tempóban. csak senki ne mondja, hogy nem lehet reprodukálni azt az első ránézésre borzasztó kicsi számot, ami az autók gyári fogyasztásában van megadva. még alul is lehet szárnyalni. nagybátyám prius fogyasztásversenyt nyert 3.1es fogyasztással :) kevesebb mint a gyári adat
  • n003
    nah ezen szoktam morogni .. a mindennapokban aza 0-100 gyorsulás adat pont semmit nem számit hisz a rugalmasság a fontos adat amiben meg azaz 1.6os simán elvérzik a td-vel szemben főleg ha egy 1,5 tonnás kocsit nézünk
  • pszihopata
    akkor itt nézheted az aktuális árakat
  • pszihopata
    a dezső 1984-es a benzines 1986-os volt

ja utólag kiderült a dízel taxi volt 3-szor annyi km-el
  • I.C.ram
    Mikori évjáratok?
  • pszihopata
    akkor nézd meg a bmw-k árait!
    a mazda már 10 évvel ezelőtt egyárban adta

egyébként pont fordítva minnél nagyobb az autó annál nagyobb a fogyasztáskülönbség-egyszerű matematika

bmw benzinesről is vannak ugyanilyen rémtörténetek pl. a totalcaron egy 6-os kupéról

• SötétBarom
    Ez kb reálisnak tűnik.
  • SötétBarom
    Azt el sem tudod képzelni mi, hogy a pillangószelep vezérlése a mérési ciklushoz van lőve, a lehető legfaszábban?
  • pszihopata
    626 2.0 benzines 7.5-12
    626 2.0 dízel 5.5-7

ez saját mérés
  • I.C.ram
    Gyári adatot se úgy mérik, hogy felszorozzák 1,5-tel az autópálya fogyasztást... Városi körülményeket szimulálnak.
  • SötétBarom
    Nem hazudnak. Annyi van, hogy a dízel nem produkál akkor különbségeket a használat függvényében mint egy benzines, ezért ha beszarsz, akkor is közelebb lesz a dízel a katalógusadathoz. Egy turbos imprezaval ugyan azon a szakaszon simán lehet produkálni 10 literes fogyasztáskülönbséget (szerintem). Dízellel kurvára kéne erőlködnöd :D
  • I.C.ram
    Nem nagyon láttam sehol olyat, hogy egyárban lennének. Sőt a nagyobb kategóriákban még nagyobb a különbség, miközben fogyasztásban meg kisebb a különbség.

Vegyes fogyasztással számoltam, gyár által megadott adatokkal, kerekítés nélkül. Viszont, ha csak várost nézzük, akkor az is igaz, hogy azért kevesebb km-t megy egy átlag ember, ha csak városban mozog, mintha menne vidékre is. Szóval ugyanott vagyunk.

Szervizköltségnél meg nyilván nem olajcserére gondoltam, hanem a nagynyomású turbó, és blokk miatt gyakrabban előforduló hibákra. Unokatesóm BMWjének is csak olyan hibái voltak, amik kizárólag a dízelségnek köszönhető: Megrepedt hengerfej a nagy nyomástól, elfáradt turbó tengely (rendszeresen hagyta hűlni, és hidegen se padlózta le), olajfolyás, stb. 1 milliójába került csak a garancián kívüli szerviz.
  • SötétBarom
    Na látod, jól beszéled. Én képtelen vagyok jó fogyasztást kihozni az enyémből - fix 10 liter városban, ha keci hideg van 11 (ha kimegyek útra, akkor baráti 7l körül van). Az öreg vectráját rúghatom akármilyen vadparaszt módon, egyszerűen nem hajlandó 7-nél többet enni városban.
  • cement
    én, a korszerűtlen ~1.2 tonnás 1.6osommal tudok 6-6,5 litert csinálni, szal simán. viszont simán ki lehet hozni belőle 9-10 litert, ha progresszíven használom :) minden a vezetési stíluson múlik.
  • I.C.ram
    Nyilván a gyár mindig hazudik, de csak a benzinesnél. A dízelnél kurva becsületesek ám.

Amúgy meg nem a köbcm számít, hanem a nyomaték.
  • pszihopata
    elfelejtetted 'gondolom véletlenül' hogy sok gyártó már régen egyáron adja a dízelt a benzinessel

meg azt is hogy drágábban eladod

én mondjuk ezerszer szívesebben vezetek egy modern 2 literes common rail-t mint egy gyík 1.6-os benzinest

a fogyasztáskülönbség városban jóval nagyobb,mint amivel számoltál

a szervízköltség 'sokkal drágább' elég tág fogalom 15000-nél korábban egyikben sem kell olajat cserélni,de én a benzinessel sem mennék többet egy olajjal
    -akkor hol a különbség?
  • fifi
    ezek szerint van, de ezt a múltkor szóvá tettem, le is lettem szólva, azóta nem forszírozom.
    "autókkalfoglalkozós" koromból tudom, mennyire jól néz ki egy-egy ilyen katalógusadat, és hogy mennyire nincs köze a valósághoz.
  • SötétBarom
    :DDDDDDDDD

Van olyan ember, aki elhiszi egy 1.6os szívó benzines motor 7.7 literes fogyasztását egy másfél tonnás autóban?????
  • fifi
    meg utánaakasztok 9-10 mázsa fát és hasítok...
    benzinessel is menne; nehezebben, de annyit enne mint az állat.